Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

2.4.2020 o 16:23 hod.

Tomáš Šudík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.4.2020 14:50 - 14:50 hod.

Tomáš Šudík
Pán Kuffa, chcel by som vás poprosiť, aby ste začali rozprávať vo vašich vystúpeniach aj niečo niekedy k téme. Čo má spoločné ministerstvo životného prostredia s poľnohospodárstvom a dodávkou potravín? Ja na kázne chodím do kostola, ale nie do parlamentu.
Ďakujem krásne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.4.2020 16:23 - 16:24 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Chcel by som doplniť moju predrečníčku. Áno, je pravda, že väčšina miest rokuje viackrát do, do, viackrát za to obdobie, kedy môže rokovať. Nie raz, dvakrát alebo trikrát.
Ja viem, že za vašej éry sa rokovalo v meste raz za tri mesiace. Ale my momentálne teraz rokuje pomaly každý mesiac v Humennom, pretože musíme robiť množstvo vecí, na ktoré sa zabudlo. Naše rokovania majú cez tridsať bodov a sedíme na zastupiteľstve od desiatej ráno do ôsmej hodiny večera. Ale len tak-tak stíhame, lebo sa toho veľa jednoducho zabudlo.
A, áno, aj v Humennom budeme rozhodovať o prenájme majetku, lebo kvôli vám hrozí mestu pokuta 2 mil. eura len kvôli tomu, že ste situáciu s teplom vôbec neriešili. A na tieto máme investičný dlh 16 mil. eura, 16 mil. eura! A to, že pán primátor Humenného je nejaký home office, to je riadny blb, riadna somarina. Pretože primátor je v kancelárii každý deň. Mestská polícia je každý deň v osadách. Komunitné centrum v terénnej práci každý deň. Aké niečo také môžete povedať?! Aké niečo také môžete povedať? Hanba.
Ďakujem krásne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.4.2020 16:36 - 16:38 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Vážení kolegovia, keďže som poslancom aj mestského zastupiteľstva, aj u nás v meste Humenné sme mali mať nedávno rokovanie mestského zastupiteľstva, ktoré sa zrušilo kvôli dôvodom, ktoré sú nám všetkým známe. A to prinieslo aj komplikácie, pretože prenášame rozhodnutia, o ktorých už dávno mohlo byť rozhodnuté. Nikdy by som nepovedal, že budem hlasovať za návrh, ktorý obmedzí verejnosti zúčastňovať sa na rozhodovacích procesoch v obciach či v mestách. No situácia je taká, aká je. Je veľmi vážna a preto súhlasím s tým, že musíme prijať aj také opatrenia, ktoré by sme možno pred pár mesiacmi vôbec neprijali. Preto podporím aj takéto hraničné riešenie, ako je per rollam. Je na nás, či na chvíľku oklieštime demokratické princípy na úkor ochrany zdravia, čo zdravie obyvateľov by mala byť naša priorita, priorita č. 1, alebo v mestách absolútne zabrzdíme život, čo môže v niektorých mestách či obciach mať aj vážnejšie následky. Takže aj to, ako ochránime zdravie občanov, nám zároveň umožní, aby sme v mestách mohli prijímať rozhodnutia, som za.
Treba však naozaj do detailov rozobrať, aké sú možnosti. Pri videokonferencii sa obávam, že technicky to bude komplikovanejšie, nakoľko na mestských zastupiteľstvách by malo byť prítomných viacero ľudí, odborov, kontrolór mesta a podobne. A veľmi často sa stáva, že internet je vyťažený, vypadáva, seká atď. Ja si myslím, že per rollam je technicky lepšie riešenie a verím, že spoločne to zvládneme v týchto ťažkých chvíľach.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.3.2020 17:26 - 17:27 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Chcel by som upozorniť na slová premiéra Matoviča. Zopakujem ich pre tých, ktorí tu hovoria o sledovaní hovorov, esemesiek a tak ďalej a tak ďalej: "Nepotrebujeme sledovať, kto komu telefonuje, čo telefonuje a aké správy si posiela. Jedinou informáciou, ktorú bude štát zaujímať, bude, kde sa nakazený človek predtým pohyboval. A preto by sa mali monitorovať aj zdraví ľudia, lebo nikdy nevieme, kedy sa zistí, že kto bol nakazený a s kým sa stretol. V Čechách tento systém už pomaličky začína fungovať. Dajme si ruku na srdce a prestaňme ľudí klamať a zavádzať len kvôli tomu, aby sme mohli vystúpiť v nejakej televízii, aby ľudia o nás vedeli."
Ďakujem krásne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.3.2020 16:43 - 16:43 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Daný návrh, ktorý predkladá pani ministerka, prejednal krízový štáb, prejednala ho vláda. Treba im dôverovať, aby sme mohli zabezpečiť všetky potrebné veci, aby sa tento vírus ďalej nerozširoval. A to by malo byť to najdôležitejšie, čo môžme spraviť. Ľudia musia v tejto dôležitej situácii aj strpieť nejaké mimoriadne opatrenia. A myslím, že to všetko je mimoriadna situácia a rýpať do ľudí, že kto koho sledoval a kto koho nesledoval, alebo hráte tu politické hry ako niektorí poslanci SMER-u, to určite nie je vhodné a je to trápne a výsmech občanom našej krajiny.
Ďakujem krásne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.3.2020 17:33 - 17:33 hod.

Tomáš Šudík
Ďakujem za slovo. A určite by som chcel súhlasiť s pánom, s mojím pánom predrečníkom, pretože tiež som presvedčený, že nie je vhodné voliť pána Kotlebu, a to chcem povedať aj svojim kolegom, pretože pán Kotleba je obžalovaný. A keď zvolíme pána Kotlebu na čelo nejakého výboru, to bude nie európska, ale celonárodná hanba. Ďakujem krásne.
Skryt prepis