Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

22.4.2020 o 18:14 hod.

Tomáš Šudík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.4.2020 9:55 - 9:56 hod.

Tomáš Šudík
Ďakujem za slovo. Áno, pán Kuffa, úroveň Slovenska bude taká silná, aké v nej budú rodiny. Preto s vami súhlasím, že potrebujeme riešiť rómsky problém, pretože v rómskom probléme sa nachádza množstvo rodín a práve tieto, tie najhoršie podmienky musíme čím skôr vyriešiť, aby sme konečne zvýšili úroveň Slovenska. Musíme tam začať a práve týmto ľuďom pomáhať.
Ďakujem krásne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.4.2020 18:58 - 18:59 hod.

Tomáš Šudík
Pán kolega, ja s vami stopercentne súhlasím, že treba obmedziť ťažbu v lesoch, ale v programovom vyhlásení vlády píše, že medzi priority novej vlády určite patria aj obmedzenie ťažby lesov v chránených územiach, v národným parkoch, či dokonca v územiach zapísaných do Natura 2020.
Ďakujem krásne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.4.2020 18:39 - 18:40 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán kolega, hovorili ste mi priamo z duše. Mnohí ľudí, či už na východe, alebo na Orave, či juhu, si myslia, že Slovensko je len Bratislava. Ale určite to tak nie je. Prioritou pre vlády by preto okrem zneškodnenia prírodných záťaží mohla byť aj konečne dostavba diaľnic či rýchlostných ciest a obchvatov v mestách, kde sú cesty. Pretože tam, kde je cesta, tam je práca. Ale tam, kde je práca, sú životaschopné rodiny.
A keď už nútime týchto ľudí k nejakej migrácii za prácou do väčších miest, tak si myslím, že by sme im mali aspoň umožniť pohodlnú a bezpečnú prepravu a dopravu. Taktiež sa treba pozrieť aj na súčasné kritériá, ako vznikajú najmenej rozvinuté regióny. Napríklad náš okres Humenné nie je ani zďaleka bohatším od okresu Michalovce. No Michalovce patria k najmenej rozvinutým regiónom. Humenné - asi z politického hľadiska - nikdy nepatrilo. A tým okres Humenné naozaj trpí, pretože nemáme rovnaké podmienky, ako majú iné mestá, ako je napr. mesto Snina, Medzilaborce. A to treba určite zmeniť. Musíme si byť rovní v týchto podmienkach.
Ďakujem krásne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.4.2020 13:28 - 13:29 hod.

Tomáš Šudík
Ďakujem za slovo. Pán Mizík, ak by tu bol pán Štepka z Radošinského naivného divadla, myslím, že by vás tam určite prijal aj bez prijímacích pohovorov po tomto vašom výkone.
Spomínali ste aj stránku ZOMRI. Ja si myslím, že to stránka momentálne aj celkom odborne a vecne občas informuje ľudí. A ak by nebolo ZOMRI, tak ľudia ani nevedia, kto je Mizík.
Ďakujem krásne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.4.2020 11:39 - 11:40 hod.

Tomáš Šudík
Juraj, ja ti ďakujem za tvoje skvelé vystúpenie v rozprave a plne sa s ním stotožňujem a myslím si, že len zbabelec si dokáže takto kopnúť do žien ako pán Mazurek. Ďakujem krásne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.4.2020 9:01 - 9:03 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Tak ďakujem, Rišo, za tvoje vystúpenia aj v oblasti školstva. Som veľmi rád, že v tejto oblasti môžeme nájsť aj časť neformálneho vzdelávania, ktoré je podľa môjho názoru veľmi dôležité. Zároveň ma veľmi teší, že môžme tam nájsť aj ukotvenie mládežníckeho parlamentu, teda aj Národného mládežníckeho parlamentu ako poradného orgánu ministerstva školstva.
Som presvedčený, že aj na základe toho budú možno samosprávy vytvárať mládežnícke parlamenty aj v svojich mestách. A týmto chcem vyzvať aj všetkých primátorov a poslancov, ktorí sú v samosprávach, aby mohli zriadiť práve takéto parlamenty vo svojich mestách, pretože je to veľmi dôležité.
Ja som bol tiež členom mládežníckeho parlamentu v mojom meste. Ako mladí ľudia sme sa začali zaujímať o veci verejné a meniť, začali sme vypomáhať. Práve v týchto časoch tie mládežnícke parlamenty budú môcť pomáhať, napríklad pri chorobách COVID, ako je teraz, by rozdávali seniorom, dôchodcom rúška, chodili na nákupy. Mládežnícke parlamenty majú veľmi dôležitú úlohu v spoločnosti a som rád, že bude aj nejaké to ukotvenie konečne, konečne v zákone a samosprávy pristúpia na vytvorenie týchto parlamentov. Bude to dôležitá súčasť našej kultúry a konečne podporíme aj rozvoj mládežníckej politiky na Slovensku.
Ďakujem krásne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.4.2020 16:29 - 16:29 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Som rád, že aj Rómovia majú svojich zástupcov v Národnej rade, pretože vy ste ich pozitívnymi príkladmi. Zhodneme sa určite všetci na tom, že vzdelávanie je veľmi dôležité a podstatné. V mnohých osadách už dnes fungujú komunitné centrá, terénni sociálni pracovníci, či mnohí ďalší aktivisti, no myslím si, že mnohí v svojej práci nevedia, čo robiť, ako pracovať s Rómami a podobne. Preto som presvedčený, že sa treba zamerať aj na vzdelávanie pracovníkov s rómskymi komunitami. Naozaj mnoho mladých Rómov je šikovných, chcú pracovať, ale možno nevedia, ako začať a nemá im kto pomôcť. Verím, že my spoločne im všetci podáme ruku a naštartujeme rozvoj a pomoc. Ďakujem krásne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.4.2020 11:18 - 11:20 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Ja by som touto cestou chcel veľmi pekne poďakovať, že v programovom vyhlásení vlády môžeme nájsť aj konečne vyriešenie obrovského problému záťaže na východnom Slovensku, a to je tzv. chemický trojuholník smrti a odkalisko Poša, ktoré sú veľmi nebezpečné.
Veľmi ma mrzí, že bývalá vláda za x-y rokov nevedela daný problém vyriešiť, čo je veľmi smutné, pretože je jasné, že v týchto častiach týchto odkalísk bývajú ľudia, ktorí majú obrovské karcinogénne nálezy a rôzne iné ochorenia. Je mi ľúto, že práve zdravie občanov bolo na druhej strane a nebola to priorita vlády. Zároveň je jasné, že iba v týchto miestach, napríklad v okolí mesta Strážske v lesoch a ďalej pobehuje zver, kde cudzorodé látky v svalovine zvierat sú prekročené xy-násobne. Je toto možné? Prečo to do dnešného dňa nikto neriešil?
Zároveň som veľmi rád, že v programovom vyhlásení vlády sa nachádza aj informácia, že chceme obmedziť chemické postreky a podporovať zdravšie alternatívy a starostlivosť o zeleň. Ja len z takého príkladu, u nás v Humennom, kde som videl, že na území základnej školy školník striekal proti burine chodník a vzápätí o desať sekúnd na to sa tam hrali deti, po tomto postriekanom chodníku. My sme v meste, sme nemali oporu v zákone, sme sa to skúsili nejako vyriešiť. Som rád, že momentálne bude aj boj proti chemickým postrekom v zákone. Zároveň som veľmi rád, že je tam aj snaha klepnúť po prstoch všetkým rozkrádačom našich lesov, ktorí doslova z nášho prírodného bohatstva spravili osobitný biznis. Pri tejto príležitosti chcem ešte raz poďakovať ministrom, že sa do danej veci pustili a pripravili jedno z najlepších programových vyhlásení, aké kedy Slovensko mohlo mať.
Ďakujem krásne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.4.2020 18:14 - 18:15 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Pán Pellegrini, hovoríte, že programové vyhlásenie vlády nie je dostatočne konkrétne a zasa na druhej strane hovoríte, že programové vyhlásenie vlády nepočíta s dôsledkami koronavírusu. No práve preto v niektorých bodoch nie je konkretizované programové vyhlásenie vlády, lebo ešte nevieme, aké budú dôsledky celej krízy a vaša vláda nebola schopná doviesť rozpočet tohto štátu k vyrovnanému rozpočtu. My naozaj nechceme ľudí klamať, zavádzať a sľubovať im hory-doly, keď nevieme, aké dôsledky bude mať pandémia na daný stav krajiny. My poslanci koalície, ale aj vláde, ľuďom budeme hovoriť pravdu. A buďte si istý, že keď odstrihneme vašich oligarchov zo štátneho rozpočtu, tak nájdeme tie miliardy na dôležité veci, ktoré ste vy za 12 rokov nevedeli nájsť. To si buďte istý.
A spomínali ste, že pán premiér má robiť tak, aby sa zaňho ľudia nehanbili. Ja vám poviem len jedno. Ja som sa za posledné roky hanbil za tých premiérov, aké nám dávala strana SMER.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.4.2020 15:30 - 15:31 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Pán kolega mi priamo hovoril z duše. Ale ja musím ešte doplniť, že nám nováčikom príde doslovne odporné toto politické divadlo, čo tu predvádzajú smeráci a niektorí poslanci za ĽSNS, doslova divadlo na občanov. Viacerí sa tu vyškierajú, smejú, kritizujú všetko, čo môžu.
Dokonca dnes ma šokoval aj pán Fico, ktorý po 12 rokoch vlády SMER-u dáva za vinu nám, našej vláde, že banky mali minulého roku veľké zisky. Veď to je smiešne! Je neuveriteľné, čo títo politicky skúsení politici hovoria a čo robia.
Musel som sa prihlásiť aj ja, pretože potreboval som podporiť tvoje vystúpenie. A prosím všetkých v tomto pléne, aby sme na, sa naozaj zamysleli nad sebou, boli k sebe milší, ľudskejší, lebo doba nie je naozaj dobrá. Je ťažká, tak si to navzájom nesťažujme a buďme k sebe viacej tolerantní.
Ďakujem krásne.
Skryt prepis