Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.5.2020 o 16:44 hod.

Tomáš Šudík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.6.2020 15:32 - 15:33 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Ja len k môjmu predrečníkovi v krátkosti. Spomínal aj... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Pellegrini, Peter, podpredseda NR SR
K pánovi poslancovi Mazurekovi, nie k predrečníkovi.

Šudík, Tomáš, poslanec NR SR
Aha, pardon, k pánovi poslancovi Mazurekovi. Určite spomínal v svojom príspevku aj MOPS-ky. A ja by som zasa činnosť týchto združení a organizácií chcel pochváliť. U nás v Humennom funguje MOPS-ka. Odkedy fungujú, u nás na osade v Podskalke, kde žijú Rómovia, sa tam zlepšil život o 120 %. Všetky čierne skládky zmizli, nie sú tam nepokoje a je tam poriadok. Deti chodia pravidelne do škôl, sa im zlepšila situácia. Kedykoľvek príďte do Humenného, ja vás tam vezmem a vám tu osadu ukážem. Tam je presne pekne vidieť, ako táto MOPS-ka pomohla danému, danej osade v rozvoji. Stačí málo.
Ja viem, že možno v mnohých osadách táto MOPS-ka nemá žiadne účinky, ale je to možno len z toho dôvodu, že tam boli netransparentne vybratí ľudia. A ak tam zvolíte fakt skúsených ľudí, ktorí chcú robiť s ľuďmi, ktorí na tej osade žijú, tak to má zmysel. Inak to zmysel nemá. Príďte sa pozreť a tam je to výkladná skriňa, ako MOPS-ka efektívne funguje a ako pomáha ľuďom, ktorí žijú na tých osadách.
Ďakujem krásne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.6.2020 14:10 - 14:11 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Radko, ja úplne súhlasím s tvojím vystúpením v rozprave aj s tvojimi všetkými pripomienkami, ktoré si dal, pretože súčasťou športu sú aj športové vrcholové kluby a práve v týchto kluboch majú naše deti vzory. Vzory, aby sa mohli ďalej v športe posúvať a posúvať. Veľmi veľa ľudí v našej spoločnosti si práve myslí, že práve tí športovci v tých vrcholových kluboch sú nejakí zbohatlíci alebo podobne. Určite to nie je pravda. Ja mám tiež množstvo kamarátov, ktorí sú profesionálni športovci a v týchto časoch prišli o všetky svoje príjmy častokrát, mali úplne znížené alebo zostali na nule a títo ľudia boli živitelia rodín a zrazu boli dva-tri mesiace bez akýchkoľvek príjmov. Som veľmi rád, že sa týmto problémom zaoberáme a ideme práve týmto športovcom pomôcť.
Ďakujem krásne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.5.2020 14:08 - 14:09 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Kristián, ja by som ti aj touto cestou chcel poďakovať za tvoje vystúpenie v rozprave. Som veľmi rád, že si to povedal rovno, ako to je, pretože je to obrovská pravda, že zástupcovia klubu SMER či ĽSNS tu skoro vôbec nesedia a z ĽSNS sú tu v počte len dvoch. To myslím, že všetko, čo sa, ako sa tvária na tých svojich, vo videách, v rozpravách a na bilbordoch, ako pomáhajú ľuďom, to je presne vidno. Títo ľudia poberajú obrovské odmeny a namiesto toho, aby pracovali v prospech ľudí, teraz už možno mnoho z nich sedí doma alebo leží a oddychujú. Ich nikdy život ľudí nezaujímal, oni si tu prišli posedieť kvôli platu, a keď treba ukázať, popočúvať a vžiť sa do problémov, to im je ukradnuté. Hlavne aby potom rozdávali šeky a aby mali reklamu. Ďakujem krásne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.5.2020 11:49 - 11:49 hod.

Tomáš Šudík
Ďakujem za slovo. Ja plne súhlasím s pánom Pročkom, pretože som o tom presvedčený, že s pani Tomanovou sa spája obrovské množstvo káuz a je to celosvetová hanba, že práve pani Tomanová zastupuje pozíciu, akú zastupuje. Pretože pani Tomanová ako komisárka pre deti reálne tieto deti nechráni a nikdy sa tých najviac ubližovaných detí nezastala. Preto ju znova vyzývam, aby odstúpila zo svojej funkcie. Ďakujem krásne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.5.2020 18:56 - 18:57 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Muňko, ja s vami určite súhlasiť nebudem. Obhajoval ste tu pani Tomanovú a jej správu, ale ja voči tejto pani a tejto správe nemám žiadnu dôveru, lebo iba napríklad môžeme uznať, že iba Výbor Organizácie Spojených národov za práva detí, keď tam pani Tomanová vstupovala do svojej funkcie, sa vyjadril, že politicky nominovaný straník by nikdy na takejto pozícii nemal byť. A to je fakt, ktorý hovorí.
Ďalej. Ešte keď bola pani Tomanová ministerka, si pamätám, ako občianskemu združeniu, ktorému šéfovala pani Jana Vaľová, poskytla dotácie na centrum, ktorý do dnešného dňa nestojí. Kde tie peniaze zmizli? A vy tu obhajujete pani Tomanovú? Čo to tu má byť?
A zároveň Čistý deň. Prečo nijak nefungoval, keď v Čistom dni sa prejavilo, čo sa tam deje? Kto pomohol tým deťom? Tým dievčatám? Nikto! Si tam chodili papaláši užívať s maloletými. A vy ju tu budete podporovať. Toto už je čo za cirkus?
A ďalej. Ja si myslím, že takáto osoba, ako je pani Tomanová, ktorá v dôležitých situáciách nevedela zasiahnuť, nemá čo robiť na svojej pozícii a mala by odstúpiť.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.5.2020 16:44 - 16:45 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Riško, ďakujem, že si rozprával aj o téme, akou je potrat, ktorá zásadne rozdeľuje našu spoločnosť. Avšak ľudských práv sa dotýka aj veľmi rozsiahla, no napriek tomu neriešená téma domáceho násilia, ktorému obete museli čeliť počas karantény v korone ešte viac. Aj napriek tomu, že je to trestný čin, zákon je na tento súbor aktov často prikrátky. Myslím, že práve toto je téma, ktorá taktiež stojí za pozornosť, pretože sa dá riešiť oveľa rýchlejšie, pretože táto téma nerozdeľuje spoločnosť. Spoločnosť jednoznačne vie, že domáce násilie v právnom štáte nemá svoje miesto. Ďakujem krásne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.5.2020 15:50 - 15:52 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Mazurek, poviem vám to takto. Myslím, že ste za rodinu rovnako ako ja. A tiež sme obidvaja presvedčení o tom, že musíme postarať sa o naše deti a o všetky deti, pretože deti sú budúcnosť. A práve tieto deti budú pracovať aj na náš dôchodok, váš, ale všetkých, ktorých sme tu. Takže sa musíme postarať, štát, o to, aby deti mali prístup k pitnej vode a bývaniu.
To nie je len o tom, že zaškodili si zdroj vody, teda poškodili, a tak ho musia nejako zabezpečiť a opraviť, pretože nesmieme nechať umierať deti len preto, že majú nedostatok vody. Pretože právo na pitnú vodu nielen v osadách, ale všade musí byť pre nás všetkých prioritou a, samozrejme, samozrejmosťou. To sa týka aj chemických postrekov. Musíme zabezpečiť, aby práve tie neohrozovali pitnú vodu v studničkách v našich obciach.
Nebudem sa vyjadrovať o vašich krokodíloch a leguánoch, len chcem pripomenúť, že pri pulte sa javíte ako sebavedomý mladý muž, ktorý má na všetky problémy riešenia. Ale aj váš kolega mal príležitosť zmeniť veci v Banskobystrickom kraji a nespravil žiadne zmeny. Tak namiesto pomenovania zvieratiek z vašich návštev v zoologických záhrad nám konečne ukážte reálne riešenia a nielen slová, lebo zo slov sa ľudia nenajedia.
A ďakovať policajtom za to, že dobili deti v osade, je podľa mňa úbohé.
Ďakujem krásne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.4.2020 17:01 - 17:02 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem ti, pani kolegyňka, že si vyzdvihla naše silné postavenie v Európskej únii a v NATO, pretože som presvedčený, že súčasť v týchto zoskupeniach robí zo Slovenska silnú, modernú a prosperujúcu krajinu. Už len teraz počas koronavírusu vidíme, ako nám Európska únia pomáha. Teda je to veľmi dobre, že sme súčasťou týchto zoskupení, a som veľmi rád, že si takto proaktívne vystúpila v prospech Európskej únii a Severoatlantickej aliancie NATO.
Ďakujem krásne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.4.2020 16:42 - 16:42 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Ja s vami, pán Tomáš, určite súhlasiť nemôžem v rámci sociálnej oblasti, čo ste spomínali. Ja som túto tému komunikoval aj s mojimi kolegami v sociálnej oblasti, ktorí práve toto programové vyhlásenie chválili, a sú to odborníci, ktorí denno-denne pracujú v sociálnej oblasti, v charitách, kde denne pomáhajú ľuďom. Oni to, oni hovorili, že je to super programové vyhlásenie, lebo tam sú reálne skutky a vlastne možnosti, ako ľuďom pomáhať. Nie je to iba o nejakých fabuláciách a filozofii. Sú tam konkrétne veci, na čo sa môžu títo ľudia spoľahnúť. Takže neviem, s kým ste komunikovali vy.
A to, či podporiť, či nepodporiť toto programové vyhlásenie, nuž to je len výdobytok demokracie a možnosť podporiť či nepodporiť.
Ďakujem krásne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.4.2020 11:13 - 11:14 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem mojej predrečníčke za jej vystúpenie v rozprave. Myslím, že bolo celkom vecné a odborné a vytiahla všetky pozitívne veci z tohto programového vyhlásenia. Som veľmi rád, že sa tam aj, v oblasti vzdelávania myslíme aj na ľudí so zdravotne ťažkým postihnutím, pretože viem, že táto pomoc, kde zdravotne ťažko postihnuté deti budú spolupracovať so zdravými, nám len pomôže v rozvoji nášho štátu, našej krajine. Pretože tá úcta je veľmi dôležitá a tá pomoc ešte dôležitejšia. Tak verím, že aj pomocou tohto programového vyhlásenia, za ktoré rád zahlasujem, podáme vlastne tú pomocnú ruku zdravotne ťažko postihnutým aj v oblasti školstva a naše Slovensko zmeníme k lepšiemu a budeme naňho o štyri roky hrdí, kde sme našu krajinu posunuli a aký máme prístup k týmto ľuďom.
Ďakujem krásne.
Skryt prepis