Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.4.2021 o 17:58 hod.

Tomáš Šudík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.6.2021 14:14 - 14:15 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Ja si zas možno dovolím takto opačne, ale ja plne súhlasím s tým, čo pán minister financií tu pred chvíľou, teda pred prestávkou povedal a povedal tam veľa pravdy, a preto prišlo toľko zákerných reakcií na tú krutú pravdu. A ja doteraz nerozumiem vlastne, k čomu je táto schôdza dobrá a aký je vlastne zámer predkladateľov. Pretože z toho, čo som zatiaľ počul, mi príde, že najväčší problém je ten, že SMER-u a ich kolegom vadí to, že polícia má rozviazané ruky. A zrazu ľudia, ktorí majú nejakú pochybnú minulosť alebo konali netransparentne, končia v base alebo v kolúznej väzbe.
Toto vadí SMER-u, HLAS-u a ich priateľom, že na Slovensku má polícia rozviazané ruky. To je ten najväčší problém, o čo tu dneska je, a preto sa rozhodli odvolávať pána ministra Mikulca len preto, že je tu spravodlivosť.
A to, čo počas rozpravy predvádzal pán Blaha, tak to bolo podľa mňa pod úroveň. Ja keď pôjdem na návštevu do materskej škôlky, tak tie deti tam majú viacej rozumu a sa chovajú slušnejšie. Tak by som bol, aby sme boli aj tu v pléne slušnejší a nehádzali tu nejaké lístočky.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.5.2021 11:26 - 11:27 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Marián, mi je veľmi ľúto tvoj postoj, aký dneska máš, ale aj aký si ho mal včera. Ja si myslím, že si osobne plne uvedomuješ, že treba podporiť navýšenie, ale ja vidím v tom problém taký prvotný, že ste si najprv spravili tlačovku bez toho, aby ste si prvýkrát to navýšenie dopodrobna prečítali, naštudovali a zistili ste, že je potrebný, a teraz je určite veľmi ťažko hlasovať za niečo, čo ste skritizovali, hoci tušíte, že to musíme prijať a schváliť.
Možno na záver len také odporúčanie do budúcna, že najprv dvakrát meraj, a potom raz rež, je to veľmi dobré a myslím, že aj v politike. A peňazí, kto je na ministerstvo školstva a ministerstvo hospodárstva, tak ja si pozriem na... potom koncom roka, že koľko tieto ministerstvá ušetrili a ako dobre hospodária, a zároveň verím, že oddnes, ak bude náš koaličný partner SaS-ka prichádzať so zákonmi, tak príde len s takými, ktoré nebudú mať vplyv na štátny rozpočet, a takto budeme spoločne šetriť peniaze v našej krajine.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.5.2021 10:29 - 10:30 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Vďaka za slovo. Pán Kamenický, mne je veľmi ľúto váš postoj k rozpočtu, pretože vy ako sociálny demokrat, aspoň si tak hovoríte, si asi neuvedomujete vplyv pandémie na rodiny, na ich deti. Podľa vás si tie rodiny nezaslúžia peniaze? Nezaslúži si gastro, ktoré zamestnáva ľudí a padlo, financie? Nezaslúži? Takto pôjdete medzi ľudí a im poviete, že oni tie peniaze nemajú dostať? My tie peniaze nejdeme preflákať. My tie peniaze ideme efektívne využiť a budú na obnovenie ekonomiky. To nie sú len tak vyhodené peniaze.
Ale ja si myslím, že u vás dôsledok, prečo tento rozpočet sa snažíte blokovať, je o to, že viete, že ak my zvýšime teraz deficit, tak na ďalší rok sa vám výrazne zníži výplata. A to je asi ten hlavný cieľ, prečo tento rozpočet blokujete.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.5.2021 18:59 - 19:00 hod.

Tomáš Šudík
Ďakujem za slovo. Ja by som vám touto cestou chcel poďakovať, že v pléne predkladáte tento návrh, lebo ja si pamätám, že ešte pár mesiacov dozadu opozícia kritizovala, že sme zabudli na určitú skupinu detí, ktoré v zákone sú, a pevne verím, že sa opozícia nám aj ospravedlní, že sme neplánovali, ako v budúcnosti to tam vôbec dať. Tak takto vyšla pravda najavo, že svoje sľuby ako koalícia plníme, aj vďaka vám.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.5.2021 12:44 - 12:45 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Ja by som vám aj touto cestou chcel poďakovať za vašu neoceniteľnú prácu v prospech ľudí so zdravotným postihnutím, pretože oni si to fakt zaslúžia. Som nesmierne rád, že sa vám darí aktívne búrať všetky bariéry pre ľudí so zdravotným postihnutím a ľudia sa na vás vždy vedia obrátiť. A to je ten základ, to je to najdôležitejšie.
Takže vám ďakujem za vašu prácu a verím, že v nej budete aj naďalej pokračovať, aby boli ľudia naďalej spokojní. Podporu nás poslancov máte, teda aspoň moju.
Ešte raz vám ďakujem za vašu prácu.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 5.5.2021 11:59 - 12:00 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, vážení kolegovia, momentálne vám predkladáme nový zákon, ktorým sa dopĺňajú niektoré zákony v súvislosti s chovom a držaním psov.
Na základe podnetov občanov, ktoré v súčasnosti počúvame, vieme, že v súčasnosti sú zákony na ochranu psov veľmi slabé. My sme sa v koalícii, už dlhodobo sa venujeme rôznym témam a jednou z týchto tém je aj ochrana zvierat, a preto som rád, že sme sa zhodli a spoločne našli riešenie aj na riešenie tohto problému. Tento zákon obmedzuje držanie psov na reťazi, ale je tam, samozrejme, aj množstvo výnimok, kedy tieto psy budú na týchto reťaziach môcť byť držané. V krátkosti, v krátkosti toľko.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.5.2021 20:42 - 20:43 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujeme za slovo. Pán Šimko, ja som veľmi rád, že ste sa tuto v pléne rozhodli nám niečo aj porozprávať z vášho pohľadu o menej rozvinutých regiónoch, a vy ako primátor o tom viete určite veľmi toho veľa. My o týchto regiónov v pléne rozprávame už dlhšie, pretože sme presvedčení, že menej rozvinuté regióny bola častokrát skôr politická otázka a peniaze boli rozdeľované korupčne, si myslím, častokrát. Tam, kde mal kto svojho kamaráta, tak tieto firmy dostali potom peniaze a nefungovalo to celkom správne.
Ale som presvedčený, že nová vláda Eduarda Hegera chce tento problém konečne riešiť a pripravuje reformu, kde tieto všetky menej rozvinuté regióny sa pretransformujú a budú nové výpočty. Teda som zistil, že máme spoločný cieľ tento problém zmeniť, tak pevne verím vo vašu podporu v programové vyhlásenie vlády a vládu Eduarda Hegera, keďže ideme za spoločným cieľom, tak sa zomkneme a budeme tento problém riešiť.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.4.2021 14:10 - 14:12 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Igor, chcel by som ťa pochváliť za tvoje vystúpenie v rozprave aj to, ako si tu rozprával o našej opozícii, pretože v zahraničí opozícia vyzývala občanov k tomu, aby boli zodpovední. Napríklad líder britskej opozície, líder tureckej opozície či líder austrálskej opozície. Lídri alebo líder opozície na Slovensku vyzýval ľudí, aby sa zúčastňovali protestu, pretože čím skôr chcú naspäť vládu mafie a oligarchov, pretože množstvo ich kamarátov sedí v base a sa boja, že čoskoro niečo povedia aj na nich a budú tam musieť ísť aj oni.
Častokrát sa tu aj rozpráva o nejakej sume, že to vyšlo možno tisíc euro za jedného pozitívneho. Ale ja si myslím, že aj keby to stálo 20-tisíc na jedného pozitívneho, odhalili sme človeka, ktorý začal s liečbou skôr, sa izoloval, a akákoľvek suma, akákoľvek by bola vysoká, je dobre vynaložená, ak zachráni čo i len jeden ľudský život. Sa opýtajte rodín, ktorým niekto zomrel, koľko by boli ochotní dať oni za to, ak by ich rodinný príslušník bol dostatočne skoro identifikovaný a mohol naďalej s tými ľuďmi žiť. Len toľko.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.4.2021 18:20 - 18:21 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Pán kolega, ja si myslím, že v súčasnosti tie pozitíva určite presahujú tie všetky negatíva, ktoré pri tomto sú. Mňa mrzí možno len tak jedna vec, že keď sa tam postavíte, len kritizujete, kritizujete, ako to všetko zlé je, ako to nefunguje, ako to treba zlepšiť. No ale nikdy ste nám nepovedali riešenia, ako to robiť inak, aby sme nemuseli predĺžiť núdzový stav a opatrenia fungovali a nezvyšoval sa počet hospitalizovaných a nakazených. Každý vie všetko skritizovať, lebo to je úplne najjednoduchšie, ale málokto vie ponúknuť riešenia. A viete, riešenia nám, bohužiaľ, nechcete ponúknuť. A to je tá chyba. Príďte k nám, vystúpte, povedzte riešenia, poďme to robiť tak, tak, tak, prestaňme testovať, nahradíme to týmto, a všetko bude úspešne a super fungovať.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.4.2021 17:58 - 17:58 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne za slovo. Pán kolega, vy ste tu pred chvíľkou kritizovali zhlukovanie ľudí, ale ja by som vám rád pripomenul, že práve vy aj vaši kolegovia ste vyzývali ľudí, aby chodili na protesty. A tam sa tí ľudia vlastne stretávali. Tak vy vlastne kritizujete niečo, čo ste sám organizoval. A potom ste neskôr aj niečo rozprávali, že ste si sám nasadili antibiotiká a iné lieky. Tak by som iba chcel možno upozorniť ľudí, aby to sami neskúšali a ak sú chorí, fakt vyhľadali toho nejakého lekára a nedávali sa sami liečiť vlastnými antibiotikami.
Ďakujem.
Skryt prepis