Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Doplňujúca otázka / reakcia zadávajúceho

17.2.2022 o 14:33 hod.

Bc.

Tomáš Šudík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.3.2022 17:23 - 17:23 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Erik, spomínal si, že sme vraj podosadzovali ľudí na okresné úrady bez výberových konaní, ale myslím, že už viackrát to tu bolo povedané, dokonca aj odprezentované na tlačových konferenciách a besedách nášho hnutia, že aj na miesta prednostov okresných úradov boli výberové konania. Na každý úrad sa zaujímalo oveľa viac uchádzačov a porota komisie vybrala toho najvhodnejšieho. Teda je to klamstvo, ak hovoríš, že výberové konania neboli, lebo tie výberové konania boli. Ďakujem.
Skryt prepis
 

15.3.2022 15:38 - 15:38 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Počkám, nech sa ukľudnia, a budem pokračovať. Tak ďakujem.
Pán kolega, vy tu spomínate a sa tu sťažujete, že vraj na Ukrajinu posielame zbrane. No, čo im tam máme podľa vás posielať? Ukrajinci sa chcú brániť, Ukrajinci sa chcú brániť proti teroru, ktorý na nich prichádza z Ruska. Ak by sa Ukrajinci nebránili, tá ruská agresia by mohla pokračovať aj ďalej, a dokonca aj k členom Európskej únie a k členom NATO. Veď začnite konečne premýšľať a kľudne vás pozývam, príďte aspoň na jeden hraničný prechod sa pozrieť, ako to tam vyzerá. Ako tí ľudia utekajú, koľko je tam tých smutných očí matiek, detí, ktoré plačú a sa pýtajú, prečo nám nepomáhate?
Pán kolega, to nielen sedieť doma, ale príďte aj niečo reálne robiť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.2.2022 14:44 - 14:44 hod.

Tomáš Šudík
Pán Osuský, ďakujem za váš triezvy a vecný prejav. Vždy viete pomenovať problém tam, kde je. Oddnes asi každý triezvo uvažujúci človek musí povedať, že Putin sa zapíše do histórie k ľuďom, ako bol Hitler. Putin má na rukách krv nevinných detí, matiek, mužov. Je mi veľmi smutno, že aj v tomto pléne sa nachádzajú ľudia, kolegovia, ktorí dokážu verejne legitimizovať to svinstvo, ktoré Putin práve vykonáva na Ukrajine. Putin je vrah.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.2.2022 9:40 - 9:55 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Pán Eštok, vy ste taká štekajúca čivavka v HLAS-e, ktorej po rozume behajú len prostitútky a prostitúti. Ale ja si dobre pamätám, ako ste ako vedúci Úradu vlády rozdal vyše miliónov eur na odmenách pre zamestnancov a jednému ste dokonca dali 30-tisíc eur. Však to je hanba. Viete, za koľko ľudia pracujú v chudobných regiónoch? Za 600, 700 eur mesačne! A vy si na odmenách rozdávate 30-tisíc eur! Ale však to je taká vaša práca sociálneho demokrata.
Ale nesmieme zabudnúť ani na verejné obstarávanie na stravné lístky, ktoré ste robili a ktoré ste tak pekne prihral Kmotríkovi. A teraz Úrad vlády musí platiť mnohotisícové pokuty len za to, čo ste vy na Úrade vlády robili. To je taký váš smerácko-hlasácky postoj, ako to treba robiť.
Ale aj napriek... (Reakcie z pléna.) Nemusíte mi skákať do reči, pán Šutaj Eštok a pán Erik. Ale aj napriek tomu všetkému tu bez hanby vystupujete, nadávate, to je taká tá vaša tradičná politika.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.2.2022 10:46 - 10:47 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
To, ako SMER-u záleží na odvolávaní pána Mikulca, svedčí aj o tom, koľkí tu zvyčajne sedia, teraz sa ich asi pár z toho bufetu vzadu vrátilo, tam, kde mali vyložené nohy a vypili desať poldecákov borovičky, ale to už je ich úprimnosť. Zároveň tu je jeden kolega z HLAS-u, ktorému po hlave hlavne chodia prostitútky a prostitúti, ale tak to už je jeho vec.
Ale ako majú ľudia vlastne veriť tomu, že vám záleží na odvolávaní Romana Mikulca, keď nemáte žiadne argumenty? Prídete preč, neviete argumentovať, ponadávate, aké to bolo zlé, čo kto povedal, a tam to končí. To sa vôbec nehanbíte? To sa nehanbíte?
Všetka tá korupčná kauza, čo ste tu za tie roky narobili, všetko sa vyšetrí! Všetko sa vyšetrí!
Skryt prepis
 

Doplňujúca otázka / reakcia zadávajúceho 17.2.2022 15:02 - 15:03 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Mňa by ešte zaujímalo, ako sa tie opatrenia navrhovali, či sa vôbec aj diskutuje s podnikateľmi, aký to má na nich vplyv, pretože viem, že veľa barov, ktoré sú napríklad nočné kluby, trpia skrz tie opatrenia, ktoré ste nasunuli, a je veľmi ťažká a chabá komunikácia či s hlavným hygienikom, s príslušnými hygienami, alebo priamo s ministerstvom zdravotníctva. Mne to nepríde celkom fér, že nesledujeme aktuálnu aj tú finančnú situáciu v podnikoch, ktorá je, a takto ich kruto obmedzujeme.
Tak ja verím, že sa nám podarí aj v dostupnejšom čase tie prevádzky nechať otvorené do takého času, dokedy to potrebujú, lebo to fakt beriem ako obmedzovanie ich slobody v tomto segmente podnikania.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Doplňujúca otázka / reakcia zadávajúceho 17.2.2022 14:33 - 14:34 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán minister, ja aj plne vítam, že hľadáme nejaké dlhodobé riešenie, ako mestu Humenné pomôcť, a že ministerstvo hospodárstva je veľmi aktívne a aktívne komunikuje s naším mestom, ale ja sa snažím riešiť aktuálnu situáciu. Keď mi hovoríte 160 eur bez DPH, s DPH pre domácnosti je 192 eur, jednotková cena tepla patrí asi k najvyšším v Európskej únii a je schválená v Humennom a pre ľudí nie je reálne túto vysokú cenu tepla v domácnostiach platiť. Mesto si zobralo aj úver, nejakých 1,5 milióna použijeme do Humenskej energetickej spoločnosti, aby sme aspoň čiastočne kryli náklady pre Humenčanov, ale aj tak je tá suma obrovská. Ja, samozrejme, nespochybňujem to, že sme museli a sme mali pomôcť tým, ktorí majú samostatnú plynovú kotolňu, ale my sme tú cenu znížili o nejakých 30 %, no ale Humenčania budú tak či tak platiť najvyššiu sumu na Slovensku, dokonca až v Európskej únii, jednotkovú cenu tepla. Z čoho to majú tí dôchodcovia, ktorí majú dôchodok 380 eur platiť? Ja žiadam už dlhodobo, aby vláda našla nejaké riešenie pre súčasnú situáciu, lebo je nereálne, aby občania platili takéto sumy.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.2.2022 16:43 - 16:44 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Pán Šutaj Eštok, ja viem, že máte asi nejaký problém s pochopením a kritickým myslením, ale ja som žiaden zákon nepredkladal, ja som sa iba pre médiá vyjadroval k zneužívaniu žien na prostitúciu a že ako to vyriešili v zahraničí jej legalizáciou. Takže hovorme pravdu, čo som kde povedal, ale každý si zoberie asi očividne to, čo mu po hlave chýba a začne to tu rozprávať. Ale ja zároveň chápem, že vy nemáte v strane záujem riešiť problém, ako je zneužívanie žien, pretože vy máte iné problémy a to je objasňovať financovanie vašej strany. Ďakujem.
Skryt prepis
 

10.2.2022 14:51 - 14:52 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
A už fungujem. (Prerušenie vystúpenia presedajúcim.)

Grendel Gábor, podpredseda NR SR
Tak bude predsa.

Šudík, Tomáš, poslanec NR SR
Tak ja len v krátkosti. Tak ďakujem za vašu odpoveď a som aj rád, že sa s tým niečo ide robiť. Lebo mne častokrát píšu rôzni občania a im dosť také príde prehnané, ak im príde to ročné zúčtovanie, že platia poplatky aj 500 eur za celý rok. Tak sa prvé na to pýtali a vidia tam možnosti, ako by mohli možno aj v súčasnosti ušetriť, keďže stúpajú ceny energií. Práveže znížením týchto poplatkov, aspoň pri niektorých, že každé euro je dobré v rodine. Takže ďakujem za odpoveď aj za tú snahu, že to idete riešiť. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Doplňujúca otázka / reakcia zadávajúceho 10.2.2022 14:51 - 14:52 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem krásne za slovo.
Pán minister, ja situáciu v Humennom už riešim dlhodobo. Veď aj ja som taktiež absolvoval množstvo stretnutí či na úrade vlády, alebo na ministerstve financií. A my sme ako mesto využili rezervný fond, a tým pádom sme znížili tú cenu. Ale aj tak, ak sme to znížili, tak napríklad, poviem taký príklad, v 2-izbovom byte 50 m2 vychádza záloha s elektrinou okolo 220 eur mesačne. Ako majú seniori, ktorí majú dôchodok 380 eur, z toho vyžiť? A takých je množstvo prípadov. Tak podľa mňa potom niekde zlyhal asi štát a to svoje obdobie, ak človek celý život pracuje, dostane dôchodok 380 eur a energie mu stúpnu na 220. Ostáva mu nejakých 120 eur na stravu na celý mesiac a lieky. Podľa mňa toto v poriadku nie je a to treba rapídne riešiť a rýchlo.
Skryt prepis