Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

7.4.2020 o 14:54 hod.

MUDr.

Jozef Valocký

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.7.2020 22:38 - 22:40 hod.

Jozef Valocký Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. Ja by som chcel poďakovať pánovi poslancovi Kamenickému, že presne vyšpecifikoval isté ekonomické súvislosti. A som aj rád, že spomenul ministra Krajčího.
Minister Krajčí ako najbližší pobočník premiéra Matoviča tu nie je, nepovedal ani slovo a viem, že, a som presvedčený o tom, že minister Krajčí, asi vstúpil Duch Svätý do neho a na základe toho odvolal najlepších riaditeľov nemocníc na Slovensku. Na to minister Krajčí povedal, že on odvolal preto, lebo neboli ekonomické výsledky.
Tak vám poviem, vážení páni poslanci z koalície, nemocnica Nitra skončila asi plus 6, 7, 8 alebo 9 mil. keš, keš, keš na účte, a pán minister Krajčí asi pod Duchom Svätým ju odvolal ako prvú.
Pýtam sa, ako minister Krajčí chce riešiť zdravotníctvo napriek tomu, že sľubuje po nemocniciach, že všade postaví novú nemocnicu? Kde postavíte novú nemocnicu, keď pán poslanec Kamenický vám povedal jasne, že v tých finančných otázkach všetkých vás Matovič klame.
Ja sa nechcem dotknúť poslancov koalície, pretože sú medzi nimi aj tí, ktorí rozmýšľajú, a tí, ktorí nerozmýšľajú, sa budeme pýtať o rok, ako to dopadlo.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.4.2020 15:04 - 15:04 hod.

Jozef Valocký Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán podpredseda. Počkám, až pán minister ma bude počuť. Prosím, čas. Poprosím si nové dve minúty.

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Dajte čas pánovi Valockému.

Valocký, Jozef, poslanec NR SR
Dobre, ďakujem pekne. Pán minister, ja si vás pamätám, keď ste vždy hovoril, že treba byť slušný, treba posudzovať veci tak, ako sa majú, a teraz vlastne, keď ste vystúpil a ste kvázi osočoval poslanca Kuffu, že ste povedal, že šíri poplašnú správu, že sú to bludy a tak ďalej, no tak vy ako odborník a pravdepodobne na životné prostredie a na všetko od tribún po, po, ja neviem, diskotéky, tak pravdepodobne budete aj zodpovedný, ak vydržíte štyri roky, tak sa vás budeme pýtať v druhom-treťom roku, ako je to teda s tými fľašami, či sú teda tie z umelej hmoty, ja to tak pre ľudí poviem, lepšie, ako sú sklenené, a tak ďalej, čiže z tejto problematiky sa, pán minister, nevyzujete.
Hovorili ste v minulosti a vy ste bol ešte tak aj relatívne slušný ako opozičný poslanec, hovorili ste vždycky o kultúre. No vaša kultúra prejavu smerom k opozičnému poslancovi sa rovná nula a mínus desať na deviatu. Tak sa, prosím vás, spamätajte, lebo vy ani ministrom vždy nemusíte byť, a keď ste taký odborník, čo predpokladám, že asi ste, keď ste zobral životné prostredie, tak sa vás budeme na toto vždycky pýtať. Na sklené fľaše a umelé fľaše.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.4.2020 14:54 - 14:56 hod.

Jozef Valocký Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán podpredseda. Počuli sme to na, počuli sme tu na pána poslanca Kuffu množstvo pripomienok, ja naopak sa prikláňam k jeho názoru a chcel by som vyzvať ministra životného prostredia, aby skutočne zvážil, ak chce pomôcť tejto republike, to sa rovná, aby boli sklenené fľaše, a poviem prečo.
Aj z vašich, aj z faktických poznámok na pána Kuffu vyplýva, že ten plast je škodlivý. V exkluzívnej každej reštaurácii pijete vodu zo sklenenej fľaše, ale obyčajní ľudia ju pijú z umelej fľaše, poviem to ľudovo. Je pravda, skúste si pozrieť na umelú fľašu, koľko tá voda bola naplnená, a zistíte, že niekedy je to niekoľko mesiacov, a vy tu sa stále vyhovárate na koronavírus, čiže vyzývam pána ministra životného prostredia, keďže ho poznám, ako kritizoval bývalú vládu, nech sa týmto zaoberá, a pime kvalitnú vodu, máme kvalitnú vodu, ale aj z kvalitných fliaš.
Druhá vec, keďže gestorský výbor bol pre pôdohospodárstvo, má pán poslanec Kuffa absolútnu pravdu, pozrite si na to, celé Slovensko je a bude žlté. Žlté od repky olejky. Pritom sme mali kvalitné potraviny, mali sme všetko, a keďže prišla táto situácia koronavíru, tak asi sa bude treba vrátiť k riadnemu hospodárstvu a k riadnej výžive tohto obyvateľstva Slovenskej republiky.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.4.2020 18:42 - 18:44 hod.

Jozef Valocký Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán podpredseda. Pán poslanec, prepáčte, ja som zabudol meno, myslím, že Šefčík, ja ako lekár, keď som sa pozeral na vás, tak skutočne skoro mi rúška padla a nevedel som ani stanoviť diagnózu. Hej? Lebo toto, čo ste predviedli:
Po prvé, ste diskutovali úplne od veci, pretože mali sme diskutovať o členoch výboru a nie o predsedoch výboru.
Po druhé, myslím si, že ani ste nevedel, kde sa nachádzate, to je môj osobný názor.
Po tretie, rodí sa nám pravdepodobne nový Matovič. Tak, pán poslanec, dáme si, ja neviem, kde teraz sedíte, ale budem veľmi rád, keď to budeme vedieť, lebo sa nám rodí nový Matovič.
Po ďalšie, vy ste tu spomenul stranu SMER - sociálnu demokraciu a jeho predsedu. Pán poslanec, keď som vás sledoval ako lekár, prosím vás, vy predsedovi a bývalej vláde, ja neviem, Petra Pellegriniho, Robertovi Ficovi a ďalších ľudí, ktorí tu u nás sedia, nesiahate ani po člen-ky. A neviem, či ste kaderník alebo nejaký učiteľ.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.3.2020 17:14 - 17:15 hod.

Jozef Valocký Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán poslanec Kuffa, veľmi dobre si spomenul veci z tohoto zákona a mňa zaujíma, ak by potom aj pani ministerka alebo pán, pán spravodajca, prečo vlastne máme skúmať všetky dáta. Veď predsa, ja by som aj súhlasil s tým, ak niekto má, je pozitívne testovaný na koronavírus, ak mu bola uložená karanténa, dobre, nemám problém s týmto, žeby sa tento človek monitoroval, ale v podstate iba jeho pohyb, nie odpočúvať hovory, nie sledovať jeho dáta na internete a tak ďalej.
Ďalej pán poslanec Kuffa veľmi dobre spomenul, čo s ľuďmi, ktorí nemajú telefón.
Ďalšiu otázku mám, predstavte si, že som monitorovaný, nechám telefón doma a idem vonku. Veď ľudia sa veľmi rýchlo vynájdu.
Ďalšiu otázku mám, čo ak, pani ministerka, vlastne keď niekto by podal ústavnú sťažnosť na tento zákon, že je veľmi, je veľký zásah do jeho, jeho ľudských práv, ako by to asi dopadlo. A ja v tomto vidím veľmi ľahkú situáciu zmierniť tento zákon, tak ako povedal pán spravodajca Dostál, monitorovať identifikovaných ľudí, neni s týmto problém, ale monitorovať iba ich pohyb.
A po ďalšie, môže vláda vyhlásiť mimoriadny stav a je to vy-ba-ve-né a nemusíme tu o tom vôbec rokovať. Ďakujem pekne.
Skryt prepis