30. schôdza

29.1.2014 - 30.1.2014
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.1.2014 o 10:15 hod.

Ing.

Zoltán Daniš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:46

Ľudovít Kaník
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ja by som len chcel upozorniť ctených kolegov aj predrečníka, že tomu, že poslanci strany SMER hrajú pokryteckú hru a chcú otočiť túto schôdzu na niečo úplne iné, ako to je, rozumiem. Je to politika, bránia sa tomu, tak sa snažia vytvoriť dojem, že to je schôdza o Rómoch, o zásahu voči nim, či bol dobrý, zlý alebo aký. Toto nie je o tom, páni poslanci, predovšetkým z opozície. Nesadajte im na lep, na takýto lep, aby otočili pred verejnosťou, o čom je táto schôdza. Táto schôdza je o znevážení inštitúcie ombudsmana, o tom, že vláda ju chcela potupiť a ukázať jej, že keď sa odváži kritizovať, a je jedno, koho kritizuje, tak s ňou zatočia. O tom, a nie o Rómoch je táto schôdza. Takže nesadnite im, preboha, na ten lep, pretože zajtra si prečítate v novinách, že bránil SMER slušných občanov a opozícia kriminálnikov. Tak až chcete s nimi takúto hru hrať, tak nebuďte naivní. Táto schôdza je o ombudsmanke a o tom, že táto inštitúcia má mať vážnosť a úctu, pretože ombudsman nemusí mať pravdu, ale má mať právo obhajovať a presadzovať a kontrolovať všetky orgány. A tá pravda, kto ju má, sa má ukázať v otvorenej diskusii. Tak to má byť. A tak to nebolo. A táto vláda to tak nechce. A preto sme zvolali túto schôdzu. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.1.2014 o 9:46 hod.

Ing.

Ľudovít Kaník

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:47

Štefan Kuffa
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Áno, pani ombudsmanka by mala mať to patričné postavenie, ktoré jej patrí, aj ten rešpekt, aj tú úctu, ktorá jej patrí. Ja keď si tak spomínam, pred trištvrte rokom tuším tu bola, keď predkladala tú správu, alebo to už je rok, možno aj, keď tuná bola. A okrem iného pani ombudsmanka povedala takúto vec: „Ja som v podstate bezdomovkyňa, ja nemám priestory, kde by som mohla si zložiť veci a hlavu.“ Keď ma počuje pani ombudsmanka, ja som ochotný sa zrieknuť svojej kancelárie v prospech nej na západnej terase, ak si myslí, že by jej to pomohlo a mohla by mať tú kanceláriu. Ja neviem, či je to možné tuná takto ponúknuť takýto priestor. Ale ak stále by mala mať tento priestor, teda ho potrebuje a potrebuje znížiť tam tie náklady, ja som ochotný sa zrieknuť tej kancelárie v prospech nej. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.1.2014 o 9:47 hod.

PhDr.

Štefan Kuffa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 9:49

Alojz Hlina

Vystúpenie v rozprave 9:59

Alojz Hlina
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ja som dobre pripravený, len... (Reakcie z pléna.) Ale, kolegovia moji zlatí. (Hlas z pléna.) Ale, pani kolegyňa, technika nie je kalkulačka, prosím vás. Vy tu blokujete, vy tu ešte fungujete na exploreli...

Jurinová, Erika, podpredsedníčka NR SR
Prosím, aby ste nekričali, je vyhlásená krátka prestávka, do 10.00 hodiny je krátka prestávka. (Reakcia z pléna.)

Hlina, Alojz, poslanec NR SR
Ja to mám pripravené, len to nefunguje, nie je to zharmonizované.

Jurinová, Erika, podpredsedníčka NR SR
Takže môžeme pokračovať, je koniec prestávky.

Hlina, Alojz, poslanec NR SR
Dobre, vážení, takže sa vrátime naspäť. Áno, kolega potvrdil, môj notebook nie je kompatibilný s týmto. Možno viem, prečo nie je kompatibilný. Takže naozaj by som bol rád, keby ste ma tu neosočovali, či niečo viem alebo neviem.
Vážení, takže vrátim sa k tomu, prečo je potrebné si pustiť toto video, ale nie pre vás. Pre vás nemá význam vôbec nič. To má význam pustiť pre ľudí, lebo koniec koncov tí ľudia to uvidia. A uvidia, zač je toho loket, o čo tak tuná v skutočnosti ide. Vy ste mali, vážení kolegovia, 7. 12. snem v Nitre. To bolo slávy, čo. A by ste neverili, kto tam všetko dal zdravicu, čo, vám, ktorí ste tam boli. Však? Tam bolo slávy. No pozrime sa, prosím vás, keby ste mali trošku slušnosti v sebe...

Jurinová, Erika, podpredsedníčka NR SR
Ja by som ešte najskôr poprosila pána kolegu o súvislosť s dnešnou témou.

Hlina, Alojz, poslanec NR SR
No však to úplne súvisí.

Jurinová, Erika, podpredsedníčka NR SR
Prosím, aby ste to aj dali najavo, aby nevznikali dohady zbytočné.

Hlina, Alojz, poslanec NR SR
A zvuk? (Hlasy z pléna.) Keď budete hľadať súvis, tak vystupujúci pán je pán Víťazoslav Moric. (Premietanie videozáznamu z notebooku na obrazovkách v rokovacej sále.) Na vašom sneme predniesol zdravicu, vážení kolegovia: „Vážim si toho slovenského podnikateľa, ktorý neuteká zo Slovenska, ale naopak...“ Víťazoslav Moric, vážení, vás pozdravil na vašom sneme v Nitre. Vtedy, keď ste už šetrili, keď už ombudsmanka sa sťažovala všelikade, vás prišiel pozdraviť Víťazoslav Moric, ten Víťazoslav Moric, ktorý od tohto štátu dostal 90 mil. za nájom jeho tak mizerných kancelárií, ten Víťazoslav Moric, vážení. O to ide v tejto veci. Ako môžete po tomto prejave, ktorý vám pustím, Viťkovi zobrať jeho kancelárie? Má Viťko, aký Róm, kde Róm, čo Róm, kancelárie, ako si to tá Dubovcová mohla dovoliť, nejaké kancelárie, vymeniť kancelárie. Viťko keď vás pozdravil, 90 miliónov dostal, ešte ďalšie mu treba. Ako by ste mu to mohli urobiť, vážení? A počúvajte, čo vám povedal. Ja vám to potom poviem aj spomalene, čo vlastne povedal, lebo tu my takto žijeme, vážení. To nie je Sudán, to nie Čad, to nie je rovníková Afrika, ale Slovensko. (Premietanie videozáznamu z notebooku na obrazovkách v rokovacej sále.) Tomu sa budete čudovať: „Zo Slovenska kapitál vyváža a podniká v zahraničí. A nakoniec mi dovoľte, kvalifikovaní ľudia..." Toto vám pustím ešte raz, počúvajte: „Týmto som sa ja osobne riadil vždy pri svojom podnikaní. Toto je aj najvyšší princíp rozumného podnikateľa. A vážme si preto každého slovenského podnikateľa, ktorý neuteká zo Slovenska, ale, naopak, zo Slovenska kapitál vyváža a podniká v zahraničí." Prosím vás pekne, zo Slovenska vyváža kapitál, rozumiete tomu? Ja som v Číne prežil roky. V Číne komunisti povedali, aby im doniesli kapitál. Vás pozdraví váš Viťko a povie vám, že jeho vzorom je ten, kto vyváža kapitál. A ako ste mu tlieskali, vážení? Prosím vás, on zastupoval Asociáciu zamestnávateľských zväzov, to koho tam máte? Veď to nie je normálne, to je sen. (Hlas z pléna.) Však to je sen, vážení. Čiže ide o toho, kto vyváža kapitál z tejto krajiny. Tomu by jeden neuveril. Prosím vás, sa nečudujme, že tu takto žijeme. Však vy vlastne za to nemôžete, kolegovia, keď ste takto vymasírovaní, keď ste povinní takéto hlúposti počúvať. (Premietanie videozáznamu z notebooku na obrazovkách v rokovacej sále.) „A nakoniec mi dovoľte ešte povedať toto. Príhovor hosťa by mal niečo povedať, nemal by povedať hocičo. Musí z neho vyžarovať optimizmus, mal by mať myšlienku, ale nemal by mať dekadentnú ideu. Veľmi dôležité je, aby príhovor hosťa bol krátky. Veľmi som sa snažil, aby sa mi to podarilo. Želám vám všetkým, osobitne tebe, pán premiér, všetkým vedúcim pracovníkom SMER-u, všetkým vám, delegátom, všetkým hosťom šťastlivé a radostné prežitie sviatkov a veľa zdravia vám a vašim rodinám. Ďakujem."
Vážení, to budete musieť vydržať, to za to stojí. Ja vám to teraz poviem pomaly, čo vám tento Viťko tam povedal. Občania, počúvajte dobre, akú zdravicu predniesol na predvianočnom sneme strany SMER Viťko, ktorý išiel zabojovať v kuloároch, aby mu tú Dubovcovú stade neposlali preč, lebo 90 miliónov je síce dosť, ale ešte stále málo, keď on vyváža kapitál. Rozumiete tomu, lebo on vyváža kapitál, treba vyviezť kapitál a zamestnávať ľudí vonku, veď to by moja dcéra štrnásťročná nepovedala. To by nepovedal ani odborár, ktorý je úplne urvaný z reality, alebo niekto, kto tomu absolútne nerozumie. Vážení, Víťazoslav Moric vám na vašom sneme povedal, teda hovoril tie klišé, ktoré každý pozná, že kapitál sú ľudia a toto je najvyšší princíp rozumného podnikania. A teraz počúvajte. Vážme si preto každého slovenského podnikateľa, ktorý neuteká zo Slovenska, ale, naopak, zo Slovenska kapitál vyváža a podniká v zahraničí. Presne, vážení, to je princíp ľudí, ktorí stoja za vami, tých oligarchov (Bahamy, Kajmanie ostrovy, neviem kde). To sú presne tí ľudia. Z tejto biedy vyderiete peniaze a vyveziete ich von. A oni vám to ešte na tom sneme povedia a vy im za to zatlieskate. To je presne ten princíp týchto vašich podnikateľov, ktorým vy kryjete chrbát, on to povedal a vy ste mu zatlieskali. Presne o to ide, z tejto biedy vytrieskať peniaze. A to robíte. To tí vaši robia. On vám to povedal. A vy ste sa nezačudovali. Pogrcal by som sa tam, prosím vás.
A nakoniec mi dovoľte ešte povedať toto. Príhovor hosťa by mal niečo povedať. Nemal by povedať hocičo. No Dostojevskij je oproti tomu šuviks. Musí z neho vyžarovať optimizmus. Mal by mať myšlienku. A nemal by mať dekadentnú ideu. No takúto naskladať, to je znakom. Hovorím, kde sme boli doteraz, že sme ho neobjavili. Veľmi dôležité je, aby príhovor hosťa bol krátky. Veľmi som sa snažil, aby sa mi to podarilo. Želám vám všetkým a tebe, pán premiér, osobitne, všetkým vedúcim pracovníkom strany SMER, všetkým vám delegátom, teda aj pánovi, vypadlo mi to meno, z Nitry, ktorý tam tiež určite bol a tešil sa, že tam bol, a tiež určite tlieskal a silno tlieskal, šťastné a radostné prežitie sviatkov, veľa zdravia vám a vašim rodinám.
Vážení, v prípade ombudsmanky ide o toto, o peniaze. Dubovcová platí 73 %, bežné výdaje 260 tisíc eur ročne, Víťazoslavovi Moricovi. O to ide v tomto prípade. A Víťazoslav Moric vám prišiel podať zdravicu, tresol hlúposť. Keby tá Asociácia zamestnávateľských zväzov za niečo stála, tak by ho vykopli zajtra. Ale oni to neurobia. Oni ho tam budú mať. Ako môže jeden podnikateľ na sneme vládnucej strany povedať, že ten je podnikateľ, ktorý vyvezie z tejto krajiny kapitál? A nikoho to tam nezarazilo. Ja tomu nerozumiem. Preboha, kde to žijeme? Veď to si nedovolia ani v tej rovníkovej Afrike. Ja tomu nerozumiem. (Reakcia z pléna.) Vy tomu nerozumiete, kolegyňa. Prosím vás, tomu vo vašom svete nerozumiete. Rozumiete tomu? Najlepší tam mal Machyna, prosím vás, príhovor, presne ešte aký taký, prosím vás, zo všetkých tých, čo tam boli. Vážení, vy za to fakt nemôžete. Ide tu len a len o prachsprosté peniaze. A je vám úplne jedno kdečo. Použijete tu Kaliňáka, Fica. Môžete sa hanbiť celí, koľkí ste.
Pustím vám to ešte raz, lebo vy si to sami nepustíte. (Premietanie videozáznamu z notebooku na obrazovkách v rokovacej sále.) „Kvalifikovaní ľudia, týmto som sa ja osobne riadil vždy pri svojom podnikaní, toto je aj najvyšší princíp rozumného podnikateľa. A vážme si preto každého slovenského podnikateľa, ktorý neuteká zo Slovenska, ale, naopak, zo Slovenska kapitál vyváža a podniká v zahraničí. A nakoniec mi dovoľte ešte povedať toto: Príhovor hosťa by mal niečo povedať, nemal by povedať hocičo, musí z neho vyžarovať optimizmus, mal by mať myšlienku, ale nemal by mať dekadentnú ideu. Veľmi dôležité je, aby príhovor hosťa bol krátky. Veľmi som sa snažil, aby sa mi to podarilo. Želám vám všetkým, osobitne tebe, pán premiér, všetkým vedúcim pracovníkom SMER-u, všetkým vám delegátom, všetkým hosťom šťastlivé a radostné prežitie sviatkov a veľa zdravia vám a vašim rodinám. Ďakujem."
A ďakujem, že mi nezrušíte zmluvu s ombudsmankou. To tam nezaznelo, ale v kuloároch to bolo, vážení. A to je tá bieda, títo ľudia aj Moric rozhoduje o tejto krajine. Prosím vás ešte, on je v tej asociácii. To je bieda, to je strach našich detí, našich vnukov, čo sa stane, keď to takto bude fungovať. Z toho ide strach, vážení. A vy ste boli toho účastní na tom sneme. Ako by ste mohli po takom príhovore zrušiť Víťazoslavovi Moricovi zmluvu? Ako by ste to mohli urobiť? To sa nedá proste. Nie je vám z toho zle? Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

30.1.2014 o 9:59 hod.

Alojz Hlina

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:11

Marian Záhumenský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán kolega Hlina, presne ste pomenovali, o čo vám na tejto schôdzi ide. Vám vôbec nejde o postavenie pani ombudsmanky alebo to, čo sa snažíte navodiť, že vám ide o to, že jej nebolo umožnené vystúpiť na vláde, ale vám ide o to, aby ste spolitizovali tento problém. A sami ste z toho šokovaní, že sme pristúpili na to, aby táto schôdza bola, lebo nikto z vás nepočítal s tým, že táto schôdza bude, budete len politikárčiť a využívať v predvolebnej kampani tento problém. V x vašich vystúpeniach odznelo nie o postoji k pani ombudsmanke, ale o zásahu polície vo vzťahu k študentom, k problému v Nitre, k nevymenovaniu pána Čentéša a všetko možné a nakoniec teraz sme videli nejaký záznam zo snemu strany SMER, kde chcete škandalizovať a navodiť nejakú atmosféru, čo sa vám nepodarilo. A ste z toho nervózny. Asociácia zamestnávateľských zväzov vždy bola pravicová.
A pokiaľ viem, tak pani ombudsmanka sedí tam už veľmi dlho alebo ombudsman sedí dlho v tej budove. Ja nepoznám osobne pána Morica a je mi úplne jedno, či to je jeho budova alebo nie je to jeho budova. Ale čo urobila Dzurindova vláda? Veď tam sedela za Dzurindovej vlády. Teraz ste si všimli, že pani ombudsmanka sedí v nejakých priestoroch? Odkedy je tá zmluva platná? Nie náhodou za celý čas Dzurindovej vlády sedel ombudsman v tejto budove? Prečo ste to nezrušili? (Potlesk.)
Takže myslím si a ďakujem vám pekne, pán Hlina, že ste presne povedali, o čo vám v tejto schôdzi ide. Nejde vám o ombudsmanku. Ale keďže ombudsmanka je členka SDKÚ a nezvolila si predchádzajúca vláda nezávislého ombudsmana, ale politického nominanta, poslanca za SDKÚ, tak potrebuje splácať politický kapitál. A to je to, že potrebuje navodiť atmosféru, aby ste mohli útočiť na stranu SMER. Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.1.2014 o 10:11 hod.

Ing.

Marian Záhumenský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:13

Miroslav Kadúc
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Lojzo, ja len pre záznam musím povedať tomuto pánovi Víťazoslavovi Moricovi, ktorý mne teda spôsobil neuveriteľné vrásky na čele, a je to bývalý predseda politickej strany SLNKO, ktorá nemala záujem sa zúčastniť politickej súťaže v roku 2012 do parlamentných volieb, čuduj sa svete, začiatkom novembra 2011 premenoval svoju stranu Obyčajných ľudí. Zákerne a úmyselne zneužil označenie, ktoré používali štyria pôvodní Obyčajní ľudia, aby im znemožnil kandidovať do parlamentu. Páni a dámy, toto je spôsob, ktorým konajú vaši lídri. Je to naozaj smutné a podľa mňa to nemá nič s demokraciou.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.1.2014 o 10:13 hod.

JUDr. Ing.

Miroslav Kadúc

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:13

Oľga Nachtmannová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Ja možno troška inak budem reagovať. Pán kolega, evidentne tomu skutočne nerozumiete. Vy všetko strašne zjednodušujete bez toho, aby ste si naštudovali aspoň základy z jednotlivej problematiky. Svojho času ste tu vykrikovali, ako vás vyviedli z Rady Európy, z Bruselu. Ja som vám vtedy hovorila, Rada Európy v živote nesídlila v Bruseli, sídli v Štrasburgu, vždy tam bola, aj bude. Medzi štyrmi očami ste mi povedali, keď som vám to vysvetľovala: „Jáj.“ To isté je teraz v ekonómii. Prosím vás, naštudujte si základy ekonómie, keď tu chcete niečo prezentovať, naštudujte si, čo sú to inputové položky, kde vstupuje finančný kapitál, kde vstupuje pracovná sila a teda ľudské zdroje, kde vstupuje pôda, zariadenia a tak ďalej a následne outputové položky. Takže rozmeníme si na drobné, čo zaznelo v neustále opakovanom príhovore. Zaznelo to, že aj keď kapitál v týchto položkách sa vyváža von, je to veľmi dobré. To znamená, že zakladajú sa dcérske spoločnosti, ale matka zostáva na Slovensku, zisk plynie na Slovensko. Je lepšie, keď sem príde kapitál. Ja sa práveže... (Výkriky poslanca Hlinu.) Pán kolega, nekričte na mňa, ja som bola ticho, tak, prosím vás,... (Reakcia poslanca Hlinu.)

Zmajkovičová, Renáta, podpredsedníčka NR SR
Pán poslanec Hlina, môžete... (Neustále výkriky poslanca Hlinu.)

Nachtmannová, Oľga, poslankyňa NR SR
Prosím vás pekne, prepáčte, ale ja som...

Zmajkovičová, Renáta, podpredsedníčka NR SR
Pán poslanec, reagujte vo faktickej.

Nachtmannová Oľga, poslankyňa NR SR
Vy evidentne nerozumiete základným pojmom. Neobstáli by ste ani v prvom ročníku pravdepodobne na obchodnej akadémii. Vy ma tu, prosím vás, nepoučujte. Ešte raz, naštudujte si, čo to je inputová a outputová položka. Vám sa asi páči, že sem vyvezú z vášho podania kapitál zahraničné firmy, drancujú tuná a potom si celý zisk odvezú do svojej matky. Toto asi vám vyhovuje. A keď to je opačne, veď si zoberte, čo robí napríklad firma CHEMOSVIT Svit, koľko má dcér mimo. Nie je to dobré, že sa rozvíja podnikanie našich firiem aj v zahraničí? (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.1.2014 o 10:13 hod.

Mgr. PhD.

Oľga Nachtmannová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:15

Zoltán Daniš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pani predsedajúca. Vážený pán kolega Hlina, ja už som zvyknutý na tieto vaše výkriky, ale plne sa stotožňujem s tým, čo povedala Oľga Nachtmannová. To sú triviálne veci a vy z toho robíte tu divadlo, zdržujete toto rokovanie. Prečo by sme my mali toto stále trpieť?
Okrem toho, pán Hlina, netreba nám dokumentovať, čo bolo na našom sneme. Ja som dokonca mal tú česť, že som sedel v čestnom predsedníctve. A tvrdo sa ohradzujem, aby ste takýmto nevyberaným spôsobom sa dotýkali našej strany. Odvyknite si konečne od toho. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.1.2014 o 10:15 hod.

Ing.

Zoltán Daniš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:16

Mária Janíková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Tak mne sa napríklad to video strašne, Lojzo, páčilo. Ako kolegyňa ti prajem, aby si aj ty v budúcnosti so svojou novou stranou mal veľa takýchto snemov. A som zvedavá na tvojich hostí, na tvojich členov, na tvoju členskú základňu a na to, koľko tvoja strana vydrží. Ja ti to len prajem. Ale naozaj je úbohé natierať sa a dávať sem dokumentácie. Ja sa teším na to fakt, kedy uvidíme tvoj snem, tvojich členov, ľudí, ktorí sú za tebou a kedy uvidíme aj tvojich hostí a tie príhovory. Všetko.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.1.2014 o 10:16 hod.

PhDr.

Mária Janíková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:17

Štefan Kuffa
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. No ja som sa tak nad tým zamyslel. Myslím si, že v tej rokovacej sále našej už nestačí to hovorené slovo, lebo musíme tu videá púšťať. Dovolím si povedať, že toto vystúpenie nebolo v súlade s rokovacím poriadkom, lebo teraz ja mám na koho reagovať? Na Víťazoslava Morica, ktorý tam uvádza tie dekadentské idey? Alebo dekadentné myšlienky Dodove teraz mám rozoberať? Čo mám rozoberať teraz? Ja som na to už upozorňoval. A nesúhlasím s tým, keď, tak potom to zmeňme v rokovacom poriadku. V ňom § 27 ods. 7 hovorí: „Rečník hovorí spravidla vo voľnom prednese, pri ktorom môže použiť poznámky.“ Ak teda budeme aj do budúcna používať tú videotechniku, prosím, môžeme tak robiť, ale nech to dáme do rokovacieho poriadku. Môže sa tu stať, že sa tu pustí celovečerný film. A ja najbližšie pustím vám tu trojhodinový film a ešte to aj zopakujem aj trikrát. Tak jednoducho myslím si, že aj toto treba rešpektovať, aby sme aj tak vzájomne mali úctu voči sebe. Tak môžu byť tu aj plamenisté tieto reči, ale tak urážať by sme sa nemuseli. Ďakujem za slovo. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.1.2014 o 10:17 hod.

PhDr.

Štefan Kuffa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video