Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie v rozprave

10.8.2010 o 11:43 hod.

Ing.

Milan Hort

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.9.2010 9:35 - 9:37 hod.

Milan Hort Zobrazit prepis
Vážené kolegyne a kolegovia, ja som sa dnes zúčastnil poslaneckého grémia, kde to, čo som povedal vo svojom vystúpení bolo výsledkom poslaneckého grémia. Richard Sulík dal návrh a zástupcovia všetkých poslaneckých klubov vládnej koalície povedali názor, že takýmto spôsobom nie.
Pán Procházka, ja som bol ten, ktorý som včera povedal, že keby sme včera hlasovali, tak to by bola zbabelosť. Ale potom, čo sa vo včerajších večerných hodinách udialo, čo považujem za prejav politickej kultúry, tak si myslím, že nebránilo nikomu, aby sem prišiel a vyjadril svoj názor hlasovaním. Za tým si stojím, a keď si spomeniem na všetko, čo sa okolo imunity dialo, ja som sám hlasoval za 13 rokov čo som v parlamente o zrušení imunity, možno 7-krát alebo 8-krát a nikdy som nehľadal kľučky. Dokonca ani vtedy, keď som prišiel ako novic do parlamentu, tesne po tom, ako bol unesený prezidentov syn štátnou mafiou, tak aj vtedy som sa rozhodol, že musíme posúvať aj politickú kultúru vyššie a že buďme si rovní, napriek rizikám, ktoré v tom období to so sebou prinášalo. Dnes to, čo tu predvádza strana SMER od samého začiatku, ako prišiel tento návrh do parlamentu, nie je nič iné, len obštrukcie. Bohužiaľ, včera sme im dali na to príležitosť, aby to slávnostne zakončili, ten svoj postoj, ale dnes už táto príležitosť neexistuje.
Ja vás vyzývam, aj vzhľadom na skutočnosť, že si nevieme uvedomiť jednu vec. To je vládny návrh zákona, s ktorým takto nemôžeme manipulovať, my, ako parlament. Je to vládny návrh zákona, ktorý, keď skončila rozprava, sa má o ňom hlasovať, pokiaľ vláda nevyjadrí iné stanovisko. A urobili sme podľa mňa, maximum, čo sme urobiť mohli. Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 8.9.2010 17:10 - 17:11 hod.

Milan Hort Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. Vážený pán kolega Pavol Paška, najviac ma zaujalo v tom vašom vystúpení tá časť, kde ste rozprávali o úžasnej šanci Slovenska po roku 1989. Áno, vnímam to aj ja ako jeden z najfantastickejších darov ten dar slobody, ktorý sme dostali a je medzníkom našej histórie. Nie som si ale celkom istý, že tento názor zdieľajú všetci vaši kolegovia z vášho poslaneckého klubu nielen pre ich minulosť, ale aj pre mnohé vystúpenia v tomto parlamente. Som si ale istý, že jeden človek tento názor naozaj nezdieľa.
Na rozdiel od vás, ktorý ste sa dokázali vo vzťahu k roku 1989 k tým hodnotám prihlásiť, aj keď ste povedali pokorne, že ste vtedy kachličkovali kúpeľňu, tak váš predseda, váš predseda strany povedal viackrát, že on si tohoto dátumu ani nevšimol, ani tejto zmeny. Je to pre mňa dosť problémové, aby som prijal tie vaše slová, ktoré ste tu povedali úprimne, aj po tom, keď ešte existuje jeden skanzen toho totalitného režimu, ktorý sa volá Lehota pod Vtáčnikom. A tam váš predseda chodieva s tými ľuďmi, ktorí absolútne neprijali rok 1989 a to, čo prišlo po ňom. Dozvedám sa, že sa to tam končí Piesňou práce, plače sa tam nad starými dobrými časmi. Skúste si, prosím vás, túto schizofréniu vysvetliť, aby ste potom tu, keď budete vystupovať a hovoriť tie krásne veci, boli zajedno aspoň s vaším pánom predsedom.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 8.9.2010 16:29 - 16:30 hod.

Milan Hort
Pán poslanec Ondrej Dostál s faktickou poznámkou.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 11.8.2010 15:41 - 15:43 hod.

Milan Hort
Do rozpravy je prihlásený pán poslanec Peter Kažimír. Pripraví sa pán poslanec Stanislav Fořt. Nech sa páči, pán poslanec.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 10.8.2010 11:43 - 11:45 hod.

Milan Hort Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, vážená pani premiérka, milí členovia vlády, vážené kolegyne, kolegovia, naozaj nebudem dlho rozprávať, ale vypočul som si kultúrny príspevok pána poslanca Kaliňáka a v jeho závere ospravedlnenie pána predsedu SMER-u a podpredsedu parlamentu Roberta Fica, kvôli ktorému vraj nie je na dnešnom rokovaní. Dozvedel som sa, že je na pietnej spomienke na prvé výročie úmrtia 20 baníkov v Handlovej. Chcel by som povedať, že dostali sme pozvánku viacerí od pána primátora Handlovej, od pána Ing. Rudolfa Podobu. Dnes ráno o 9.30 hod. je v Handlovej rozozvučanie zvonov na kostole sv. Kataríny a 9.30 hod. začína možnosť Handlovčanov pri pamätníku na Ulici 29. augusta zapáliť sviečku. Program, ktorý hovorí o spomienke na túto tragédiu, začína večer o 19.00 hod. zádušnou omšou. Dnes dopoludnia a celý deň sa v Handlovej nič také, čo je pietny akt, nedeje. Ja sa chcem spýtať, či pán Fico je kostolník alebo zvonár v kostole, lebo nevidím iný dôvod, prečo by tam mal byť.
A po druhé, ak ste tu spomínali, pán kolega, pán poslanec, také výrazy ako diletant a hoštapler, čo som bol z toho veľmi smutný, tak sa pýtam, v Slovníku cudzích slov, čo na seba nájdete a na svojho predsedu, keď sa ešte za túto tragédiu schovávate pri flákaní sa v robote, v parlamente?
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 6.8.2010 14:38 - 14:39 hod.

Milan Hort

Ďalej s faktickou poznámkou pán poslanec Dušan Jarjabek, nech sa páči. 

Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 6.8.2010 14:37 - 14:37 hod.

Milan Hort Zobrazit prepis

Ďakujem. S faktickými poznámkami na vystúpenie pána poslanca Rafaja sa prihlásili páni poslanci Peter Zajac, Dušan Jarjabek, Kamil Krnáč, Ondrej Dostál, Martin Poliačik, Jozef Viskupič, Dušan Bublavý, Szilárd Somogyi.
To bol posledný, páni technici? Ešte Igor Matovič a František Šebej. Uzatváram možnosť prihlásiť sa s faktickými poznámkami. Je niekto, koho tabuľa nezachytila z tých, čo som nečítal? Ďakujem pekne. Slovo má pán poslanec Peter Zajac.

Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 5.8.2010 9:04 - 9:05 hod.

Milan Hort Zobrazit prepis
Vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, prajem všetkým príjemný deň, otváram tretí rokovací deň 3. schôdze Národnej rady v tomto volebnom období. Konštatujem, že o ospravedlnenie svojej neúčasti na dnešnom rokovacom dni písomne nepožiadal nikto z poslancov, a preto budeme pokračovať v prerušenej rozprave o Programovom vyhlásení vlády Slovenskej republiky a žiadosti vlády o vyslovenie dôvery, máte to pod tlačou 39.
Vítam na rokovaní vlády, na rokovaní parlamentu, predsedníčku vlády, pani Ivetu Radičovú. Prosím ju, aby zaujala miesto určené pre navrhovateľov. Vítam aj pána spravodajcu, pána poslanca a predsedu výboru Jozefa Kollára, všetkých členov vlády a všetkých vás, tu prítomných, ako i zástupcov médií na balkóne. Faktickými poznámkami sú na včerajšie vystúpenie poslanca Jána Počiatka prihlásení poslanci Jozef Kollár, Branislav Ondruš, Jozef Mikuš, Alexander Slafkovský, Ľudovít Kaník a Igor Matovič. Po ich vystúpeniach, prípadne reakcii pána poslanca Počiatka, budeme pokračovať tak, ako ste sa prihlasovali do rozpravy písomne.
Slovo teraz dávam vo faktickej poznámke pánovi Jozefovi Kollárovi. Nech sa páči.
Skryt prepis
 

Vystúpenie 8.7.2010 16:05 - 16:06 hod.

Milan Hort Zobrazit prepis
Hort, Milan, podpredseda NR SR
Vážený pán predseda, vážení kolegovia podpredsedovia, milé dámy, vážení páni, ďakujem za dôveru tým, ktorí mi ju dali. Všetkých by som chcel osloviť v tom duchu, aby Národná rada bola nielen najvyšším zákonodarným zborom, ale aj keď budeme mať rôzne názory, aby bola podľa možnosti aj kultúrnou inštitúciou.
Tento víkend v Levoči a Nitre som počul výzvy na nás politikov predovšetkým o tom, aby sme boli šíritelia pokoja a nie nepokoja. O to sa budem snažiť a k tomu budem aj vás vyzývať.
Ďakujem pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis