Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.2.2015 o 12:00 hod.

Mgr.

Dušan Bublavý

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.2.2015 12:00 - 12:01 hod.

Dušan Bublavý Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Veľmi pekne ďakujem pánovi kolegovi Blanárovi za to, že sme podali spoločne takýto pozmeňujúci návrh, ktorý odbremení ľudí od poplatkov za prednostné vyšetrenia, lebo tí ostatní, ktorí nemajú finančné zdroje, tak museli čakať, niekedy do dlhých poobedňajších hodín, a aby sa podarilo odstrániť naozaj mylný názor určitých lekárov, ktorí hovorili, že kto nemá peniaze, tak má smolu, a že sa podarí naozaj touto novelou odstrániť úkony bez poplatkov, ktoré sú hradené z poisťovní. Takže myslím si, že táto novela bude podporená aj od opozície.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 6.2.2015 13:55 - 13:57 hod.

Dušan Bublavý Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Ja si myslím, že všetci predkladatelia majú jednu veľkú pravdu, že zvýšenie konkurencie medzi jednotlivými dopravcami, to dávajú aj v dôvodovej správe, že má priamy pozitívny vplyv pre hospodárenie obyvateľstva. To je neodškriepiteľné. Ideálne je, keď samosprávy nemusia túto autobusovú dopravu nijako finančné vykrývať. A je to jedna z právd.
A chcel som zareagovať aj na jedného z predkladateľov zákona a veľmi ma mrzí, že tu nevydržal a odišiel pán kolega Beblavý, lebo v rozprave dva dni naspäť tiež reagoval, keď ja nebol som prítomný, a ja som nechcel byť taký ako on, ale ja si myslím, že predkladateľ zákona, keď ho predkladá, má tu byť, má tu ostať a to je neospravedlniteľné.
Tak by som chcel takto na diaľku pánovi Beblavému povedať, že medzi priezviskami Beblavý a Bublavý je malý, malý rozdiel a on to okomentoval, že mu to kazí reputáciu. Ja by som chcel pripomenúť, že určite mu reputáciu nezdvihne aj to, že on predkladá zákon a nie je tu prítomný. To je naozaj, by som povedal, také dehonestovanie Národnej rady. A určite by mu reputáciu zdvihlo vtedy, keby zodpovedne sa vzdal mandátu a venoval sa svojej politickej strane, ktorá je nová, a mal by určite vyšší rating u svojich voličov a určite tá reputácia by bola u neho oveľa vyššia.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.2.2015 12:14 - 12:15 hod.

Dušan Bublavý Zobrazit prepis
Pán kolega Hrušovský, ja si myslím, že naozaj máte pravdu, že podľa tohto návrhu zákona by sa nedalo vládnuť. Ja mám obavu, že by nebol schválený ani žiadny vládny program, lebo naozaj tá obava vyplýva z reality, že 150 názorov, a ťažko ich zjednotiť, ako, ako vládnuť, ako vytvoriť vládu. A to by bol naozaj veľký hazard. A v takýchto ťažkých časoch hazardovať s vedením nášho štátu, si to naozaj nemôžeme dovoliť, a preto si myslím, že ste reálne zhodnotil vaším príspevkom a nechcete riskovať a hazardovať s našimi občanmi.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.2.2015 15:51 - 15:52 hod.

Dušan Bublavý Zobrazit prepis
Pán Kaník, vy ste vedel už od začiatku, ktorým ľuďom sa oplatí vstúpiť do II. piliera, ktorým nie. Prečo ste vtedy dovolil ozaj ľuďom vstúpiť tým, ktorí boli nízkopríjmových skupín, a ľuďom, ktorí mali aj pár rokov len pred dôchodkom, ešte aj malé zárobky. Sám ste vedel, že sa im to naozaj neoplatí.
Nebolo to len kvôli tomu, že bol silný, mohutný nábor, za ktorý sa hlava-nehlava platilo od DSS-iek, a veľa ľudí si takto kšeftovalo? Mne to tak pripadá, že sa stále toho zastávate, ako keby aj tam bolo z vašej strany nejakým spôsobom ovplyvňované. Lebo klamete a sám viete, že nehovoríte pravdu. A veľa týchto DSS-iek, ktoré sú viac-menej aj zahraničné a tento kapitál sa vyviezol von. Nebolo by lepšie, keby to bolo viac ovplyvňované štátom, aby mal nad tým dozor? Netrápi vás to?
A neboli sme prvou krajinou, ktorá zavádzala starobné dôchodkové sporenie, tak bolo možno lepšie sa pozrieť aj na tie štáty, ktoré sa ponaučili, aj tie, ktoré skrachovali. A bolo by to naozaj férovejšie, a nie tu stále zavádzať.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.1.2015 18:57 - 18:59 hod.

Dušan Bublavý Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Jožko, vy ste naozaj človek, ktorý už má svoje životné skúsenosti. A musím povedať na záver dňa, že ste aj prvý politik, ktorý je kresťanský demokrat, ktorý povedal pravdu, ktorý priznal, že bola neinformovanosť pri vstupe do II. piliera, ktorý priznal, že nevedel v tom poradiť ani svojim deťom. A to už je čo povedať, či tam majú alebo nemajú vstúpiť. A takto by mal naozaj politik vystupovať. Nemal by sa schovávať za svoju politickú stranu, ale mal by povedať naozaj pravdu. A ak by sme zhodnotili dnešok, tak naozaj povedzme tým ľuďom pravdu: „Všetci tí, ktorí ste menej ako desať rokov pred dôchodkom, všetci, utekajte z II. piliera. Tak pomôžete sebe, štátu, aby naozaj z I. piliera bolo z čoho vyplácať.“ Totiž keď nebudeme k sebe úprimní, tak to naozaj nemyslíme ani úprimne s naším štátom. Veľmi pekne ďakujem za príspevok.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.1.2015 16:10 - 16:12 hod.

Dušan Bublavý Zobrazit prepis
Pán kolega Brocka, troška ste ma nabudili, keď ste spomínali sústredenie v Oravskej Lesnej. Tak som si povedal, že budem na vás reagovať, lebo ak by aj nejaké sústredenie opäť bolo, tak mohli by ste sa tam porozprávať o tom, ako poradiť tým ľudom, ktorých je asi tak milión, aby čo najskôr vystúpili z II. piliera, lebo to urobiť by bolo naozaj veľmi potrebné. Ale škoda, že sa to neudialo v roku 2004 alebo v roku 2005, keď bol taký nábor silný, že ste im vtedy to už nevysvetlili takto: „Prosím vás, tí, čo máte len nejakých 5, 10 rokov, 2 roky do dôchodku, nevstupujte tam, lebo inak prídete o svoje dôchodky a za tých 10 eur naozaj sa vám to neoplatí.“ Škoda, škoda, že to vtedy nebolo tak.
A kritizujete za nejaké sociálne balíčky. Veď keď ste vládli, prečo ste nejaký reálny sociálny balíček pre ľudí nedali.? Veď pomáhajte aj vy. A rozmýšľajte aj vtedy, keď vládnete, ako pomôcť ľudu. Ale, chvála Pánu Bohu, nepodarilo sa ani zrušiť vianočný príspevok, ktorý toľkokrát ste kritizovali pre dôchodcov, ani to, chvalabohu, ste si nedovolili urobiť, lebo viete, že to je naozaj pre tých dôchodcov, ktorí majú veľmi malé dôchodky. A viete, prečo to je.
Takže, prosím vás, ak nejaké sústredenie bude, skúste poradiť a pomôcť ľuďom.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.12.2014 18:44 - 18:45 hod.

Dušan Bublavý
Pán podpredseda, veľmi pekne ti ďakujem naozaj za múdre a rozumné vystúpenie a myslím si, že kolegom, ktorí počúvali a sú tu, tak mohli by si otvoriť oči a naozaj toto vystúpenie im mohlo rozšíriť aj obzory a poznanie.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.12.2014 18:11 - 18:12 hod.

Dušan Bublavý Zobrazit prepis
Pán kolega Kaník, ja viem, prečo vy nechodíte na tie mítingy, ktoré sa organizujú. (Reakcia poslanca.) No ťažko by ste obhajovali, keby vás tak videli na pódiu, a chcete sa tam im prihovoriť, ťažko by ste im vysvetlili tie rozkrádania, ktoré ste organizovali, keď ste boli vo vláde, a hlavne v tej druhej Dzurindovej.
Ale mohli by ste nám aspoň vysvetliť, kde išiel ten profit, keď sa privatizovali elektrárne? No ako ste sa teda podelili, lebo tu ste to tak nejakým spôsobom chceli, že kam idú tie ťažké peniaze. No kam išli tie ťažké peniaze z elektrární, prosím vás?! Aspoň troška by ste nám to mohli nejakým spôsobom priblížiť, lebo rád by som sa to aj ja dozvedel.
A rozpad daňového systému, ktorý ste tu spomenul. No ja vám ho teda pripomeniem, ale tak ma to troška zaráža. Veď to bolo pod kontrolou schránkovej firmy, prosím vás pekne. Veď sa zamyslite. Aká je tu morálka, aby ste tu vy ostatných moralizoval, a schránková firma organizovala rozpad daňového systému. No zamyslite sa, prosím vás, nad sebou!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.12.2014 15:48 - 15:48 hod.

Dušan Bublavý
Pani kolegyňa, naozaj je treba komplexne pozerať na problém, čo sa týka Carga. A toho dotyčného pána ja naozaj, naozaj ho poznám a niekoľkokrát som mu aj finančne pomohol v jeho náročnej a ťažkej situácii, ale zdravie, zdravie mu vrátiť nedokážem, tam je treba, aby sa ozaj on venoval svojmu zdraviu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.12.2014 14:38 - 14:39 hod.

Dušan Bublavý Zobrazit prepis
Pán kolega Matovič, kedy si chcel odvolať vášho pána ministra, veď ten obhajoval SkyToll, že to bolo všetko na poriadku, ale nenašiel si vtedy odvahu, aby si sa postavil dva roky naspäť a ho pokritizoval a dal návrh na odvolanie.
Ty obviňuješ nášho predsedu a predsedu vlády Roberta Fica za to, že sú vlaky zadarmo. Prosím ťa, veď nejaké dva-tri dni naspäť ako si navrhoval, aby boli autobusy dokonca zadarmo. No tak kto sa hrá na väčšieho Ježiška? Náš predseda Robert Fico, ktorý realizuje, alebo ty, ktorý ani nevládneš a dávaš zadarmo a chceš byť Ježiškom?
Ešte ti musím pripomenúť, keď ste boli vo vláde, no tak padol daňový systém. Ja som pol slova nepočul od vás, a sedel som tu poctivo, že by ste chceli odvolať Mikloša. Nenašli ste odvahu, lebo ste vedeli, že by to bol pád vlády. To je také farizejské.
Skryt prepis