Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

16.5.2012 o 10:12 hod.

Mgr.

Daniel Krajcer

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.5.2012 10:12 - 10:13 hod.

Daniel Krajcer Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán poslanec Martvoň, vy žiadate ospravedlnenie od predsedu strany SaS. Považujem to za absolútnu, ale absolútnu drzosť z vašich úst po tom, čo ste si dovolili včera povedať počas vášho modlenia. Mimochodom, neviem, ku komu ste sa modlili, ale to je v poriadku, je to vaša súkromná záležitosť. Ale spájať SaS, resp. pôsobenie Richarda Sulíka na poste predsedu parlamentu s kokaínom, považujem za takú nehoráznosť, že nemáte právo sa ani prihlásiť s faktickou poznámkou. A jednu vec vám odporúčam, v klube SaS kokaín nenájdete, ale keď vás bude veľmi zaujímať, kde je, tak vám súkromne poradím.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.5.2012 14:23 - 14:25 hod.

Daniel Krajcer Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Áno, musím aj ja povedať, že to vystúpenia pána poslanca Jarjabka bolo výnimočne konštatačné a dokonca sa ani nedopustil nejakého väčšieho počtu nepresností, až na jednu, zákon o zrušení koncesionárskych poplatkov je platný a účinný od 1. 1. 2013. A treba povedať, že samozrejme problémy v oblasti verejnoprávnych médií sú, ale jednu vec povedať vieme, ekonomicky sú v tejto chvíli skonsolidované, čo je naozaj po dlhých rokoch výnimočný stav.
Súhlasím s tým a na výbore to naozaj zaznelo, že napriek tomu, že celé programové vyhlásenie tejto vlády je nekonkrétne a plné všeobecných fráz, tak oblasť kultúry je určitou svetlou výnimkou a nerobí mi problém to povedať vcelku otvorene, tak ako som to povedal na výbore. Súvisí to možno, aj táto schopnosť takto sa vyjadriť, aj s tým, že nemyslím si, že oblasť kultúry by mala byť takou bezprostrednou parketou pre nejaký vášnivý a účelový politický zápas, a preto aj tá diskusia na výbore bola korektná.
Upozornil som aj na to, že sú niektoré body, ktoré chýbajú v tomto programovom vyhlásení. Chýba mi tam zmienka o najväčšom kultúrnom projekte Európske hlavné mesto kultúry Košice 2013, kde jednoducho vláda je povinná zabezpečiť udržateľnosť tohto projektu aj v ďalších rokoch, chýba to v tejto časti programového vyhlásenia.
Rovnako si myslím, že viac by sa mala akcentovať podpora kreatívneho priemyslu a rovnako aj motivácia privátneho sektora, aby podporoval kultúru. Všetko toto je obsiahnuté v našom materiáli, strategickom, rozvoja kultúry na roky 2012 až 2016, z ktorého aj vaše programové vyhlásenie vychádza, a v konečnom dôsledku to považujem za pozitívne. Dôležité je, aby tieto slová a texty sa aj reálne v budúcnosti...(Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis