Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

17.4.2015 o 11:17 hod.

Mgr.

Alojz Přidal

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.4.2015 16:40 - 16:55 hod.

Alojz Přidal Zobrazit prepis
Dámy a páni, chaos, zmätok a panika v strane SMER pokračuje. Vy neviete, čo máte robiť. Tápete dnes o nič menej, ako to bolo v piatok.
Robert Fico celý víkend robil a my tu nič nemáme. A ja som presvedčený... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Pellegrini, Peter, predseda NR SR
Reagujete na pána Brocku, pán Přidal?

Přidal, Alojz, poslanec NR SR
Áno, na pána kolegu Brocku reagujem, to mal povedať. Ja som presvedčený, že ani vy to neviete. (Smiech v sále.) Jednoducho vy to neviete, čo sa bude robiť, SMER prišiel so skráteným konaním neskoro. Veď vy to nemáte v rukách, je vás 83 a v rukách to má prezident.
Pán minister Borec, vy neviete, prezident má akú dobu, aby podpísal zákon? To naozaj neviete?
Povedzte, kto z vás vedel, že Pavlis odstúpi? Ani jeden z vás to nevedel.
A viete čo? Kondrót bude ministrom, lebo si to zaslúži. Ale však potom ten hospodársky výbor nebude mať kto viesť?
Ste v panike, ten zmätok, chaos preto pokračuje. (Potlesk.)
Pán minister, vitaj, ja dúfam, že vysúdiš tých 60 mil. eur od Pavlisa za ten ušlý zisk. Si naša záchrana.
Skryt prepis
 

Vstup predsedajúceho 21.4.2015 15:55 - 16:10 hod.

Alojz Přidal Zobrazit prepis
Pán kolega Abrhan, ja by som ti chcel naozaj poďakovať, že si im povedal, že KDH tu štyrikrát prišlo s riešením. Ale ja tak strane SMER ani nevyčítam to, že jednoducho oni za to nezahlasovali, ja im vyčítam to, že nekradli. Oni nám mohli jednoducho toto ukradnúť, prísť s tým ako so svojím návrhom, dať tam o jednu čiarku alebo dĺžeň navyše, ako to bežne robia, a jednoducho mohli tak celý problém vyriešiť. Lenže oni to vyriešiť nechceli. Naozaj je už tu taká doba, že pán premiér Fico lož začal používať ako pracovnú metódu, to sme videli v reláciách v nedeľu, bohužiaľ, teda preňho mu to nepomáhalo. Jednoducho je to strašné.
A keď tu niekto tvrdí, že opozícia je zodpovedná za to, že tu neprešla novela Obchodného zákonníka, ktorú vrátil sem pán prezident, tak jednak ma pravdu kolega Lipšic, ktorý povedal, že tá nič neriešila, ale druhá vec je, že tu chýbalo osem poslancov strany SMER, tých poslancov, čo majú funkcií ako taká bežná automatická práčka. Jednoducho ukázali, že jedným zadkom sa nedá sedieť na troch-štyroch stoličkách. A tam boli traja takí poslanci, ktorí práve toto robia, jedno alebo druhé. Alebo dostali príkaz: „Vy nemôžete prísť.“
Vyčítate opozícii, keď oni majú osemdesiattri poslancov, že nedala hlas? No jednoducho ospravedlnil by som jedine pani kolegyňu Tomanovú, ktorá vtedy, myslím, padla alebo mala nejaké problémy s kolenom, ale tí ostatní sú neospravedlniteľní.
A potom ešte jedna vec. Vy už to nemáte v rukách, keď ste chceli o tom skrátené legislatívne konanie, ste mali prísť s tým pred dvoma týždňami, už to má v rukách prezident, vy už to nemáte v rukách. Máte vládu, máte... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.4.2015 13:04 - 13:05 hod.

Alojz Přidal Zobrazit prepis
Pán kolega Jarjabek, ja ťa mám rád, ja nechcem ti povedať (vyslovené s pobavením), aby si ma mal rád aj ty, ako nechcem ti to povedať. Počúvaj, ty si tu dneska oznamoval národu to, čo vedel. Veď tí ľudia všetci vedia, že my sme tu s Mečiarom boli najlepší kamaráti. Načo hovoríš nepodstatné veci? Však hovor podstatné. Dušan, vieš čo sa dneska stalo na tlačovke, čo Fico oznámil národu? Vieš, čo povedal? On odpustil Denníku N, to bola najcennejšia informácia z celej tej tlačovky. On odpustil Denníku N, to jediné bolo nové na tej tlačovke, ináč nič. "Bejbiny" nezaberajú, jednoducho nič iné nepovedal, len že odpustil Denníku N. Takže to je skvelé.
Ja nemôžem robiť celú nedeľu, nemôžem, lebo ja ako pobirmovaný katolík musím ísť na omšu, jednoducho tú hodinu robiť nemôžem, ale inač celý čas som tu k dispozícii a môžme robiť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.4.2015 11:17 - 11:19 hod.

Alojz Přidal Zobrazit prepis
Vážený pán kolega Kaník, ja vám ďakujem. Naozaj tu nejde o odvolávanie Figeľa. Tu ide o to prekryť kauzy SMER-u. Tu ide o to jednoducho, aby ukázali, že vinník je niekto iný ako Fico a Široký. Na to im ale nikto nenaletí. Bohužiaľ, zo Slovenska sa stáva za vlády Roberta Fica Absurdistan. Naozaj o chvíľu bude šéfovať hospodárskemu výboru poslanec, ktorý príde s pozmeňujúcim návrhom, že pri investícii do 200 mil. eur bude rozhodovať vláda na čele s Robertom Ficom a pri vyššej bude rozhodovať minister. Veď oni sú schopní sem doniesť zákon, že, o investičnej pomoci, pri 300-miliónovej investícii bude rozhodovať štátny tajomník, o 400 bude rozhodovať vrátnik na ministerstve hospodárstva. Jednoducho robíte z tejto krajiny Absurdistan.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.4.2015 9:51 - 9:53 hod.

Alojz Přidal Zobrazit prepis
Pán kolega Mikuš, vy ste zabudli ešte povedať, že predkladateľom by mohol závidieť aj Václav Havel. To, čo tu predvádzajú, je absurdné. To nie je ale absurdná dráma, to je absurdná tragikomédia. To, že Figeľ je zodpovedný za to, že živnostníci nedostanú od Širokého zaplatené, to ale neuveria ani "bejbiny" v médiách. To neuverí ani "bejbina" z Pravdy. Odvolávať Figeľa za to, že si dovolil vybrať najlacnejšiu ponuku na výstavbu diaľnic. Zabudli ste povedať, že tu je a s týmto odvolaním súhlasí aj iný jeden odvážny minister, bývalý odvážny minister z dopravy, ktorý bol taký odvážny, že pri mýtnom tendri neškrtol jednu lacnejšiu ponuku, ani dve lacnejšie ponuky, ani tri. On škrtol toľko lacnejších ponúk, ako je svetových strán. Nepozeral naľavo, nepozeral napravo, pozrel na oblohu, videl, že je vysoko, a povedal Sky Toll. A 5 mld. slovenských korún bolo vo vačku.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.4.2015 17:36 - 17:37 hod.

Alojz Přidal Zobrazit prepis
Pán kolega, poslanec Hraško, ten vtip bol nechutný.
Ja ďakujem Bohu, že novembrová revolúcia bola nežná. My sme nechceli násilie. Ten vtip podnecuje násilie. Jednoducho ospravedlňte sa členom strany SMER aj poslancom strany SMER, pretože jednoducho toto, my nechceme násilie. Jednoducho, vy sa musíte ospravedlniť, a keď sa neospravedlníte vy, tak sa im ospravedlňujem ja. A nie som schizofrenik. My ich povalíme aj nenásilne, nebojte sa. Ale toto nie. Toto bolo príliš. Ja si vážim Eriku Jurinovú aj Igora Matoviča, čo spravil, aj všetky opozičné strany ako za to gesto, ale toto nie.
Všetko má svoju mieru. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.4.2015 16:38 - 16:39 hod.

Alojz Přidal Zobrazit prepis
Pán poslanec Kuffa, všimol si si, že všetci začínali tým, ako si ťa tu vážia? Všetci si ťa vážia! Daj si pozor, Štefan, to nie je dobré, mala by ti teraz zasvietiť červená. Jednoducho ja ti tu hovorím, že nevážia si ťa všetci, ani tí poslanci SMER-u, ktorí ti to hovorili, a neboj sa nevážiť si aj niektorých poslancov SMER-u. Nie všetci si to zaslúžia, aby si si ich aj ty vážil. Štefan, to je zbytočné ich vyzývať, aby Figeľa nevolili, budú tajné voľby (reakcie z pléna), neodvolali.
Bude tajné odvolávanie a všetci sa toho zúčastnia, čo sú tu prítomní, všetci Figeľa odvolajú. Všetci, ani jeden nebude taký lístok, že by ho pokazil, všetci ho odvolajú. Jednoducho, je rozhodnuté, ale oni nám v konečnom dôsledku pomohli. Oni nevidia ani trošku za roh, jednoducho to, čo spravili, to je počiatok Ficovho konca, ver tomu. Štefan, oni nám pomohli.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.4.2015 15:26 - 15:27 hod.

Alojz Přidal Zobrazit prepis

68.
Pán kolega Abrhan, vyzývali ste poslancov SMER-u, aby mali rozum pri hlasovaní. Pán kolega Muránsky ich tiež vyzval, aby odvolávali, ale neodvolali, ale kocky sú už hodené. Kocky sú už hodené, SMER odvolá Jána Figeľa, pretože keby ho neodvolal, tak by musel Robert Fico odstúpiť. Jednoducho to by bolo vyslovenie nedôvery svojmu vodcovi.
Ale oni naozaj pomôžu týmto odvolaním aj KDH. Oni ukázali, koho sa najviac boja. Na toho hádžu najviac blata a špiny. Oni pomohli aj opozícii. Túto opozíciu naozaj spojili. Ja si neviem predstaviť, že by KDH išlo niekedy do vlády so SMER-om, ktorý má na čele Roberta Fica. Ja si neviem predstaviť, že by niekto, niektorá strana, čo tu je, čo tu má zastúpenie, išla po voľbách do vlády s Robertom Ficom. Jednoducho včera sa začal počiatok Ficovho konca. My sa musíme spojiť a poslať ho do opozície. Takto široko kradnúť nemôžu a nebudú. Ani Široký, ani žiadny z mecenášov SMER-u.
Dosť bolo Fica. (Potlesk.)

Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.4.2015 14:31 - 14:31 hod.

Alojz Přidal
Pán kolega, hanbite sa. Pán kolega, hanbite sa a vy tiež, vy, čo sa delíte s Ficom o tie vaše sinekúry.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.4.2015 21:29 - 21:30 hod.

Alojz Přidal Zobrazit prepis
Pán kolega Jarjabek, ja musím reagovať na vás. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcou.)

Laššáková, Jana, podpredsedníčka NR SR
Nemôžte reagovať.

Přidal, Alojz, poslanec NR SR
Čo ste sa vy, pán kolega, zrazil s konom? Ná čo ste sa vy zrazil s konom?

Laššáková, Jana, podpredsedníčka NR SR
Pán poslanec, nemôžte reagovať, reagujte na predrečníka!

Přidal, Alojz, poslanec NR SR
Ná šak, prosím vás pekne, vy nás obviníte, že my s Mečiarom sme spolupracovali? My s Mečiarom, ná šak to bol váš koaličný partner, však to bol váš predseda! Pán kolega Jarjabek, všetko, ale takto nespievajte, to je falošné, to je falošné. (Výkriky z pléna.) Naozaj to je, to je, to je falošné. No.
A ešte, prepánajána, veď vy ste urazili svojich voličov. Veď vy ste urazili svojich voličov, veď oni, oni jednoducho... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcou.)

Laššáková, Jana, podpredsedníčka NR SR
Pán poslanec, máte reagovať na predrečníka, naozaj, dám vás, požiadam, aby vás vypli.

Přidal, Alojz, poslanec NR SR
Pán kolega Zajac, pán kolega Fico urazil voličov SMER-u, oni nie sú takí sprostí, ako toto vám nezožerú. Jednoducho to seno, čo im chcete dať, je plesnivé, to vám nezožerú. Nie Figeľ, ale Fico a Široký, to si zapamätajte, Fico a Široký!
Skryt prepis