Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

22.4.2015 o 9:50 hod.

Mgr.

Alojz Přidal

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 19.5.2015 17:09 - 17:10 hod.

Alojz Přidal
Pán predseda, ja mám predsa len návrh, aby sme o zákone pána Martvoňa a Brixiho o ochrane spotrebiteľa hlasovali teraz, pretože do 11.00 hod. do zajtra môžu rôzne firmy namontovať stovky, ba tisícky kazítok. (Smiech v sále.) A keď ste presvedčený (potlesk), že tomu treba zabrániť, tak tomu seknime hneď teraz. (Smiech v sále a potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.5.2015 15:30 - 15:32 hod.

Alojz Přidal Zobrazit prepis
Pán kolega Lipšic, ja som sa raz dopočul, že na jednej právnickej fakulte učia matematiku, a čudoval som prečo, ale už tomu začínam rozumieť, pretože tu sú poslanci, ktorí nemajú zvládnuté počty z tretej ľudovej. Nemajú zvládnuté delenie jednotkou, dvojkou a trojkou.
Šesťdesiat deleno jedna je šesťdesiat, t. j. kandidát Maroš Žilinka má 60-krát väčšiu podporu opozície ako Karol Mitrík, kandidát Pavla Freša.
Šesťdesiat deleno dva je tridsať, t. j. kandidát Maroš Žilinka má 30-krát väčšiu podporu ako Henrieta Crkoňová kandidáta Mariána Kvasničku a Štefana Kuffu.
Šesťdesiat deleno tri je dvadsať, t. j. kandidát Maroš Žilinka má 20-krát väčšiu podporu ako Crkoňová a Mitrík dokopy.
Pani Crkoňová a Mitrík sú takí opoziční kandidáti, ako som ja sovietsky astronaut, kozmonaut. Jednoducho jediným opozičným kandidátom a tomu aj ten post patrí, pretože Robert Fico to povedal opakovane, že ten post patrí opozícii, je Maroš Žilinka.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 19.5.2015 11:03 - 11:03 hod.

Alojz Přidal
Ja by som chcel tiež vzhľadom na tlaky lobistických skupín aj kvôli tomu, že dnes hlasujeme o predsedovi NKÚ, a hlavne kvôli tomu, že zákon o kazítkach je absurdita, aby sme hlasovanie presunuli až na ďalšiu schôdzu, mám na to súhlas troch poslaneckých klubov.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.5.2015 9:30 - 9:31 hod.

Alojz Přidal Zobrazit prepis
Pán kolega Poliačik, ja vám ďakujem, ale ja vás obdivujem a priznám sa k jednej svojej slabosti. Ja keď považujem niečo za úplnú sprostosť, debilinu, tak ostanem ticho, ticho ostanem, ale tuná pri tomto zákone som úplne onemel. Jednoducho, chlapci vám budú hovoriť kazítkari. A na vašom mieste by som veľmi rýchlo stiahol ten zákon.
Pán Poliačik, vy ste zabudli ako navrhnúť, že aby ten zákon stiahli a nepokračovalo sa v rokovaní, lebo to nie je dôstojné Národnej rade, takýto zákon, ako to nemôžu myslieť vážne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 12.5.2015 11:15 - 11:15 hod.

Alojz Přidal
Ja chcem takisto pripomenúť kolegyniam a kolegom, že rokovanie výboru o konflikte začína o 12.30 hod. v rokovacej miestnosti výboru pri ubytovni.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.4.2015 10:07 - 10:08 hod.

Alojz Přidal Zobrazit prepis
Pán kolega Martvoň, ja vám tiež odporúčam, aby ste sa tu stravovali. Sadnite si sem-tam za stôl aj s vašimi kolegmi, oni by vám už aj prezradili tajomstvo, ktoré vy neviete, SMER a Fico si na Figľa netrúfne. Neodvoláte ho. Čo vám padol mobil? Sa vám rozbil? Nedošla vám táto esemeska ešte? No však čo to ešte neviete? Už to vie každý tu.
Prosím vás, ešte ja by som chcel vedieť, na jakej vysokej škole učíte. Nedajboh, aby som tam ja poslal svoje vnučky alebo vnukov, lebo to by som im zničil život.
A ešte myslím, že by mala zasadnúť Akreditačná komisia. Pozrieť sa na vaše vystúpenia a rozhodnúť, či tej fakulte nezobrať akreditáciu, kde učíte. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.4.2015 9:25 - 9:27 hod.

Alojz Přidal Zobrazit prepis
Vážené kolegyne zo SMER-u a kolegovia, to riešenie je veľmi jednoduché. Ako stiahnite svoje podpisy z toho stupídneho návrhu na odvolanie Jána Figľa, stiahnite to odvolávanie, lebo je to absurdné, aby ste tu popravovali človeka, ktorý chce strážiť a chrániť peniaze daňových poplatníkov.
Ale viete, čo škodí SMER-u? SMER-u škodí vnútorná demokracia. SMER-u škodí to, že Robert Fico sa ide radiť s poslaneckým klubom. Preboha, veď nemôže, musí používať svoju vlastnú hlavu! Vy si upravte váš hlasovací poriadok. Vy ste rozhodli v klube, že pôjdete odvolávať Figľa tým, že ste o tom hlasovali a dopadlo to nejak veľmi tesne. Ale, prepánajána, veď nemôže byť hlas poradcu premiéra Faiča rovný hlasu pani kolegyne Pavlovičovej! Alebo hlas Číža nemôže byť rovný hlasu pani podpredsedníčky Laššákovej! Alebo Martvoňa hlas nemôže byť rovný hlasu Jarjabka! U Martvoňa to musíte násobiť koeficientom nula celá jedna a potom dôjdete aj k nejakému rozumnému riešeniu.
A ja by som chcel vyzvať kolegov, kolegov z opozície, keď chcete urážať SMER, už nehovorte, že 83 kolesíkov zahlasuje, ale hovorte, že 83 martvoňov zahlasuje.
Pán kolega Martvoň, vás Fico nedá na kandidátnu listinu. Ten Fico je múdry a jednoducho vy ste najväčšia škodná SMER-u. Veď vás majú na posmech vaši vlastní. Veď sa spamätajte!
Skryt prepis
 

23.4.2015 14:36 - 14:37 hod.

Alojz Přidal Zobrazit prepis
Pán minister, hovorili ste úplne od veci. Ja som sa pýtal niečo iné. Ale keď už od veci, prv, než sa vrátim k otázke, chcel by som sa spýtať: za rozhýbanie eurofondov považujete aj výmenu zvodidiel pri diaľnici pri Modranke, keď meníte zvodidlá, ktorým nič nie je?
No ale chcel by som sa vrátiť k tej otázke. Pán minister, chcem sa vás spýtať, či poznáte článok zmlúv, ktorý sa dostal do zmlúv so zhotoviteľmi za Jána Figeľa, a kde ste mali možnosť auditu a inšpekcie ľubovoľného aspektu zmluvy. Koľkokrát ste boli vo Váhostave?
A ešte doplňujúcu otázku. Pán minister, baví vás ešte vykonávať vašu funkciu? Nezaťažuje vás to? Alebo ešte správnejší výraz použijem, neobťažuje vás to? Je všeobecne známe, že ste za vodou, máte rád život. Baví vás čakať na to, kedy vám premiér vystaví druhú žltú kartu? Nepožiadate ho sám o vystriedanie?
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.4.2015 9:50 - 9:52 hod.

Alojz Přidal Zobrazit prepis

18.
Pán kolega Číž, nepochybne žiadny dôvod v zmysle rokovacieho konania pre skrátené rokovanie nebol a vy to veľmi dobre viete. Nepochybne treba zmeniť rokovací poriadok a rozšíriť ako dôvod pre skrátené konanie i o ďalšie dôvody i vážne škody, ktoré vaša vláda zastupujúca len a len oligarchov spôsobuje živnostníkom a drobným podnikateľom. Nepochybne podpredseda parlamentu nespravil pre začatie práce spoločnej skupiny veľa. Nepochybne ste so skráteným konaním prišli neskoro, nepochybne to nemáte v rukách a odvolávaním Jána Figeľa, používaním lží ako pracovnej metódy sme stratili tri dni. Nepochybne vaším neskorým konaním a to, že ste nechceli pracovať cez víkend, ste obmedzili právomoci prezidenta. Nepochybne treba pracovať na istotách i pri živnostníkoch. Tak začnite. Nepochybne, aspoň sa domnievam, že vy, starý parlamentný pes, ste nehlasovali v rámci klubu za takú hlúposť, ako je odvolanie Figeľa. Vy aspoň dva týždne nepochybne dopredu vidíte. Nepochybne hovoríte najrýchlejšie medzi verejnými funkcionármi na Slovensku, v Strednej Európe i na svete. Nepochybne som sa mýlil, keď som si myslel, že ministrom hospodárstva môže byť len Maroš Kondrót. Nepochybne som ešte pred chvíľou nevedel, prečo vystupujete v rozprave. Nepochybne ste dnes ukázali premiérovi Ficovi, že ministrom hospodárstva môžete byť i vy, lebo sa rozumiete nielen hospodárstvu, ale aj doprave. A nepochybne tomu, že na prelomenie veta, že za neprelomenie veta prezidenta môže opozícia, neveríte ani vy.

Skryt prepis
 

21.4.2015 18:40 - 18:55 hod.

Alojz Přidal
Za 6 minút tak, chlapci, nestihnite to, je to na 58 minút, ja verím, Miro Číž, ten to zachráni, ten sa musí prihlásiť, druhý nikto to nezachráni, Miro Číž to, Alojz, pretiahne a bude to do 19.00 hodiny. Skončil som.
Skryt prepis