Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vstup predsedajúceho

26.4.2016 o 20:23 hod.

Ing.

Béla Bugár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.9.2016 9:39 - 9:41 hod.

Béla Bugár
Pán poslanec Číž.
Skryt prepis
 

Vstup predsedajúceho 8.9.2016 15:09 - 15:09 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, budeme pokračovať v rokovaní, a to o návrhu rokovacieho poriadku (tlač 200), zákon č. 350/1996 Z. z.
Ešte sú faktické, ale pred faktickými chcem upozorniť. Predpokladám, že táto pamäťová karta 64 GB, je tam napísané, že Rita, asi patrí nejakej novinárke, lebo je taká zvláštna. Takže keď sa niekto prihlási, môže to dostať, ale musí ukázať... (Reakcia z pléna.) Nie. Nie, nie, nie, musí ukázať aj to zariadenie, či to tam pasuje, lebo to má zvláštnu prípojku. Takže hocikto to nedostane. No. (Ruch v sále.)
Takže procedurálny návrh - pani poslankyňa Jurinová.

(Pokračovanie rokovania o návrhu poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Andreja Danka, Martina Glváča, Tibora Bernaťáka, Gábora Gála a Andreja Hrnčiara na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov, tlač 200.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.9.2016 10:52 - 10:54 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán kolega Lipšic, ja viem, že si vymýšľate v kuse. Ale ako vás mohlo napadnúť, že námestníka SIS sme vymenili za UVO? A tak možno viete, súdim teba podľa seba. Takže asi vy ste robili takéto kšefty, ja neviem o tom, že by vôbec niekoho mohlo napadnúť, že námestníka, ktorý nám nepatrí, meníme za niečo, čo možnože nám bude patriť. Ja neviem. (Reakcia z pléna.) Ale viete, no, nekričte, to sú vaše spôsoby. Ja som si myslel zo začiatku, že s tým, že ste začali spolupracovať s Matovičom, zmeníte ho trošku k lepšiemu. No, bohužiaľ, naopak. Vy ste sa zmenili, vy ste sa mu prispôsobili. (Potlesk.) A čo je horšie, viete, keby som povedal, že ste sa stali Matovičovým klonom, tak by som vás trošku podhodnotil, minimálne klon na n-tú.
A klamete, klamete, zavádzate. Vy hovoríte, citujem vašu vetu: Najväčším ohrozením slobôd a demokracie sme my (rečník ukázal na seba), teda vládna koalícia? Viete, keď som si myslel, že už nič iné sa nemôže stať, však posledné Bonaparte bolo, no tak vidieť tie nenávistné reči len kvôli tomu, že niekto má iný návrh, iné stanovisko, iný názor a potom na základe tých nenávistných rečí tú pani Krempaskú zbijú, tak mi hovorte, že kto je tu ohrozením demokracie. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 15.6.2016 17:11 - 17:11 hod.

Béla Bugár
Ďakujem pekne. Nakoľko som bol upozornený, že ma vykazuje ako neprítomného, tak treba sa pozrieť na to, či aj iných. Ja som hlasoval za, aj teraz, aj v predchádzajúcom hlasovaní. (Reakcie z pléna.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.6.2016 14:28 - 14:29 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo.
Pán kolega Jurzyca, vzhľadom k tomu, že aj od vás, ale aj od viacerých kolegov z SaS som počul veľakrát už, že sme posunuli možnosť dosiahnutia vyrovnaného rozpočtu, tak vám musím povedať, ako to prebiehalo, keď sme rokovali s vaším predsedom za prítomnosti pani poslankyne Kiššovej, keď sme išli rokovať o tom, že či sa dá vôbec vytvoriť spoločná vláda s tými istými, dá sa povedať, programovými prioritami, ako sme potom išli rokovať, samozrejme, s pánom predsedom Ficom. Prvé, čo bolo povedané, že dobre, dobre, dá sa dosiahnuť dohoda, ale však my nemusíme tlačiť na vyrovnaný rozpočet, kľudne to odsuňme, aby sme mali čo rozdávať. Takže už viackrát by som nerád to počul, lebo ešte raz, môžte sa opýtať pani poslankyňu Kiššovú, ale aj pani súčasnú ministerku Luciu Žitňanskú, ktorá bola so mnou na tom rokovaní, minimálne štyria sme to počuli. Takže to, čo vyčítate momentálne nám, bohužiaľ, oveľa vehementnejšie obhajoval váš predseda, pán predseda teda Sulík. Takže viete, hovorme aspoň pravdu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.4.2016 14:26 - 14:27 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pani podpredsedníčka. Pán kolega, hovoríte o valcovaní. No, musím vám povedať, že mýliť sa je ľudské aj v tomto prípade, lebo treba dodržať legislatívny proces. My sme schválili ešte doobeda, že tento návrh zákona prerokujeme na základe návrhu vlády, a to sme schválili tu v Národnej rade v druhom a treťom čítaní ešte na tejto schôdzi. To znamená, dnes, predpokladám zajtra, tak ako budú vystupovať poslanci, ako budú stíhať výbory. Samozrejme, keď s tým nesúhlasíte, môžte dať námietku a potom sa hlasuje o námietke. Ale hlasovať sa, o tom vašom návrhu sa nedá. Vy musíte tiež dodržať legislatívny proces.
Skryt prepis
 

Vstup predsedajúceho 26.4.2016 20:23 - 20:27 hod.

Béla Bugár
Takže, vážené dámy, vážení páni, vítam aj ja pána prezidenta Slovenskej republiky, ktorému dávam slovo.
Pán prezident, nech sa páči, máte k dispozícii mikrofón.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 26.4.2016 20:23 - 20:27 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Nech sa páči, prezentujme sa a hlasujme o tomto návrhu.
(Hlasovanie. Po zobrazení výsledkov potlesk.) Prítomných 142 poslancov, za návrh hlasovalo... (Doznievanie potlesku).
Takže ešte raz: Prítomných 142 poslancov, za návrh hlasovalo 79, proti 61, zdržali sa 2.

Konštatujem, že Programové vyhlásenie vlády SR bolo schválené a vláde bola vyslovená dôvera.

Teraz vyhlasujem krátku prestávku a hneď budeme pokračovať potom vystúpením pána prezidenta Slovenskej republiky.

(Krátka prestávka.)

(Po prestávke.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.4.2016 19:31 - 19:33 hod.

Béla Bugár
Pán poslanec Simon.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.4.2016 16:53 - 16:54 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán kolega Lipšic, bolo to dobré školenie na nedobrom mieste. Môžte to, samozrejme, hovoriť pred vašimi voličmi. Ja si myslím, že takéto školenie tuto nemá význam. Totiž z toho, čo ste povedali, srší falošnosť, rôzne obvinenie. A viete prečo?
Ja som to dnes napríklad vypočul na porade, na grémiu, kde napríklad v prípade opozičného poslanca generálny prokurátor zastaví konanie, je to absolútne v poriadku, v prípade, či to je Bašternák, hocikto iní, no tak to teda nie?! No, prepáčte, to je tá falošnosť, o ktorej ja hovorím a budem hovoriť.
Takisto je falošné tvrdiť, čo to hovoríte, že vy, na výbore sa to zastavilo. No tak, samozrejme, mali ste počuť pána kolegu Kresáka, ktorý vám vysvetlil, že ústavnoprávny výbor nie je vyšetrovacím výborom, on nie je tak dlho poslancom ako vy, ale je právnikom lepším ako vy. (Zasmiatie sa v sále.)
No a hovorili ste o Frodovi, takže musím povedať, z nenávisti a s nenávisťou robiť politiku sa nemá ani sa nedá. To vedel pán Frodo - na rozdiel od vás. (Potlesk.)
Skryt prepis