Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

26.10.2016 o 17:38 hod.

Ing.

Béla Bugár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 8.2.2017 11:19 - 11:19 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Pristúpime k jednotlivým hlasovaniam. Najprv budeme hlasovať v prvom čítaní o návrhu poslanca Matoviča na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa Zákonník práce, tlač 376.
Dávame teda slovo spravodajkyni, ktorú určil navrhnutý gestorský výbor pre sociálne veci, pani poslankyni Gaborčákovej. Nech sa páči, prosím, uveďte hlasovanie.

(Hlasovanie o návrhu poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Igora Matoviča na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov, tlač 376.)

Gaborčáková, Soňa, poslankyňa NR SR
Dobrý deň. V rozprave vystúpili pán poslanec Vašečka, pani poslankyňa Jurinová. Prosím, pán predsedajúci, aby ste dali hlasovať o tom, že Národná rada sa uzniesla v súlade s § 73 ods. 3 písm. c) zákona o rokovacom poriadku prerokovať predložený návrh zákona v druhom čítaní. Hlasujeme.

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
Prezentujme sa a hlasujme o tom návrhu.
(Hlasovanie.) Prítomných 139 poslancov, za návrh 37, proti 67, zdržalo sa 33 poslancov, 2 nehlasovali.

Konštatujem, že návrh nebol schválený.

Budeme ďalej hlasovať o bode 53 programu, a to v prvom čítaní o návrhu poslancov Kotlebu, Uhríka a Beluského na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov.
Pán poslanec Martin Kotleba, nech sa páči, môžete uvádzať hlasovanie.

(Hlasovanie o návrhu poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Mariana Kotlebu, Milana Uhríka a Martina Beluského na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov, tlač 369.)

Kotleba, Martin, poslanec NR SR
Ďakujem pekne. V rozprave vystúpil jeden poslanec, pán poslanec Uhrík. Prosím, pán predsedajúci, aby ste dali hlasovať o... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
Tlač 369, pardon. Pýtajú sa, tlač 369.

Kotleba, Martin, poslanec NR SR
Tri šesť deväť, aby ste dali hlasovať o tom, že Národná rada sa uzniesla v súlade s § 73 ods. 3 písm. c) zákona o rokovacom poriadku prerokovať predložený návrh zákona v druhom čítaní.

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
Prezentujme sa a hlasujme.
(Hlasovanie.) Prítomných 126 poslancov, za návrh 25, proti 38, zdržalo sa 56 poslancov, 7 nehlasovali.

Konštatujem, že návrh nebol schválený.

Ešte budeme hlasovať v prvom čítaní o návrhu poslancov Kotlebu, Uhríka, Kecskésa na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 39/2007 Z. z. o veterinárnej starostlivosti, tlač 370.
Prosím teraz pána poslanca Petra Krupu, aby uviedol hlasovanie.

(Hlasovanie o návrhu poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Mariana Kotlebu, Milana Uhríka a Jána Kecskésa na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 39/2007 Z. z. o veterinárnej starostlivosti v znení neskorších predpisov, tlač 370.)

Krupa, Peter, poslanec NR SR
Prosím, pán predsedajúci, aby ste dali hlasovať o tom, že Národná rada sa uzniesla v súlade s § 73 ods. 3 písm. c) zákona o rokovacom poriadku prerokovať predložený návrh zákona v druhom čítaní.

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
Prezentujme sa a hlasujme.
(Hlasovanie.) Prítomných 123 poslancov, za 23, proti 40, zdržalo sa 51 poslancov, 9 nehlasovali.

Konštatujem, že návrh nebol schválený.

To bol posledný návrh, o ktorom sme hlasovali.
Dovoľte mi na balkóne privítať občanov zo Žiliny. Ako vidím, aj seniorov aj juniorov. Buďte vítaní v Národnej rade! (Potlesk.)
Ešte s procedurálnymi návrhmi, pán poslanec Grendel.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.12.2016 15:44 - 15:46 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pani poslankyňa Antošová, musím povedať, že veľmi dobre, že ste upozornila na to, akým spôsobom sme boli atakovaní vtedy, keď sme, dá sa povedať, že podobné návrhy dávali aj smerom na poslancov Národnej rady Slovenskej republiky. Vidieť, že niektorí majú krátku pamäť. Alebo dvojitý meter. Pamätáte sa na to? Hodiny a dni ste tu kričali podaktorí, niektorí ste len kritizovali, že chceme náhubkový zákon prijať, chceme, aby sa mohol vypínať mikrofón. To isté teraz navrhuje pán navrhovateľ Žarnay, aby obecné zastupiteľstvo malo takúto možnosť. Bohužiaľ. Nehovoriac o tom, že áno, aj to je pravda, boli sme za to kritizovaní, že prečo sme nerokovali aspoň mesiace predtým s opozíciou. Návrh ste dostali dopredu. Prvé čítanie, druhé čítanie. Teraz sa dozvedáme, že s dotknutými vôbec ani rokovať nikto nešiel.
Prepáčte, ale to je ten dvojaký meter. Tu kričať o náhubkovom zákone, ale taký istý náhubkový zákon potom natiahnuť na samosprávy, no to je minimálne dvojtvárnosť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.12.2016 14:32 - 14:32 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Ďakujem, pán minister.
Tretiu otázku položil pán poslanec Viskupič ministrovi dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Árpádovi Érsekovi, ktorého zastupuje pán podpredseda vlády Kaliňák: "Na základe Valného zhromaždenia spoločnosti Letisko Piešťany, a. s., z 29. 11. 2016 bola likvidácia letiska v Piešťanoch nezrealizovaná. Situácia sa má vyriešiť do 31. mája 2017. Aké kroky plánuje ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja urobiť pri všetkých letiskách na Slovensku s majetkovou účasťou ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja, najmä však čo konkrétne urobí ministerstvo pre záchranu, oživenie a dlhodobú udržateľnosť Letiska Piešťany, a. s.?"
Nech sa páči.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 30.11.2016 17:17 - 17:18 hod.

Béla Bugár
Je to rozhodnutie predsedu, ale keď žiadate hlasovať, samozrejme, nie je problém.
Nech sa páči, prezentujme sa a hlasujme.
(Hlasovanie.) Prítomných 143 poslancov, za 62, proti 35, zdržalo sa 45 poslancov, 1 nehlasoval.
Návrh sme neschválili.
S procedurálnym návrhom ešte pani poslankyňa Jurinová.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 30.11.2016 11:51 - 12:01 hod.

Béla Bugár
Áno, samozrejme. Ďakujem pekne.

(Prerušenie rokovania o 12.01 hodine.)

(Pokračovanie rokovania o 14.00 hodine.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.11.2016 13:56 - 13:57 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Matovič, no, treba si spomenúť na to, ako vznikol ten zákon, ktorý už od roku 2008 vždy musíme takýmto spôsobom zmraziť. No tak, že váš vtedajší šéf, vy ste išli na kandidátke SaS, navrhol to riešenie, za ktoré ste hlasovali aj vy, hlasovali sme všetci, musím to tak povedať. Takže teraz tu nekážte tú vodu, keď pijete víno.
Viete, ak niekto klame, tak to ste vy. Hovoríte, že bola tu tichá dohoda. To ste si vymysleli. Možnože ste mali nejaký zlý deň, možnože zlú noc, neviem, čo ste robili, ale tie vaše výmysly, však to až bolí, keď človek si na to trošku, teda si dá chvíľku a začne porozmýšľať. To sa nedá.
Ak niekto klame, tak to ste vy. Pamätáte sa na to, keď ste hovorili, že vám ponúkli 20 mil. za to, že padne vláda Ivety Radičovej? A rok na to padla. Pamätáte sa na to? (Reakcia z pléna.) No nemusíte mi kričať, však budete môcť reagovať.
Viete, a ak niekto klame, tak klamete vy. Vy hovoríte, že "som zabudol zrušiť živnosť". Povedzte tu každému, že prečo nechcete predložiť materiály na výbor. Povedzte, prečo nekonáte. Povedzte, prečo ste to nechceli zrušiť. Či ste nechceli náhodou zdaniť ten obnos, ktorý tam máte?
Takže ak niekto klame, tak ste to vy. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 26.10.2016 17:40 - 17:41 hod.

Béla Bugár
Pán poslanec, neviem, ako to funguje pre zmenu teraz vo vašom klube, lebo na grémiu bola dohoda, že hocikto, kto bude chcieť napríklad minútu ticha kvôli hocičomu, tak najprv musí prísť s tým na grémium. To bola dohoda. Keď chcete, znovu dám hlasovať aj o tom. (Potlesk.)
Pani poslankyňa Blahová, nech sa páči.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 26.10.2016 17:38 - 17:39 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Pani poslankyňa, neviem, ako to funguje u vás v klube, ale tí, ktorí boli aj za vás na rokovaní grémia, súhlasili. Preto sme oznámili, že bol súhlas grémia, to znamená aj vašich predstaviteľov v klube. Ale keď si myslíte, že treba o tom hlasovať, nikdy sme to nerobili, ale pre vás to urobím.
Takže prezentujme sa a hlasujme. Hlasujeme, samozrejme, o tom, že rokujeme v inom režime, to znamená, že prestávka je od jednej do druhej a do ôsmej do večera.
(Hlasovanie.) Prítomných 132 poslancov, za 115, proti 12, zdržali sa 2, 3 nehlasovali.
Pani poslankyňa, dúfam, že je to takto v poriadku.
Ešte tam, áno, pán poslanec Viskupič.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.9.2016 11:54 - 11:55 hod.

Béla Bugár
Pán poslanec Faič.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.9.2016 14:19 - 14:21 hod.

Béla Bugár Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. No, pán predseda Danko, teraz si mohol vidieť v skutočnosti, ako funguje opozícia. Zabudla na to, že kto zaseje vietor, žne búrku. Celý týždeň tu počúvame veľmi tvrdú kritiku. Niektorí opoziční politici, ak to môžem vôbec takto povedať, nič iné nehovoria o tebe len o "skunkovi smradľavom, zasmradí, odíde, hajzel". Mám ďalej citovať ďalších poslancov? A potom sa čudujú, že sa ozveš. Lebo oni môžu, ty nie.
A áno, pán predseda, ty máš trpieť napríklad aj to, že zaútočia na tvojho otca. Ale ty to nesmieš povedať, lebo si predseda Národnej rady. A, bohužiaľ, tá atmosféra, a to musím povedať, bola vytvorená nie nami. Tá atmosféra od začiatku, ešte aj pred tým, čo vôbec boli nejaké kauzy, bola takáto. Lebo povedané na jednom mítingu dva týždne po voľbách, že "urobíme z vášho života peklo". Citoval som pána Sulíka. No o to je tu snaha. A vidíme, že niekedy fakt si myslia kolegovia, že toto bude úspešné. Ale úspešné to nebude.
A dokonca musím potvrdiť aj tvoje slová. Áno, ja viem, že sa to nemá robiť, ale, páni kolegovia, ani vy by ste nemali hovoriť za chrbtom svojich opozičných kolegov, povedzme, negatívne veci. Lebo buď stojím za svojím názorom, alebo potom mlčím.
Skryt prepis