Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

9.2.2018 o 13:53 hod.

JUDr.

Martin Glváč

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vstup predsedajúceho 10.5.2018 10:22 - 10:22 hod.

Martin Glváč
Ďakujem.
Otváram všeobecnú rozpravu. Do rozpravy som dostal jednu písomnú prihlášku, za klub SaS pani poslankyňa Zemanová, ktorej udeľujem aj slovo.
Nech sa páči.
Skryt prepis
 

Vstup predsedajúceho 10.5.2018 10:17 - 10:17 hod.

Martin Glváč
Ďakujem.
Dávam slovo spravodajcovi, ktorého určil navrhnutý gestorský výbor pre pôdohospodárstvo a životné prostredie, poslancovi Vladimírovi Matejičkovi. Nech sa páči.
Skryt prepis
 

Vstup predsedajúceho 10.5.2018 10:15 - 10:15 hod.

Martin Glváč Zobrazit prepis
Ďakujem.
Spravodajca? Nie. Prerušujem rokovanie o tomto bode programu.

Pristúpime k prvému čítaniu o

vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 137/2010 Z. z. o ovzduší v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony.

Vládny návrh zákona má parlamentnú tlač 939, návrh na jeho pridelenie na prerokovanie výborom je v rozhodnutí č. 992.
Nech sa páči, pán minister, uveďte v krátkosti tento návrh zákona.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 10.5.2018 10:09 - 10:09 hod.

Martin Glváč
Ďakujem.
S faktickými poznámkami nikto. Končím možnosť prihlásiť sa. Pýtam sa, či sa chce do rozpravy prihlásiť niekto ústne. Nie je tomu tak. Končím možnosť prihlásiť sa. Vyhlasujem všeobecnú rozpravu za skončenú.
Pán navrhovateľ? (Reakcia ministra.) Áno? Nech sa páči.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 9.5.2018 14:25 - 14:29 hod.

Martin Glváč Zobrazit prepis

83.
Vážené dámy, vážení páni. Pôvodne som nechcel vystupovať a chcel som ísť na tretiu, dúfam, že to ešte stihnem, na Slavín, ale to, čo som počul v zákulisí, mi nedá, aby som nezareagoval a nechcem sa venovať tomu, či má byť alebo nemá byť pani poslankyňa Krištúfková v osobitnom kontrolnom výbore. Myslím si, že každý poslanec si to zhodnotí sám a vyhodnotí a nemusíme sa tu hádať a rozprávať, kto čo podporoval alebo nepodporoval v minulosti a kto kričí a kto nekričí.
Chcel by som sa venovať len trom poznámkam a trom ľudom, ktorí tuná niečo povedali a to bol pán poslanec Beblavý, Grendel a Baránik. Chcem vám povedať o tom strašnom prepojení, prepojení s tým pánom Jozefom Svobodom, ktorý mimochodom podľa mojich informácií nebol nikdy trestne stíhaný, pán Grendel ani pán Baránik, pán Beblavý. Ja som v neautorizovanom, neautorizovanom článku mal výrok, za ktorý sa od roku ´96 súdim s pánom Lipšicom, s vaším priateľom, pán Grendel, a nemáme tento súdny spor ukončený, kde som poprel tie slová, ktoré tam boli napísané. Dostal som otázku, či poznám pána Svobodu. Ja som povedal poznám pána Svobodu, nakoľko keď som chodil na futbal do VIP-ky Slovanu, kde som mal VIP-ku, tak sedával vo VIP-ke vedľa ministra zahraničných vecí a podpredsedu SDKÚ dnešného europoslanca pána Kukana. Vtedy, samozrejme, pán Beblavý bol ešte v juniorskej organizácii SDKÚ a vtedy mu to nevadilo a ešte aj potom niekoľkokrát, niekoľkokrát pána Kukana zastával, podporoval a podobne.
To znamená ešte raz. Neautorizovaný rozhovor, samozrejme to B nedali a dali, a teda ďalšia časť otázky bola: "A vy sa za to nehanbíte?" Odpoveď: "Nie, nehanbím, keď sa za to nehanbí pán Kukan, ktorý vedľa neho sedával.". To je celé. Dobre? Z tohoto vznikol článok a z tohoto, o tom sa bavíme dvanásť rokov.
Chcem podotknúť a zopakujem to aj na záver, ako minister obrany som požiadal a mal som najvyššiu previerku našu na prísne tajné a mal som aj naťácku, aj EÚ. Najvyššiu previerku NATO a EÚ, dobre? Kde sa preverujú všetky skutočnosti, aj tieto.
A potom len, aby som, teda z čoho vznikne prepojenie na mafiu a teraz to dal do porovnania s tým, čo povedal pán Lipšic, s ktorým mám tento súdny spor, tak keď išlo o zostavenie vlády, tak povedal na fotky budúceho možného koaličného partnera, že mu to nevadí, že si to vysvetlili a že to stačí, hlavne aby bola zostavená dobrá vláda.
Pán Grendel, je asi pán Lipšic váš priateľ alebo blízky spolupracovník. To asi nepopriete, že? Je? Asi áno. Tak sa vás pýtam, či keď bol pán Lipšic s pánom Sulíkom na diskotéke s hľadaným mafiánom pánom Trajterom, či toto vám nevadí. Ja som bol na spoločenskej akcii, kde som povedal, že ten pán sedel s pánom Kukanom.
Teraz sa vás pýtam, či vám nevadí, že títo dvaja boli na diskotéke s nejakým pánom Trajterom. A ešte raz vám, a škoda, že tu pán Beblavý nie je, opakujem, toto všetko aj s majetkovými pomermi a môžte si tu rozprávať o čiernych vodách, škoda, že tu neni pán Matovič, lebo to by som tiež k tomu sa už raz vyjadril rád, všetko bolo preverené, dostal som najvyššiu previerku nielen našu, ale aj NATO aj EÚ. Ďakujem vám veľmi pekne, ale kľudne porovnávajte hrušky, a teraz nie s jablkami, ale s mandarínkami.
Ďakujem. (Potlesk.)

Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 13.2.2018 15:05 - 15:07 hod.

Martin Glváč
Ďakujem.
Otváram všeobecnú rozpravu. Do rozpravy som nedostal žiadnu písomnú prihlášku. Pýtam sa, či sa chce niekto prihlásiť ústne. (Reakcia navrhovateľa.) Registroval som vás, áno. Uzatváram možnosť prihlásiť sa.
Ako prvý, pán navrhovateľ, nech sa páči.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.2.2018 14:37 - 14:39 hod.

Martin Glváč Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Ja si myslím, že ani dve minúty, ani potom prípadne 20 minút sa nedá obsiahnuť to, čo vyšlo posledne v médiách. A asi tomu budeme venovať samostatnú schôdzu, pretože si to zaslúžime. Ja chcem len reagovať na pána Galka. Stačí si pozrieť médiá z minulosti, tak chcem povedať, že, a dostal som teraz veľa e-mailov, tak v skratke. Spartana kúpim, keď kúpim Spartanov, ktoré vysúťažil minister Baška, tak budem úspešný minister. To ešte netušil, že tam bude len teda chvíľku, pretože ho odvolá vlastná premiérka. A boli na trhu vyrobené dva, ktoré mohol kúpiť zo zľavou 1,5 milióna. Kúpili ho Rumuni alebo Bulhari, už si to nepamätám. Boli na trhu, pán Galko teda nemal tú ambíciu, to znamená, a to bola jeho jediná ambícia. Ja podotýkam, že sme kúpili Black Hawky, kúpili sme aj tie Spartany a naštartovali sme niektoré, tie niektoré modernizačné projekty.
Nebudem sa naozaj venovať odpočúvaniu. Dnes som dostal a budeme sa tomu asi venovať v budúcnosti, ako ste, a píšu mi vojaci, ako ste naozaj hazardoval so životmi a s majetkom ozbrojených síl, keď ste dali príkaz, aby ste sa ako figurant previezol v L-410 za veľmi závažných alebo teda neletových podmienok zo Sliača do Bratislavy, kde ste ohrozil životy a majetok, teda pilotov, aj majetok ozbrojených síl, kde je zápis ozbrojených síl. Poslali mi to, je to zaujímavé.
A chcem vám ešte povedať, radi by ste boli, keby o vás niekto povedal flákač. Podľa mňa veľmi rád by ste, keby len o vás hovorili ako flákač. Lebo vy ste jeden obyčajný eštebák, sledovač a zneužívateľ vládnej... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.2.2018 13:53 - 13:55 hod.

Martin Glváč Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Mám tu strašne veľa poznámok, ale možno, aby som to stihol, v prvom rade odmietam, aby z tohto pléna sa stalo trhovisko a aby sme tuná kšeftovali a rozhodovali, či taký kanón, onaký. Podľa mňa na to sú iní odborníci, ani to, že či 10 % alebo 20 %, budeme rozhodovať my.
Trošku sa musím ohradiť aj kvôli, aj zaznelo to v názoroch pána Krajniaka, možno aj pána ministra, jediná koncepcia na rozdiel od pravicových vlád, ktorá sa dodržiavala a z ktorej bol nejaký výsledok, bola koncepcia rozvoja vzdušných síl, na základe ktorej sa kúpili Blackouky a Spartany. Zatiaľ všetko to boli teórie, z ktorých nebolo nič realizované. Či to bol vojak 21. storočia, SDKÚ vojak, koncepcia 2005, 2010 alebo 2020. Takže koncepcie boli, boli a odsúhlasené Bezpečnostnou radou aj vládou, aj vy ste sa k tomu vyjadrovali.
Chápem, že teraz treba koncepciu, lebo je viac peňazí a bol záväzok, ktorý sme dali do NATO, a keď hovoríme o 2 %, naozaj treba dlhodobé plánovanie, čo doteraz sa vzhľadom na nestabilnosť politickej scény nedalo realizovať.
Ďalšia vec, možno netradičná, chcem sa zastať pána Krajniaka a chcem sa zastať toho, že čerpá informácie z Googlu. Pán Krajniak ich nečerpá z Googlu. Čerpá ich z vlastnej skúsenosti, pretože on nemusí porovnávať Mercedes s Fabiou a Octaviou, teda s Octaviou a Superbom, pretože on už Mercedes, teda za cenu Mercedesu jednu Fabiu kúpil, a to bolo na ministerstvo vnútra za tých 41- či 45-tisíc. To znamená, to je príklad toho, keď som vo funkcii, ako kupujem, a keď môžem len o tom rozprávať. A to bolo, kúpiť policajnú Fabiu za 41- či 45-tisíc, už si to nepamätám, za cenu Mercedesa v tom čase, tak to je naozaj, naozaj veľké umenie, a teraz tu rozprávať, že či Stanak 4, Stanak 3 a keď... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.2.2018 14:54 - 14:55 hod.

Martin Glváč
Pani poslankyňa Verešová.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 31.1.2018 16:54 - 17:05 hod.

Martin Glváč Zobrazit prepis
Ďakujeme, ďakujeme. Ďalší v rozprave pán poslanec Simon. Faktické neboli.
Nech sa páči, pán poslanec Simon.

Simon, Zsolt, poslanec NR SR
60.
Ďakujem pekne. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
61.
Páni poslanci, keďže je všeobecný súhlas, že by sme skončili, teda že by sme potom ešte pokra..., skončili s dvomi rečníkmi, ktorí sú prihlásení písomne? Je všeobecný súhlas? (Súhlasná reakcia pléna.) Ďakujem.
Nech sa páči, pán poslanec Simon.
Skryt prepis