Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

19.4.2016 o 11:13 hod.

PhDr.

Jana Vaľová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.4.2016 11:13 - 11:14 hod.

Jana Vaľová Zobrazit prepis
No ja som tiež očakávala, ako môj kolega, že prejav vlastne opozície bude o prioritách, o tom, čo vláda plánuje urobiť na štyri roky, pretože všetko je vlastne v tom programovom vyhlásení. A očakávala som, že doplníte, ako zvyšujeme pracovné miesta, ako pomôžeme školstvu a nieže budete iba naozaj kritizovať, urážať, budete sa teda hrať na inkvizítora, ktorý všade bol, všetko videl a kde nebol, tam sa chystá a o všetkom vie.
A chcem vám niečo povedať, pán Matovič. Ako prepáčte, ja som na vás nekričala preto, alebo som nevykrikovala z lavice, aby som vás urážala, ale pretože klamstvo je vaším pracovným nástrojom. Vy ste si normálne napísali prejav, čo napísal Mečiar, dívali ste sa tuná do lavíc, ja som videla kolegov, a ste verejne klamali občanov, že prikyvujeme hlavami, aby vám niekto povedal, že áno, toto je v našom programovom vyhlásení a potom ste slávnostne vyhlásili, že to bolo v Mečiarovom. Vôbec nikto tu nekýval hlavou. A keď som vám povedala, tak som vám povedala, že každému ste napísali diagnózu, okamžite sa zješitnili a ste povedali, že ja vám určujem diagnózu. Nie, na to sú lekári, pán Matovič. Ja určite si to nedovolím, ako aby ja som vám dávala diagnózu.
A ešte jednu vec vám chcem povedať. Pán Matovič, keď ste taký úžasný, spravodlivý a čestný, prečo z vášho klubu odišlo, koľko, päť poslancov? A to ste ešte neboli vo vláde. A to ste ešte ani neriešili vážne veci, len ste boli v opozícii a poslanci opúšťali jeden za druhým. Prečo, pán Matovič? Zamyslite sa sám nad sebou a zamyslite sa nad tým, čo ste rozprávali. A prosím vás pekne, buďte konštruktívny. Neurážajte ľudí a neposudzujte každého. Ja si myslím, že to posúdenie je aj na iných ľuďoch, nielen na vás.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 18.4.2016 15:03 - 15:03 hod.

Jana Vaľová Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Nebudem sa vyjadrovať k zaraďovaniu do klubov, lebo si myslím, že pán podpredseda pán Glváč aj pán Číž sa veľmi jasne vyjadrili k týmto procedúram, ale chcela by som sa vyjadriť k jednej veci, pán Matovič. Pred chvíľou ste tak šmahom ruky, cakomprásk, odsúdili všetkých, ktorí sedia vo vrchnej lavici, teda predsedajúcich, podpredsedov a tak ďalej, odsúdili ste všetkých poslancov koalície. Jednoducho vy dokážete naozaj svojím osobným pohľadom a hlavne zavádzajúcim a účelovým pohľadom všetkých ohodnotiť, všetkým vytknúť, čo dokážu a nedokážu. Ja mám na vás takúto otázku, pretože také staré slovenské porekadlo hovorí, že posudzuj najprv seba a potom teba, alebo posúď najprv seba a potom iných. Spýtam sa vás, keď ste mediálne vyhlásili a hovoríte, že podpredsedovia alebo predsedovia týchto strán, ktorí tam sedia, nedokážu držať slovo, spýtam sa vás, dokážete ho držať vy? Veď predsa ste povedali, že ak nezloží sa vláda bez strany SMER, tak odídete z politiky. Prečo ste nedodržali slovo? Prečo tu ešte stále sedíte, ak ste takýto morálny a ak dokážete takto jednoducho posudzovať iných?
A spomeniem ešte jednu vec, spomínali ste pána Lipšica. Vážený pán kolega, ja som sedela pri pani Tomanovej, keď rozprával pán Lipišic ako minister, bol otočený za pultom a vzadu sedel pán Harabin. Pán Lipšic, čo ste povedali pánu Harabinovi a pán Harabin vám na to odpovedal, že zavriem ťa ty, atď., čo ste mu na to povedali vy? Povedzte to všetkým, nie ja, ja som to počula, len vás nezachytil mikrofón, lebo ste sa k pánu Harabinovi otočili a opačne.
Takže, vážení, buďte takí láskaví a rozprávajte pravdu, čo rozprávate a hlavne zneužívate to, či zachytia to mikrofóny alebo nezachytia. Potom to podsúvate médiám a vy ste tí najčistejší a všetci ostatní sú tu bezcharakterní. Vážení, naozaj, prv sa posúďte sami, prv sa posúďte sami, čo robíte a potom sa pozrite, či iní nie sú čistejší a morálnejší, ako ste vy.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis