Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vstup predsedajúceho

5.6.2020 o 11:40 hod.

Mgr.

Gábor Grendel

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.7.2020 9:40 - 9:41 hod.

Gábor Grendel
S ďalšou faktickou poznámkou, pani poslankyňa Pleštinská.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 8.7.2020 15:27 - 15:29 hod.

Gábor Grendel Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Hojsík, zaujala ma frčka na záver vášho vystúpenia do nosa vlády Igora Matoviča. Povedali ste, že po jej sto dňoch máte pochybnosti o tom, ako zvládne reštart ekonomiky, a postavili ste do kontrastu s vytvorením vašej brožúrky. Tak k tomu by som mal tri poznámky.
Po prvé, kým vy ste zostavovali brožúrku, koalícia OĽANO, SME RODINA, SaS, ZA ĽUDÍ tu robila všetko pre to, aby zachránila čo najviac ľudských životov ohrozených chorobou COVID-19 a stali sme sa v tom európskou špičkou a zamlčiavať tento fakt je nekorektné.
Druhá poznámka. Ja osobne by som bol celkom rád, keby vaši kolegovia z PS/SPOLU sedeli tu s nami v parlamente a niesli rovnakú zodpovednosť za riadenie štátu ako my.
A posledná vec. Vašu zlomyseľnú frčku vnímam ako vyjadrenie ľútosti, že sa to vašim kolegom nepodarilo, ale budem citovať rovnakého klasika na záver, ako ste citovali vy: "My sme vám to nepokazili." (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vstup predsedajúceho 5.6.2020 11:42 - 11:42 hod.

Gábor Grendel
Pán poslanec Taraba.
Skryt prepis
 

Vstup predsedajúceho 5.6.2020 11:40 - 11:40 hod.

Gábor Grendel
Pani poslankyňa Hajšelová.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.6.2020 11:40 - 11:40 hod.

Gábor Grendel
Pán poslanec Lehotský.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 5.6.2020 11:38 - 11:38 hod.

Gábor Grendel
Pani poslankyňa Tabák.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 5.6.2020 11:37 - 11:38 hod.

Gábor Grendel
Pani poslankyňa Kavecká.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 4.6.2020 18:35 - 18:36 hod.

Gábor Grendel Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec, som trochu zmätený z vašej argumentácie. Na jednej strane nám vyčítate, že tá novela je šitá na Daniela Lipšica. (Ruch v sále.) Nehovorím, len vy osobne, ale celkovo vaša strana. A na druhej strane nám vyčítate, že vládna moc bude môcť bez dôvodu odvolať generálneho prokurátora. Ak by váš tábor namietal jedno, chápal by som. Ak by váš tábor namietal to druhé, aj to by som chápal. Ale oboje trochu postrádajú zdravý sedliacky rozum, pretože vy aj s kolegami nás presviedčate, že najprv si ideme zvoliť Daniela Lipšica a potom ho nehorázne bez dôvodu odpálime. (Smiech v sále.)
Začínam sa v tom fakt strácať. Tak ste na strane Lipšica, alebo nie ste na strane Lipšica?
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 4.6.2020 15:52 - 15:54 hod.

Gábor Grendel Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Po tom, aké korupčné podozrenia tu sprevádzali tajnú voľbu generálneho prokurátora počas vlády Ivety Radičovej, je pre mňa ťažko pochopiteľné, ako môže niekto obhajovať tajnú voľbu prokurátora, generálneho prokurátora. Tajná voľba generálneho prokurátora je lex Kočner. A my lex Kočner nechceme pri voľbe generálneho prokurátora.
Celkom úsmevné, pán poslanec Tomáš, že pri svojej argumentácii sa odvolávaš na ministerku spravodlivosti, keď sa ti to hodí, na pani prezidentku, keď sa ti to hodí, O. K., ale potom ťa vyzývam, aby si bol konzistentný a vždy sa opieral o stanoviská pani ministerky Kolíkovej a pani prezidentky Čaputovej. A naozaj k dokonalosti mi chýbalo už iba to, aby si sa zakrýval ešte aj stanoviskami investigatívneho centra Jána Kuciaka. To by to tak zaklincovalo. Chcel by som aj vecne zareagovať k tomu, čo si povedal, že pán Lipšic obhajuje páchateľov vrážd. Či je niekto, alebo nie je páchateľom vraždy, to nechajme na súdy.
Pán Lipšic zastupuje možno obvinených alebo obžalovaných.
Posledná poznámka, nezachytil som podobné kritické slová, keď Hamšík chcel byť generálny prokurátor alebo keď Hamšík chcel byť predseda Ústavného súdu. Vieme, že nehovoríme o Hamšíkovi, ale o predsedovi SMER-u, ktorého sa pýtali, že či by zobral ponuku stať sa generálnym prokurátorom, a odpovedal, že aj Hamšík je v Neapole spokojný, ale keby dostal tú ponuku od Manchestru United, taká by sa ťažko odmietala.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 4.6.2020 10:30 - 10:32 hod.

Gábor Grendel Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za reakcie. Pokúsim sa zareagovať na každého a pomôžem si aj poznámkami z papierov, dúfam, že pán Kuffa mi to odpustí.
Poslanec kolega Erik Tomáš, hovoril si, zmeňte zákon podľa všetkých odporúčaní. Veď práve aj som citoval z odporúčania Benátskej komisie, otvorte to aj iným právnym profesiám, presne tak to robíme.
Pán poslanec Kotleba, aj čestný sa môže zlomiť, samozrejme, a môže ho to, môže ho to nakoniec zmeniť k horšiemu, súhlasím. Ale z mojej strany to bol iba protiargument k tomu, že nepustíme tam nikoho iného, nechajme len advokát..., len prokurátorov, ako keby to bola záruka, že len prokurátori môžu byť generálni prokurátori.
Čo sa týka bezúhonnosti, pán poslanec Dostál sa k tomu, predpokladám, vyjadrí vo svojom prejave, k otázke bezúhonnosti kandidátov, ale ak by sme to zmenili tak, ako hovoríte vy, pán poslanec, no to by bol lex Lipšic. Lebo preto to chcú všetci teraz zmeniť, aby aj za neúmyselné trestné činy nemohli ľudia kandidovať.
Pán poslanec Baránik, súhlasím, ide o otvorenie konkurenčného prostredia a asi obidvaja ma..., z fleku vymenujeme 10 dobrých sudcov a advokátov, ktorí by boli vhodní na post generálneho prokurátora.
Pán poslanec Kuffa, to, že väčšina je neslušná, toto mi, prosím, nepodsúvajte, takto to určite nebolo myslené. Čo sa týka k tomu prejavu, rád k vám prídem, samozrejme, na školenie ako od skúsenejšieho kolegu sa čosi naučiť. Som rád, že vás zaujal môj prejav, môžem vám ho aj teda poslať do mailu, ak si ho pýtate. Ja sa snažím v pléne nevystupovať k úplne všetkému od botaniky až po jadrové útoky, pretože sa netvárim, že som odborník naozaj že na všetko, a snažím sa udržať pozornosť aj čítaním textu. A myslím si, že sa mi to podarilo, a keď sa v tomto my dvaja porovnáme, nie som si istý, či sa to vždy darí aj vám.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis