Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

17.2.2022 o 16:01 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.2.2022 9:21 - 9:23 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. No iné som neočakával. Samozrejme, aj Kočiš, aj Vážny, aj Muňko, jednoducho im sa nepáči a nebude sa vám páčiť to, čo vám rozprávam. Nebude sa vám páčiť dvanásť rokov vášho kšeftovania.
Pán Muňko, vy mi rozprávate o tom, že sa stratím. Ja som sa vás minule spýtal, nech poviete, odkiaľ ste zobrali peniaze na tie vaše byty. Vy ste na mňa vyleteli, ja mám na to svedkov, vy ste ma chceli zadubiť, pán Muňko, za to, že som sa vás spýtal, odkiaľ ste zobrali peniaze a ako vy ubytuvávate Roberta Fica, čiste kamaráta, v drahých bytoch.
Pán Vážny, ten tender je absolútna zlodejina a to budem o tom rozprávať, predražili ste to. A ja budem, ja fakt iniciujem veci. Čo vám mám iné povedať? Nič iné.
No a Kočiš, no, Kočiš, vy ste človek, ktorý presne, zapadli ste do partie ľudí, ktorí chcú vládnuť. Vy chcete vládnuť s Ficom a ste ochotný pre to urobiť čokoľvek. Nie je pravda, že ste, že nejakí poslanci ĽSNS kritizovali niekedy takáčovcov, teraz sa s nimi mojkáte, ľuľkáte sa s nimi, teraz ste s nimi jedna ruka. Pred chvíľou ste ako brat s bratom vo vestibule s Jarjabkom, keď som išiel okolo, tak ste stíšili tie hlasy, boli ste jedna veľmi dobrá partia. Áno, toto je, toto je o tom, že pripravujete si pôdu. Pripravujete si a smerákom, smerákom je jedno, s kým pôjdu, aj s čertom a diablom. Fico sa spojí aj s diablom, len aby ďalej mohol vládnuť a aby ste tu ďalej mohli kradnúť. Je to o tom, že naozaj Slovensko chcelo zmenu. Tá zmena tu je. Vám pandémia padla ako danajský dar. Vy ste dostali od diabla dar a využívate to, využívate smrť ľudí, využívate k nenávisti. Šírite nenávisť! Rozprávate, že nás majú ľudia ísť vešať za to, že sme hlasovali za zmluvu. Nikto z nás nikdy nič neukradol!
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 23.2.2022 9:05 - 9:15 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne.
No, ja budem tiež reagovať na to, čo sa stalo včera, keďže to súvisí s rozpravou, súvisí to s odvolávaním Romana Mikulca. Ja s vami súhlasím pán podpredseda, že naozaj by sa nemali používať nevhodné slová. Ja používam tri – fašisti, zlodeji a extrémisti. Ak ma chcete za toto trestať, tak, prosím, potrestajte súdy, ktoré rozhodli, že Kotleba je odsúdený fašista za fašis... propagáciu fašizmu. Potrestajte aj pána Počiatka, ktorý rozpráva o tom, že Fico so Slotom ukradli dve miliardy slovenských korún a Slota ešte odžubal Fica. To rozpráva Počiatek, ja len hovorím Počiatkovu rétoritu, rétoriku. No a hovorím extrémisti, potrestajte sudcov, pretože Mazurek je odsúdený extrémista.
Takže ja si nemyslím, že pomenovania, práve pomenovania, ktoré určil súd, ktoré určili ich ľudia, sú v niečom zlé. Nie, nenadávam im do primitívov, do oslov, do psychopatov, do úbožiakov, do kreténov, nenadávam im do pedofilov, nikdy som tieto slová nepoužil, toto sú dennodenné slová, ktoré používajú smerohlasáci a mnou hovorení fašisti.
Včera Suja povedal, že som mu ja povedal, že skončí v base. Áno, je to pravda. Povedal som mu to, ale to bola reakcia na to, ako v piatok som odchádzal zo sály a Suja tam stál, sedel na mieste pána Pčolinského, pán Pčolinský tam nebol a rozšafne mi povedal, že, aha, ide okolo Pročko, ktorý trt..., použil vulgárne slovo, 15-ročné dievčatá. Na to som mu povedal, že skončí v base. Už som sa o tom rozprával aj s právnikom, žiaľbohu, Suja má aj tam hore výrokovú imunitu. Takže Suja si tu môže rozprávať, čo chce.
Ale to, čo som povedal ja o Sujovi, že deťom mával pištoľou pri hlave, to vysvetlím teraz, pretože to nie je môj výmysel. To sú slová, ktoré vyšetruje aj polícia a sú to slová od ľudí z Detvy. Suja tu rozprával včera o mojom dome, včera tu rozprával o tom, že, že mi postavil Mojžiš dom. Nie je to pravda, vôbec to nie je pravda. Samozrejme, že som pri stavbe domu pochodil rôzne inštitúcie. Dom mi mal stáť 180-tisíc euro, keď som prišiel do Drukosu, poprosil som ich, či mi to vedia za 180-tisíc euro postaviť, tak mi z Drukosu napísali, že to postavia za 500-tisíc euro. Nedostal som žiadne auto od nikoho. Ale chcem sa spýtať pána Suju, odkiaľ má on to auto tých, za tých... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Pán poslanec, ja by som vás chcel vlastne poprosiť, aby ste rozprával k téme, a to je odvolávanie pána Mikulca.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Áno, ale to je téma, to včera, včera to tu bolo. Odkiaľ on má, odkiaľ on má to auto.
A chcem sa vyjadriť k tomu, čo včera tu zaznelo, prečo ste to aj tu rozprával. Takže, Suja totižto v roku 2009 zbil v krčme, ktorá sa nazýva Skala v Detve, chlapca. Ten chlapec je na invalidnom dôchodku, ten chlapec sa lieči na psychiatrii. Suja zbil chlapca, ktorý má 65 kilogramov. Všetci svedkovia vypovedali zhodne a z Detvy som dostal informáciu, a to tiež rieši polícia, bol som na polícii vypovedať, že Suja mával tým chlapcom pred tvárou pištoľou. Pretože Suja chodí do, nielen do posilňovne s pištoľou, Suja chodí po Detve so samopalom.
Takže sa chcem spýtať, čo je na tom nepravdy, nech to vyšetrí tá polícia. Toto všetko mi poslali z Detvy, toto všetko mi poslali z Detvy! Z Detvy mi poslali aj správu, ktorú tiež vyšetruje polícia, kde som bol vypovedať, že Sujovi nosili nad Hriňovú ku skale výpalné a tí ľudia sa museli odsťahovať zo Slovenska. Aj toto vyšetruje polícia. Toto nie je výmysel Joža Pročka. Toto všetko mi prišlo od ľudí a ja som to posunul na políciu.
Ďalej som vypovedal aj o policajtoch, ktorí v Detve sú jedna ruka so Sujom. A keď občania volali a toto tiež mám od policajt... teda od občanov, keď zavolali policajtov, tak policajti prišli do krčmy, kde bola zábava, vyšiel stadiaľ Suja, podal si s policajtami ruku a nič sa nestalo! Nič sa nestalo.
Viete, môžu mi tu nadávať do psychopatov, môžu mi nadávať do idiotov, nič iné nemajú. Nikdy som nič neukradol. Nikdy v živote. Nie ako Suja, Kotleba som už bol na mandátovom výbore, ktorí na župe ukradli, lebo to je krádež pre mňa, 101 techniky, 101 techniky, ktorú predali Sujovmu kamarátovi za jedno euro! Za jedno euro! Toto je krádež a budem to nazývať krádežou!
Dokonca o Sujovi písal aj Kuciak na sociálnej sieti: „Včera som vstával o druhej v noci, aby som 15 hodín sledoval okrsok, v ktorom sa mali kupovať hlasy. Znamenalo to skazu nádejného kandidáta ĽSNS. Celý čas som strávil v Detve pri okrsku 11, kde volia miestni Rómovia. Dostal som info, že hlasy tu kupujú pre župana Kotlebu a poslanca Suju. Platiť to mal podľa neoverených informácií Sujov kamarát a biznispartner, arogantný šéf hokejovej Detvy, Ľupták,“ to je ten, ktorý v krčme Suja zbil toho 60-kilového chlapca. „Vďaka mojej medializácii a policajnej prítomnosti zámer nevyšiel,“ napísal Kuciak o Sujovi na sociálnej sieti. Vzápätí mi potom po smrti Kuciaka prišla správa z Detvy: „Pán Pročko, Suja chodí po Detve a vytešuje sa zo smrti Kuciaka.“
Toto sú veci, ktoré, ktoré ja si nevymýšľam, naozaj toto všetko som už vypovedal na polícii.
Viete prečo, a teraz poďme k tomuto, prečo Suja, Mazurek, Kotleba nikdy nevystupovali proti Ficovi, keď Fico a Blaha a Pellegrini obhajovali zmluvu USA? Prečo nikdy nerozprávali o kšeftoch, ktoré robil Vážny o mýtnom tendre? Prečo nikdy toto nerozprávali? Viete prečo? No čo myslíte, komu vybavil Kočner s Ficom, aby Ústavný súd nezrušil ich stranu? No Kotlebovi!
Mazurek. Mazurek o mne točí videá, vystrihne dve sekundy z môjho videa a urobí zo mňa idiota. O mne rozpráva, že som úbožiak, že som chudák, že som odpadlík a nechutné, odporné výrazy. Jeho mantra je a mantra všetkých fašistov je, že som pred dvadsiatimi rokmi prebehol cez námestie holý. Dvadsiatimi piatimi. V relácii, áno, v relácii, ktorá bola crazy, bola to najsledovanejšia relácia vtedy. Dokonca som účinkoval v troch inscenáciách divadelných, kde som bol tiež holý, ale o tom nevedia ešte. Keď to zistia, tak to bude kucapaca. Ale vadí Mazurekovi moje holé telo. Ale nevadí mu holá poslankyňa Mikovčáková a jej manžel, okresný predseda ĽSNS, ktorí sa ponúkali na sex, holí sa ponúkali na sex! Toto Mazurekovi nevadí! Jemu nevadí, že pornoškandál, že dokonca pán predseda okresný sa ponúkal aj na bisexuálny sex, za Boha, za národ! Vadia im LGBT, ale to, že ho budú hladkať po zadku, pána predsedu okresného, holí, to mu nevadí! Toto Mazurekovi nikdy!
A čo sa stalo? Pani Mikovčáková sa stala poslanky..., teda asistentkou pána Kotlebu Mareka. Toho Kotlebu, ktorý uverejnil na svojej stránke smútočné parte s mojou osobou. Videli ste Mareka Kotlebu, že by uverejnil smútočné parte, lebo som vlastizradca, o Blahovi? O Ficovi? Toto divadlo, čo tu predvádza, nechutné divadlo, čo tu predvádza SMER a, samozrejme, v spojitosti s extrémistami a fašistami, je nechutné. Je to fakt nechutné. Ale toto budú robiť. Oni budú šíriť nenávisť, budú šíriť zlobu!
Idú odvolávať Mikulca. No idú odvolávať Mikulca. Čítajú nám tu, ako z litánií nám tu čítajú, no Blanár to, čo tu vystupoval, tak to bola čistá katastrofa: pí, pé, é, tiger. Keby sme mali čítať len z prepisov od toho, z tej chaty, to by boli stovky hodín. Keby sme mali čítať z prepisov Threemy a Gorily, to by boli tisícky hodín kšeftov a odporných zlodejín, ktoré tu SMER napáchal za tie roky.
Ja k odvolávaniu Mikulca len toľko poviem, že naozaj aj mne, ja som kritický a moji kolegovia vedia, že som kritický k Romanovi Mikulcovi, veľmi kritický, pretože čo mu vyčítam od začiatku, to je to, že nevyčistil políciu od takých, ako bol Zurian, Szabó, od ľudí, ktorí, ktorých stále riadi Saková a Kaliňák. Títo ľudia v polícii, krajskí riaditelia robia také zlo a také svinstvo, príkazy dávali vyšetrovateľom, ako sa má vyšetrovať, ako sa má robiť! Centrum podpory! Centrá podpory je čistý biznis smerácky! To je nechutné! Jeden stierač, ktorý si vy pôjdete urobiť, urobiť alebo vymeniť niekde do firmy, stojí 30 euro. Viete, koľko stojí v týchto smeráckych firmách, ktoré robia pre štát? Tristo šesťdesiat euro! Toto je váš zlodejský biznis! Počiatek o vás povedal, že ste zlodeji! Včera Vážny nechutným spôsobom urazil Moniku Kozelovú, keď rozprávala o veciach, tak sa tam začal rehotať vzadu a povedal: „Čo? Závidíš?“ Toto sú oni! Arogancia a šírenie nenávisti. Bojovníci proti extrémizmu. Proti akému extrémizmu?! Vidíte ich, čo robia? Každú chvíľu sa tu spájajú. Už aj Pellegrini, aj Fico povedali: „Pôjdeme s Republikou, pretože už to nie sú fašisti, už sú to REPUBLIKA zabalená do našej zástavy!“ Ale keď sa na nich pozriete odľava – Medvecký, Suja, Mazurek, rad radom odsúdení ľudia a títo ľudia budú spolupracovať s Ficom. Fico ich chce. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.2.2022 18:02 - 18:04 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Takže videl si Miro niekedy fašistov, že by boli vrešťali, že sú vlastizradcovia, videl si? Nikdy v živote. Nikdy v živote. Presne to je o tom. Oni využívajú teraz jednu vec. Videl si, že by bol Kotleba uverejňoval smútočné oznámenia na Fica, Kotleba, že by bol uverejnil? Nikdy v živote, to teraz robia. Samozrejme, že Fico povedal, že pôjde s Republikou. Teraz sú jedna banda.
Povedal si veľkú pravdu, táto smerácka banda rozpráva celý čas, čítajú tu tie odposluchy, ale čítajú ich presne tak: Bla-bla-bla, toto je nezrozumiteľné, bla-bla-bla. Fico na svojej tlačovke uverejnil, že úloha je spraviť SMER – zločineckú skupinu a tak úplne zničiť opozíciu. Ale nepovedal, že to povedal Pellegrini na svojej tlačovke. Toto nepovedal. Keď sa pozrieš tam doprava na nich, tak to je, to je neskutočné. Je mi z toho veľmi ľúto a veľmi smutno. Čo ti budú rozprávať?
Ty si tam rozprával o tom, čo oni, čo robili, čo tu 12 rokov robili. Počúvaj teraz Kočiša, počúvaj, zabudnime na to, čo tu bolo 12 rokov. 12 rokov tu nič nebolo. Nič tu nebolo? Fašistická svoloč. Ani chvíľočku nekričala na týchto zlodejov, keď kšeftoval Vážny, keď kšeftoval Muňko, keď majú tam... Z čoho majú byty? Nech ich vyšetrujú, nech ich vyšetrujú, nech vyšetrujú aj mňa. Ja sa za to nehanbím. Počul si, počul si, že by boli niekedy fašisti na nich niečo, čo len slovo povedali? Ale teraz, teraz sme vlastizradcovia preto, lebo sme hlasovali tak, ako chcel Fico. Tá zmluva by už bola dávno, dávno by bola odhlasovaná, keby nebolo Danka, ktorý Ficovi povedal, že ak to odhlasujete, ja odchádzam z vlády. Fico by už dávno bol túto zmluvu odhlasoval. Myslíš, že by mu fašisti kričali, že je vlastizradca? Myslíš, že ťa pochvália za to, že si im rozprával, že sú zlodeji? Sú zlodeji. Okrádali toto Slovensko 12 rokov a chcú sa vrátiť kradnúť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.2.2022 18:00 - 18:02 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Miro, myslíš si, že fašistická svoloč a zlodeji zo SMER-u ti budú ďakovať, budú ti hovoriť okrem iného, že si skvelý človek? Budú ti nadávať do idiotov, budú ťa dehonestovať.
V úvode si povedal presne, že Fico pripravoval zmluvu aj s Pellegrinim, pchali sa do zadku Obamovi. Myslíš, že vtedy vykrikoval uvrešťaný Mazurek, vlastizradca, že Suja, pištoľník, ktorý prikladá deťom pištole ku hlave, myslíš, že Suja niekedy rozprával, že sú vlastizradcovia? (Výkriky z pléna.) Teraz držia pusu, teraz držia pusu a sú ticho. (Výkriky z pléna.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Prosím, neziapte tu. (Výkriky z pléna. Zaznievanie gongu.) Neziapte tu, sadnite si! (Výkriky z pléna.)

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Dal som to aj na políciu, dal som to a poslali mi ľudia list... (Výkriky z pléna.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Ukľudnite sa, pán poslanec, jeden aj druhý!

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
... poslali mi ľudia list, poslal som to na políciu, hovorím o tom...
Môžte mi vrátiť reč, prosím vás. Môžte mi vrátiť? (Výkriky z pléna.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Pán poslanec, ukľudnite sa, ani toto sme nemali na grémiu, aby ste mohli urážať kolegu. (Výkriky z pléna.)

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Môžte mi vrátiť, prosím vás, hlas. (Výkriky z pléna.) Môžete mi vrátiť hlas, reč, čas?
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.2.2022 16:13 - 16:15 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Presne tak, súhlasím. Skúsme si urobiť paralelu s Ficom. Dnes tu máme taký literárny krúžok, kedy poslanci skorumpovanej strany SMER čítajú, dostali za úlohu si naštudovať a čítajú tu prepisy. Každý jeden dostal časť, tak čítajú časť. Ja len chcem pripomenúť, že keby sme mali my čítať všetky tie svinstvá, ktoré tu Fico porobil, a všetky tie veci, ktoré on povedal, napríklad pri, na tej chate, ja len chcem pripomenúť a určite ste na to mysleli, pán Saloň, podľa slov Roberta Fica má Obický povedať určitým poslancom, že nemusia sa báť rýchlej zmeny § 363: Bol Žilinka na východe a nechal odkaz cez toho podnikateľa, že sa nemusíme báť prijatia týchto zmien, pokiaľ ide o 363-ku, rozdelenie Generálnej prokuratúry a špeciálnej prokuratúry, lebo to už, na to nebudú mať čas.
Neviem, či viete, že generálny prokurátor zrušil niektoré obvinenia aj na Žigu. Žiga, to je brat toho vášho lykožrúta, čo nám tu žral, čo nám tu žral lesy.
Ale chcem k vám, pán Saloň, že vy z tejto naozaj smeráckej zlodejskej bandy mi pripadáte taký, tam dvaja sedíte, ktorých tak ja zaraďujem, že naozaj či ste tam omylom pri tom Ficovi, či vy dvaja tam hore nevidíte, čo ten Fico robil a čo tu stváral tých dvanásť rokov, ako to tu devalvoval. Vy mi prídete naozaj slušný človek. A ja vás chcem, na vás apelovať, ako tu ľudia apelujú niektorí. Naozaj vy nevidíte, čo ten váš Robo Fico robil, čo tu robí? Ako vlastnou hlavou zohnal 40 miliónov, ako tu skorumpoval súdnictvo, prokuratúru? A 363? Ja mám veľmi zlý pocit z pána prokurátora generálneho a z toho, čo Fico porozprával o generálnom prokurátorovi v tých prepisoch z tej chaty. Pán Saloň, skúste sa zamyslieť.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.2.2022 16:01 - 16:02 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ja si naozaj neviem predstaviť, že by Kotleba dostal od nejakého sudcu, od nejakého normálneho, spravodlivého sudcu, aby on dostal nejakú informáciu. To je nepredstaviteľné! Naozaj, obhajca fašistických symbolov, aby za ním prišiel nejaký spravodlivý sudca. Áno, boli vonku sudcovia, ale čo som tu počul, stovky sudcov. Boli tam vonku určite ľudia nespokojní a sudcovia sú nespokojní, ale nespokojní sú tí, ktorí naozaj kradnú, kradnú spravodlivosť, tí, ktorí sú skorumpovaní a ktorí dostávajú od ľudí, ktorí chcú vyhrať spor, peniaze.
Áno, ja súhlasím, je veľmi veľa spravodlivých sudcov. Veľmi veľa spravodlivých sudcov. A týmto poďme pomôcť aj súdnou mapou, aj súdnou mapou. Kotlebu som nikdy nevidel protestovať počas smeráckej vlády, že by Kotleba bol vystúpil a povedal, že čo sa tu deje, aké je to tu skorumpované. No samozrejme, keď mu Fico, keď mu Fico... (Reakcia z pléna.) Reagujem na neho... (Vstup predsedajúceho.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Pokoj, vážení páni poslanci!

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Na toto myslel Kotleba, na toto myslel Kotleba, tak ako Jarjabek povedal, na toto určite myslel Kotleba. Takže Kotleba... (Reakcie z pléna.)
Môžte mi vrátiť čas, prosím?

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Páni poslanci, nechajte pána Pročka, aby dohovoril. Nech sa páči, dajte čas pánovi Pročkovi, nech vyjadrí svoj názor, potom môžete reagovať.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Takže toto je to, čo sa tu deje. Kotleba za vlády, na toto určite myslel, za vlády Fica nikdy nekritizoval. Prečo? No, kde vybavoval Kočner záležitosti, aby Kotleba, aby Kotlebovci neboli zrušení? Čo sa tu dialo? Ako sa tu korumpovalo.
Áno, súhlasím. Súhlasím s tým, že Kotleba je človek, za ktorým nikdy v živote nepríde slušný a spravodlivý sudca. Nikdy v živote za ním nepríde človek, ktorý, ktorý vie, čo je spravodlivosť.
Kotleba nám tu rozprával o tom, čo sme my, akí sme my, pani ministerka aká je neschopná. No kde, kde, viete si predstaviť, že by Fico, ktorý teraz chce vládnuť, spravil ministrom spravodlivosti Kotlebu?! Viete si to predstaviť?! Viete si predstaviť, že by bol minister školstva Mizík?! Že by bol minister vnútra Suja?! Toto si to viete predstaviť?(Reakcia z pléna.) Prosím, nech ma neprerušuje Suja. Takže o tomto to je. (Reakcia z pléna.)
Pán Blanár, môžte upozorniť pána Suju, vyrušuje ma tu, vzadu je tu za mnou. Pán Blanár, raz sa to už stalo. Prosím vás, vyrušuje ma tu za mnou.

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Poprosím vás, kolegovia, nechajte dohovoriť pána Pročka.
Nech sa páči.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Takže o tom to tu je. Skorumpované ĽSNS a odídenci REPUBLIKA, ktorí už nie sú fašisti, ktorí si dali biele goliere, s ktorými už Fico ide spolupracovať, preto oni už nie sú tí, ktorí tu hajlovali v podnikoch, oni to nie sú tí, ktorí tu korumpovali. Nie.
Ja podporujem túto súdnu mapu, budem ju podporovať, ale podporujem aj to, aby naozaj sa očistilo súdnictvo.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.2.2022 12:27 - 12:29 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Počul som bučanie opitých smerákov zase na to, že idem vystupovať. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Pán poslanec, kľud!

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Je to klasika. Tak zabučali, zabučali, zlodeji!
Chcem povedať, Boris, že určite si na to myslel, že si myslel tých dvanásť rokov, čo tu skorumpovali súdnictvo tí, ktorí teraz pred chvíľou bučali. Určite si, Boris, myslel na to, ako tu Fico riadil každého jedného sudcu, ako tu riadil Ústavný súd. Ja si myslím, Boris, že si myslel aj na to, aké máme naozaj skorumpované súdnictvo. To je niečo neskutočné, čo aj mne ľudia píšu, ako sa nemôžu domôcť práva. Ja si myslím, Boris, že si myslel aj na to, ako sudkyne, ako, alebo ako pani Jankovská a ďalší robili veci, ktoré sú absolútne, ale absolútne nemajú nič spoločné so spravodlivosťou.
Ja ťa chcem, Boris, poprosiť, keď budeš nabudúce vystupovať, aby si naozaj skúsil nad týmto rozmýšľať, lebo si myslel, asi na to myslel. A ja verím, že tí, ktorí ti nadávajú do mafiánov, ktorí ťa urážajú, ti teraz tlieskali. Žiaľbohu, je to tak. Tuná v tomto parlamente skorumpovaná opozícia rad radom tu urobila zo Slovenska jednoducho vazala.
Súdnictvo nie je tam, kde je, vďaka tejto vládnej koalícii, ale je tam vďaka tomu, čo tu zlodeji zo SMER-u vyprodukovali, ako naozaj skorumpovali každého jedného nečestného sudcu. Ja verím, že sú, a som hlboko presvedčený, že sú čestní sudcovia, čestní sudcovia, ktorí podporujú túto súdnu mapu. A ja si myslím, ja som mal tiež výhrady a ja si myslím, že naozaj, Boris, budeš myslieť na to, že treba skorumpovaných sudcov dať preč.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.2.2022 10:45 - 10:47 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem. Akokoľvek to je, toto je politická voľba, pretože volí to Národná rada Slovenskej republiky a tak ako si politici rozhodnú, tak to bude.
Ja si vôbec nemyslím, že by Katka Hatráková bola nejaká politička a ja to isté, ja keď stadiaľto odídem, tak budem ten istý Jožo Pročko, ako som sem prišiel. Neprišiel som kšeftovať, podporovať oligarchov, podporovať ľudí, ktorí kradnú, a Katka je to isté. Katku poznám osobne a jej konanie voči deťom, jej konanie vo všetkých veciach, ktoré robila v prospech detí, pre mňa je jednoznačné, ja Katku budem voliť. Keby som mal dať na to, čo píšu médiá a čo mne rozprávajú ľudia, tak by pán Ledecký, to by som, jéžiši, tak by som mu ani ruku nemohol podať, pani Marcinková. Takže, ale ja si myslím o pánovi Ledeckom, že je čestný človek. Toľko vecí mi o ňom poslali, že to by sa zbláznil, a on vie, už som mu to raz rozprával. O každom z nás tu porozprávajú, hlavne tamto fašisti, čo porozprávajú o ľuďoch klamstvá a naozaj invektívy. Ja si myslím, že by mali, treba spoznať človeka, treba spoznať, ako robí, čo robí a ako robí.
Môj názor je, že toto celé naozaj robí časť Slovenska, ktorej nereže, že Katka Hatráková by mala sa stať, Katka Hatráková, ktorá je z Kresťanskej únie. Ale Katka Hatráková pre mňa je človek, v prvom rade človek. Opakujem to ešte raz. Či už verí v Boha, alebo či neverí v Boha, či je progresívna, alebo či je liberálna, či je kresťanka, je to človek, ktorý pomáha. A toto, čo sa strhlo voči nej, tak to je úbohé, také nechutné, lebo keby som si ja chcel zgustnúť na niekom, pani Marcinková, napríklad na vás, tak si na vás tak zgustnem, také veci vytiahnem, že sa budete obhajovať neskutočným spôsobom. Ja si myslím, že Katarína Hatráková nikdy v živote neurobila nič nečestné, a preto ju budem voliť.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 16.2.2022 11:20 - 11:20 hod.

Jozef Pročko
Ďakujem veľmi pekne. Vzhľadom na to, že Národná rada Slovenskej republiky zasadá aj v čase vojny, chcel by som požiadaj plénum, aby si odhlasovali, že sa fašisti môžu skryť do toho tunela, keď my budeme hlasovať, takže keďže sa boja, nech sa idú skryť, aj Republika, aj ĽSNS, do toho tunela.
Keďže Suja sa bojí pracovať v čase vojny, nech sa ide Suja skryť.
Ďakujem. (Ruch v sále.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.2.2022 10:47 - 10:49 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pán Lehotský, pre mňa je dôležitý aj obsah, aj forma absolútne.
Pán Baránik, ja sa nebojím tých skorumpovaných sudcov, pretože keby som sa bál, tak nehlasujem tak, ako hlasujem. Vyhrážajú sa aj vám, všetkým tuná koaličným poslancom, vyhrážajú sa fašistickí voliči smrťou už len za tento, za, ako sme hlasovali, za demokratické hlasovanie. Prišiel som sem s tým, že som s tým počítal, tak čo mám robiť.
Pán Mizík, vy ste 12 rokov; môžem vás poprosiť, pani kolegyňa, haló, pani kolegyňa, môžem vás poprosiť chvíľočku? Vy, vy, vy. Fecko, môžem vás poprosiť? (Zaznenie gongu.) Ďakujem.
Pán Mizík, vy ste šúchali nohami 12 rokov, keď tu Fico korumpoval súdnictvo. Ani raz ste sa, nič ste nepovedali, nikdy ste nevystúpili a dobre ste vedeli, čo sa deje. Teraz ste, teraz chodí k vám Erik Tomáš, chodí k vám Fico, chodíte sa s ním radiť, ste v jednej skupine, tak, samozrejme, že ste spojený s človekom, ktorý tu súdnictvo nieže skorumpoval, ale ktorý tu vytvoril mafiánsky štát. Ani jeden z vás tam z tých ĽSNS, ani jeden z vás nevystupoval, nemali ste žiadne, žiadne pripomienky k tomu, čo sa tu dialo, teraz máte pripomienky ku všetkému.
To je podobný príklad, ako keď naozaj Blaha podporoval obrannú zmluvu, keď Fico tam chodil do Ameriky a už sa mala obranná zmluva podpísať, len Danko povedal, že keď to podpíšu, tak odíde, odíde preč. Ani jeden z vás ĽSNS ste nechodili a nevrieskali ste na Fica, na Blahu, že sú vlastizradcovia, nikto ste nechodili a netvrdili, choďte pred ich domy, choďte ich vešať, choďte ich obesiť. Nikto, ani jeden z vás fašistov to nerobil. Teraz to robíte a robíte presne to isté, čo ste povedali. Úplný opak robíte, pán Mizík, vás mi je veľmi ľúto, lebo ste učiteľ.
Skryt prepis