Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

26.4.2022 o 14:55 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.4.2022 14:55 - 15:10 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne.
Musím povedať, že tento zákon naozaj sa rodil veľmi, veľmi ťažko. Pôrod bol veľmi zdĺhavý a u nás v klube to bolo veľmi, veľmi rozdielne, a práve preto chcem povedať, že máme tam takých ľudí, ako je Zita Pleštinská, Zitka Pleštinská, ktorá naozaj tomu venovala strašne veľa času, voľného času, a ja chcem povedať, že aj vďaka nej sa to celé utriaslo. A ja som s tým zákonom spokojný na 80 %, ja si myslím, že, že ešte dotiahneme do konca všetky tie nezrovnalosti, ktoré sú, pretože naozaj tento zákon je veľmi potrebný, veľmi potrebný. A ja dúfam, že všetky veci, ktoré sa ukážu počas ďalšej doby, sa budú rýchle naprávať, ak budú zlé.
Takže ešte raz, ja by som chcel poďakovať našej Zitke, ktorá bojovala za nás všetkých v klube, a chcem poďakovať aj pánovi ministrovi, že to akceptoval a že akceptoval aj životné prostredie a všetky veci, ktoré sme dali. Nie všetky, kýva Monika hlavou, ale bude ich akceptovať. Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.3.2022 14:38 - 14:40 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne.
Hovoríte o nás ako o hlasovacích automatoch, ja keď sa pozriem doprava a vidím, ako poslušne nastúpia všetci vaši poslanci, keď vy vystúpite, ako vám mastia pupok všetci, aký ste geniálny, ako ste to geniálne povedali, ako rozprávajú, aký ste vy fantastický človek. Ako vy, pán Kotleba, zase zneužívate vojnu na Ukrajine a nešťastie ľudí, ktorým tam vraždí Putin deti, ktorým Putin naozaj likviduje majetok pre svoje mocenské ciele, ako túto utečeneckú krízu zneužívate.
No áno, sú tam aj ľudia na drahých autách, ktorí, ktorí sú normálni podnikatelia, ktorí stadiaľ odišli, a vy to zneužívate zase, zase burcujete a šírite strach medzi ľuďmi.
Pán Kotleba, máte v strane názov – Za Boha a za národ – ja naozaj neviem, či vy sa toho Boha nebojíte, keď toto robíte, ale asi nie. Ale moje gro celého, celej faktickej bude o tom, že vy ste tu asi sedemkrát sa točili dokola, rozprávali ste o tom, že prečo nedal Mikulec štyri milióny chudobným firmičkám z východu. Mne je ľúto, že počas pandémie boli zatvorené podniky, náš podnik sme nezatvorili a starali sme sa o ľudí poctivo, ale, pán Kotleba, tie firmičky tú logistiku nezabezpečia. Ja ročne urobím veľa akcií, robím pre 1 800 motorkárov pre 2-tisíc ľudí, pre 4-tisíc ľudí, to je taká náročná logistika. Ale ja som vás, pán Kotleba, nikdy nevidel vystúpiť, pretože pani Saková mala za svojej vlády 15,80 za jednu dávku pre utečenca v Rohovciach a Mikulec teraz má za 6,80. Ja som vás, pán Kotleba, nikdy nevidel vystúpiť proti Ficovi a jeho... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.3.2022 16:11 - 16:13 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne.
Myslím, že jediný, čo tu sedí v sále alebo zo všetkých poslancov, ktorý naozaj študoval tú telesnú výchovu na FTVŠ, nám tu spomínali všetci, teraz hovorí do mikrofónu. Učil som síce len dva roky, ale musím povedať, že naozaj toto je vec, ktorá je veľmi potrebná.
Ale čo sa tu ešte dnes nespomenulo a čo chcem povedať, tak to je aj to, že naozaj ten prístup toho učiteľa je veľmi dôležitý. Ja by som chcel, aby sme v budúcnosti, poprosiť chcem aj svojich kolegov telocvikárov, športovcov, či už Maťu, či už Karola, alebo Riša, aby sme naozaj urobili aj niečo v spolupráci, dokonca Šefčíka som zabudol, prepáč, Marek, aby tí učitelia, ktorí učia, boli motivovaní, ale nielen motivovaní, ale aj kontrolovaní, pretože tá telesná výchova na tej škole sa odvíja od toho, aký je ten učiteľ. Keď vám učiteľ hodí loptu a vy idete do šatne a tam si zapnete mobil a učiteľ na vás nedáva pozor, tak aj také hodiny sú, žiaľbohu. Je ich málo, ale sú. Ale sú hodiny, kde naozaj tí žiaci robia to, čo majú podľa metodiky, robia tie hodiny a potom vedia hrať aj florbal. To znamená, že prístup a naozaj taký príklad toho učiteľa je veľmi dôležitý a to nielen na tej telesnej výchove, ale tu máme vrcholových športovcov, keď máte trénera, ktorý je príkladom, tak aj vy sa snažíte v tom svojom športe prosperovať. Toto je vec, ktorú každý vyspelý národ musí preferovať, a to je telesná výchova a zdatnosť a zdravie svojich detí.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.3.2022 11:07 - 11:08 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
No ja si myslím, že budem hovoriť aj za mojich kolegov, za veľa mojich kolegov z OĽANO, ktorí sme prišli sem preto, aby sa naozaj do funkcií nevracali ľudia, ktorí mali možnosť zasiahnuť, ktorí mali možnosť ovplyvniť veci, ktorí mali možnosť poukázať na to, čo sa deje, a neurobili tak. Ja tomu neverím, že asistent pána poslanca nevedel o alobale, nevedel o veciach, ktoré sa diali. A práve preto ja nebudem hlasovať za neho a už len preto, pretože vy, pán Takáč, ho tak verejne obhajujete. A súhlasím, čo bolo pred chvíľou povedané, ja mám tiež veľmi veľa priateľov v Prievidzi a v okolí a tiež mám informácie, kto bol pán Jánoš a čo sa okolo neho dialo. Takže vy, pán Takáč, keď obhajujete niekoho, mne hneď začne zvoniť kontrolka a poviem si, hop, dávaj si pozor. Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.3.2022 18:15 - 18:17 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ja chcem reagovať na pána poslanca Kyselicu a chcem povedať, že súhlasím s ním a myslím si, že každý jeden policajt si vie zistiť, aké to auto je ťažké, koľko, koľko má kilogramov. To je najjednoduchšia záležitosť. Policajti si to vedia zistiť. Ja súhlasím aj s tým, že chodníky patria chodcom a matkám s kočíkmi. Absolútne súhlasím s tým, čo sa teraz predložilo, že sa opäť dovolí parkovať jeden a pol metra, pretože naozaj situácia nie je dobrá, nie je to vyriešené. Mestá s tým majú obrovské, niektoré hlavné mestá, teda veľké mestá, obrovské problémy. Takže ja tento zákon podporím. Je to dobrá vec, je to v koalícii došlo ku zhode a vychádzame v ústrety ľuďom.
Ale chcem podotknúť jednu vec, ktorá je veľmi dôležitá, že zase je to o tých šoféroch, ktorí, niektorí sú bezohľadní a niektorí sú fakt úplne čistá katastrofa. Ale ako povedal pán poslanec Kyselica, že je to o tých policajtoch, ktorí majú plniť si svoje povinnosti, či už mestskí, alebo štátni a takýchto policajtov poriadne, teda policajtov, prepáčte, takýchto ľudí poriadne poriešiť.
Ja tento zákon podporujem, pretože sú obrovské problémy a toto sa mi páči. Pretože keď si zistíme aj my, že sme urobili chybu alebo že naozaj niečo nie je urobené dobre, tak treba to napraviť.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 16.3.2022 11:45 - 11:46 hod.

Jozef Pročko
Ďakujem, pán predseda. V mene troch poslaneckých klubov OĽANO, SaS a SME RODINA žiadam, aby sme, aby ste dali hlasovať, aby sme zákon č. 575/2001 z. z., tlač 781, preložili na aprílovú schôdzu. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.2.2022 16:36 - 16:38 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Robo, ja som veľmi rád, že si odsúdil ruskú inváziu, ale na druhej strane hovoríš, že ideme ľudí cenzurovať, ideme ľudí blokovať, že ľudia musia mať strach, pretože im berieme slobodu slova. Nie je to pravda. Už si to tu počul pred chvíľou, na Slovensku je naozaj hybridná vojna. Ty nečítaš tie hoaxové weby? Dnes som si prečítal: Rusko má právo na Ukrajinu. Rusi idú oslobodiť Európu od teroristov zo Západu. A toto dennodenne na sociálnych sieťach šíria weby, ktoré nemajú s pravdou nič spoločné. Putin si tieto weby platí. Putin nielenže, diktátor, poslal na Ukrajinu tanky, ale Putin robí túto svoju propagandu a šírenie propagandy, veď to nie je môj, nám na výbore jednom, kde som bol, povedali páni zo SIS, že naozaj Kremeľ si platí na Slovensku ľudí.
My chceme len, my chceme, nič iné nechceme, len zablokovať, naozaj zablokovať šírenie nepravdy. A ja naozaj, moji koaliční partneri, včera sme sa na tomto zhodli, toto je veľmi veľký dôvod, aby sme na Slovensku (zaznievanie gongu) a ja prosím naozaj aj teba, Robo, porozmýšľaj nad tým, že či nie je správne zablokovať ľudí, teda ľudí, weby, ktoré šíria takéto protislovenské veci. A moji, naozaj a to celá táto tvoja skupinka ľudí, môj skromný názor je, Robo, ty bojuješ za svojho najväčšieho dezinformátora Blahu, ktorý šíri také nepravdy a také odporné veci, že toho by každý súdny človek mal odsúdiť.
Ďakujem. (Reakcie z pléna.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.2.2022 15:30 - 15:31 hod.

Jozef Pročko
Ja len naozaj krátko. Pani Sulanová, Rusko napadlo Ukrajinu.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.2.2022 15:02 - 15:04 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pán Kéry, nevystúpili ste zo svojho tieňa, tieňa SMEROHLAS-u a zase tu spomínate Srbsko, zase tu spomínate Irak, zase, to je to isté. Opakujem, Zeman to už raz povedal vo svojom vystúpení. Ale viete, ja mám veľmi veľa priateľov Srbov, ale aj Chorvátov. Tým Chorvátom nevysvetlíte, že ich mierumilovné Srbsko napadlo. Tým Chorvátom nevysvetlíte, čo sa tam dialo a koľkí srbskí predstavitelia boli odsúdení za inváziu a za zločiny, vojnové zločiny.
Ale ja sa chcem spýtať vás, SMEROHLAS a kotlebovci, keď bude stáť tá, ako povedal Osuský, Putinova čižma na hraniciach, čo spravíte? Čo spravíte? Budete, prebehnete k Rusom, prebehnete k Putinovi, kotlebovci, pridáte sa k nemu a budete bojovať proti slovenskému národu... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Pán poslanec, reagujte, prosím, na pána poslanca Kéryho.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
... alebo sa, alebo sa pridáte? Toto chcel, to chcel pán Kéry, pán Kéry to chcel, určite na to myslel.

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Myslím, že nie, pán poslanec. Poprosím vás, aby ste sa držali rokovacieho poriadku.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Áno, áno. Čiže, čiže ja si myslím, že za Boha a za národ by ste mali naozaj v prvom rade chrániť Slovensko a nie Putinove záujmy. Pretože to, že aj tu v sále sedia ľudia, ktorých platí Putin, to je niečo nehorázne. A ja som hlboko presvedčený, že aj tento zákon, čo prijmeme, pomôže očistiť Slovensko od hybridných prokremeľských, nechcem uraziť ľudí, zlých ľudí. Takže ešte raz. Za Boha a za národ by ste mali v prvom rade za Slovensko.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.2.2022 14:49 - 14:51 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne.
Pán poslanec Osuský, vy ste tam spomínali Putina ako človeka, ktorý naozaj je agresor a je to veľká pravda, ale v Rusku je obrovská vlna protestov proti tomu, čo Putin urobil. Naozaj, normálni Rusi nechcú vojnu, takí, ktorí chcú žiť v mieri. Neviem, či by niekto zastavil Putina. A ja mám veľmi veľa priateľov medzi Rusmi a určite máte aj vy, ktorí rozprávajú, že generáli, tí starí sa postavili proti, ale tí mladí, Putinove také tie ovečky, tie išli na to tvrdo veľmi. Ale tí starí, ktorí si prežili svoje, povedali nie.
A ďalšiu vec povedal jeden môj priateľ, že naši, v parlamente tam máte ľudí, ktorí nemajú problém s tým, aby tu Putin prišiel a aby nás, aby nám tu Putin vládol, čo je pre mňa choré. Ale Putin naozaj je človek pre mňa, ktorý nemá problém vyhodiť tú jadrovú elektráreň do vzduchu, nemá problém Západu ukázať, čo on je, akú on má silu. A ja si myslím, že sme na pokraji tretej svetovej vojny a mali by sme tu v parlamente neobhajovať Putina. Ako povedal Zeman, počuli ste Zemanov príspevok, pána prezidenta? Neskutočne krásne rozprával o tom a ON, putinofil, odsúdil Putina a povedal, že hejteri a ľudia, ktorí budú teraz Putina obhajovať, budú vyťahovať Irak, budú vyťahovať Srbsko, ale nebudú riešiť situáciu, ktorá je teraz. Nerobme to!
Keby sme sa mali vracať do minulosti, tak tu môžme sedieť hodiny a hodiny. Poďme, prosím, riešiť situáciu teraz, ale spoločne. Spoločne zabráňme vojne v Európe! (Potlesk.)
Skryt prepis