Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.5.2022 o 20:15 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie v rozprave 24.6.2022 12:25 - 12:40 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Škoda, že odišiel medveď hnedý. (Reakcia z pléna: „Kľudne pokračujme ďalej.“) Ďakujem, ďakujem. To je také úžasné, že človek naozaj sa na toho medveďa začne podobať.
Milí kolegovia, milé kolegyne, chcem povedať v úvode, že naozaj všetkým Jánom dnes tu, Benčík, Kerekréti a hlavne Budaj, všetko najlepšie k meninám!
Máme tu ešte nejakého Jána? (Reakcia z pléna.) Tak, aha, Ján Szőllős, preboha, Janko, prepáč. Tebe som blahoželal prvému, ospravedlňujem sa ti, Janko, prepáč. Takže to je len... A všetkým Jánom doma, ktorí pozerajú, všetko najlepšie na Jána! Dneska bude svätojánska noc či predtým bola, takže verím, že keď pôjdete v noci vonku, nestretnete (povedané so smiechom) žiadneho medveďa.
A od svojich šiestich rokov vyrastám v prostredí poľovníckom, môj otec bol školník, ale vyrastali sme v škole, kde riaditeľ bol poľovník, pán Garaj. Od šiestich rokov som v lese, som dlhoročný poľovník, takže túto problematiku veľmi dobre poznám, naozaj veľmi dobre.
Chcem povedať, že, že odvolávanie Jána Budaja je len také politické divadlo od tuná odídencov z ĽS NS, a musím povedať, že Ján Budaj patrí v dejinách Slovenska k ministrom, ktorí riadia ministerstvo životného prostredia, k ministrom, ktorí naozaj to riadia tak, ako sa to má. To, že sa začali odstraňovať skládky PCB, to, že sa začalo konečne recyklovať, to, že konečne začali sa PET fľaše odovzdávať, konečne boli všetky výberové konania transparentné. Vôbec nie je pravda, že minister nerieši nelegálne skládky, aj keď to teda majú riešiť obce a oddelenia životného prostredia na, na okresných úradoch a tak ďalej a tak ďalej, naozaj riešia sa rieky, konečne sa meandre začínajú riešiť. Ján Budaj je pre mňa človek, ktorý naozaj vedie životné prostredie fantastickým spôsobom.
To, čo tu predviedol Suja s Mazurekom, je čistý hyenizmus. Nesmial som sa na žiadnom dieťati. Nesmial som sa na tom, keď čítal list. My sme sa smiali asi traja poslanci na tom, že... a ja sa mu ospravedlňujem, Suja nevie artikulovať. To ste si všimli. On nevie používať slová. On má tú artikuláciu a výslovnosť veľmi zlú. Ja sa mu veľmi ospravedlňujem za to.
Päť minút predtým, ako Mazurek hyenisticky zase zneužil sociálne cítenie a rozprával o deťoch, sme sa vzadu bavili, že uvidíte, Mazurek zneužije deti na svoje vystúpenie. Ja som sa zasmial tomu, čo spravil Mazurek, nie tomu, že sú ohrozené naše deti! Že tento človek tu šíri nenávisť, zlobu medzi ľuďmi! Rozpráva: „Veď ľudia sa boja, ľudia majú strach, ľudia, veď ľudia...Áno. Ale šíriť túto nenávisť?
Počuli ste, čo rozprával o ministrovi Budajovi, o Jánovi Budajovi, ktorý, vďaka ktorému tento človek môže tu v parlamente slobodne vystupovať? Ján Budaj v ’89. urobil pre Slovensko toľko, ako my všetci tu dohromady nie. A to mu, to mu nikto nezoberie. To mu nikto nezoberie. Ako si dovolí toto, toto stvorenie a tamtoto stvorenie rozprávať o Jánovi Budajovi, že je to blázon, že je to psychopat?
Čo tento človek dokázal? Čo dokázal Mazurek vo svojom živote okrem toho, že ho odsúdili za extrémizmus?! Čo dokázal Suja vo svojom živote okrem toho, že naozaj on trénoval tých vrahov?! A to nie je... (reakcia z pléna), to, to nie je... (Reakcia z pléna, zaznievanie gongu a prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Pán poslanec Suja, ukľudnite sa. (Reakcia z pléna.) Môžete, môžete vystúpiť v rozprave. (Reakcia z pléna.)

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Trénoval vrahov Černákových. (Povedané súbežne s predsedajúcim.) Trénoval vrahov Černákových. (Reakcia z pléna.) A to je... (Reakcia z pléna.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Pán poslanec Suja, nevyrušujte, lebo vás dám vykázať zo sály. (Reakcia z pléna.)
Vykážem vás zo sály. (Reakcia z pléna.)

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Toto je, toto je, toto je Suja. Uráža tu ľudí, uráža tu ľudí a rozumiete (reakcia z pléna), to je... Ešte raz. Toto je človek, ktorý trénoval Černákových vrahov. Sám sa k tomu v rozhovore v 2017. priznal. A oni, oni, idú rozprávať o morálke? Aj mne je obrovsky ľúto, čo sa stalo pánovi Mydliarovi, a každému slušnému človekovi je to ľúto. Každému jednému slušnému človeku! Ale čo spravili? Zneužili smrť jedného človeka na to, aby odvolávali Jána Budaja, lebo Ján Budaj je zodpovedný za smrť Mydliara! To je choré! To je choré! V 2018., keď zapadlo... medveď človeka, to vtedy tiež bol Ján Budaj zodpovedný?
Ja súhlasím, naozaj, počet medveďov sa zvýšil. Áno, zvýšil sa. Tak ako sa zvýšil počet zveri na Slovensku. Nie je to regulované. A teraz ja poľovník poviem za poľovníkov - vďaka nám poľovníkom. Vďaka nám poľovníkom sú ohrozené majetky ľudí, ktorí majú svoje polia, svoje farmy, veď, preboha, 3-tisíc danielov, kde má byť 300 danielov, im zožerie úrodu?
Ja žijem na tej dedine. Ja tam žijem. Ja vidím, čo je v lesoch, jako kŕmia chlebom. Chlebom! Teraz! Teraz sa kŕmi chlebom na každej jednej dedine, v každom jednom poľovnom združení tam máte kukuricu, chleba. Teraz. Samozrejme, že medvede majú... (Rečník sa obrátil k predsedajúcemu: Nech ma nevyrušuje, prosím vás, naozaj.“) Naozaj tí, tie, tie, tie medvede majú dobré prostredie aj na tej Poľane. A na tej Poľane je obrovský problém. Tam je jedna diaľnica, druhá diaľnica, to je najväčší problém, Poľana. A, a treba to riešiť.
Ja som bol s Jánom Budajom na tej Poľane, prvé, čo povedal:„Pre mňa je prvoradá ochrana ľudských životov.“ To tam povedal. A zase klamstvá, čo tu počúvate od týchto dvoch národných hrdinov. Ján Budaj povedal, že pre mňa je prvoradá ochrana ľudských životov. A ja som tam počul odborníkov, čo tam rozprávali na medvede. Áno, oni tam majú perfektnú stravu. Majú tam žalude, majú tam výbornú, výbornú stravu, pretože to, tá pôda tam je sopečného... (rečník si odkašlal) pôvodu... (Rečník si odkašlal.) Prepáčte. A tie medvede majú hojnosť, hojnosť. Ale ministerstvo životné... (Rečník sa pootočí: Máte niekto vodu?“ Rečník si odkašlal.) Ale ministerstvo životného prostredia... (Rečník sa obráti na spravodajcu: Daj sa mi napiť z Dominikovej.“ Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Zastavte čas, prosím, pánovi poslancovi.
Nech sa páči, pokračujte.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Ale ministerstvo životného prostredia tento problém rieši a rieši ho naozaj. A ja vás poprosím, teda, pán Kuffa, ako naozaj bez toho, keď máte tie skúsenosti, tak poďte. Ja, ja som hlboko presvedčený, že ten Budaj, aj keď sú tam tie nezhody, tak bude akceptovať vaše veci, normálne veci, ale nie toto. Rozpráva tu, rozpráva tu o tom, ako, ako, ak... a kto je ekoterorista. On je z prostredia, kde sa do Slatiny vylieva taký bordel, myslíte si, že by on svojich priateľov, ktorých tam má, že by on niekedy upozornil na to, čo sa tam robí v okolí Detvy? Choďte sa pozrieť do okolia Detvy, ako sa tam kŕmia tie medvede! A nie je pravda, že Ján Budaj, Ján Budaj, že by nekondoloval rodine. Hneď v tom úvodnom vystúpení, čo mal v televízii, povedal, že ho to veľmi mrzí. Napísal list, napísali list. Mrzí ho to, veľmi. A to, že sa ministerstvo životného prostredia odvolalo proti tomu rozhodnutiu toho sudcu, no lebo sudca rozhodol protizákonne, pretože nie ministerstvo životného prostredia, ale ministerstvo vnútra. Nie Ján Budaj sa odvolal preto, že chce ublížiť Mydliarovcom, ale preto, lebo sudca protizákonne rozhodol!
Treba regulovať medveďov, áno, ja s tým absolútne súhlasím a súhlasí s tým aj Ján Budaj. Ale čo si vy myslíte, že keď regu... budeme regulovať medveďov, tak nemôže dôjsť k napadnutiu medveďa v lese? Ja som mal 17 rokov, keď som bol na poľovačke, bol som v hone. A čo, kto sa objavil v lese? No medvedica s dvomi malými. Napadli tam jedného poľovníka, vyzliekla ho medvedica z poľovníckeho oblečenia, darmo mu bola flinta. A to je normálne. Ale poďme riešiť zvýšený stav zveri, či už je to jelenia, či je to už dančia, či sú to diviaky, či sú to medvede! Poďme to robiť naozaj spoločne a normálne.
Ja len chcem na záver povedať, že toto, čo tu predvádzajú títo dvaja, s ľudskosťou nemá nič spoločné. Nemá to nič spoločné. Nemá to nič spoločné. A urážky, ktoré tu predvádzajú? Nazývajú ľudí bláznami, primitívmi? Čo dokázal Suja a Mazurek v živote okrem toho, že obidvaja, Suja je teraz obvinený a Mazurek bol obvinený? Títo ľudia by si mali sami vstúpiť do svojho vedomia a svedomia. Všetkým Slovákom, ktorí počúvajú, chcem povedať, ministerstvo životného prostredia naozaj, naozaj robí všetko pre to, aby sme stav medveďov dali do stavu, aby neboli ohrozené ľudské životy.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

14.6.2022 17:40 - 17:55 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne.
Ja som tam bol, pani Vaľová, a musím povedať, že ste aj tam predvádzali toto, čo predvádzate tu. Vy ste pri všetkej úcte veľmi arogantná, ste neprispôsobivá, vy idete do konfliktu stále. Ja som sa tu smial, samozrejme, veď ste, ako čo iné sa môže človek, len smiať z vás a vy reagujete urážkami, dehonestovaním. Zas, ja som sa zasmial z toho a to každý má právo tu v tomto parlamente sa zasmiať. Tak isto ste reagovali aj včera. Boli ste veľmi arogantná, nepríjemná, zlá. Proti tej komisii nemám nič, pretože to robíme inak. Bola vybraná komisia a tam naozaj boli odborníci, odborníci, ktorí mali posúdiť a pomôcť vybrať si. U vás to bolo iné. Hranol povedal tento bude riaditeľ a ten bol riaditeľ. Viete, ja keby som teraz mal byť taký ako vy, tak vám tak naložím za to Humenné, čo ste tam robili, tak by som vám mohol dať tiež nakladačku teraz pred celým národom, ale načo? Stačí, keď si pozrú všetci ten film od Paľa Fejéra, na ktorého ste boli nahnevaná, že ten film natočil o vás a ľudia si o vás urobia naozaj názor.
Ja vám ako človeku zo srdca želám veľa zdravia. Ale takí ľudia ako vy, takí ako vy vnášajú do spoločnosti len nenávisť a zlobu. Vytvárate, vytvárate aj s vašou smeráckou partičkou na všetko, čo urobíme, vytvárate o nás veľmi negatívny pohľad a popritom tá komisia bola len a len na pomoc.
Dnes tu napríklad vypovedal pán Mizík, ktorý je člen kultúrnej komisie a ktorý tam vôbec, ale vôbec nebol a mohol prísť tiež. Aj to svedčí o tom, aký má opozícia vzťah ku kultúre.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 25.5.2022 11:23 - 11:25 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Nebudem, aby som nezdržiaval. Mám tu pripravený aj ja jeden pozmeňovák. Takže pozmeňujúci návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Jozefa Pročka, Milana Vetráka, Moniky Kozelovej, Anny Andrejuvovej, Petra Dobeša, Dominika Drdula, Martina Fecka, Györgya Gyimesiho, Evy Horváthovej, Jána Kerekrétiho, Mareka Krajčího, Petra Kremského, Karola Kučeru, Lukáša Kyselicu, Petra Libu, Jany Majorovej Garstkovej, Radovana Marcinčina, Anny Miernej, Marcela Mihalika, Richarda Nemca, Zity Pleštinskej, Anny Remiášovej, Jána Szőllősa, Mareka Šefčíka, Jaromíra Šíbla, Márie Šofranko a Tomáša Šudíka, Vojtecha Tótha, Richarda Vašečku a Petra Vonsa k vládnemu návrhu zákona o vydavateľoch publikácií a o registri v oblasti médií, audiovízie a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon o publikáciách, tlač 898.
Vládny návrh zákona o vydavateľoch publikácií a o registri v oblasti médií a audiovízie a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon o publikáciách, sa mení takto.
V čl. I v § 8 ods. 7 sa vypúšťa písm. b).
Doterajšie písmená c) až f) sa primerane preznačia.
Odôvodnenie: Právo na vyjadrenie sa priznáva aj verejným funkcionárom aj s prihliadnutím na to, že jeho obsah je oproti minulosti obmedzený v zmysle § 8 ods. 1 a 4 návrhu zákona.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.5.2022 20:39 - 20:39 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne.
Pán Kuffa, reagovali ste alebo spomenuli ste moje meno, že som vám zatlieskal. Musím povedať úprimne, bez urážok, že som zatlieskal tomu krásnemu odhaleniu, čo ste povedali o spojení Republiky so SMER-om, takže tomu som zatlieskal. Ja som veľmi rád, že sa ukazujú veci, že sa tu konečne odkrývajú karty. Mne sa strašne páčilo aj to, ako ho pomenoval pán Taraba ako mopslíka SMER-u, lebo naozaj sa to deje a SMER si takýmto spôsobom Republiku viaže na svoju stranu. Takže ja som zatlieskal pomenovaniu vášmu a som veľmi rád, že ukazujete aj vy, že čo sa tu deje a kto s kým bije bandu.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.5.2022 20:15 - 20:16 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne.
Rišo pochodil celý svet. Naozaj bol slovenský reprezentant, vynikajúci športovec, veľa sa rozprávame o športe s ním a napríklad v Čechách je štvorstupňové financovanie: štát, zväzy, hejtmani, mestá. U nás, keď chceme podporiť šport, aby naozaj 7 : 1 sme vyhrávali, aby boli, aby naozaj naša reprezentácia, aby sme všetci boli hrdí, aj SMEROHLAS, aj ĽSNS, aj REPUBLIKA, OĽANO a SaS, aby sme boli hrdí na tých našich reprezentantov, tak chceme podporiť tie decká, aby tie deti, deti mohli športovať, tak nachádzame u nás v koalícii neochotu.
A musím reagovať na Žiaka, ktorý tu reagoval a bolo mu dovolené, tak aj ja budem reagovať. Igor Matovič vôbec nerokoval s nikým. Pred kamerami sa porozprával o zákone, a to, že to podporí ĽSNS, svedčí o tom, že to podporuje, že si myslia, že to je dobrá vec.
Žiak, nikdy v živote som nepochválil Mazureka tak, ako ty dnes. To nie je šialené? Ty sa pozri dnes do zrkadla, Žiak, a pozri si, ako si ty pochválil dnes, saskár, Mazureka, lebo vy saskári ste sa spojili s Republikou.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.5.2022 19:54 - 19:56 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Keby ste vedeli, čo som chcel, teraz chcel povedať, tak mi neuveríte, ale zmením to.
Jozef, povedal si, že strana SaS chce pomôcť rodinám. Strana SaS je za pomoc rodinám. Výborne! Rozprával si (povedané so smiechom), rozprával si o tom, že vaše ministerstvo, teda že učitelia nemajú peniaze a nielen učitelia nemajú peniaze, dôchodcovia nemajú peniaze, zdravotníci, policajti, naozaj v tomto štáte je to veľmi, veľmi zlé. Ale nie je to zlé preto, lebo SaS šafárila, OĽANO šafárilo alebo niekto iný, šafáril tu naozaj SMEROHLAS dlhé roky. Ja verím, Jozef, že toto ty vidíš.
Jednu vec ti chcem povedať ako človeku, že tie deti, ktoré dostanú tie peniaze prostredníctvom tejto vlády, dostanú tie peniaze na dobrú vec, na veľmi dobrú vec.
Dnes sme tu počuli, že sa OĽANO spojilo s kotlebovcami. No keď, ja keď som počul, ako Žiak vychválil Mazureka, tak mi spadla gamba. Takže vy ste sa spojili, Jozef, s Republikou? To je, to sú také naťahovačky, ktoré sú zbytočné.
Ja chcem, Jozef, aby ste sa spojili s nami, aby ste sa spojili v koalícii a naozaj porozmýšľali, že či tá, ja to nemám rád to slovo, ale tá politika, ktorú tu niektorí robia a naháňa, naháňanie si preferencií na tom, že budem urážať Matoviča a budem robiť z neho človeka, ktorý má svoje nápady. No nemá. Toto sú všetko veci, ktoré sú v PVV-čku, to, ktoré my sme si, my sme povedali, že budeme pomáhať tým deťom, Jozef, a rodinám. Tak keď si povedal, že ty si človek alebo vy ste strana, ktorá chce pomáhať tým rodinám, tak im pomáhajte, Jozef!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.5.2022 19:18 - 19:20 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem. No, ja som prišiel do sály, sadol som si hneď na kraj a pozrel som sa uprene do očí rečníkovi, pozrel som sa mu naozaj uprene do očí a len tak som si v duchu hovoril: Bude iný? Urážal tu každého, rozprával o bláznoch, o psychopatoch, o sociopatoch.
Pán Mazurek, sociopati majú výborné vyjadrovacie schopnosti, vynikajú napodobňovaním emócií, sú spontánni a impulzívni, sú nestáli a môžu mať výbuchy hnevu a agresie. Sociopatia je naučená, sociopat má veľké ego, vedia sa pretvarovať, majú vynikajúce rečnícke schopnosti, v ktorých prevláda krik, agresia a cholerické prejavy. Sú nezodpovední. Sociopati prichádzajú často do problémov so zákonom. Za čo ste boli odsúdený? Aj za extrémizmus. Často hovoria podľa toho, čo práve počuli. Klamanie je jednou z ich najčastejších činností.
Rozprávali ste o primitívnych videách, ktoré si budú natáčať vaši kolegovia, a o urážkach, ako urážajú. Vy čo robíte na tom facebooku? Vy jednoducho len natáčate tie svoje videjká, aj toto vaše vystúpenie bolo len pre videjko. Dnes vás tu nazvali aj vašu stranu smerácki mopslíci. Všetci vedia, celá, aj koalícia, aj opozícia vedia, že ste sa s Ficom dohodli, že s ním bijete bandu. Vaše divadlo, ktoré tu, pán Mazurek, predvádzate a robíte tu zo seba ochrancu národa, ochrancu ľudí, na jednej strane začnete, prídete a vrieskate o tom, ako by mali podporiť, ako by mala táto vláda podporiť mladých, rodiny. Keď to tá vláda urobí, tak váš gazda, ktorý vás drží na vodítku, Fico vám povie nie, no a vy poviete nie. Pán Mazurek, treba porozmýšľať, kto je blázon a kto je sociopat.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.5.2022 16:37 - 16:39 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Marián ty si, ty máš rád čísla, takže ja ti poviem, že 1,85 eura dal Fico za osem rokov, za osem rokov, 1,65 daňový bonus dal za osem rokov, my len 75 euro za jeden rok. Marián, ty máš rád čísla. Dvesto rokov by musel Fico vládnuť, aby dal to, čo sme my dali za rok, Marián.
Povedal si tu, že vzdelanie detí najprv a potom ich voľný čas. Už ti to tu dnes povedali, ja ti to zopakujem, Marián, ja som učiteľ, Marián, to ide ruka v ruke. Ty môžeš vzdelávať deti, ale tie deti potrebujú voľný čas, potrebujú motiváciu. Keby boli učitelia takí ako ty, Marián, tak tu tak tie deti, ty si nás na 30 minút uspal. Moji kolegovia učitelia, ktorí naozaj tie deti vzdelávali a vzdelávali ich spôsobom, že tie deti zaujali, keby boli takí ako ty, tak to je čistá katastrofa. Vy máte ministra školstva, Marián, máte ministra školstva, tak som, budem veľmi rád, keď bude spolupracovať, keď sa to vzdelanie naozaj tých detí a pôjde to jedna ruka s voľným časom.
Povedal si, že systém nebude môcť nabehnúť do januára 2022. Vieš, kto toto rozpráva a kedy sa to rozpráva? Keď potrebuješ niečo dehonestovať a potrebuješ povedať "to nebude fungovať". Marián, za pol roka sa to nedá spraviť, keď sa chce? Samozrejme, že sa to dá.
Povedal si, že sa desíš aplikácie. Ty sa desíš aplikácie? Veď, saskári, vy chcete všetko, aby bolo na IT technológiách a ty sa desíš aplikácie v dnešnom svete?
Marián, ja ti len poviem jednu vec, že naozaj mne je veľmi ľúto, že vy saskári, ktorí sa pasujete do pozície intelektuálov, nevidíte, že toto, čo robí teraz Igor Matovič, nie je vec pre tých, ktorí majú veľa peňazí, ale pre tých, ktorí to najviac potrebujú.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.5.2022 16:16 - 16:18 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pani ministerka, povedali ste asi desať alebo dvanásť, už som si to ani nepísal, čo všetko popierame, popierate, ja by som vás poprosil potom, keď budete hovoriť, tak za seba, lebo nie všetci to popierame. Niektorí aj vidíme, prečo tento zákon ide teraz. Mrzí ma, že vy to nevidíte, že naozaj aj ste, spomínali ste vojnu na Ukrajine, spomínali ste zlý dopad, spomínali ste pandémiu. Naozaj rodiny, tu vám to z pléna zaznelo, na východe a dole u nás v hladových dolinách, to je čistá katastrofa. Tie rodiny naozaj majú problémy, pani ministerka, obrovské problémy. A tieto peniaze a tieto veci, ktoré chceme dať, to nie je našim ľuďom, to nie je na kšefty, to je pomoc tým ľuďom, ktorí to potrebujú.
Pani ministerka, vy ste tu povedali, že toto je niečo, čo popiera demokraciu. Ja som sem prišiel s tým, že chcel som odstrániť rozdávanie peňazí tým, ktorých vybral Robo Fico, tým, ktorých vybrala strana SMER. Ja som sem prišiel preto, aby z môjho regiónu chudobní ľudia dostali peniaze z toho, čo tento štát má, a teraz to môže byť. Ja s vami súhlasím, pani ministerka, v jednej veci, že nie všetci to musia dostať, pretože aj vy si môžete dovoliť opatrovateľku, čo sa vám stará o dieťa, ale sú ľudia, ktorí to potrebujú. A táto pomoc, pani ministerka, je pre tých, ktorí to potrebujú.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 10.5.2022 17:45 - 17:45 hod.

Jozef Pročko
Áno, navrhujem hlasovať o tom štvrtok o jedenástej hodine.
Skryt prepis