Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.11.2022 o 14:24 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.11.2022 15:39 - 15:39 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ja by som sa chcel spýtať, pán kolega Svrček, ako to je, tvoj názor by som chcel vedieť na súdnu mapu, teda si už povedal, ale tvoj názor ako zlepšiť. Ja som to tu už hovoril, že mne je jedno, že či bude súd naozaj v Majcichove alebo či bude v Žiline, ale tvoj názor ako zlepšiť, aby tí sudcovia naozaj spravodlivo, čestne rozhodovali, aby tí sudcovia boli čestní a neboli ovplyvnení peniazmi, aby nepodvádzali a nerozhodovali nespravodlivo. Ďakujem ti.
Skryt prepis
 

10.11.2022 14:39 - 14:39 hod.

Jozef Pročko
Ďakujem pekne. Obidve otázky, čo som položil, samozrejme, vy viete veľmi dobre, že rok už spolupracujem s odborníkmi a s ľuďmi, ktorí sa venujú včelárstvu a obidve otázky mi boli podané od ľudí, ktorí majú s týmto problém. Verím, že si to, teda im to budem interpretovať, ale mňa osobne zaujíma, viete, že zo stranu štátu, že či vlastne tá kontrola je adekvátna, aby k tomuto nedochádzalo, lebo viete, kto ju kontroluje? Tých ľudí?
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.11.2022 14:24 - 14:24 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Aha, ďakujem. Ja by som sa chcel spýtať, teraz ste presne povedali, že vlastne tie dotácie, teda dostanú len tí, čo sú v rámci podnikateľského subjektu. Čo, čo podľa mňa nie je spravodlivé, pretože naozaj aj sám ste povedali, že ten hospodársky význam včiel je nezmerateľný. Je to obrovský, naozaj obrovský. A to ste povedali, že tie dotácie idú včelárom, ale idú akým spôsobom. A ja by som vás chcel poprosiť, že či by ste naozaj tú adresnosť zlepšili v tom, aby tí včelári, tí, ktorí sú naozaj slušní a robia dobrý kvalitný med, aby tí dostali a aby to nešlo cez tie, cez tie rôzne organizácie, ktoré sa na tom priživujú a včelári nedostanú nič.
Takže to by som vás chcel poprosiť. Moja otázka je, čo s tým.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.11.2022 16:25 - 16:25 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Pani Kolíková, pri našom prvom stretnutí v televízii TA3 som vám povedal, že chcem veriť tomu, že ste sedeli v jednej kancelárii s Jankovskou a nevedeli ste o jej kšeftoch, o jej zlých veciach. A potom som vám povedal, že naozaj ma mrzí, že, nieže mrzí, ale že mne je jedno, kde bude ten súd, ale aby boli tí sudcovia čestní, aby sa urobili zákonné páky.
A mrzí ma, že ste tie zákonné páky už vy neurobili, aby sa sudcovia báli rozhodovať nečestne, aby sa sudcovia báli prijímať úplatky. Ja teda požiadam vedenie nášho klubu, aby si pána ministra predvolalo, pretože aj mňa to zaujíma, lebo ja chcem previerky. Ja by som rád bol, aby sa preverili tí sudcovia, preboha, veď to je, to je samozrejmé, takže to chcem, aby nám minister nový vysvetlil. Moje prvé dve faktické boli o tom, ako ho pán Baránik dourážal. To bola čistá katastrofa, to bolo nechutné, to bolo naozaj, to ja, mne Baránik odvalil dekel.
Viete, ale prichádza mi taká rovnosť medzi hmotnou zodpovednosťou a medzi, medzi týmto, týmito previerkami, pretože vy saskári ste teraz odmietli, odmietli ste hmotnú zodpovednosť. Zemanová povedala, že vy ju nepotrebujete. A boli tam také veci, pán Baránik sa teraz usmieva, a pán Baránik tam začal koktať vtedy v tej faktickej, že on radšej by bol rád, keby nebolo to hlasovanie, čo bolo. Hmotná zodpovednosť je pre mňa to, čo je, čo je previerka pre sudcov, pretože povedali ste, že nemôže byť hmotná zodpovednosť, lebo sa ľudia budú báť ísť do funkcií. No budú sa báť ísť do funkcií zlodeji. A to je to isté, že teraz ste povedali, že 29 sudcov sa hlási. Chválapánubohu, že sa hlásia, ale poďme ich preveriť. Ja budem veľmi rád, pani ministerka bývalá, keď podporíte hmotnú zodpovednosť, aj pán Baránik teraz tlieskajúci nabudúce podporí hmotnú zodpovednosť.
Ďakujem.

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
S reakciou na faktické poznámky pani poslankyňa Kolíková.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.11.2022 16:10 - 16:10 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pán minister, musíte si zvyknúť na tieto diskusie. To, jednoducho to tu také je a bude to také. My budeme obhajovať slušných a čestných ľudí. A počuli ste pred chvíľočkou vystúpenie pána Baránika. Počuli ste, ako tu označil každého z vlády za korupčného, že máme vo vláde korupciu, že vy ste panáčik, že vás hodili padákom, že ste jednoducho, spravil z vás, dehonestoval vás, urazil vás. A keď sme mu slušne povedali, že to nechápeme, že to je na úroveň Mazureka, tak ste počuli, všetci dourážali jeho. Mne naozaj vybilo poistky, pretože v živote by som toto o Baránikovi nebol povedal, že takto sa bude vyjadrovať o ľuďoch on, právnik.
Ale chcem vás poprosiť o jednu. Prosím vás, naozaj dozrite na to, aby tí sudcovia, aby, ja som to vyčítal pani ministerke Kolíkovej, nieže vyčítal, ja som jej povedal, že, pani Kolíková, viete, mne je jedno, že či bude súd v Nižnej Vyšnej, alebo v Majcichove. Ale docieľme to, táto nová vláda, ktorá, ktorá prišla, docieľme to, aby tí sudcovia boli spravodliví. Aby tí sudcovia, naozaj to, čo ste pred chvíľočkou povedali, že občania ich potrebujú. Aby občan mal sudcu, na ktorého sa môže obrátiť, a nie sudcu, ktorý dostane peniaze od niekoho a rozhodne tak, ako rozhodol.
A viete, tí sudcovia vtedy rozhodujú, keď sa neboja, keď sú beztrestní. Prosím vás, s týmto niečo urobte, aby sudcovia rozhodovali správne, aby tí sudcovia boli čestní a spravodliví, aby občania Slovenskej republiky mali dobrý pocit. Nie taký pocit, ako keď rozhodovala odsúdená pani, ktorá teraz sa trasie a hrá psychopatickú pacientku zo seba.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.11.2022 15:55 - 15:55 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pán Baránik, to ministerstvo, ktoré ste mali, vám nepatrilo a SaS-ka ho mala navyše, tak ako ste mali navyše ministerstvá, ale naozaj musím povedať, že vy ste na mňa vždy pôsobil, aj keď ste mi teda vonku na ulici povedal, ste ma dehonestoval, povedali ste, že som, do toho sa nerozumiem, že takí ako vy, to bolo také, také pre mňa veľmi zvláštne, ale teraz to, čo ste predviedli, to, čo ste mne povedali, chápem.
Vy ste tak dourážali Viliama Karasa, tak ako to vie len Mazurek. Vy ste sa znížili na fašistickú úroveň. To, čo ste predviedli, vy ste povedali, že vo vláde sú protikorupční, teda korupční ľudia, ktorí chcú kradnúť. Ja vás vyzývam, povedzte to. Veď vy viete, kto tam kradne, a vy to nepoviete? Vy čestný SaS-kár? Vy to... tak to... veď to musíte povedať, kto je ten človek. To, čo ste predviedli na Viliama Karasa, veď je tam ani nie pár dní, ešte sa ani neohrial a vy ste ho takým spôsobom dehonestovali, tak podlo, nízko, tak, tak naozaj ponižujúco, to bolo tak, tak úbohé, pán Baránik, že ja, mne, ja som oči nevedel zatvoriť, teda ústa nevedel zatvoriť od údivu.
Chcem vám povedať len jednu vec, pán Baránik, počkám si na pani Kolíkovú, na jej vystúpenie, ale, pán Baránik, ministerstvo spravodlivosti pod vedením pani Kolíkovej malo možnosť robiť veci. Vy ste tu ako bagrom zvalcovali návrh pani Kolíkovej a teraz nám vyčítate, že my robíme veci urýchlene, ten návrh pani Kolíkovej a zákon pani Kolíkovej bol, to bolo nie bager, to boli štyri tanky, ako ste to tu zvalcovali. Ja si veľmi rád počkám na vystúpenie pani Kolíkovej, ale to, čo ste predviedli vy... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.10.2022 9:40 - 9:40 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Mariánko, to, čo si predviedol, je krásna politická propaganda pred voľbami. Opäť si zavádzal, tak ako, pozeral som s Matovičom reláciu, opäť si zavádzal, Marián.
Mňa zaujali tri veci. Prvá vec je, že opäť si do toho zaplietol Matoviča. Vy ste syndrómom Matoviča tak postihnutí všetci v tej SaS-ke, že to nie je, že to nie je naozaj normálne. Mariánko, ty tu rozprávaš o tom, že Matovič ide pomáhať bo-ha-tým a na chudob... chudobným nie, že tento zákon. To nie je pravda, to nie je pravda.
Marián, úprimne ti poviem, ale fakt úprimne, vy ste v tej opozícii, mne je jedno, lebo ja si tam neprídem, teda nepríde ku mne Peter Pellegrini a nediktuje mi a nerozpráva sa s vami, ako máte hlasovať. Mne, Marián, nezakričal Fico nikdy v živote, Viskupič, karty vytiahnite! Ale toto, čo, Marián, ty predvádzaš aj tu, čo si to, čo si tu predviedol, tu znôšku klamstiev a fabulovania len preto, aby si pošpinil tento zákon, aby si pošpinil Matoviča. Lebo SaS hovorila, nikto nikdy nešiel v tomto zákone proti SaS. Vy ste ten zákon nevetovali. Ale opakuješ si stále tú istú formulku, že to bolo proti SaS, že SaS s tým nesúhlasila. No keď ste s tým nesúhlasili, tak ste to mali vetovať. Ešte raz, toto je taká propaganda politická, predvolebná, čo robíš, že... Že ti nie je hanba!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.10.2022 17:25 - 17:25 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem. Vy ste povedali, že trh bude regulovaný, mne sa to páči teda, aby sa naozaj táto oblasť regulovala, pretože kto nevie, tak naozaj že tieto transakcie s kryptomenou sa využívajú veľmi na trestnú činnosť. A aj v, na Ukrajine teraz, Rusi hlavne po zablokovaní robia s kryptomenou veľké kšefty, takže ja sa chcem spýtať na to, ako bude teda tá regulácia prebiehať. Lebo ja som za zníženie, aby sa tu teda určitým spôsobom začalo viac podnikať v kryptomene, pretože to je, svetový trend je taký. Ale ako zabrániť tomu teda aj na Slovensku, aby, aby sa to nerobilo, aby tá trestná činnosť v tejto kryptomene nebola. Aby sa to regulovalo.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.10.2022 16:40 - 16:40 hod.

Jozef Pročko
Tak potom ja súhlasím, treba to vypnúť, ale vypnúť aj pani Cigánikovú, pretože tá sa vypla a potom sa zapla. Takže ja sa vypínam. Teraz súhlasím, ja s vami súhlasím, ne, zrušte nás, aj pani Cigánikovú, aj mňa. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.10.2022 16:25 - 16:25 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
No tak ako som vás pred chvíľou pochválil, tak teraz musím povedať, že ste predviedli také politikárčenie, pani Cigániková. Teraz ste presne ukázali, že SaS išla do opozície s tým, že bude robiť propagandistickú politiku a nie podporovať. Teraz ste presne ukázali, že vôbec nevnímate tie fakty, ktoré sú tam, si idete svoj, svoj predvolebný program s tým, že všetko, čo sa pripraví, budete, bude sa musieť so SaS konzultovať. Všetko, čo tu je dobré, nie je dobré. Vy nemáte argumenty. Vy len poviete, že to nie je dobré, že to sa nedá, ale vy nemáte žiadne argumenty. Teraz ste, pani Cigániková, predviedli unikátne politikárčenie, ktoré, žiaľbohu, SaS bude predvádzať až do konca volebného obdobia.
Skryt prepis