Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

8.12.2022 o 18:25 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.12.2022 12:10 - 12:12 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán Suja, nikdy v živote som nepovedal, že pôjdete sedieť, nikdy v živote. Vy ste fakt, vy ste taký klamár, vy ste naozaj klamár. Ak mi ukážete, kde som to povedal, ja odídem odtiaľto, z tohto parlamentu a dávam vám svoje slovo. Ale keď to neukážete, choďte preč vy. Buďte chlap. Vy tu obviňujete kolegyňu Tabákovú a potom sa jej ospravedlňujete. Vy ste fakt človek, vy si myslíte, že táto imunita, imunita vám zaručuje to, že môžete rozprávať, čo chcete?
Vy dehonestujete ľudí, urážate ľudí. Teraz ste povedali v úvode, že táto vláda zlodejov. No tak, keď máte vedomosť, že to je zlodejov, ja neviem, že by ste vy podali nejaké trestné oznámenie za niečo, čo táto vláda spáchala. Ale vy tu si tie vaše, tu si tie vaše fašisticko-populistické kecy pridáte. Potom si spravíte videjko, potom si spravíte video o tom, aký ste vy bojovník. Vy, vy bojujete proti Mikulcovi preto, lebo ste obvinený NAKA, NAKA, že ste ukrad... že ste, vy ste obvinený NAKA za to, že ste predali za jedno euro 103 kusov techniky! A keď si normálny človek pozrie, čo ste predali ako šrot, čo ste predali ako šrot, keď len sedem kusov tej techniky má vyššiu hodnotu ako 30-tisíc euro! Čo ste vy robili počas župy ako, ako obyčajný zamestnanec, čo ste vy tam stvárali, aké, aké veci, toto je to!
Ale viete, vy rozprávate o nás, že sme zlodeji. No tak, keď je niekto od nás zlodej, tak dajte trestné oznámenie! No nie. Vy tu budete rozprávať o Šefčíkovi, že je úbohý, že je zbytočný, o nás, že sme psychopati. Nič iné neviete, Suja, nič iné neviete, pretože toto je to vaše, šíriť nenávisť.
A opakujem ešte raz. To čo robíte, ten Boh vidí, naozaj tá karma, fakt to vidí. A ja verím, že každý dostane to, čo si zaslúži. Aj vy, Suja.
Skryt prepis
 

12.12.2022 11:55 - 11:55 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. No absolútne s tebou nesúhlasím ani v jednom bode. Ty si urobil z Hegera bábka... bábku, lúzra. Fakt, Peter, to, čo si predviedol, je hodné fašistickej propagandy politickej Suju a Mazureka. To, čo si teraz zo seba vychrlil.
Spomínal si jeho zdravotný stav. No ako naozaj kedykoľvek sa môže ísť dať vyšetriť ktorýkoľvek z poslancov. Ale keď máš podozrenie o zdravotnom stave, keď už nič iné, len zdravotný stav spomínaš. Toto robí fašista Suja, lebo ľudí nemôže inak dehonestovať, len takto. Nijako inak, len takto.
Dvadsaťpäťkrát si spomenul Igora Matoviča! Dvadsaťpäťkrát! Dvadsaťpäťkrát. A odvolávaš vládu Eda Hegera.
Edo Heger, ja ho poznám najdlhšie. Edo Heger, sám si povedal, že chodil k vám na tie kluby, áno, chodil. U nás to nie je v klube také, ako povie Rišo Sulík, že budete hlasovať všetci tak, a hlasujete. Ja som ešte ani na jednom klube u nás nezažil, že by Matovič bol povedal, že takto budete hlasovať. To nikdy nebolo a nikdy by som tam nebol, keby toto bol raz povedal. U vás ste hlasovali o tom, že či idete povaliť túto vládu? Mnohí z vás neboli za to, ale väčšina rozhodla, tak idete všetci hlasovať ako povie Rišo Sulík. Celé to je naozaj o tom, že Rišo to... pokazil to! Naozaj pokazil.
Tá osobná nenávisť, čo voči sebe má Matovič a Sulík, ovplyvňuje aj vás. Samozrejme, že vás ovplyvňuje. Čo je, Matovič je stredobod vesmíru?! Edo Heger je veľmi čestný, veľmi spravodlivý, veľmi slušný človek. Ja som ho ako premiéra nezažil, že by bol bábka. To je klamstvo a lož. Používate naozaj fašistické propagandistické klamstvá, len aby ste, len aby ste teraz zachránili situáciu.
A Benčíka si ja neviem predstaviť vedľa Suju.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.12.2022 10:55 - 10:57 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Marek, povedal si to, čo tu bolo povedané už niekoľkokrát. Dva, tri, štyri, päťkrát. Stále sa to tu opakuje dookola. Naozaj, ja si myslím to isté, čo ty, že takí ľudia ako Ondro Dostál, ktorí stoja teraz pri, pri Žigovi, ktorí stoja pri Pellegrinim, Benčík, tak to... mňa to veľmi mrzí. Ale to je ich, ich vec a sami si budú zodpovedať pred sebou veci, ktoré robia.
Hovoria ti, tuná ti nakladajú, že si, že si jednoduchý človek. No, Marek, ja ťa poznám a môžem povedať, že naozaj, že takíto jednoduchí ľudia, ako si ty, Marek, čestný, spravodlivý, morálne čistý, taký by mal byť v politike, nie extrémisti, fašisti, ktorí nám rozpredali majetok v župe za jedno eur... euro. Nie ľudia ako Kočiš, Suja, to je, to je niečo spomenúť, lebo keď ty spomenieš Hitlera, tak títo ľudia idú vyskočiť z kože, že ty Hitlera spomínaš. Keď si videl Kočiša (povedané so smiechom), ten tu skoro sa rozdrapil od zlosti, že ty si spomenul Kočiša Hitlerovi. Teda Kočišovi na Hitlera nesiahaj. Marek, preboha, len to nie.
Marek, povedal si všetko tak, ako si to cítil. Ja ťa mám veľmi rád za to, že, že si človek úprimný a že to, čo na srdci, to na jazyku. Budeš dalej, budeš ďalej dostávať od extrémistov, smerákov, fašistov, budeš ďalej dostávať naložené. Tvoja rodina, budú sa ti vyhrážať, tvojej rodine. Suja, Mazurek, Kočiš na svojich weboch budú písať, na svojich stránkach facebookových agresívne veci proti tebe.
Marek, boj za spravodlivosť jednoducho máš v sebe a nikto ti nepoďakuje za to dobro, ktoré si urobil. Nikto ti nepoďakuje za to, za tú čestnosť, za tú spravodlivosť, ale budeš dostávať.
Len, Marek, keby neboli takí ľudia ako si ty, tak by tu zlo zvíťazilo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 9.12.2022 11:10 - 11:11 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Mám procedurálny návrh, aby naozaj teda ja som pomenoval, ospravedlňujem sa, pána Blanára tak, ako ho volajú jeho, jeho kolegovia, ale potom, pán predseda, mám procedurálny návrh, aby všetky tie urážky, ktoré robia smerohlasáci, ktoré... tie, všetky tie urážky, čo robí Blaha, všetky tie urážky, čo robí Suja a Mazurek, ako tu hodnotil aj teraz Miša Šipoša, že je hlupák, že je idiot, aby všetky tieto urážky, aj pán poslanec Dostál, keby bol taký dobrý a všetky tieto urážky on dostal nielen na niekoho, ale na všetkých adresoval.
A poprosím vás, aby ste viedli všetci Národnú radu spôsobom rovnakým. Keď včera bolo povedané, že niektorí môžu, že môžu reagovať na niektoré veci, potom prišiel pán poslanec Blanár, ktorého vlastní, vlastní tak volajú, ako som ja povedal, a on to robil úplne inak.
A dnes to isté. Dnes počas vystúpenia Miša Šipoša Blanár vôbec neupozorňoval ani Suju, ani Mazureka, ktorí robili absolútne zle... (Prerušenie vystúpenia časomerom, reakcie z pléna.)
Skryt prepis
 

9.12.2022 10:40 - 10:40 hod.

Jozef Pročko
 

8.12.2022 18:25 - 18:25 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
No ja by som chcel pánovi predsedajúcemu teraz povedať, že pred chvíľou tu bol pán Pčolinský, ktorý povedal, že bude sa to tolerovať, tak potom sa dohodnite na predsedníctve, či sa to bude tolerovať, alebo nebude tolerovať, menšie vystúpenia, jeden to dovolí, druhý nie.
Ja, pán Budaj, musím povedať, že naozaj tvoje vystúpenie bolo veľmi pre mňa úprimné. Naozaj si hovoril presne veci, tak ako sú, popísal si ich presne. Nemal som žiaden pocit, že by si bol niekde zavádzal, že by si bol niekde niečo rozprával. Ale si sa dozvedel, že z Budaja z roku ’89 sa stal netvor. Prečo? No lebo si úprimne vystúpil, lebo si presne veci popísal, tak ako sú, tak ako sa udejú, že čo sa zase stane, že opäť sa vráti Fico a opäť sa vrátia zlodeji, presne, ako si to povedal, presne, ako si to povedal.
Ja mám teraz dnes jedno veľké želanie, povedal si, že pôjdeš do bufetu oslavovať, tak ja by som mal také želanie, keby si sa s faktickou prihlásil, pán Vážny, a počuli sme, ako, žuje mu pásku, žuje mu pásku, lebo oni už oslavujú, to jak tam rozpráva teraz tam vzadu, to je úžasné, lebo celý SMER už oslavuje a už koňaky tam lietajú, tam u nich v kancelárii, takže do iného bufetu by si mal ísť. (Reakcia z pléna.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 8.12.2022 17:40 - 17:42 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja som si teraz kúpil Sulinku (povedané so smiechom), idem sa napiť. (Rečník zobral do rúk fľašu minerálky, ukazujúc ju plénu.) Pred chvíľou som videl odchádzať Richarda z parlamentu, takže už asi je doma, v tichu a v kľude.
Musím povedať, pán minister, že mňa najviac zaujala tvojej, na tvojom vystúpení fakt, že ťažké obdobie pandémie a ťažké obdobie vojny na Ukrajine sme spolu zvládali aj so SaS-kou. Naozaj spoločne sme to zvládali. Išlo to celkom pekne. A potom prišlo, potom prišiel taký syndróm Igora Matoviča, ktorý Richard Sulík má, to isté má Igor Matovič, oni dvaja sú na seba, oni sa majú radi ako pes a mačka, to tak je, to tak je. Nerobte gestíky, Igor, nemáte sa radi, ale to je váš problém, to je vá... á... a aj, Richard, som myslel, že si odišiel, bol si preč z parlamentu. Ty si sa vrátil, Rišo. Som si kúpil kvôli tebe Sulinku. Tak, som veľmi rád, že si prišiel, Riško, že si vypočuješ krátku moju poznámku.
Povedal som, Richard, že sme spoločne zvládali pandémiu, ťažkú pandémiu, spoločne sme zvládali aj vojnu na Ukrajine, ale čo ma najviac zarazilo teraz v tejto chvíli, tak to je pozrite sa tu, tuná vôbec nie je nikto z HLAS-u. Parťáci, ktorí, parťáci, ktorých ste si zobrali do, do vienka, pán Benčík, ty ma najviac mrzíš, že si s Žigom v jednom ští... šíku, tak títo parťáci tu nie sú. A verím, že tak ako teraz tu nie sú, tak s vami nebudú, tak nebudú spolupracovať s vami naďalej a zostanete verní slobode, demokracii a spravodlivosti.
Richard, som rád, že si prišiel. Vitaj.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 8.12.2022 15:55 - 15:56 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
No, Boris, mne sa tvoje vystúpenie páčilo. Naozaj ja mám rád emócie, mám rád úprimnosť. A to bolo fakt úprimné.
Ja hovorím to isté. Ja chcem apelovať naozaj na ľudí, ktorých si tam vážim, a to je Benčík, to je Ondro Dostál a ďalší, ktorí vidia a vedia, čoho je schopná fašistická svoloč, čo tu predvádza Mazurek, čo tu predvádza Suja, a presne si to, Boris, popísal. Áno, že pripojili sa k nášmu hlasovaniu o rodinách, z ĽSNS, a hneď sme boli označovaní za, za fašistov, že, že s nimi my rokujeme.
Janka Bittó Cigániková, tá bola u Kotlebu pečená-varená, v kuse. Tá, veď tu bola kancelária vedľa. Tá tam chodila možno aj na hodiny Bromhexinu s vodkou, ako sa majú liečiť ľudia, a to bola čistá katastrofa. Čistá katastrofa.
Ale ja chcem apelovať na tých, ktorí sú tam naozaj, ktorí vidia, čo sa tu deje, a, a oni sa naozaj spoja s tými fašistami, so Sujom, s Mazurekom. To, že sa spojili s Pellegrinim a so Žigom, so Žigom, o ktorom všetci vieme, čo to tu robil. Ten, ten nám vyžral všetko drevo z lesa. (Smiech v sále.) A oni sa s ním, im to nevadí! A mne je veľmi ľúto, ja apelujem na nich, na nich, ktorí ešte majú zdravý rozum.
Boris, bolo povedané, nemôžem, ale bolo nám tu povedané dnes, že hlasujeme jako hlasovacie automaty. No vieš, kto má príkaz hlasovať ako hlasovacie automaty? Oni na klube nesúhlasili s týmto, ale vraj väčšina rozhodla, tak budeme hlasovať ako hlasovacie automaty.
Ja apelujem na vás všetkých, ktorí v tej SaS-ke máte ešte morálny kompas.
Skryt prepis
 

8.12.2022 10:25 - 10:25 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Tak ja som povedal naozaj, že Boh to vidí. Ja som nepovedal, že kde skončia. Boh to vidí a verím, že Boh to naozaj vidí ich nenávisť, ktorú šíria. To, čo robia, je, s ľudskosťou nemá nič spoločné. A opakujem, Boh to naozaj vidí. Pán Mizík, ja som povedal, že to podporím, pretože naozaj si myslím, že sloboda slova by mala končiť tam, kde začína moja sloboda. A to, čo robia Mazurek a Suja na svojich facebookoch, je čisté zlo, odporné, nechutné zlo.
Počuli sme tu zase klamstvá Suju, to je presne Suja. Ako nikdy som nevaril nikde štyri kotle a určite toto budem riešiť trestným oznámením. Stopercentne nech povedia ľudia, veď počulo to, celé Slovensko to počulo. On má vedomosť, teda Suja o tom, že som pytliačil a nedal trestné oznámenie. No čo to je? Suja, šírite takýmto spôsobom nenávisť. Čo rozprávate o nás, o našej vláde, že sme hlupáci. Ale čo iné môžte rozprávať. Vy musíte dehonestovať týchto ľudí, vy musíte dehonestovať. Táto vláda nekradne, táto vláda naozaj rozdáva ľuďom to, čo si zaslúžia. Tie zákony, ktoré sa prijímajú, sa prijímajú preto, aby naozaj pomáhali ľuďom. Tak čo vy šírite na svojich stránkach, že sme psychopati, že sme pedofili, čo iné môžete šíriť. Klamete a zavádzate! A toto je to, čo by mal tento zákona zamedziť takým ľuďom, ako ste vy s Mazurekom. Suja a Mazurek by mal ten zákon zakázať, umožniť šíriť klamstvá a nepravdy, ktoré šírite. Ja som vás nikde nenazval bláznami, psychopatmi. Čo si to vy dovoľujete?! Ja kedykoľvek pôjdem s Mazurekom a so Sujom na IQ testy, kedykoľvek, kedykoľvek, veľmi rád.
Skryt prepis
 

8.12.2022 9:55 - 9:55 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne.
Milé kolegyne, milí kolegovia, tento zákon podporím, aby prešiel do ďalšieho čítania s tým, že naozaj budem tam mať aj nejaké pripomienky aj pozmeňovák maličký, ale tento zákon je veľmi dôležitý pre zachovanie slobody, lebo kde začína tvoja sloboda, končí moja. Kde končí moja, začína tvoja sloboda.
Všimnite si, kto tu dnes vrieska najviac tu v parlamente teraz. Kto sa tohto zákona najviac bojí? Všimnite si. Sami sa tak nazvali, sami sa tak nazvali. To, čo šíri Suja, Mazurek na svojich stránkach, to nie je sloboda slova, to je nenávisť. Pozrite si komentáre, ktoré sú pod ich statusmi, komentáre pod ich vecami. Pozrite sa, ako sa smejú. Včera ma Suja nazval bláznom, keď som sa nezasmial, ale nazval ma bláznom. Pozrite, čo robí celý čas s Mazurekom, smejú sa. Ja nepoviem, že sa smejú ako blázni, majú na to právo, ale toto sú oni. Boja sa, kto sa bojí? Extrémista, odsúdený extrémista, odsúdený extrémista, ktorý stál pri ľuďoch, ktorí hádzali kamene, ktorý vrieskal, ktorý dovolil, aby sa násilie prejavovalo na rodine. To je jedno, že to bola moslimská rodina, on tam stál a vrieskal a burcoval.
Pozrite sa, kto sa bojí. Suja! Koho trénoval Suja? Trénoval ľudí, ktorí vraždili a zabíjali. On vedel koho trénuje. To nebolo také, že to bola náhoda, že on nevedel. Veď sám o sebe rozprával, že trénoval, že trénoval streľbu, že trénoval ľudí. Pozrite si stránky týchto ľudí. Áno, slobodu slova treba zachovať. Ale je to sloboda slova, keď ubližujú vašim rodinám? Keď extrémista burcuje proti vašim deťom? Keď Suja si dáva videá, v ktorých, v ktorých atakuje moju rodinu, toto je sloboda slova? Toto je sloboda slova? Oni sa boja, tohoto sa boja, ničoho iného. Všimnite si, normálny človek, ktorý píše normálne veci, ktorý zdieľa normálne veci, je to pravda. Vystúpenie Mazureka bola jedna čistá znôška jeho bludov. Ani jeden, ani jednu jedinú vec, on tu rozprával, že sme tvrdili, že deväťdesiat, že fakt, akcia je 99 %. No kto to tvrdil? On to tvrdí. A toto sú tie nezmysly a hoaxy. Všimnite si, celý čas sa smejú. Včera mi Suja povedal, že som blázon, keď som sa nezasmial. Pozrite, ako sa smejú. Čo sú oni? Sú to extrémisti a fašisti, ktorí sa boja toho, že tento zákon im zakáže šíriť ich klamstvá a ich nenávisť. To nie je pravda, že táto vláda šíri nenávisť. Tam sedia tí, ktorí šíria tú nenávisť. A akým spôsobom? Zoberú moje video spred dvadsiatich rokov, vystrihnú dve sekundy a píšu, že som psychopat, lebo som tam v tom videu spravil nejaký smiešny úškľabok. Ja som za to, aby každý jeden poslanec Národnej rady išiel na psychotesty. A som hlboko presvedčený, že 99 % z nich by tými psychotestami neprešlo. Nie psychotesty, ktoré by si kúpili... (Rečník sa obrátil na predsedajúceho.) Vy to sledujete? Môžete ich upozorniť, aby ma neprekrikovali? Môžte ich upozorniť? Tak ako ste včera ste, ako ste včera upozorňovali mňa... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Pán poslanec, pokojne hovorte, ja nevidím dôvod, aby vás niekto vyrušoval. Máte, páni poslanci, vy pocit, že pán je pán Pročko vyrušovaný? (Reakcia z pléna.) Tak nech sa páči, pán Pročko, môžete pokračovať ďalej.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Toto je klasika. Toto je presne klasika, keď vedie za mnou smerácky podpredseda Národnú radu, ten, ktorý dovolil, aby sa kradlo pod jeho vedením. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Pán Pročko, pán Pročko, vystupujete, tak poprosím vás, venujte sa vystúpeniu.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Ja mám vystúpenie, ja mám vystúpenie, mám vystúpenie, neprerušujte ma, mám vystúpenie. Potom sa môžete prihlásiť faktickou poznámkou. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Ale prosím vás, nekomentujte moje riadenie, pretože je to moja právomoc, idem v zmysle rokovacieho poriadku.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Ja mám právo komentovať čo chcem, mám slovo v rozprave.

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Takže upokojte sa a pokračujte vo svojom vystúpení. Nikto vás tu nevyrušuje.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Takže takto vedie, takto vedie, takto vedie.

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Ak neviete, čo máte povedať, tak nezahlcujte priestor takýmito vecami. Nech sa páči.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Počúvajte, neprerušujte ma.

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Vy ste ma oslovili, tak prosím.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Ja som vás neoslovil.

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Tak buďte ticho už, prosím vás, čo sa týka mojej osoby a pokračujete vo svojom vystúpení.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Takže človek, ktorý pod jeho vedením sa kradlo na Žilinskej župe, týchto dvoch, týchto dvoch, pozrite sa, aha, pozrite sa, čo robia celý čas a ani ich neupozorní. Toto je podľa nich demokracia. Áno, boja sa. Boja sa, že ich klamstvá, ich hoaxy, ich naozaj nenávisť bude zastavená. A to nie je sloboda slova, to nie je sloboda slova. To je šírenie fašistickej propagandy. Každý má právo na slobodu slova. Ja, pán Kuffa, ja vám neberiem slovo, ani Kuriak, neberiem vám vaše právo naozaj. Ale vy si myslíte, že keď napáda niekto vaše rodiny, keď ubližuje vašim rodinám, keď šíri klamstvá.
Suja šíri po parlamente o mne, že má z Poltára nejaké veci, ktoré, ktoré vraj chodím pytliačiť do nejakého revíru. Šíril to vzadu a včera pri poslancovi Krošlákovi to isté. No nech dá trestné oznámenie, keď to má. Nech dá trestné oznámenie. Ale toto je Suja, toto je Miroslav Suja, tréner Černákových vrahov. Myslíte, že ho teraz upozorní, že ho, myslíte že ho teraz upozornil, že by ho teraz upozornil... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Poprosím vás, páni poslanci, nevyrušujte pána poslanca.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Myslíte, že by ho teraz upozornil ten, čo nechal kradnúť...

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Vy ste dokonca hluchý, pán Pročko. Mám taký pocit.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Počuli ste?

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Takže poprosím vás, pán Pročko, neatakujte predsedajúceho, ktorý si robí v zmysle rokovacieho poriadku to, čo má a pokojne vystupujte a nevyrušujte páni poslanci veľmi dôležité vystúpenie pána Pročka.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Za mnou sedí hanba tohoto parlamentu, ktorá dovolí extrémistom robiť to, čo robia.

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Upozorňujem vás, ešte raz, neobviňujte ma, pretože budem musieť pristúpiť k niečomu, čo veľmi nerád.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Vidíte, toto je presne, toto je tá sloboda, toto je tá sloboda, o ktorej rozprávajú.

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Ja nie som žiadna hanba a nie som niekto kto...Tak prosím vás, neosočujte druhých ľudí.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Oni rozprávajú, že sú vo vláde hlupáci, že sú vo vláde hlupáci. Ja poviem to isté, ten istý názor na nich, že to sú hanba a on ma ide prerušiť, on ma ide prerušiť, lebo si hovorím svoj názor, slobodný názor. Toto je tá demokracia, ktorú chcú oni, ktorú oni si budú šíriť, čo chcú a keď ja poviem to isté, čo rozprávajú oni, že je toto hanba parlamentu, tak ma ide prerušiť. No prerušte ma, zoberte mi slovo, zoberte mi slovo. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Ja som nepovedal, že vás idem prerušiť. Vy ste nejak mimo, pán Pročko.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Človek, človek, ktorý, človek, ktorý, ktorý dovolil, aby sa kradlo na župe.

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Je to klamstvo, čo hovoríte, pán Pročko.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Takže toto je presne to, čo tí dvaja predvádzajú. Toto je ich sloboda slova. Suja a Mazurek na svojich stránkach šíria nenávisť, obrovskú nenávisť, obrovskú. A boja sa, boja sa, boja sa, že im to niekto zoberie, že nebudú môcť klamať ľudí, že nebudú môcť šíriť svoju nenávisť a svoju zlobu. Ale Milan Kuriak je veriaci a ja tiež verím a som hlboko presvedčený, že Boh vidí tieto veci a že to, čo sa, to, čo oni dostanú naspäť za to, čo šíria, bude veľmi adekvátne. Ja tento zákon podporím, aby išiel do druhého čítania. Mám k nemu nejaké výhrady, ale opakujem ešte raz, tohoto zákona a teraz ste to videli, sa najviac boja tí, ktorí šíria klamstvo a nenávisť.
Ďakujem.
Skryt prepis