Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

24.3.2020 o 12:38 hod.

Kristián Čekovský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.3.2020 17:20 - 17:22 hod.

Kristián Čekovský Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážení kolegovia, chápem, že keď poviete, že sa ide špehovať, tak je to silná emócia. A to, čo mnohí robia, je, že pracujete s emóciou ľudí a vyvolávaním strachu. Len pozor, aby ste v zápale emócie neprestrelili nedávny pokus poslancov z ĽSNS hodiť vírus na migrantov. Nevyšiel úplne asi podľa ich predstáv, pretože zakrátko zistili, že na Slovensko sa v skutočnosti vracajú Slováci pracujúci zo zahraničia. Ale ak tu mienite pokračovať, tak v poriadku, je to vaše právo. Je skutočne zaujímavé sledovať, ako mnohí, ktorí teraz návrh kritizujú, pravidelne na sociálnych sieťach obhajujú totalitné režimy, aké sú skvelé, pretože si úžasne s vírusom poradili, ale ak príde naša krajina s návrhom na zaznamenávania, a teraz pozor, lokalizačných služieb, lokalizácie telefónu, tak sa idete postaviť na hlavu, ako ideme ničiť slobodu.
A teraz to podstatné, keďže niektorí tu už citovali najznámejšie osobnosti o tom, ako si ideme podkopávať slobodu. Ja sa pýtam, slobodu koho alebo čoho. Vášho mobilného telefónu? Tu sa niekto rodí s mobilom v žalúdku? Ak sa chcete slobodne pohybovať, necháte predsa mobil na poličke. Ale ja chápem snahu ministerstva spravodlivosti, že aj táto možnosť pomôže zachytiť čo najviac prípadov, keď ľudia porušujú karanténu, a to aj formou lokalizačných služieb.
Ešte raz, lokalizačné služby, to je to, čo dnes robia desiatky aplikácií, ktoré máte nainštalované v telefóne a sledujú vašu polohu. A tak ako si môžte vypnúť tieto lokalizačné služby vo vašom telefóne, tak sa vypne aj účinnosť tohto zákona hneď, ako sa skončí mimoriadna situácia. Máte to napísané v tom zákone, neviem, či ste si to prečítali v tom návrhu, a rovno je tam aj vymedzené, kto a za akých okolností môže tieto údaje zbierať.
Ďakujem pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 24.3.2020 12:38 - 12:39 hod.

Kristián Čekovský
Ďakujem veľmi pekne za slovo. ja by som rád pozval všetkých členov výboru pre kultúru a médiá, aby sme sa stretli na ustanovujúcej schôdzi tohto výboru o 13.00 hod. v miestnosti číslo, myslím, že 32, teda v miestnosti výboru pre kultúru a médiá. Ďakujem pekne.
Skryt prepis