Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Uvádzajúci uvádza bod

4.6.2020 o 9:16 hod.

Ing.

Milan Laurenčík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Uvádzajúci uvádza bod 4.6.2020 9:16 - 9:16 hod.

Milan Laurenčík
Ďakujem. Prosím, zaujmite miesto pre navrhovateľa. Dávam slovo spoločnému spravodajcovi predsedovi výboru pre financie a rozpočet, poslancovi Mariánovi Viskupičovi, aby informoval Národnú radu o výsledku rokovania výborov o tomto návrhu zákona, aby odôvodnil návrh a stanovisko gestorského výboru.
Nech sa páči, máte slovo.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 4.6.2020 9:10 - 9:16 hod.

Milan Laurenčík
Vitajte, pán podpredseda vlády, prosím vás, aby ste odôvodnil vládny návrh zákona o mimoriadnych štátnych zárukách a o doplnení niektorých zákonov.
Nech sa páči, máte slovo.

(Rokovanie o vládnom návrhu zákona o mimoriadnych štátnych zárukách a o doplnení niektorých zákonov, tlač 120.)
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 4.6.2020 9:04 - 9:10 hod.

Milan Laurenčík Zobrazit prepis
Ďakujem. Prosím, zaujmite miesto pre spravodajcu. Otváram rozpravu k tomuto bodu. Nedostal som do rozpravy žiadnu písomnú prihlášku. Pýtam sa preto, či sa chce niekto prihlásiť do rozpravy ústne. Konštatujem, že nie. Vyhlasujem rozpravu za skončenú.
Predpokladám, že pán navrhovateľ ani pán spravodajca nezaujmú k rozprave stanovisko, keďže nebola. Prerušujem rokovanie o tomto bode programu. Ďakujem vám, páni.
Budeme pokračovať druhým čítaním o vládnom návrhu zákona o mimoriadnych štátnych zárukách a doplnení niektorých zákonov. Vládny návrh zákona má parlamentnú tlač 120. Výsledky rokovania výborov sú v tlači 120a.
Pána podpredsedu vlády tu však nevidím. Vyhlasujem párminútovú prestávku.

(Prestávka.)

Vážené panie poslankyne, páni poslanci, mám informáciu, že pán podpredseda vlády je na ceste. Zrejme nečakal, že tak rýchlo skončíme ten prvý bod, takže chvíľku strpenia.

(Pokračovanie prestávky.)

(Po prestávke.)
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 4.6.2020 9:01 - 9:02 hod.

Milan Laurenčík
Prosím, zaujmite miesto pre navrhovateľov.
Teraz dávam slovo spoločnému spravodajcovi z výboru pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport poslancovi Radoslavovi..., Radovanovi Slobodovi, pardon, že som vás premenoval, aby informoval Národnú radu o výsledku rokovania výborov o tomto návrhu zákona a aby odôvodnil návrh a stanovisko gestorského výboru.
Nech sa páči, máte slovo, pán poslanec.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 4.6.2020 9:00 - 9:01 hod.

Milan Laurenčík Zobrazit prepis
Vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, otváram druhý rokovací deň 8. schôdze Národnej rady Slovenskej republiky.
Na dnešnom rokovacom dni o ospravedlnenie požiadali: pán poslanec Ján Blcháč.
Pristúpime k druhému čítaniu o

vládnom návrhu zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 440/2015 Z. z. o športe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Vládny návrh zákona je uvedený ako tlač 118. Výsledky rokovania výborov sú v tlači 118a.
Prosím pána ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, pána Branislava Gröhlinga, aby vládny návrh zákona odôvodnil.
Pán minister, máte slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.6.2020 19:03 - 19:05 hod.

Milan Laurenčík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Kuffa, pozerám na stránke Národnej rady, že sme približne rovnako mladí, teda starí. Ja som teda trošku, trošku skôr narodený a tiež som, ako aj vy ste hovoril, že ste vojakom Varšavskej zmluvy, ja som dokonca dôstojníkom Československej ľudovej armády a Varšavskej zmluvy. Ale na rozdiel od vás ja neviem, ja som bol na vojne nejak v 80. rokoch a už vtedy bolo toľko informácií, že my sme tým báchorkám o tom, že za hranicami je agresor a že nás idú napadnúť a že musíme cvičiť, nejako neverili. Tak neviem, či vy ste tomu ozaj tak verili, ako tomu hovoríte, ale boli ľudia, ktorí tomu neverili a za niekoľko rokov, v ´89. sa to vlastne aj celé ukázalo a že je to blud a že za hranicami nie je agresor, ale že tam je demokracia a demokratická vyspelá krajina, kde my sme žili skrátka v omyle. Takže takýto rozdiel tam vidím, vidím medzi nami.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.6.2020 18:45 - 18:47 hod.

Milan Laurenčík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda.
Pán poslanec Kotleba, vo svojom vystúpení ste vymenoval radu vecí, za ktoré ideme hlasovať, ale zabudol ste na to najdôležitejšie, že ideme hlasovať o tom, že si ideme splniť naše záväzky z toho, že sme členom Aliancie, NATO. Že to bude stáť peniaze, to je úplne samozrejmé. Bezpečnosť vždy niečo stojí, nie je zadarmo. A ja som rád, že máme vládu, že máme parlament a že máme prezidentku, ktorá razí rovnakú bezpečnostnú a obrannú líniu, a že konečne máme záväzok vlády, že na obranu vyčleníme 2 % HDP, tak ako sme sa to zaviazali v prístupovej zmluve, a budeme mať dostatok tých financií na to, aby sme si svoje záväzky dokázali, dokázali splniť.
Som rád, že máme, že máme vládu, ktorá bude presadzovať bezpečnostnú obrannú stratégiu, ktorá ju dokonca predloží do parlamentu, nie ako minulá vláda, ktorá ju, hlavne SNS, bránila vlastnou hruďou na to, aby sa nedostala do parlamentu, aby sme o nej nerokovali. Predpokladám, že aj tam by ste vystupovali v takom duchu, ako vystupujete teraz pri takomto elementárnom, elementárnom bode programu, kde by sme v podstate asi nemali ani diskutovať a všetci by sme mali byť za, pretože je to naša povinnosť a je to náš záväzok voči Aliancii.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.5.2020 14:47 - 14:48 hod.

Milan Laurenčík
Pani poslankyňa Jarmila Halgašová.
Skryt prepis
 

Vstup predsedajúceho 28.4.2020 14:22 - 14:23 hod.

Milan Laurenčík
Pán poslanec Ledecký.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.4.2020 12:40 - 12:42 hod.

Milan Laurenčík
S reakciou na faktické poznámky pán poslanec Peter Osuský.
Skryt prepis