Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Uvádzajúci uvádza bod

4.6.2020 o 9:22 hod.

Ing.

Milan Laurenčík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.7.2020 9:53 - 9:55 hod.

Milan Laurenčík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Žiga, ja som vás veľmi pozorne počúval a doslova žasnem. Vy rozprávate, ako keby ste teraz pristáli z nejakej inej planéty, možnože rovno z Gurunu. Ale, pán poslanec, vy ste bol minister hospodárstva minulej vlády. Vy ste nebol radový poslanec SMER-u. Bol ste minister. Ak kritizujete, že v lex corona je veľa opatrení, že je to neprehľadné, že by to malo ísť v riadnom legislatívnom procese, no je ich veľa, lebo veľa tých hlúpostí, ktoré ste za tých 12 rokov navymýšľali a ktoré podnikateľom zväzujú ruky, ktoré ich brzdia v podnikaní, treba rýchlo opraviť, pretože korona ich dostala do situácie, keď už ozaj niekedy melú z posledného. A aj takéto jednoduché veci ich môžu odradiť od toho, aby podnikali ďalej.
Hovoríte o rebríčkoch, že sme, že neveríte tomu, že sa posunieme vyššie. No ja si myslím, že my sme už vlastne na samom dne, kde už sa ani, ani sa nedá nižšie posunúť, už môžeme ísť len a len vyššie. A verím tomu, že tento balíček opatrení, ktoré teraz prinášame, tak tomu pomôže.
A hovoríte, že ich je veľa. Ja si myslím, že ich je málo, že ešte musia prísť ďalšie a ďalšie, aby sa ozaj na Slovensku oplatilo podnikať, aby sa oplatilo podnikať, zamestnávať, aby sa ozaj ostatným ľuďom potom oplatilo pracovať a žiť.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.6.2020 18:25 - 18:26 hod.

Milan Laurenčík
Páni poslanci, kľud v sále!
Pán poslanec Marian Kotleba.
Skryt prepis
 

Vstup predsedajúceho 4.6.2020 9:58 - 9:58 hod.

Milan Laurenčík
Pán poslanec Ondrej Dostál.
Skryt prepis
 

Vstup predsedajúceho 4.6.2020 9:56 - 9:56 hod.

Milan Laurenčík
Pán poslanec Štefan Kuffa.
Skryt prepis
 

Vstup predsedajúceho 4.6.2020 9:54 - 9:54 hod.

Milan Laurenčík
Poslanec Marian Kotleba.
Skryt prepis
 

Vstup predsedajúceho 4.6.2020 9:53 - 9:53 hod.

Milan Laurenčík
Pán poslanec Stanislav Mizík.
Skryt prepis
 

Vstup predsedajúceho 4.6.2020 9:50 - 9:51 hod.

Milan Laurenčík
Ďakujem, pán poslanec. Pripomínam, že ste navrhovateľ, môžete sa prihlasovať do rozpravy, koľkokrát chcete. Na vaše vystúpenie evidujem päť faktických poznámok.
Nech sa páči, pán poslanec Erik Tomáš.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 4.6.2020 9:23 - 9:24 hod.

Milan Laurenčík Zobrazit prepis
Ďakujem, zaujmite miesto pre spravodajcu. Otváram rozpravu, do rozpravy som dostal písomnú prihlášku. Prečítam pánov poslancov, ktorí sa prihlásili do rozpravy. Za kluby sú to v poradí: pán Alojz Baránik, klub SaS, pán podpredseda Gábor Grendel, klub OĽANO, pán poslanec Rastislav Schlosár, klub Ľudová strana Naše Slovensko, a potom jednotliví rečníci v poradí: Eduard Kočiš, Ľudová strana Naše Slovensko Kotlebovci, Erik Tomáš, SMER, Peter Kmec, SMER, Ondrej Dostál, SaS, Boris Susko, SMER a Juraj Gyimesi, OĽANO.
Potom, keď vystúpia títo páni poslanci, otvoríme možnosť prihlásiť sa do rozpravy ústne.
Nech sa páči, pán poslanec Alojz Baránik, máte slovo.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 4.6.2020 9:22 - 9:22 hod.

Milan Laurenčík
Ďakujem veľmi pekne, zaujmite miesto pre navrhovateľa.
Teraz dávam slovo spravodajcovi, ktorého určil navrhnutý gestorský ústavnoprávny výbor, poslancovi Milošovi Svrčekovi.
Nech sa páči, máte slovo.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 4.6.2020 9:19 - 9:20 hod.

Milan Laurenčík Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne, zaujmite miesto pre spravodajcu. Otváram rozpravu, do rozpravy som nedostal žiadnu písomnú prihlášku, pýtam sa preto, či sa chce niekto prihlásiť do rozpravy ústne. Konštatujem, že tomu tak nie je a vyhlasujem rozpravu za skončenú.
Predpokladám, že pán navrhovateľ ani pán spravodajca nezaujmú stanovisko k rozprave, ktorá nebola, a preto prerušujem rokovanie o tomto bode programu.
Pristúpime k prvému čítaniu o návrhu poslancov Juraja Šeligu, Alojza Baránika, Ondreja Dostála, Petry Hajšelovej a Milana Vetráka na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 153/2001 Z. z. o prokuratúre v znení neskorších predpisov a ktorým sa sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady v znení neskorších predpisov.
Návrh zákona je uvedený ako tlač 108, návrh na jeho pridelenie na prerokovanie výborom je v rozhodnutí č. 102.
Dávam slovo poslancovi Alojzovi Baránikovi, aby návrh zákona uviedol.
Nech sa páči, máte slovo.

(Rokovanie o návrhu poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Juraja Šeligu, Alojza Baránika, Ondreja Dostála, Petry Hajšelovej a Milana Vetráka na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 153/2001 Z. z. o prokuratúre v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov, tlač 108.)
Skryt prepis