Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

21.10.2021 o 11:25 hod.

PhDr.

Jozef Lukáč

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

8.2.2022 9:10 - 9:12 hod.

Jozef Lukáč Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci.
Vážené pani poslankyne, páni poslanci, Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj ma uznesením určil za spravodajcu k návrhu zákona v súlade s § 73 ods. 1 zákona o rokovacom poriadku.
Podávam v prvom čítaní spravodajskú informáciu o predmetnom návrhu zákona. Návrh zákona spĺňa náležitosti podľa rokovacieho poriadku a legislatívnych pravidiel tvorby zákonov.
Zo znenia uvedeného návrhu zákona je zrejmý účel navrhovanej úpravy.
Vychádzajúc z oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplývajú podľa § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady navrhujem, aby návrh zákona prerokovali: Ústavnoprávny výbor Národnej rady a výbor pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Za gestorský výbor navrhujem Výbor Národnej rady pre verejnú správu a regionálny rozvoj. Odporúčam, aby predmetný návrhu zákona výbory prerokovali do 30 dní a v gestorskom výbore do 32 dní od prerokovania návrhu zákona v Národnej rade v prvom čítaní.
Pán predsedajúci, otvorte rozpravu.
Skryt prepis
 

2.2.2022 15:31 - 15:32 hod.

Jozef Lukáč Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážený pán predsedajúci, kolegyne, kolegovia, cieľom návrhu zákona je upraviť výzvu, ktorá bude môcť obsahovať kritériá, ktoré sa budú vyhodnocovať vo viacerých kolách.
Aby som to uviedol do ľudskej reči, v princípe vykonávateľ výzvy môže vypísať výzvu aj na projektový zámer. To znamená, že ministerstvo alebo vykonávateľ odsúhlasia kritériá, až následne po splnení týchto kritérií pristúpi či už obec, alebo mesto, alebo zriaďovateľ k tomu, že pôjde obstarávať projekt a tak ďalej. Čiže preto táto novela šetrí mestám, obciam a zriaďovateľom finančné prostriedky na to, aby, teda šetrí prostriedky, aby sme zbytočne neinvestovali peniaze do projektov, ktoré sa nikdy nezrealizujú, ale, naopak, bude mať predschválený zámer a tým pádom môže pokračovať ďalej.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.11.2021 20:28 - 20:29 hod.

Jozef Lukáč
Ďakujem. Pán poslanec Tomáš, jednoduchá otázka. Od roku 2012 do roku 2020 ste boli vládnym poslancom, resp. členom vlády ako štátny tajomník, koľkokrát v tom čase vaši rodičia dostávali trinásty dôchodok? Nulakrát. A vy obviňujete túto vládu z niečoho?! Myslím si, že vaši rodičia dostávali trinásty dôchodok iba v čase, keď bol ministrom Milan Krajniak a ministerstvo, teda nominant SME RODINA. Dovtedy nulakrát.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 2.11.2021 11:25 - 11:40 hod.

Jozef Lukáč
Ďakujem. Chcem pripomenúť členom výboru pre verejnú správu a regionálny rozvoj, že výbor bude zasadať 12.05 hod. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 21.10.2021 11:25 - 11:25 hod.

Jozef Lukáč
Chcem pripomenúť členom výboru pre verejnú správu a regionálny rozvoj, že výbor bude 12.05. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 23.7.2021 17:21 - 17:22 hod.

Jozef Lukáč
Ďakujem za slovo. Chcem oznámiť členom výboru pre verejnú správu a regionálny rozvoj, že zasadnutie výboru bude zajtra 8.45 ráno. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 13.5.2021 17:18 - 17:18 hod.

Jozef Lukáč
Ďakujem za slovo. Chcem pripomenúť členom výborov, výboru pre verejnú správu a regionálny rozvoj, že výbor bude zasadať dnes, po skončení rokovacieho dňa. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 11.5.2021 9:35 - 9:36 hod.

Jozef Lukáč
Ďakujem za slovo. Ja len chcem poďakovať za korektnú rozpravu a zároveň chcem požiadať, kolegovia, o podporu tohto, tejto novely zákona. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 11.5.2021 9:06 - 9:07 hod.

Jozef Lukáč Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Vážené kolegyne, kolegovia, zákon, ktorý predkladám v druhom čítaní, reflektuje na situáciu, ktorá vznikla aj počas pandémie. Ide o zákon, ktorým výrazným, ktorý výrazným spôsobom ovplyvňuje chod života v spoločnosti.
Akože spoločnosť je živý organizmus, ktorý sa musí prispôsobovať aktuálnym životným situáciám, tak aj právne normy je potrebné prispôsobovať životu tak, aby nám život zjednodušovali, a nie komplikovali, prípadne predchádzali možným komplikáciám. Tento zákon posilňuje kompetenciu objednávateľov dopravy vo verejnom záujme voči dopravcom, a to tak, aby mohol, aby mohli, aby mali väčšie kompetencie a silu a vážnosť pri rokovaní s dopravcami.
Zákon bol riadne prerokovaný vo výboroch Národnej rady: v hospodárskom výbore, vo výbore pre verejnú správu a regionálny rozvoj, vo finančnom a takisto aj v ústavnoprávnom.
Zatiaľ k tomu toľko. Mám avizovaný jeden pozmeňovací návrh, ktorý prednesie pán poslanec Hattas.
Zatiaľ ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 5.5.2021 11:34 - 11:34 hod.

Jozef Lukáč
Ďakujem. Chcem oznámiť členom výboru pre verejnú správu a regionálny rozvoj, že výbor bude zasadať dnes o 12.00 hod.
Skryt prepis