Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.6.2021 o 9:10 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.7.2021 9:53 - 9:55 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán poslanec Gyimesi, zo zdravia ľudí robíte lotériu a pyramídovú hru. Bez ohľadu na to, čo je to za očkovanie, pán poslanec, keď do neho musíte ľudí lákať cez lotériu, to znamená doslova na Pavlov reflex ako medvede na smetné koše. Keď už ľuďom ponúkate peniaze za to, aby si do seba vakcínu nechali vpichnúť, tak im ale povedzte, pán poslanec, aj to bé tej lotérie, čo získavajú ako pridanú hodnotu. A síce, že s vakcínou získavajú ako bonus, ktorý im ale zamlčíte, vysoký krvný tlak, krvné zrazeniny, poruchy nervovej sústavy, zápal srdcového svalu a zvýšené riziko rakoviny. Prečo o tomto nehovoríte, keď hovoríte o lotérii pre ľudí, aby sa dali zaočkovať za 60 eur?
A pán poslanec, aby ste mi dobre rozumeli, tak ja vám teraz niečo pustím (rečník priložil k mikrofónu mobilný telefón a spustil z neho zvukový záznam v maďarskom jazyku): Nem vagy normális, ha az ember egészségéből és az életéből készíted a lottót.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.6.2021 14:42 - 14:43 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán minister Matovič, veľká časť obyvateľov Slovenska čakala, že tu vystúpite ako chlap, že sa za tie všetky opatrenia, ktoré ste ako premiér voči ľuďom robili, ospravedlníte národu, a vy ste namiesto toho s úplnou úprimnosťou povedali, že vy ešte ľutujete, že ste proti ľuďom na Slovensku nezasiahli tvrdšie a dôraznejšie.
Keď ste teda taký úprimný, pán minister Matovič, tak im povedzte aj to, že keď vaša vláda s vami ako ministrom financií vyčerpá zdroje, vyčerpá verejné peniaze cez kšefty s testami a vakcínami, takže máte v pláne zaviesť priamo platené zdravotníctvo.
Pán Matovič, prečo nepoviete ľuďom aj to, že donútite ľudí, ktorí celý život poctivo pracovali, platili dane a odvody, aby sa na starobu báli ísť k lekárovi, aby sa báli platieb, ktoré od nich budete vyťahovať?
Pán Matovič, to, že ste odišli teraz, keď ste mali dostať faktické na vaše vystúpenie, to hovorí len o jednom, že ste nielen taký istý zlodej ako tí, ktorých ste kritizovali, že ste nielen neľudský netvor, ktorý sa vyžíval v sadistických a fašistických opatreniach proti vlastnému národu, ale ste asociálny a neľudský zbabelec.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.6.2021 13:38 - 13:39 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec Gyimesi, na jednej strane sa dá s vami súhlasiť v tom, že Peter Pellegrini nie je žiadne neviniatko. Slovensko si ešte veľmi dobre pamätá, ako sa zadlžoval štát za jeho čias. A bolo to skutočne rekordné tempo. Ale treba povedať aj to B, že vaša vláda dokázala aj to rekordné tempo niekoľkonásobne prevýšiť. Vy ste jednoducho prekonali každé zadlžovanie štátu každou jednou vládou, ktorá tu doteraz bola.
Pravda je aj taká, pán poslanec, že Matoviča, aj keď sa snažíte, ale Matoviča sa jednoducho obhajovať nedá. Pretože Matoviča dnes drvivá väčšina obyvateľov Slovenska doslova nenávidí. Matoviča vnímajú ako človeka, ktorý ich postavil do radov v mrznúcich, treskúcich zimách čakať na nejaké testovanie. Matoviča národ vníma ako človeka, ktorý rozdelil národ ľudí na testovaných a netestovaných. Národ vníma Matoviča ako toho, ktorý bol pre svoju politickú moc ochotný s ľuďmi robiť pokusy, ktoré tu od 2. svetovej vojny neboli.
A preto vás, pán poslanec, chcem v tejto súvislosti varovať, aby vaša vláda ani neuvažovala nad tým, že by zaviedla povinné očkovanie. Pretože v ľuďoch ten hnev vrie. A ak budete čo len rozmýšľať nad zavedením povinného očkovania, tak sa ten hnev môže pretaviť do konkrétnych udalostí, ktoré nikto nebude chcieť zažiť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 29.6.2021 17:20 - 17:20 hod.

Marian Kotleba
Vážený pán predseda, ja by som vás chcel na, vzhľadom na tieto pochybnosti požiadať o zvolanie poslaneckého grémia.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.6.2021 10:12 - 10:14 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Tomáš, ty si takú, spravil takú analýzu toho, ako to vyzerá v súčasnej koalícii. No ja by som ťa chcel trošku doplniť. Ono to preto tak vyzerá, lebo to konzervatívne jadro, ktoré tam, keď to tak môžem nazvať, nejaké je, tak to len proste chce držať líniu, šúchať nohami a v podstate nemá žiadnu nejakú iniciatívu a tým pádom, keďže je to liberálna časť alebo liberálna časť tej koalície, ide si stále svoje, proste skúšajú, nahadzujú na ten mantinel, tak jednoducho im z toho niečo vyjde. Čiže výsledok tejto akože konzervatívnej nejakej koalície bude po štyroch rokoch taký, že ak sa nezobudia, ako ty si povedal správne, nezačnú zapájať do svojich snáh aj opozíciu so svojimi hlasmi, tak po štyroch rokoch sa tí konzervatívni poslanci prebudia do veľmi nemilého sna, keď zistia, že v podstate ich vláda prijala veci, za ktoré by sa liberálna vláda v žiadnom štáte nemusela hanbiť. A liberáli si tou svojou neustálou, vytrvalou, ale z ich strany poctivou politikou, to musíme povedať, takou akože s nasadením si dosiahnu, že proste po nejakých, po nejakých tých štyroch rokoch si povedia, no dobre, tak sa nám splnilo aspoň 15 % z toho, čo sme chceli. Čiže keď sa to nezmení, keď tí, keď tí konzervatívci, keď tí normálnejší v tej koalícii budú len šúchať nohami a hovoriť o tom, že nechcú konflikty a že chcú byť proste za chrumkavých, tak budú za chrumkavých, ale za cenu toho, že Slovensko bude zmenené na nepoznanie a v podstate tu potom mohol ísť s Matovičom do vlády Pellegrini a bolo by to to isté.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.6.2021 9:55 - 9:57 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Martin, ďakujem ti za tvoje vystúpenie, že aj ty ako podpredseda poslaneckého klubu Ľudová strana Naše Slovensko si veľmi jasne povedal, že v tejto otázke nejde nášmu klubu o nejaké politické body, o nejakú prezentáciu alebo o niečo podobné, ale že nám ide o princíp, ktorým je ochrana životov nenarodených detí. A som rád, že si povedal aj to, že sme pripravení podporiť každý skutočný, zdôrazňujem skutočný návrh, ktorý zlepší čo len trošku stav v tejto oblasti.
Zároveň keď si vytiahol to otroctvo, tak ja ťa musím doplniť, možno to bude pre niekoho veľmi drsné, ale, žiaľ, je to tak. O päťdesiat rokov bude tých pár Európanov s veľkým údivom čítať správy, v ktorých sa dočíta, že ich predkovia si na futbalových trávnikoch kľakali na kolená na podporu hnutia Black Lives Matter, ale svoje vlastné deti nechávali zabíjať v bruchách svojich žien. A nebudú chápať a zostanú len, im len oči pre plač, akí museli byť tí ich predkovia doslova sprostí a kam to celé potom celé ako keby dospelo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.6.2021 9:33 - 9:35 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Filip, ty si svoje vystúpenie začal tým, že v podstate kolegynka Cigániková tu v kuse sedí a že si to musí vypiť a tak, ale ja si myslím, že ona to tak chcela, ona tu chcela byť a ja si práve vážim tento prístup, lebo o tom je vlastne tá parlamentná demokracia alebo princíp parlamentnej demokracie, že teda debatujeme a snažíme sa navzájom presvedčiť. A práve v minulosti to nebolo, to vôbec nebolo samozrejmé, že ľudia, ktorí aj boli v nejakom oponentskom vzťahu k nejakej téme, tak že tu sedeli takto poctivo a bojovali. Čiže aj keď ona je úplne na inej strane ako my, ale treba uznať, že ako protivník je férová a kvalitná, lebo niektorí ďalší by ti to neurobili. Niektorí ďalší by ťa odignorovali a proste mali by to na saláme, keď musím tak povedať. Čiže iné je, keď je niekto férový protivník, iné je, keď je niekto zradca, hej? Čiže musíme to vnímať tak, ako to je.
A to, čo si hovoril, že jej to vysvetlíš, ona to možno pochopí, podľa mňa ona to veľmi dobre chápe, ako to je s tým ľudským životom, ako je to s tým embryom, ako je to s tým vývojom, ako je to s tou hodnotou, že ten život je od počatia. Len z nejakého subjektívneho dôvodu to buď nemôže alebo nechce priznať a to sa proste bude musieť v nejakom správnom čase preklopiť, keď to pochopí a podobne ako ten, ten lekár zistí, že to bolo celé omyl bojovať za tie práva na tie potraty, pretože nešlo naozaj o nič iné ako o vraždu. A keď my vytrváme, keď v tomto ťažkom boji, ľútom boji vydržíme, tak ja verím, že s pomocou božou sa raz tá legislatíva naozaj zmení tak, že štát namiesto úplne jednoduchej dostupnosti zabitia dieťaťa ponúkne tej maminke milión iných a omnoho lepších riešení.
Filip, bolo to dobré, ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.6.2021 9:10 - 9:25 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem všetkým kolegom za také konštruktívne a kľudné, slušné, kultivované faktické poznámky. Zvlášť sa chcem poďakovať pani poslankyni Drábikovej a Sulanovej za to, že zaznel opäť ženský hlas v tejto diskusii.
Viete, kolegyne, kolegovia, podľa mňa môžeme sa hádať, môžeme aj bojovať proti sebe v politických otázkach, v ktorých, v ktorých sú tie naše hodnoty úplne niekde inde. Niekto je za Úniu, niekto je za národný štát, niekto je za sociálny model štátu, niekto je za tvrdý kapitalizmus, okej, ale podľa mňa, keď ide o ľudský život, ktorý sa jednoducho nedá spochybňovať, tak by nejaké politické tričká nemali hrať vôbec žiadnu úlohu. Lebo keď my dnes sa budeme v podstate len dobre zabávať na tom, že v Nemecku postavili kurací život nad ľudský a nezoberieme si z toho ten pozitívny príklad, aby sme sa spamätali a postavili my ten ľudský život nad všetko, tak sa potom možno naše deti alebo vnuci budú čudovať, čo sa s nimi bude diať, lebo sa úplne odhumanizuje spoločnosť a všetko bude podmienené cenou, efektivitou, výkonom a bude sa to týkať aj ľudského života a ľudského zdravia.
Možno niektorí neveríte, ale o pätnásť rokov pochopíte a potom už bude veľmi neskoro plakať. Veľmi možno niektorým bude ľúto vravieť, že boli sme vtedy z Božej vôle v tom parlamente, mohli sme niečo urobiť. Namiesto toho sme tam len tak sedeli a hádali sa o sprostosti a teraz to tak so Slovenskom dopadlo. Spomeňte si potom na to, pretože ak sa na niečom bude lámať chlieb, tak bude to na tom, ako sa ľudia sami postavia k hodnote ľudského života.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 24.6.2021 18:45 - 18:55 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážený pán podpredseda, vážené kolegynky, vážení kolegovia, takto na záver dnešného rokovacieho dňa veľmi, veľmi rýchlo 3 myšlienky chcem povedať k tomuto návrhu. Prvá myšlienka, že, pani poslankyňa Cigániková, ja vás pokladám za ženu, nie za muža v sukni, lebo zase nejaké mantinely musia byť. Taktiež chcem povedať, že ja, ako ste povedali, to pokladám za dieťa a ja to pokladám za vraždu.
Druhý, druhý... alebo druhý bod, ktorý by som chcel povedať, druhá myšlienka je, že kolegyne, kolegovia, neviem, či viete, ale 20. mája tohto roku v nemeckom parlamente bola schválená novela zákona o ochrane zvierat - zákaz zabíjania kuriatok. Išlo o parlamentnú tlač 19/27630 nemeckého Bundestagu. Viete, čo je predmetom tejto už schválenej novely, ktorá bude účinná od 1. januára 2023?
Predmetom je to, že kuriatka, počúvajte dobre, kuriatka nemôžu byť zabíjané po 7. dni - nie od vyliahnutia, ale vo vajci, po siedmom dni vo vajci, pretože podľa dôvodovej správy tohto zákona tieto kuriatka po 7. dni vo vajci pri zabíjaní cítia bolesť. Nemecký Bundestag schválil zákon, že po 7. dni kuriatka cítia bolesť, a preto viac nemôžu byť zabíjané. Do roku, do 1. januára 2023 v Nemecku platí prechodné ustanovenie tohto zákona, že táto lehota je nastavená na 14 dní. To znamená od účinnosti tohto zákona asi od septembra tohto roku do 1. januára 2023 nebude môcť byť zabíjané kuriatko po 14. dni v tom vajíčku, lebo cíti bolesť, a od 1. januára 2023 nebude môcť byť zabité po 7., po 7. dni, lebo cíti bolesť.
A my sa tu ideme a my sa tu ideme hádať o to, že či ten malý človiečik v bruchu svojej mamy môže, alebo nemôže byť legálne zabitý. A že teda keď má byť legálne zabitý, tak od ktorého momentu, od ktorého momentu je to už život, nie je to nejaký zhluk buniek a je to ľudská bytosť. Tak ak ideme špekulovať takýmto spôsobom, tak potom je to prechodné ustanovenie 14 dní a skutočné 7 dní. Keď môžu byť kurčatá chránené od siedmych dní, tak ja sa pýtam, čo sme to my za spoločnosť, ak chceme tie deti nechať legálne len tak na požiadanie zabíjať až do 12. týždňa. Ja sa preto aj čudujem niektorým kolegom z OĽANO, ktorí povedia, aj by sme chceli byť za zákaz tých potratov, aj to tak cítime, ale nemôžme ísť na to tak zrazu, nemôžme ísť na to tak prudko a tak, a tak nejako násilne, ale poďme sa postupne posúvať, poďme sa rozprávať, poďme si o tom šuškať, netraumatizujme spoločnosť a popritom sa zabije ďalších 5 000 detí.
Kolegovia, ak niekoho v súčasnej vláde ľudia zvolili s tým, že si mysleli, že pôjde o konzervatívnych politikov, ktorí budú, a poviem to tak, tlačiť na pílu v otázke hodnôt aj kresťanských, aj národných, aj konzervatívnych, tak v tejto vláde to bolo práve hnutie OĽANO. Dobre, možno, že tie národné hodnoty až tak nie, ale tie konzervatívne a kresťanské určite. Však si pamätáme vaše bilbordy o tom, ako Kresťanská únia ide byť silný hlas kresťanov na kandidátke OĽANO. Ale silný hlas neznamená, silný hlas neznamená ťuťuli-muťuli, šepkať si do uška, aby náhodou sa niekto nenahneval. Takto sa bitky nevyhrávajú. Keby takto kresťanské vojská bránili Viedeň proti Turkom, tak už dnes je celá turecká, už je skoro aj tak, ale bola by už vtedy. Keď nebudeme útočiť, tak budeme ustupovať. To povedal zase Napoleon.
A my si ideme len šuškať, a aby, aby tu nebol hnev, aby tu nebol proste niekto nahnevaný, zase niekto iný možno sklamaný, niekto iný, že to trošku treba robiť inak, ale to už stačilo. Veď sa pozrite, kde sme. Slovenská republika vznikla v ’93. roku, dnes je 2021 a máme tu jeden z najstarších socialistických zákonov, ktorý okrem iného alebo okrem iných okolností spôsobil to, že národ vymiera. Národ vymiera.
A zaujímavé je, že tí, ktorí sú tak veľmi za potraty, za právo ženy zabiť svoje dieťa, tí istí druhou stranou hovoria o tom, ako veľmi tu potrebujeme imigrantov, ako im máme pomáhať, ako má Slovenská republika čoraz viac peňazí vynakladať na rôzne programy a neviem čo, schémy pre imigrantov, či už tu, alebo v Európskej únii.
Vy ste vláda, vy máte ústavnú väčšinu. Keby ste tie peniaze, ktoré teraz dávame na rozvojovú pomoc do tretích krajín, ktoré dávame na pomoc pre imigrantov, keby ste to dali pre tie tehotné maminky, tak tie potraty by mohli klesnúť aj bez tohto zákona na nula. Ale vy ani to nerobíte, lebo chcete byť chrumkaví v očiach Európskej únie. Tak buď chcete niečo robiť, buď chcete presadiť nejakú vec, hodnotovú vec, alebo chcete byť chrumkaví v Bruseli, medzi fašistami v Bruseli.
No a tretia myšlienka. Ako vidíme, kolegovia, zaujímavé je aj to, že na jednej strane sa tu odmieta sprísnenie potratov, lebo netreba chrániť život pred narodením, na druhej strane sa bijete do hrude, ako veľmi je dôležité národ postaviť pred očkovanie, ako dôležité je zachrániť ľudí pred koronavírusom, lebo 12 000 ľudí podľa vás zomrelo na koronu. Na potrat, na požiadanie zomrelo 5 000. Ak by sme aj vaše číslo 12 000 uznali, tak tých 5-tisíc z 12-tisíc je 40 %. Tak dajte potom ako vláda aspoň 40 % energie, peňazí, zdrojov, informácií o tom, aký nebezpečný je potrat a ako veľmi chcete tomuto potratu zabrániť. Ale vy ste to nespravili. Ľudí staviate do radu presne ako fašisti. Nútite ich sa očkovať. Počúvame z úst predstaviteľov vlády každý deň, ako veľmi treba vymyslieť nový systém, ktorý ľudí donúti sa očkovať, lebo vraj chcete chrániť zdravie ľudí, lebo to tu je obrovská pandémia a všetci na to zomrú. Ale tie deti, ktoré reálne zomierajú, ktoré reálne sú zabíjané len preto, že vy nemáte odvahu zmeniť tento starý zákon, tak tie sú vám úplne, musím to povedať, žiaľ, úplne ukradnuté. Pretože keby neboli, tak ústavná väčšina o tom rozhodne kedykoľvek a zákon je účinný kľudne aj od nejakého pekného symbolického dátumu, kľudne možno už aj od septembra tohto roku.
Lenže viete, kde je vôľa, tam je cesta. A kde vôľa nie je, tam sa cesta ani nehľadá. Tam sa hľadajú výhovorky. Tam sa hľadajú všetky možné spôsoby obvinenia, výhovorky len na to, aby ste sa k tomu nemuseli postaviť ako zodpovední politici a povedať, že áno, podarilo sa nám spoločne, možno s opozíciou, ale veď vy by ste si poradili aj bez opozície, schváliť novelu tohto potratového zákona tak, aby jednoducho ten potrat na Slovensku bol menej dostupný, aby služba zabitia dieťaťa bola menej dostupná.
A keď už tu niektorí sa bránite tým, že by ste tým obmedzili práva žien, občaniek Slovenskej republiky, tak ja sa vás pýtam, kolegyne, kolegovia z vlády, lebo toto nie je zodpovednosť opozície, čo vám bráni v tom, aby ste aspoň úplne, ale úplne, to znamená v rozsahu 100 % zrušili potratovú turistiku na Slovensku. Na čo je dobré, aby s vaším tichým súhlasom sem naďalej chodili ženy z cudziny, zo zahraničia si vykonávať na Slovensko potraty, aby sa Slovensko naďalej stalo bitúnkom na nenarodené deti pre cudzinky, pre ženy mimo Slovenska?
Keby sme zakázali v prvom kroku aspoň túto potratovú turistiku v celom rozsahu - ani jednej slovenskej žene nijako neobmedzíme jej práva a aspoň trošku umenšíte to zlo, ktoré potratový zákon v súčasnom znení prináša. Porozmýšľajte nad tým.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.6.2021 17:58 - 18:00 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predseda. Pán poslanec Šefčík, ja neviem, či vy ste Záborskej zákon so schváleným pozmeňovákom nečítali, alebo si len hľadáte alibi pre vaše vlastné výčitky svedomia. Vy ste tam, to máte pravdu (povedané so smiechom), vy ste tam neotvárali možnosť reklamy pre potratové kliniky, ale pre zdravotnícke zariadenia vykonávajúce potraty. Tak to je aký rozdiel? To je aký rozdiel? To je, ako keď poviete niekomu, že nezabijem vás kladivom, iba vás ubijem kladivom, až kým nezomriete. Asi tak ste to vy spravili. Reklamy na zdravotnícke zariadenia umožňujúce potraty. Preto sme takúto obludnosť nemohli schváliť a upozorňovali sme Slovensko, čo sa tam chystá.
A, pán poslanec Šefčík, vy ste povedali, že vy sa chcete posúvať. Tak sa posúvajte, posúvajte sa, ale vaša vláda má viac ako 90 hlasov. Vy máte ústavnú väčšinu, vy môžete presadiť čokoľvek, pán poslanec, aj ochranu života nenarodených detí. A keď to neurobíte, nebude to vizitka opozície, bude to vaša vizitka, vyše zlyhanie, vaše svedomie, pretože viete v čom je jediný problém vašej koalície v tejto otázke, že vy to môžete urobiť, ale vy to urobiť nechcete. To je to, že to urobiť nechcete.
Pretože keby ste to chceli, tak vašich 90 hlasov to schváli ako nič. A keby aj poviete, že nie všetci z koalície poslanci to chcú, tak s pomocou opozičných hlasov to proste schválite. Ale vy pán Šefčík, vaša koalícia to jednoducho nechce.
Skryt prepis