Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

29.9.2021 o 18:46 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie v rozprave 30.9.2021 17:44 - 17:54 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážený pán predseda Národnej rady, vážený pán generálny prokurátor, vážené kolegyne, kolegovia, najprv mi dovoľte sa ospravedlniť pánovi generálnemu prokurátorovi, ako aj všetkým občanom Slovenskej republiky za tú mimoriadne desivo nízku úroveň debaty v pléne Národnej rady, ktorú počúvame včera a čiastočne aj dnes.
Som tu už druhé volebné obdobie, ale skutočne v tom minulom volebnom období a doposiaľ ani v tomto volebnom období taký cirkus, taký bordel, a taká nízka úroveň v parlamente, ako je pri debate o správe o činnosti Generálnej prokuratúry, naozaj nebola. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Kollár Boris, predseda NR SR
Pán predseda, prepáčte, musím vás prerušiť. Bol som upozornený na to, ja to odzadu nevidím, takže sa ospravedlňujem, že vás prerušujem, ale musíte si dať rúško. Ďakujem pekne a môžete potom pokračovať. (Rečník si napráva rúško, ale stále mu neprekrýva nos.)

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
Takže. Pán generálny prokurátor... (Reakcia z pléna.)

Kollár Boris, predseda NR SR
Prosím, neprekrikľujte sa!

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
Pán generálny prokurátor, už tu bolo tej politiky do bodu, ktorý sa nazýva Správa generálneho prokurátora o činnosti prokuratúry za rok 2020, vnesenej až až. Ja vás osobne nepokladám za nejakého mafiána, ja vás osobne nepokladám za nejakého človeka, čo by chcel ohýbať zákon, to je asi všetko, čo o vašej osobe môžem a chcem z tohto miesta povedať.
Ja by som sa ale teraz chcel vyjadriť možno ako prvý poslanec v tomto pléne k niektorým bodom vašej správy a bol by som rád, keby ste potom na tie moje argumenty nejakým spôsobom zareagovali. Ako prvé ma zaujalo, pán generálny prokurátor, časť na str. 15 vašej správy, ktorá hovorí o tom, akým spôsobom ste sa zapojili do zriadenia Európskej prokuratúry. Budem citovať: „Absolútne dominantnou výzvou bolo z hľadiska úloh a poslania prokuratúry v roku 2020 zabezpečenie praktických aspektov zriadenia Úradu európskej prokuratúry. Generálna prokuratúra v súčinnosti s ministerstvom spravodlivosti a s ďalšími ústrednými orgánmi štátnej správy splnila všetky požiadavky vyplývajúce z implementačného procesu vrátane personálnych otázok“ a tak ďalej a tak ďalej.
Chcem sa preto spýtať, že či vy osobne nevnímate túto európsku prokuratúru ako ďalší krok ku federalizácii Európskej únie a jedna vec je tom, akým spôsobom plníte, povedzme, uznesenia vlády Slovenskej republiky. Druhá vec je, že, kam to celé, podľa vás, bude s tou Európskou prokuratúrou smerovať.
Ďalšia vec, ktorá ma zaujala vo vašej správe, je časť na str. 34, to sú trestné činy proti životnému prostrediu. Oceňujem, pán generálny prokurátor, že sa začali vo väčšom rozsahu stíhať tieto trestné činy proti životnému prostrediu. Ja som mal na túto tému otázku už na výbore, ale tam vás zastupoval prvý námestník, ktorý nevedel podať nejaké bližšie vysvetlenie, že čím to môže byť spôsobené. Či je to spôsobené tým, že je vyšší nápad trestných činov v oblasti životného prostredia, alebo je to spôsobené tým, že sa táto časť trestných činov začala nejako podrobnejšie vyšetrovať, resp. áno, resp. ste nejako zintenzívnili možno aj dohľadovú činnosť prokuratúry. Takže k tomu by som vás pár slov poprosil, ak by sa dalo.
Ďalšia vec, ktorá ma zaujala, je na str. 63, kriminalita cudzincov. Tu sa chcem spýtať, pán generálny prokurátor, že napriek tomu, že vy vo svojej správe konštatujete, že, a tá štatistika tomu aj zodpovedá, že kriminalita cudzincov má jemne klesajúcu tendenciu, tak chcem sa vás spýtať na také vysvetlenie, aktuálne je v pátraní Policajného zboru v Slovenskej republike, z prvých 100 pohrešovaných alebo hľadaných mladistvých osôb až 53 ľudí afganskej národnosti, afganskej národnosti, že čím to môže byť spôsobené, či tak veľa, tak veľa mladistvých na Slovensku nejakým spôsobom zmizlo alebo či títo Afganci na Slovensku páchajú, alebo sú podozriví z nejakej trestnej činnosti. Jednoducho ako je možné, ako je možné, že je 34 mladistvých slovenskej národnosti alebo štátneho občianstva hľadaných v pátraní a 53 Afgancov. Čím môže byť spôsobený ten, čím podľa vás môže byť spôsobený ten nepomer, resp. nejako si to vysvetliť, pretože v súvislosti s tým, čo sa teraz deje v Afganistane, a v súvislosti s tým, ako veľmi intenzívne sa Slovenská republika do diania v Afganistane teraz zapája, tak je taký zdvihnutý prst, že čo to má znamenať, že 53 hľadaných Afgancov na Slovensku.
No a časť, ktorá ma najviac zaujala, pán generálny prokurátor, a to teda chcem aj vyzdvihnúť, že ste to do správy dali, je časť, ktorá sa týka trestnej činnosti príslušníkov ozbrojených zborov, a dovolím si citovať celú jednu pasáž vašej správy, lebo je to mimoriadne dôležité, potom poviem prečo.
„Za pozornosť...“ Strana 46. „Za pozornosť stojí trestná vec vedená na Krajskej prokuratúre Nitra proti príslušníkom Policajného zboru služobne zaradených na operatívnom oddelení Okresného riaditeľstva Policajného zboru Komárno, ktorí sú trestne stíhaní za trestný čin zneužívania právomocí verejného činiteľa formou spolupáchateľstva podľa § 20 Trestného zákona, § 326 Trestného zákona. Obvinení vo viacerých prípadoch požadovali od drogovo závislých osôb zabezpečenie amfetamínu, ktorý následne použili v rámci ich služobnej činnosti na tzv. podhodenie zadržaným záujmovým osobám s cieľom nabudiť dojem, že amfetamín patrí týmto vopred určeným záujmovým osobám. Na základe uvedeného konania boli záujmové osoby obvinené z drogovej trestnej činnosti. Dôvodom konania páchateľov malo byť zvýšenie objasnenosti drogovej trestnej činnosti. Ide o mimoriadne nebezpečné protiprávne konanie páchateľov, príslušníkov ozbrojených bezpečnostných zborov.“
Prečo to, pán generálny prokurátor, spomínam a veľmi oceňujem, pretože za čias, keď bol krajským policajným riaditeľom v Banskej Bystrici Marián Slobodník, mnohým poslancom veľmi dobre známy človek, sa hovorilo presne o tom, že medzi praktiky krajského riaditeľstva patrí podhadzovanie rôznych zaujímavých predmetov ľuďom, ktorých chcú následne dostať.
V Banskej Bystrici nebolo praxou hádzať do áut ľuďom drogy. V Banskej Bystrici to fičalo na zbraniach a strelive. Jedného dňa vás polícia zastavila, spravila vám prehliadku auta a druhý deň vás zastavila znova a v tom vašom aute vám našli nelegálnu pištoľ, dva samopalové zásobníky alebo 500 nábojov, alebo 200 nábojov. Zdalo sa to vtedy ako nejaký neuveriteľný príbeh. Zdalo sa to, že to nie je možné, aby, aby v tom čase, príslušníci PPU alebo príslušníci PMJ sa podieľali na takýchto aktivitách.
A keď sa o tom rozprávalo, nikto tomu nechcel veriť, nikto tomu nechcel veriť a dnes po tom, ako sa stal generálnym prokurátorom JUDr. Žilinka, čítame v správe o činnosti Generálnej prokuratúry, že takáto vec je dokonca zdokumentovaná a obžalobne riešená, aj keď v inom kraji na inom policajnom oddelení.
Ja som presvedčený, že tieto praktiky slúžiace nielen na umelé zvyšovanie objasnenosti, ale aj na úplne jednoduchú, primitívnu, ale veľmi účinnú likvidáciu ľudí, ktorí sú z nejakého dôvodu nepohodlní, či už pre funkcionárov Policajného zboru, alebo možno politicky, sa postupne podarí odhaliť viac a viac.
Preto, pán generálny prokurátor, chcem vám za túto časť poďakovať, pretože je to veľmi vážna vec a ja som sám prekvapený, že nikto z tých inregi... investigatívnych novinárov, ktorí tak veľmi bojujú za pravdu, ktorí tak veľmi bojujú za spravodlivosť, sa takejto vážnej veci nechytil. Všeci, všetci teraz riešia len oklieštenie právomocí, všetci riešia to, ako treba, proste keď sa nepodarilo spra... zvoliť správnych ľudí na správne miesta, ako treba teraz tie miesta pomeniť, funkcie prechangeovať, ale nikoho, nikoho, kolegyne, kolegovia z médií, som nepočul rozprávať o tom, čo všetko v skutočnosti v správe o činnosti generálnej prokuratúry naozaj je. A preto sa pýtam, že či hlasovanie o tejto správe bude hlasovanie o tom, čo sa v tomto dokumente podrobne a kvalitne spracovanom nachádza, alebo o tom, aké sympatie alebo nesympatie má osoba generálneho prokurátora.
Ďakujem pkne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.9.2021 17:23 - 17:25 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem. Pán kolega Tomáš, vy ste tak v podstate naznačovali, ale ja sa to pokúsim zhrnúť v jednej vete, že prečo teraz, teraz, práve teraz, v tejto chvíli prichádza tá zúfalá snaha a úplne taká hysterická niektorých vládnych strán oslabiť všeobecné postavenie generálneho prokurátora, nielen ohľadom nejakého jedného konkrétneho paragrafu, ale vo všeobecnosti. No je to jednoducho preto, pretože predseda brannobezpečnostného výboru Juraj Krúpa to povedal na plné ústa, keď Daniela Lipšica oslovil na výbore: „Vážený pán generálny prokurátor, pardon, malo to byť všetko inak.“ Toto celé, toto vysvetľuje celú túto situáciu, v ktorej dnes sme. Je totiž úplne zaujímavé, a ako keby ani sa na to nikto nepýtal, ale je najvyšší čas sa na to opýtať, že prečo podľa, teraz podľa vlády tak veľmi silné, až prisilné postavenie generálneho prokurátora nevadilo vládnym poslancom predtým, ako bolo verejné vypočutie, predtým, ako bola voľba generálneho prokurátora a špeciálneho prokurátora. Dovtedy im to nikomu nevadilo. Až keď voľby dopadli inak, ako povedal Krúpa: „Malo to byť všetko inak“, a generálnym prokurátorom sa stal JUDr. Žilinka, špeciálnym JUDr. Lipšic, tak zrazu ide o obrovský tlak.
Čiže a pán Baránik to veľmi často spomína, tu je naozaj dôležité sa pozrieť na to, že pozri, kto to hovorí. Pozri, kto to hovorí, kto si chce tú spravodlivosť a tie orgány omotať okolo prsta na svoj obraz. O tom to celé je.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.9.2021 18:46 - 18:48 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec Dostál, ja som celkom dosť nepochopil, dosť dobre tú vašu alebo tú vašu pripomienku, že čo to Generálna prokuratúra si dovoľuje nejako sledovať, že kriminalita marginalizovaných nejakých kriminálnikov, páchateľov. Ja som nepostrehol ani slovo o tom a ja som tú správu celú prečítal, celú som ju prečítal, do posledného písmenka, že by tam čokoľvek písali o cigáňoch. O cigáňoch ani slovo. Tam píšu o marginalizovaných nejakých, nejakej kriminalite. Či už ani to sa nemôže uvádzať, aj keď doteraz sme si všetci mysleli, že marginalizovaný znamená sociálne vylúčený. Lebo poslanec Dostál to predefinoval, že sú to len a len cigáni. Tak ak je to tak, tak to povedzte, aby sme boli múdrejší.
A, pán poslanec Dostál, vy ste po dvoch rokoch vášho chaotického vládnutia, ktoré Slovensko uviedlo do totálnej depresie a ľudí do úplného šoku a do strachu z budúcnosti, opäť vytiahli na svetlo sveta programové vyhlásenie vlády. A to programové vyhlásenie vlády, pán poslanec Dostál, začína "k verejným financiám a k štátnemu rozpočtu budeme pristupovať ako dobrí hospodári a nebudeme tolerovať žiadnu korupciu". A čo ste spravili? Rekordný deficit štátneho rozpočtu v histórii Slovenskej republiky! Očkovacia lotéria, výsmech do očí všetkých ľudí, ktorí žijú z ruky do úst vďaka vám! Zdvíhanie cien energií. Mnohí ľudia sa boja zimy. Ďalej, "včasná a kvalitná zdravotná starostlivosť bude základ". A dnes ľudí lekári ani neošetria bez testu. Toto ste vy, pán Dostál, a vaša vláda!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.9.2021 18:10 - 18:11 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán predseda Kollár, ja vnímam, tak rešpektujem toto vaše vyhlásenie na túto tému, ktorá dnes je správa o práci, o činnosti Generálnej prokuratúry, ale ja by som vás chcel poprosiť, že ak to teda myslíte naozaj vážne, čo ste teraz povedali, ak to nemá byť len nejaké formálne vyhlásenie, tak to, prosím, adresujte do vnútra vašej vládnej koalície, kde mnoho, mnoho jej členov si myslí, že si bude môcť privatizovať vďaka tomu, že má vládu, celé, celú predstavu o tom, ako má vyzerať zákon a právo na Slovensku. A jedným z týchto ľudí je aj predseda branno-bezpečnostného výboru, ktorý veľmi jasne a dáva to pocítiť proste, svoje názory, svoje postoje, naposledy to bolo počas poslaneckého prieskumu na policajnej inšpekcii, na inšpekcii ministerstva vnútra. A jednoducho ak vy, pán predseda, ako predseda koaličnej strany máte takýto názor, tak vás poprosím, aby ste nejakým spôsobom vplývali aj na svojich koaličných nejakých spoluvládcov, lebo vy niečo poviete a oni si aj tak robia po svojom.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.9.2021 18:00 - 18:02 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážený pán generálny prokurátor, vy ste tu dnes dvakrát vystúpili maximálne vecne, slušne, odborne, právnicky, v podstate tak, ako sa od generálneho prokurátora očakáva. Zožali ste si na jednej strane potlesk ľudí, ktorí vnímajú vašu prácu, na druhej strane politicky motivovanú kritiku a ja vás v tej súvislosti chcem tak trošku upozorniť na to, že možno ste zistili za tú chvíľu, čo ste tu, že tu sa veľmi o odbornosti nerozpráva. To sa rozpráva o politických objednávkach, tu sa rozpráva o tom, kto má aké predstavy o politike, a tak aj vyzerajú reakcie rôznych tých tódovských médií na vaše vystúpenie, kde je v jednom článku nadpis, že Generálny prokurátor v parlamente obhajuje sám seba.
Ja som tu takmer celý čas počas vašich dvoch vystúpení sedel, počúval som vás a počul som rôzne témy, ku ktorým ste sa vyjadrili, ale absolútne som to nevnímal tak, že by ste obhajovali sám seba. Vy ste sem dnes prišli prezentovať prácu nie jedného človeka, ale prácu celej prokuratúry, na čele ktorej vy – zvolený parlamentom – stojíte. A vidíte, že keď nevyhovujete niektorým, ktorí by možno celé si to všetko predstavovali nejako inak, tak zrazu už aj médiá píšu o tom, že generálny prokurátor, ktorý si prišiel splniť zákonnú povinnosť, aby parlamentu predložil správu o práci Generálnej prokuratúry, prišiel do parlamentu obhajovať sám seba.
Takže, pán generálny prokurátor, keď budete mať nejaké ďalšie vystúpenia, majte, prosím, na pamäti, na akej pôde vystupujete a rozprávajte tak, aby to nemohli niektorí otočiť politicky proti vám.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.9.2021 16:19 - 16:21 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec Šeliga, čo ste chceli povedať tým, že ľudia, ktorí žijú ďalej od Bratislavy, že ako je možné, že mlátia svoje partnerky? Pán poslanec Šeliga, ja vám chcem povedať, že ľudia mimo Bratislavy nie sú nejakí neandertálci, nejakí lazníci, nejakí sadisti. Poprosím vás, aby ste to vysvetlili alebo aby ste sa všetkým ľuďom, obyvateľom Slovenskej republiky, ktorí žijú mimo Bratislavy, aby ste sa im za svoje hlúpe narážky vo vašom prejave ospravedlnili.
Ďalej, pán poslanec Šeliga, začali ste spomínať, že ako vlastne vám záleží na tom, aby Generálna prokuratúra bola finančne zabezpečená, aby nebola poddimenzovaná. Viete, mne to príde ako taká forma takej nejakej nepriamej korupcie, pretože presne tak začal zasadnutia alebo teda poslanecký prieskum na policajnej inšpekcii predseda branno-bezpečnostného výboru Krúpa, ktorý tú inšpekciu zvolal práve preto, že bol nespokojný s tým, ako inšpekcia robí, nie s tým, ako nerobí. Potom ako v radoch vládnej koalície nastalo zdesenie po zadržaní štyroch vyšetrovateľov NAKA, tiež inšpekcii ponúkal peniaze.
No a ešte sa vás chcem spýtať, pán poslanec Šeliga, alebo odpovedať vám, vy ste sa pýtali, že prečo je vojna v prokuratúre. Ja vám poviem, prečo je vojna v prokuratúre. Znova na to odpovedal predseda branno-bezpečnostného výboru Krúpa, ktorý na debate so špeciálnym prokurátorom Lipšicom ho oslovil "vážený pán generálny prokurátor" a potom povedal "pardon, malo to byť všetko inak". Takže toto je dôvod vojny, na ktorú ste sa pýtali, pán Šeliga.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.9.2021 11:29 - 11:30 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec Valášek, ja som čakal, čo vy ako pôvodne koaličný vládny poslanec idete na tú tému povedať a musím sa priznať, že aj napriek mojím očakávaniam na vašu osobu ste ma prekvapili, lebo skonštatovať, skonštatovať, že za dvíhanie cien energií na Slovensku môže Moskva, tak to dokáže naozaj len úplný fanatik. Úplne, pán Valášek, prekvapili ste aj mňa, čo vás trošku poznám, pretože neschopnosť tejto vlády, neschopnosť tejto vlády spraviť niečo pre ľudí okrem miliardy vyhodenej na testovanie, okrem miliónov, desiatok miliónov vyhodených na nezmyselnú očkovaciu lotériu, okrem miliónov vyhodených na reklamu v komerčných televíziách, vy túto neschopnosť vlády zhodíte na Moskvu.
A čo sa týka alternatívnych palív, ja som veľký fanúšik jadrovej energetiky, ale, žiaľ, keď vidíme, ako na Slovensku štát nie je schopný prebrať, vláda žiadna, žiadna, a to sa už koľko rokov ťahá, nie je schopná prebrať zodpovednosť a rozhodne rozhodnúť a zabezpečiť dostavbu Mochoviec tak, ako treba, tak je to veľmi zlé, a nahrádzať absolútnu energetickú nesebestačnosť, nedostatočnosť tým, že vy tu idete hovoriť o tom, že postavte si nejaké fotovoltaické panely, ktorých cena klesá, tak to je, to je prejav toho, ako by to na Slovensku s energetikou vyzeralo, keby štát do rúk chytili ľudia okolo vás, pán Valášek, ľudia z Progresívneho Slovenska. To by si ešte aj dnes ťažko skúšaný národ povedal, že zlatý Matovič.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.9.2021 11:10 - 11:12 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Martin, ďakujem ti za tvoj príspevok, ktorý bol nielen kultivovaný a vecný, ale hlavne odborný. Pri tom, pri tej odbornosti, ale na tú odbornosť sme si pri tebe už zvykli. Ty ako predseda programovej komisie našej strany jednoducho máš tieto veci naštudované, venuješ sa im po odbornej stránke a tak to aj vyzeralo.
Len, žiaľ, tu v tomto pléne či súčasná vláda, alebo aj tá minulá, alebo teda tie strany, ktoré v minulosti vlády tvorili, nemajú odvahu si priznať, že celé toto energetické šialenstvo, táto energetická inflácia, na ktorú budú doplácať aj túto zimu obyvatelia Slovenskej republiky, je v konečnom dôsledku výsledkom vstupu Slovenskej republiky do Európskej únie, tých nevýhodných podmienok, ktoré nám Únia nadiktovala, je dôsledkom tiež privatizácie strategických podnikov a toho, že vlády len preto, aby ich zobrali do, vtedy Slovensko, do Únie, dovolili, dovolili, aby sa štát vzdal toho, čo má byť prirodzeným štátnym monopolom, a to je energetické hospodárstvo.
Ak totiž štát nedokáže svojím vlastným obyvateľom garantovať prijateľné ceny energií elektriny, plynu, tepla, tak ten štát absolútne zlyháva a nemôžme tu hovoriť o nejakom voľnom trhu. Nemôžme tu hovoriť o bruselských pravidlách, pretože ľudí to nezaujíma. Ľudí chcú mať za svoje dane, ľudia chcú mať za svoje dane právo na to, aby mohli žiť seriózne, na úrovni, v teple, aby sa nemuseli báť toho, že vláda zase príde a povie, no už zmenili sa pravidlá, zmenila sa burza, tak vy máte smolu a nebudete si to vedieť zaplatiť.
Čiže, Martin, ďakujem veľmi pekne v mene všetkých týchto ľudí.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.9.2021 10:09 - 10:10 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec, určite sa s vami dá vo veľkej miere súhlasiť, a to, čo dnes pripravuje vláda pre všetkých obyvateľov Slovenska, najmä tých, ktorí už dnes veľmi ťažko vyžijú vo svojich bytoch, vo svojich domoch, tak to je masaker, to je neľudský masaker.
Na druhej strane ale treba povedať, pán poslanec, že nie je celkom pravda to, čo ste hovorili, že za vlády SMER-u ceny energií klesali alebo boli stabilné, pretože aj počas minulej vlády, kde SMER hral prvé husle, tak ceny energií stúpali, čiže tu treba povedať niečo iné a to som od vás nepočul, a síce, že kým budeme v Európskej únii, kým, kým sa bude naša energetika riadiť zahraničnými pravidlami z cudziny, z Bruselu, tak vždy, vždy budú rásť ceny energií.
A preto je potrebné, aby aj vaša strana nabrala odvahu a povedala, že obrovskou chybou bola privatizácia, obrovskou chybou bola, bol taký likvidačný vstup do Európskej únie, kde Európska únia určovala aj našu energetickú politiku. Veľmi dobre si pamätáme likvidáciu bloku v Jaslovských Bohuniciach a dnes na to všetci doplácame. Dnes doplácame na to, že vlastne tá Únia z nás potrebuje mať konzumentov energeticky nesebestačných, konzumentov potravinovo nesebestačných. A kým vláda, to je jedno ktorá, nenaberie odvahu začať Slovensko opäť stavať na nohy, tak to bude už len horšie a budú na to doplácať ľudia znova a znova.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.9.2021 16:44 - 16:45 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán predseda Fico, ja sa len (ruch v sále), ja som len chcel povedať, že podľa mňa bola tiež chyba nedať ministrovi Sulíkovi slovo, pretože sme ako opozícia mohli využiť ten čas na to, aby sme ho tu doslova vyťažili, to je dneska také moderné slovo používané, alebo ugrilovali, aby jednoducho priznal farbu a povedal, že všetko iné je prednejšie tejto vláde ako podpora ľudí, ktorí ledva vyžijú po tom, ako im teraz radikálnym spôsobom zvýšia ceny energií. Naopak, dali sme do ruky zbraň a bude teraz útočiť na opozíciu, bude hovoriť, že on bol pripravený to v parlamente vysvetliť, ale arogantná opozícia mu nedala slovo.
Takže len toto, pán predseda, že možno nabudúce by sme mu mohli dať slovo a využiť to v prospech ľudí a v neprospech tejto vlády.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis