Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

6.10.2021 o 10:41 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie v rozprave 19.10.2021 13:52 - 13:54 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážený pán predseda, vážený pán minister, kolegyne, kolegovia, pán minister, ja vystupujem len preto, lebo ste vystúpili v úvodnom slove a nedá sa na vás reagovať. Mám v podstate len jednu otázku, dve, že či medzi tie zdvíhacie zariadenia budú zaradené aj nielen tie plošiny, ale aj tie žeriavy samotné s tým celým žeriavovým systémom, pretože veľa ľudí, ktorí sú dlhodobo odkázaní na pomoc týchto zariadení, tak vlastne nevystačia si s plošinou, ale sú aj po domoch, alebo po bytoch sa prepravujú pomocou týchto žeriavov a s týmito žeriavmi že to bolo vždy trošku problematickejšie. Takže toto keby ste mohli zodpovedať.
A druhá otázka, že či, keď dvíhate ten relatívny strop na tých 98 %, čo je samozrejme super, lebo naozaj to sú obrovské čísla a tam každé percento znamená stovky až tisícky eur, tak či nejakým spôsobom sa tam ruší alebo dvíha aj limit v absolútnych číslach, lebo pri niektorých zariadeniach sa mnohí odkázaní ľudia stretávali s tým, že na percentá im to vychádzalo, ale na absolútnu sumu sa stretávali s nejakým stropom a proste mali smolu, takže keby ste mohli odpovedať na túto otázku, aby sme potom s kľudným svedomím prípadne mohli tento váš návrh podporiť.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.10.2021 13:39 - 13:41 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem za faktické poznámky, pár reakcií.
Pán poslanec Pročko, vy ste povedal, že ja mám jeden problém. No vy, pán poslanec Pročko, máte tých problémov zjavne viac a, žiaľ, žiaľ, pán poslanec, ľudia zomierajú aj po očkovaní. Ľudia majú obrovské problémy, zdravotné, po očkovaní, len si netreba pred tým zatvárať oči. Treba sa pozrieť na to, aká je skladba pacientov na urgentnom príjme, na ARO v Banskej Bystrici v Rooseveltovej nemocnici a ak nie ste slepý, tak potom takéto drísty už nebudete viacej hovoriť.
Pán poslanec Krúpa, my sme monotematickí? Nenechajte sa vysmiať, pán poslanec. Vaša vláda spravila ľuďom na Slovensku zo života peklo. Vy ste obyvateľom Slovenskej republiky, pán poslanec, nanútili jedinú tému, vy ste im nanútili jedinú tému, a to je strach o život a strach o živobytie len preto, len preto, že sa nechcú podrobiť vášmu nútenému očkovaniu. Takže nabudúce, pán poslanec, zvážte slová.
No a pán poslanec, pán minister Naď, vám chcem iba na záver odkázať, že vy ma nebudete zastrašovať ako poslanca trestnými oznámeniami za môj politický názor, trestnými oznámeniami za to, že chceme ľudí varovať pred tým, čo chystáte, a po mojom vystúpení vy nebudete hovoriť, že vy z môjho vystúpenia spravíte doplnenie trestného oznámenia. Môžete to robiť, nech sa páči, ale absolútne ma tým nezastrašíte a len ukazujete ľuďom, že sa naozaj majú zaoberať tým, čo tu vyvíjate, pretože ten systém má robiť všetko proti tým ľuďom a nie v ich prospech.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 19.10.2021 13:24 - 13:29 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážený pán predseda Národnej rady, vážený pán minister, kolegyne, kolegovia, s absolútnou nechuťou, ale aby ste nemali pripomienky, si dávam túto okupačnú handru na tvár, aby ste zbytočne nerušili moje vystúpenie.
Máme tu návrh zákona, ktorý rieši v tom čase aktuálny, dnes úplne smiešny problém s povyšovaním nejakých v tom čase už civilov do vojenských hodností, kde to bol jasný prejav papalášstva, kde bol tento mechanizmus využívaný na to, aby si osoby vo výslužbe masírovali svoje ego tým, že dostanú nejaké hodnosti navyše, že sa z členov mužstva stanú poddôstojníci alebo dôstojníci a preskočia sa aj viaceré hodnosti v hodnostnom rebríčku vojakov. Určite je to krok k spravodlivosti v tejto otázke, ale treba povedať, že dnes má Slovensko pod vedením súčasnej vlády diametrálne iné problémy, aj problémy, ktoré sa týkajú rezortu obrany. A preto by minister obrany, ktorý tu je, mal reagovať na tieto problémy a mal by sa jasne k týmto problémom vyjadriť.
Vážené poslankyne, vážení poslanci a hlavne vážení občania, preto z tohto miesta vyzývam pána ministra obrany Naďa na to, aby vytvoril komisiu z občanov, komisiu z ľudí, ktorí budú veci rozumieť a ktorá bude mať prístup do Vojenského výcvikového priestoru Lešť počas testovania systému MOVIR, ktorý má slúžiť na sledovanie a izoláciu rôznych skupín obyvateľstva. Ďalej z tohto miesta vyzývam ministra obrany Naďa, aby úplne jasne povedal, že tento systém nikdy nebude nasadený proti občanom Slovenskej republiky len preto, že odmietajú proticovidové opatrenia alebo sa odmietajú podriadiť očkovaniu a toto očkovanie si nikdy do seba vpichnúť proti svojej vôli nedajú.
Pán minister, toto sú problémy, ktoré trápia Slovensko, že tu s prispením armády sa vyvíja systém, ktorý môže byť veľmi ľahko zneužitý proti občanom Slovenskej republiky, ktorí sa ničoho nedopustili, len jednoducho nezdieľajú tento vládny názor na to, čo sa tu dnes ohľadom COVID-u deje. A, pán minister, ak nemáte čo zakrývať, ak nemáte čo skrývať pred ľuďmi, tak jednoducho povedzte na rovinu, že pripustíte, vytvoríte komisiu, ktorá bude mať vstup do vojenského priestoru na to, aby mohla sledovať testovanie tohto systému, pretože, ako ste povedali do médií, nejde o tajný systém, nejde o nič mimoriadne a preto keď to vo verejnosti vzbudilo také oprávnené pohoršenie, oprávnené obavy, tak ak armáda nemá čo skrývať, tak ústami svojho ministra tu jednoducho môže týmto ľuďom dať akési uspokojenie, že verejnosť bude pri testovaní tohto systému prítomná.
Ak to tak nie je, ak to tak nebude, tak potom naozaj musíme povedať, že ide o vývoj systému, ktorý, žiaľ, bude môcť byť nasadený proti ľuďom, proti vlastným občanom o vývoj systému, ktorého cieľom nebude chrániť, ako to tu bolo z úst ministra mnohokrát alebo po tom, ako sme túto informáciu vytiahli, prezentované, ale, že úlohou tohto systému bude perzekvovať, sledovať, násilným, aj keď možno nie mechanickým spôsobom ľudí izolovať a vytvárať tak elektronické väzenia pre ľudí, ktorí sa ničím proti tomuto štátu neprevinili, ktorí nijakým spôsobom neprekročili zákon, ale majú len ten problém a tú smolu, že si nechcú do seba nechať pichnúť vakcínu, za ktorú im ani výrobca tejto vakcíny nijakým spôsobom neručí.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 6.10.2021 17:29 - 17:29 hod.

Marian Kotleba
Pán poslanec Čekovský, ja len že keby to čo vy spravil ktorýkoľvek poslanec opozície, tak nás znesiete pod čiernu zem. Takže akceptujeme to, čo ste spravili, ale potom poprosím rovnaký meter na všetkých. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 6.10.2021 17:11 - 17:11 hod.

Marian Kotleba
Pán podpredseda, ja sa vás len chcem spýtať, či teda po tomto, čo ste tu teraz predviedli, ešte vôbec tu platí slovo Borisa Kollára nejaké, ktoré proste dá aj v tej veci, že tlmočí závery poslaneckého grémia. Pretože vy ste dnes ho vymazali úplne z mapy. Ak teda Kollárove slovo neplatí, načo je predsedom Národnej rady? Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 6.10.2021 10:41 - 10:43 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Takže teraz najprv chlapcom Čekovskému a Benčíkovi. Ste úplne mimo, priatelia. Trošku si to naštudujte a potom rozprávajte, lebo tieto vaše hlúpe táraniny, ktoré vychádzajú z vami vlastnými mediálnymi žvástami, to je škoda reagovať, ale aspoň takto jednou vetou, aby ste už boli v kľude. A ak s tým máte nejaký väčší problém a chcete osobne takéto obvinenia, tak to povedzte konkrétne, aby som si to mohol s vami vybaviť. Ale takéto narážky to je také...
No a teraz, vraj som bol príliš tvrdý, tak budem jemnejší. Kolegynky, kolegovia, vraj sa tu teraz v rozprave rozvášnila nenávisť voči homosexuálom. No tú nenávisť, tú nenávisť, tú traumu spoločnosti jatríte a vyvolávate vy takýmito a podobnými návrhmi. Keby ste takéto hlúpe, zbytočné a len politicky motivované návrhy sem nedávali a nepredkladali, tak nikto tu žiadnych homosexuálov riešiť nebude. Nech si vo svojich bytoch, domoch medzi sebou robia, čo chcú. Nikoho to trápiť nebude. Ale vy chcete, vy to chcete povýšiť na nejakú spoločenskú normu správania a v tom je ten problém a v tom je potrebné vás kritizovať a v tom je potrebné používať aj tvrdšie výrazové prostriedky na vás, pretože na vás jednoducho dobré slovo neplatí a vám je to úplne jedno, pretože za vami stoja tie médiá a za vami stojí silný prúd mimovládok, na ktoré funguje len tvrdá jaderná kritika priamo do očí.
Takže o tom to je a nikto z vás, kolegyne, kolegovia, nikto z vás, čo ste sa ich zastávali, ste nevysvetlili, ako si dve ženy alebo dvaja muži na pustom ostrove môžu spraviť dieťa, hrdinovia.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 6.10.2021 10:18 - 10:27 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážený pán podpredseda Národnej rady, vážené kolegyne, vážení kolegovia, máme to tu na stole. Pôvodne vládny poslanec tejto tzv. konzervatívnej vlády Igora Matoviča, ktorá sa zmenila na otvorene liberálnu vládu Eduarda Hegera, prišiel s návrhom na registrované partnerstvá vraj všetkých ľudí.
V dôvodovej správe však už na šiestom riadku prvého odstavca hovorí jednoznačne o tom, že ide o páry rovnakého pohlavia a ďalej až do konca dôvodovej správy sa v podstate hovorí len o pároch rovnakého pohlavia. Takže nejde o registrované partnerstvá všetkých ľudí, ale ide o registrované páry rovnakého pohlavia, kde na začiatku si predkladateľ pomáha tým, že má pomôcť situácii ľudí, ktorí chcú, ale nemôžu uzavrieť manželstvo.
Zároveň vo svojom návrhu zákona v paragrafovom znení jasne hovorí, aké sú prekážky uzavretia takéhoto registrovaného partnerstva. A čuduj sa svete, tie prekážky sú rovnaké ako prekážky uzavretia manželstva v súčasnosti. To znamená, ak dnes existuje zákonný dôvod na uzavretia manželstva, tak tento zákonný dôvod bude existovať aj pri podaní alebo pri schválení tohto návrhu na uzavretie registrovaného partnerstva. Takže znova je to len barlička, klamstvo, ktoré nič nerieši a malo len oklamať ľudí, že akože prináša nejaké nové práva všetkým. Skutočnosť je však taká, že ide len a len výlučne o homosexuálne registrované partnerstvá.
Reči o tom, že sa nemá jednať o adopciu detí a že v žiadnom prípade nejde o to, aby partneri, ktorí si prirodzenou cestou nikdy dieťa nemôžu spolu splodiť (reakcia z pléna), tak hneď v dôvodovej správe v časti II je odsek, ktorý sa nazýva pomoc deťom vyrastajúcim s rodičmi rovnakého pohlavia. A... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Poprosím vás, páni poslanci, pán poslanec Kotleba, vás poprosím...

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
Pán podpredseda, ja vás úplne rešpektujem. Tuná andílek, nech ide bonzovať na základnú školu, keď mu to robí dobre, nech ma nevyrušuje, pán podpredseda, dobre? Ďakujem. Poprosím vrátiť čas, lebo to sa nedá. (Hlas z pléna.) Ale vy nie ste môj vychovávateľ, pán poslanec Dostál. Vy ste možno boli andílek na základnej škole, kde ste sa udávaním a bonzovaním živili, okej, ale tu sme v parlamente. Dobre, tak sa spamätajte! (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Pán poslanec Kotleba, nasaďte si rúško. Pán spravodajca, pán navrhovateľ, poprosím vás, neskáčte do rečí rečníkovi, ktorý má slovo. A, pán Kotleba, poprosím vás, aby ste rešpektovali nariadenia, aj keď s ním možno nesúhlasíte, ale poprosím vás, nech sa páči.

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
Pán podpredseda, ďakujem. Takže máme v dôvodovej správe časť II, ktorá sa nazýva pomoc deťom vyrastajúcim s rodičmi rovnakého pohlavia. Kolegyne, kolegovia, povedzte mi, ako môžu byť rodičia rovnakého pohlavia? Ako si dvaja, začnem tým jemnejším prípadom, ako si dve ženy samé na pustom ostrove vedia spolu spraviť dieťa? Zoberte Janku s Evičkou, dajte ich na pustý ostrov a vráťte sa o rok, či tie dve ženy jedna z nich bude tehotná. No poďte mi niekto povedať, že to tak bude, pán poslanec Valášek, alebo niekto.
A poďme teda na ten exemplárnejší príklad. Zoberte pána poslanca Valášeka a pána poslanca Žiaka, dajte ich na pustý ostrov a poďme sa po roku pozrieť, či jeden z nich bude tehotný. No, jednoducho to je nemožné, je to proti prírode, je to proti normálnosti, je to proti Bohu, je to proti všetkému, aby dve ženy samé so sebou alebo dvaja muži sami so sebou mohli mať dieťa, preto dieťa mať nemôžu. Tak keď to tu vidíme a čítame, že s rodičmi rovnakého pohlavia, tak vidíme, o čo sa tu celé hrá. Toľko k dôvodovej správe.
Omnoho dôležitejšie ako táraniny v dôvodovej správe je paragrafové znenie. A paragrafové znenie úplne jasne hovorí, kolegyne, kolegovia, a hlavne, vážení občania, že tu v tomto návrhu zákona sa jedná o absolútny pokus o prekopanie rodinného práva na Slovensku.
V § 3 totiž sa jasne hovorí o tom v odsekoch 6 a 7, že je to ušité na to, aby na Slovensku mohli registrované partnerstvá uzatvárať homosexuáli cudzej štátnej príslušnosti, to znamená cudzinci.
V § 4 sa dokonca počíta s tým, že dvaja ľudia môžu mať medzi sebou manželstvo, takéto partnerstvo alebo ešte iný obdobný zväzok. Ja sa pýtam, čo je ešte iný obdobný zväzok. Že si žena zoberie krokodíla? Alebo sa muž ožení s opicou? Lebo to presne o tomto tu je.
V § 9 v ods. 3 je zo zákona o rodine skopírované ustanovenie o vyživovacej povinnosti, kde tu predkladatelia hovoria, že vyživovacia povinnosť medzi dvoma životnými partnermi, podľa dôvodovej správy vieme, že ide o homosexuálov, čiže medzi dvoma homosexuálmi, predchádza vyživovacej povinnosti voči vlastným rodičom.
Znova sa vrátim k deťom, bolo to tu už spomínané, že oni nechcú adopciu detí. § 12 v tomto návrhu, kolegyne, kolegovia, hovorí a nazýva sa výkon rodičovských práv a povinností životnými partnermi. A lahôdka pre tých, čo ešte ste vládni poslanci a uvažujete trošku a máte v sebe kúsok toho normálneho a nenechali ste sa proste zmanipulovať, v § 15, to vám dávam do pozornosti, je dokonca nárok na bezpodmienečné osvojenie dieťaťa bez súhlasu biologických rodičov. Tu je to pripravené, tu sa to pripravuje, že za určitých podmienok bez súhlasu biologických rodičov si budú môcť dvaja úchyláci, buzeranti, osvojiť dieťa. A my sa tvárime, že sa nič nedeje, že sa nič nedeje.
Toto je začiatok absolútnej degenerácie a likvidácie slovenskej spoločnosti. A preto, pán podpredseda, si dovoľujem a dávam to do pozornosti pánovi spravodajcovi, v zmysle § 73 zákona o rokovacom poriadku Národnej rady podať tento procedurálny návrh, a síce podľa § 73 ods. 3, aby sa Národná rada uzniesla na tom, že nebude pokračovať v rokovaní o tomto návrhu zákona.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 6.10.2021 10:13 - 10:14 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec Žiak, vy ste začali tak celkom dobre, že sloboda, aby ľudia boli slobodní vo svojich právach, vo svojom nejakom postavení. Zažali ste tam proste o tej slobode. A ja som vám chcel dať otázku, že teda keď ste tak veľmi za tú slobodu, že či vám nevadí, že aj vy tam ste stáli s tým náhubkom ako Hannibal Lecter, ktorý vám niekto proste len tak predpísal a poslušne si ho dáte. Vláda núti ľudí nosiť tie náhubky, hoci výrobcovia rúšok jasne píšu, že tie rúška nechránia pred vírusmi a vy potom v náhubku ako symbol zotročenia idete rozprávať o slobode.
No, ale na konci toho vášho vystúpenia a o tom bola aj reakcia vášho kolegu Valášeka, to v podstate vyznelo, že vy a poslanec Valášek ste sa hádali, kto viac bude v tomto parlamente obhajovať buzni. Ak to má byť nejaká, ak to má byť nejaké posolstvo pre národ, posolstvo pre ľudí, že poslancov platia v tomto ťažkom čase tak štedro na to, aby sa dvaja medzi sebou hádali, že kto je viacej za buzni, tak potom sa nečudujte, keď zajtra bude plný internet vtipu o tom, že Žiak s Valášekom sa hádal, že kto bude muž a kto bude žena.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.9.2021 18:33 - 18:35 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Baránik, začnem tým, že vám pripomeniem, že súčasný generálny prokurátor JUDr. Žilinka je generálnym prokurátorom zvoleným vládnom väčšinou.
A teraz, pán poslanec Baránik, ja som celkom nerozumel tým, čím ste začali. Povedali ste, že jedinou zmenou, ktorú súčasný generálny prokurátor priniesol, bolo, že sa stíhajú všetci mafiáni bez ohľadu na politickú príslušnosť. Veď ale to je predsa to najväčšie víťazstvo! Veď čo je, čo je na tom zlé?! Veď, veď, čo viac si môžme od nestranného, nezaujatého a politicky neovládaného generálneho prokurátora sľubovať, ako to, že začne stíhať všetkých mafiánov, alebo ako vy hovoríte, gaunerov, bez ohľadu na to ku, ktorej strane alebo ku ktorému politikovi, alebo nejakej celebrite sú nejakí blízki. Veď predsa to, to sme chceli, nie? To sme chceli a všetci ľudia, ktorí... alebo všetci poslanci, ktorí volili JUDr. Žilinku, tak to aj od neho očakávali. A dnes vy to skonštatujete, že to presne Žilinka robí, a ja sa pýtam, že čo je na tom zlé. Že čo je na tom zlé, že robí všetko štýlom padni, komu pani, bez ohľadu na politický dres? Takže to som celkom nepochopil, pán Baránik. Možnože ste sa len trošku tak nech... nechtiac priznali, že to je to, čo vám vadí, že to je to, čo vám vadí, a vidíme a vidíme, že keď sú vašej strane blízki ľudia zapojení do drogového biznisu, tak Špecializovaný trestný súd ich púšťa z väzby ako nič.
A samotná správa o činnosti, pán poslanec Baránik, ja som čítal celú tú správu o činnosti a čítal som aj celú správu o činnosti Úradu špeciálnej prokuratúry. A čuduj sa svete, pán Baránik, niektoré pasáže sú v týchto správach úplne totožné. Do písmenka totožné. Čiže podľa vašej logiky by to malo znamenať, že aj správa o činnosti UŠP je zlá, resp. osoba špeciálneho prokurátora sú zlé. Povedzte, prosím, na to svoj názor.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.9.2021 17:59 - 17:59 hod.

Marian Kotleba
Ďakujem všetkým kolegom za faktické poznámky a budem zvedavý teda na to, že či pán generálny prokurátor nejakým spôsobom na tieto moje argumenty alebo otázky týkajúce sa čisto len Správy generálneho prokuratúra Slovenskej republiky o činnosti prokuratúry v roku 2020 zareaguje a možnože nám ešte viac ďalšieho svetla prinesie do týchto oblastí. Ďakujem pekne.
Skryt prepis