Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie

18.9.2020 o 10:54 hod.

Mgr.

Michal Šipoš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie spoločného spravodajcu 26.1.2021 13:37 - 13:38 hod.

Michal Šipoš Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, vážené pani poslankyne, vážení páni poslanci, predseda Národnej rady Slovenskej republiky rozhodnutím č. 400 z 21. januára 2021 pridelil návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 223/2019 o sčítaní obyvateľov, domov a bytov v roku 2021 a o zmene a doplnení niektorých zákonov, tlač 405, na prerokovanie Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj v termíne ihneď.
Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj prerokoval návrh vlády na skrátené legislatívne konanie na svojej 20. schôdzi dňa 25. januára 2021.
Výbor svojím uznesením č. 61 z 25. januára súhlasil s návrhom vlády na skrátené legislatívne konanie a odporučil Národnej rade Slovenskej republiky s návrhom vlády na skrátené legislatívne konanie vysloviť súhlas s tým, že prvé, druhé a tretie čítanie k vládnemu návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 223/2019 o sčítaní obyvateľov, domov a bytov v roku 2021 a o zmene a doplnení niektorých zákonov, sa uskutoční na 23. schôdzi Národnej rady Slovenskej republiky.
Vážený pán predsedajúci, skončil som, prosím, otvorte rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 10.12.2020 15:12 - 15:12 hod.

Michal Šipoš
Ďakujem pekne. Vážený pán predsedajúci, prosím v mene štyroch poslaneckých klubov OĽANO, SME RODINA, SaS, ZA ĽUDÍ, navrhujeme po prerokovaní vládneho bodu o Ústavnom súde, tlač č. 359, prerušiť schôdzu do budúceho štvrtka na 9.00 hod.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 8.12.2020 15:45 - 15:47 hod.

Michal Šipoš Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Ďakujem kolegom za podporu, milé slová. Ja ku kolegom, ktorí nosia truhly pred rodinné domy, poviem len jednu vec.
Pán Mizík, kľudne modlite sa, ja budem rád, keď sa budete modliť, a verím, že Duch Svätý vás osvieti, aby ste pochopili, o čom tá vaša politika je.
Ja som poznal jedno dievča, poviem taký osobný príbeh, poznal som jedno dievča, ktoré bolo zdravotne ťažko postihnuté od narodenia. A občas, keď som mohol, tak som jej nejakým spôsobom pomohol, stretli sme sa na nejakom liečebnom pobyte, a tak medzi rečou, keď som sa jej pýtal, že kto jej ešte tak pomáha, tak ona mi povedala, že sú ešte ľudia, ktorí jej nezištne pomáhajú tak, že sa, samozrejme, neukazujú a nefotia sa s ňou. Veľa našich poslancov napríklad takto pomáha, ale nedávajú šeky a neukazujú sa, akí sú hrdinovia, a už tobôž nie s nacistickými odkazmi. A to dievča mi povedalo jednu vec, že dostala možnosť, dostala ponuku, či by nechcela pomoc aj od ĽSNS. Ale mala, bola tam jedna podmienka, že celá jej rodina sa musí odfotiť s predstaviteľom ĽSNS spolu s tým šekom, inak pomoc a peniaze nedostane. Jej rodičia to odmietli, pretože nesúhlasia s vašou politikou a tie peniaze nakoniec nedostala. Dnes je už nebohá.
A ja sa vás chcem opýtať, že ako s tým vy dokážete žiť, že obhajujete značku, stranu, ktorá takýmto nechutným spôsobom vydiera postihnutých ľudí. Ako s tým dokážete žiť? Ako s tým dokážete zaspávať? A toto je pravda. To, čo som, to, čo som teraz povedal, je... (Prerušenie vystúpenia časomerom. Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 8.12.2020 15:17 - 15:26 hod.

Michal Šipoš Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Pán predsedajúci, milé kolegyne, kolegovia, milá opozícia, raz, dva, tri, štyri, šiesti kolegovia sú tu z opozície, ktorých zaujíma. (Reakcia z pléna.) Pán Kollár, neviem, čo je, ale tých, čo registrujem, tak šiestich. To svedčí tiež o tom, že ako pristupujú k svojej práci, resp. ako ich zaujíma, ako môžeme prorodinne pomôcť, v tomto prípade tehotným budúcim mamičkám.
K strane, ktorá nosí truhly pred rodinné domy poctivo postavené, kde žijú rodiny, kde žijú deti, strane, ktorá šíri nenávisť, ktorá ignoruje pravidlá, nenosí rúška a potom nakazí celý klub, potom už nosí rúška, vysmieva sa z pravidiel, snaží sa robiť všetko zle len preto, aby získali nejaké politické body, k tejto strane sa ja nebudem vyjadrovať v tomto vstupe.
Ja sa chcem obrátiť na mojich kolegov, koaličných poslancov, ale aj tých z opozície, ktorých to zaujíma. Aby som to tak v skratke zhrnul. Jedná sa o tehotenský príspevok, ktorý sme v hnutí OĽANO pripravovali ešte v minulom volebnom období. Kolegynka Drábiková to spomínala. My sme to predkladali do parlamentu, vtedy, samozrejme, vôľa nebola, pretože sociálna demokracia, či SMER 1, alebo SMER 2, si vtedy potrebovali napchávať vrecká, aby mali na svoje haciendy, aby mali na svoje drahé hodinky, ako tu spomínal môj kolega, aby ukazovali, akí sú silní, akí sú veľkí, kto má aké drahé auto. A, samozrejme, potom rýchlo, rýchlo pred voľbami treba niečo robiť, tak poďme prijať tie 13. dôchodky, ktoré sľubujeme desať rokov, ktoré sme už oblepili možno trikrát celé Slovensko. Tak potom sa už pred tými voľbami, samozrejme, aj treba rýchlo nejak odsúhlasiť tie 13. dôchodky.
No my sme v našom hnutí poctivo bojovali. Poctivo sme bojovali proti zlu. Vtedy, keď to nebolo veľmi populárne, vtedy, keď Kočner bol susedom Fica, keď Fico býval v Bonaparte, keď políciu ovládali ľudia ako Kaliňák, Gašpar a tak ďalej a tak ďalej. Tie mená dnes už všetci poznáme. A tá organizovaná skupina dnes je vo väzbe. Samozrejme, že tie pozostatky SMER-u a tí poslanci za jeden alebo druhý SMER sa snažia hrať nejakú hru a teraz narýchlo ich napadá jedine čo, tak poďme rýchlo to referendum, že? Aby sme mohli to ešte nejako zvrátiť, ponadávať si na vládu, ponadávať si na to, aký je tu chaos. A cieľ je jasný: dostať sa naspäť k moci a zase hrať to divadlo o sociálnom štáte, o tom, akí oni sú sociálni, prorodinní a tak ďalej. A vo finále, všetci vieme, ako to dopadlo.
No naše hnutie a naši poslanci, ktorí dostali dôveru v týchto tohtoročných voľbách, veľakrát sú to ľudia, ktorí sú aktivisti, ktorí sú v tých svojich komunitách či už poslancami, primátormi, obyčajnými ľuďmi. Nie sú žiadni papaláši, nie sú to žiadni povzbudzovači zla alebo burcujúci k zlu. Ani jeden z týchto poslancov nenosí truhly pred rodiny, ktoré si poctivo postavili dom, kde žijú dve dievčatká. Ani jeden z týchto poslancov si to nedovolí, pretože vedia rozoznať, čo je zlo, kto bojuje za zlo, kto ho presadzuje a kto presadzuje dobro.
A takto vznikol aj tento návrh. Vtedy, ja si to veľmi dobre pamätám, tí naši poslanci, mnohí tu teraz nie sú, mnohí sú ministrami, ale zvažovali sme, ako naše tie návrhy, ktoré sme mali po celé tie roky, ako ich dať na svetlo božie, ako prehovoriť k ľuďom na Slovensku, že máme aj takýto nápad, takýto návrh, pomohlo by to rodinám, pomohlo by to tým tehotným mamičkám. A vtedy sme si povedali, že dáme anketu „Rozhodni to“ a budeme sa pýtať ľudí, či sú za to. Samozrejme, že tá anketa mala aj nejakú štábnu kultúru. Mali sme tam overenie telefónneho čísla, mali sme tam mailovú adresu na jednu osobu, hlasovať mohol len jeden človek. Nie ako teraz sa tu snaží digitálny líder predstaviť anketu, kde ľudia v Malajzii môžu 50-krát za deň zahlasovať za tú anketu, či chcú referendum na Slovensku. Bolo to poctivo urobené s obyčajnými technikmi, IT-čkármi, ktorí sa vyznajú v tom, ako sa robia ankety. A veľká väčšina, drvivá, ľudí povedala, že chce, chce, aby tie tehotné mamičky, pracujúce mamičky mali tých 200 eur.
A dnes prichádzame s týmto návrhom zákona a dnes pravdepodobne, a keď bude hlasovanie, ho aj presadíme. Uvidíme, či bude dnes, či bude zajtra. Ale toto je pre mňa politika prorodinná. Toto je pre mňa to, za čo sme bojovali v našom hnutí dlhé roky, aby sme mohli prinášať na Slovensko dobré veci. Aby sme mohli pomáhať rodinám, mamičkám, aby sme proste vedeli tie rodiny nejakým spôsobom motivovať k tomu, aby si mohli dovoliť mať to dieťatko.
Takže ja som veľmi hrdý aj na koaličných poslancov, ktorí nám pomáhajú v tomto neľahkom boji, mnohokrát dezinformácií, mnohokrát otáčania pravdy na lži, že môžme prísť s takýmito návrhmi. A my s tými návrhmi budeme prichádzať. Budeme postupne krok po kroku prichádzať s návrhmi, ktoré budú pomáhať rodinám, budú pomáhať chudobným, chorým, slabým, tak ako sme to ľuďom sľúbili.
A neodradia nás rôzne protesty, porušovania pravidiel, jeden pred druhým sa predbieha, kto si dá viacej to rúško dole. A v konečnom dôsledku sa šíri vírus, s ktorým bojuje celý svet. A dnes už vieme, že zomierali ľudia, ktorí boli na týchto protestoch. Ale vám je to jedno. Samozrejme. Vy budete robiť čím horšie, tým lepšie pre vás. A preto som veľmi rád, že už v budúcom roku toto, tento návrh pomôže možno viac ako
40-tisíc mamičkám.
Preto som veľmi rád, že sa nám podarilo napriek ťažkej kríze, ktorú máme, vybojovať tie peniaze zo štátneho rozpočtu, budúci rok je to viac 40 mil. eur. A, samozrejme, ďalšie roky to bude narastať. Bude to v roku 2022 viac ako 60 mil. eur.
A ja som veľmi rád, že tie peniaze neskončili na nejakej jachte, neskončili v Nice, v Cannes, neskončili na Slavíne v nejakých luxusných vilách, ktoré sú obložené z mramora od hora až dole, ale že skončia pri týchto 40-tisíc mamičkách, budúcich. Na to som veľmi hrdý.
A ja vás chcem povzbudiť, kolegovia, že pomaly, isto, keď to budeme robiť a prinášať, ľudia na Slovensku pochopia, o čom je politika OĽANO, o čom je táto politika našej koalície, a začnú sa im postupne otvárať oči.
Samozrejme, aj ZA ĽUDÍ, Juraj. Verím, že aj vy ste tí, ktorí chcete prinášať tieto veci, a ja sa veľmi teším, že môžeme prinášať takéto návrhy spoločne.
Samozrejme, tak ako hovorili už aj moji predrečníci kolegovia, nezabudli sme ani na študentky dospelé, nezabudli sme ani na policajtky, ani na hasičov, hasičky, pardon, vojačky.
A takisto, ako hovoril aj môj predrečník pán poslanec Cmorej, ak sú tu nejaké nezrovnalosti, resp. ak sú tu ešte veci, ktoré treba vychytať, ja som veľmi rád a teším sa, že minister na poslednom rokovaní, kde sme sa o tom bavili, minister práce pán Krajniak prisľúbil túto pomoc, aby sme tieto nezrovnalosti do budúcna zapracovali, aby sme tento systém zjednodušili a aby tie všetky nedostatky, ktoré nám tu zanechali digitálni lídri od pána Rašiho cez pána Pellegriniho, kde sa, kde si točili videjká, ako to oni všetko jedným klikom vedia zabezpečiť, premrhala sa miliarda eur a vo finále vidíme, že ten systém kolabuje, nefunguje.
Ja verím, že sa nám to podarí. A chcem všetkých povzbudiť, že my neskončíme, my budeme pracovať, budeme pracovať pre ľudí, pre chorých, slabých, pre rodiny a tento boj nevzdáme.
Ďakujem veľmi pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

3.11.2020 10:55 - 11:10 hod.

Michal Šipoš Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Drahá snemovňa, milí kolegovia, kolegynky, chcem vám predložiť návrh zákona, ktorý vychádza z toho, čo sme sľúbili ľuďom pred voľbami. Možno si viacerí z vás pamätajú, keď sme ľuďom dali hlasovať v ankete „Rozhodni to!“, či sú za to, aby tehotné mamičky, budúce mamičky mohli od štvrtého mesiaca tehotenstva poberať tehotenský príspevok.
Tento zákon sa týka najmä toho, aby pracujúce matky mohli poberať tento príspevok tehotenský vo výške 200 euro, samozrejme, potom sa to bude následne v ďalších rokoch zvyšovať. Samozrejme, mysleli sme aj na študentky plnoleté na stredných školách takisto aj vysokoškoláčky, ktoré sú zahrnuté v sociálnom poistení, aby aj ony mohli mať to tehotenské štipendium. Taktiež v tom zákone myslíme na profesionálne vojačky, policajtky, kde im to bude v rámci ich daných zákonov umožnené.
Čiže v podstate v skratke, keď to tak zjednoduším, aby som nezdržiaval, jedná sa o novú dávku, tehotenský príspevok vo výške 200 euro pre pracujúce budúce mamičky.
Ja verím, že všetci, čo sme v tejto snemovni, s tým nebudeme mať problém a podporíme tento návrh zákona.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

25.9.2020 13:31 - 13:46 hod.

Michal Šipoš Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne všetkým kolegom za upresnenie a povzbudivé slová. Ja verím, že spoločne sa nám podarí presvedčiť čo najviac poslancov v tomto pléne, aby sme podporili tento návrh, aby získal čo najviac hlasov a tým pádom verím, že povzbudíme aj ďalších či už primátorov, starostov, obecných, mestských poslancov, aby si, keď si možno doteraz nevšimli tento problém alebo možnože neupriamili na to pozornosť, tak aby sa na to zamerali a ja môžem len fakt potvrdiť, že mestá a obce, v ktorých som ja bol a ten hazard bol pred tým, následne ho zrušili, tak sa tam oveľa lepšie žije. Je tam, by som povedal, taká aj lepšia atmosféra.
Najmä môžem povedať, na východe kde veľa ľudí z tých vylúčených spoločenstiev chodilo tam hrávať a ja som veľakrát zažil aj to, kedy matky s deťmi čakali svojich otcov, manželov pred herňami a doslova ich niekedy ťahali z tých herní, aby, aby jednoducho nehrali. Ale ten biznis je vyslovene nastavený tak, aby tých najslabších, najjednoduchších, najbiednejších ľudí, ktorí dokážu oklamať tou reklamou a tým štrnganím tých mincí, tak ich privádzajú do zúfalstva a celé ich rodiny.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 25.9.2020 13:16 - 13:31 hod.

Michal Šipoš Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Ctená snemovňa, veľmi sa teším, že naši opoziční kolegovia tu vôbec nie sú, to myslím v úvodzovkách, že nechodia do roboty a viem, že je síce piatok a poobede, ale bolo by slušné, keby tu aspoň nejakí zástupcovia sedeli a vypočuli si naše argumenty, resp. túto problematiku. Ale zjavne im na tom nezáleží a tak ako aj v našom meste sme dlho bojovali proti hazardu a herniam, tak či už poslanci SMER-u, alebo možno teraz aj HLAS-u SMER-u nám vytrvalo oponovali a robili všetky obštrukcie, aby sme nemohli tie herne z nášho mesta dostať preč. Takže toto je tak na úvod, že ma to mrzí. Ďakujem kolegom, ktorí tu vytrvali z koalície a počúvajú naše argumenty.
Čo sa týka tohto návrhu, v podstate už aj hlavný predkladateľ aj pán spravodajca základné informácie uviedli. Ja len to zhrniem, že tým cieľom je, aby mestá a obce, mestskí a obecní poslanci mohli sa rozhodovať slobodne, aby tam nemuseli byť nezmyselné petície o tom, že sa tam narúša verejný poriadok, aby jednoducho sami, keďže to mesto a tú obec poznajú najlepšie, mohli rozhodnúť, či chcú mať tú herňu, či chcú mať tie, tie hazardné hry vo svojom meste, vo svojom katastri, alebo nechcú. Keďže bola veľmi dobrá debata v prvom čítaní, my sme si vypočuli aj argumenty ctených poslancov, ktorí tu momentálne nie sú, a zapracovali sme ich do našich pozmeňujúcich návrhov. Sú to v podstate tie spomínané kvízomaty, aby sme jasne zadefinovali, čo je kvízomat, aby sa nestávalo to, ako sa teraz deje v mnohých mestách a obciach, že síce mestskí a obecní poslanci ten hazard zakážu, tie herne tam nie sú, ale potom prídu takí vychytrálkovia, ktorí si tam donesú kvázi tie kvízomaty a následne ďalej biznis funguje s tým, že už potom to ani štát nemá pod kontrolou, pretože to nie je regulované, nie je to kontrolované a oni za to neplatia žiadne dane. Preto sme sa rozhodli zapracovať aj tú problematiku a zadefinovanie tých kvízomatov a taktiež som veľmi rád, že aj naši kolegovia z koalície tam doplnili ďalšie návrhy a to sa týka aj tých sociálnych zariadení, aby to bolo čo najďalej od tých ľudí, ktorí sú najviac ohrození či už školy, škôl... školy, detské domovy, DSS-ky, proste všetky tie zariadenia, kde by tí ľudia nejakým spôsobom mohli prepadnúť gamblingu a tomuto hazardu.
No a v neposlednom rade som veľmi rád, že my vlastne neobmedzujeme to podnikanie, kde možno tá druhá protistrana hovorí, že my to nejakým spôsobom, ide to na úkor slobodného podnikania, ale my v podstate dávame možnosť obciam a mestám, aby oni sa rozhodli, či to chcú alebo nechcú. Oni najlepšie vedia, ako to mesto, tá obec trpí alebo im je to možno jedno, ale my dávame slobodnú vôľu tým mestským, obecným poslancom, čiže my nič teraz tu nejdeme celoslovensky zakazovať. Tých obcí a miest na Slovensku je zhruba tritisíc a pokiaľ ja mám informáciu, tak do dnešného dňa tie herne zakázalo do sto samospráv. Čiže je to fakt o tom, aby sme my dali tú príležitosť a tú možnosť tým mestským a obecným poslancom, aby sa oni slobodne rozhodli, čo chcú a čo nechcú.
Tretia vec, ktorá tam je, je... Ako? (Reakcia spravodajcu.) Je prekonanie prekážky. To znamená, aby sme jednoducho uľahčili jednoducho ten, tú, tým zamestnancom, aby mohli odobrať ten prístroj. To znamená, že ak teraz sa stalo to, že prišli tí zamestnanci toho úradu na dané miesto a videli, že tam ten kvízomat je, tak v podstate či už ten prevádzkar, alebo ten zamestnanec sa im mohol vysmiať do tváre. Teraz nastúpi to alebo malo byť nastúpiť to, že ak jednoducho oni tie kvízomaty majú a podnikajú v podstate nelegálne, tak tá daná kontrola môže im ten kvízomat vziať.
Čiže zhruba asi toľko. Ja vás len chcem poprosiť o podporu, aby sme, aby sme trošku zase mohli tým samosprávam v podstate tým obecným a mestským poslancom dať tú voľnú ruku, tú rozhodovaciu možnosť. Asi sami primátori, starostovia a mestskí poslanci, ktorí ste tu, ktorí to počúvate, viete, o čom hovorím. Takže dúfam, že pomôžeme tým mestám a obciam a prejde to s veľkou podporou, aby sme vyslali jasný signál celému Slovensku, že takéto neduhy my na Slovensku veľmi nechceme, a v podstate ide o to, aby sa každý mohol slobodne rozhodnúť, aby sme ochránili hlavne tých najslabších.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 24.9.2020 17:03 - 17:04 hod.

Michal Šipoš
Ďakujem, pán predsedajúci, chcel by som podať procedurálny návrh, návrh v mene štyroch poslaneckých klubov OĽANO, SME RODINA, SaS, ZA ĽUDÍ, navrhujem presunúť bod č. 76, tlač 240 za bod č. 68, tlač 154.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 23.9.2020 17:03 - 17:03 hod.

Michal Šipoš
Ďakujem pekne. Chcel by som dať procedurálny návrh na základe štyroch poslaneckých klubov – OĽANO, SME RODINA, ZA ĽUDÍ – navrhujem presunúť bod č. 69 (tlač 152) a pevne ho termínovať na piatok 25. 9. po správe o stave použitia ITP (bod č. 67, tlač 191) a bod č. 68 (tlač 154) následne po ňom.
Skryt prepis
 

Vystúpenie 18.9.2020 10:54 - 10:57 hod.

Michal Šipoš Zobrazit prepis
Vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj ako gestorský výbor k návrhu skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 181/2014 o volebnej kampani a o zmene a doplnení zákona č. 85/2005 o politických stranách a politických hnutiach v znení neskorších predpisov (tlač 158), podáva Národnej rade v súlade s § 79 ods. 1 zákona Národnej rady č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady spoločnú správu výborov Národnej rady.
Národná rady uznesením č. 216 z 15. júla 2020 pridelila predmetný návrh zákona na prerokovanie týmto výborom: Ústavnoprávnemu výboru Národnej rady, Výboru Národnej rady pre verejnú správu a regionálny rozvoj a Výboru Národnej rady pre kultúru a médiá. Výbory prerokovali predmetný návrh zákona v lehote určenej uznesením Národnej rady. Poslanci Národnej rady, ktorí nie sú členmi výborov, ktorým bol návrh zákona pridelený, neoznámili v určenej lehote gestorskému výboru žiadne stanovisko k predmetnému návrhu zákona.
Výbory Národnej rady, ktorým bol návrh zákona pridelený, zaujali k nemu nasledovné stanoviská: ústavnoprávny výbor uznesením č. 94 z 8. septembra 2020 s návrhom zákona súhlasil a odporučil ho Národnej rade schváliť s pozmeňujúcim a doplňujúcim návrhom, výbor pre verejnú správu a regionálny rozvoj uznesením č. 27 z 9. septembra 2020 s návrhom zákona súhlasil a odporučil ho Národnej rade schváliť s pozmeňujúcim a doplňujúcim návrhom, výbor pre kultúru a médiá uznesením č. 38 z 2. septembra 2020 s návrhom zákona súhlasil a odporučil ho Národnej rade schváliť s pozmeňujúcim a doplňujúcim návrhom.
Z uznesení výborov Národnej rady uvedených pod bodom III spoločnej správy vyplynul jeden pozmeňujúci a doplňujúci návrh, ktorý nebudem čítať, nakoľko máte spoločnú správu rozdanú. Gestorský výbor odporúča o návrhoch výborov Národnej rady Slovenskej republiky, ktoré sú uvedené v spoločnej správe, hlasovať takto: hlasovať o jedinom bode s odporúčaním gestorského výboru schváliť.
Gestorský výbor na základe stanovísk výborov odporúča Národnej rade predmetný návrh zákona schváliť v znení schváleného pozmeňujúceho a doplňujúceho návrhu uvedeného v tejto spoločnej správe.
Spoločná správa z výborov Národnej rady bola schválená uznesením gestorského výboru č. 30 z 9. septembra 2020. Týmto uznesením ma výbor zároveň poveril ako spoločného spravodajcu, aby som na schôdzi Národnej rady pri rokovaní o predmetnom návrhu zákona predkladal návrhy v zmysle príslušných ustanovení zákona č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady v znení neskorších predpisov.
Pán predsedajúci, skončil som.
Skryt prepis