Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.5.2021 o 18:05 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie v rozprave 11.5.2021 18:06 - 18:16 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Vážené dámy, vážení páni, milí poslanci OĽANO, ktorí ste tu zostali, predovšetkým ku vám budem cieliť svoju rozpravu, pretože podľa môjho hlbokého presvedčenia je váš predseda Igor Matovič regulérny blázon. Blázon, ktorý by nemal zastávať ani šéfa rodičovského združenia v materskej škôlke, a nieto ešte predsedu vlády Slovenskej republiky.
Pre mňa nie je nejakou novinkou to, že Igor Matovič nie je psychicky spôsobilý na to, aby mohol zastávať vysokú a významnú ústavnú funkciu, dokonca tú, ktorá mu prepožičiava najväčšiu moc v celej Slovenskej republike, pretože som tu bol ako poslanec aj v minulom volebnom období a zažil som ho v opozičných laviciach. Nemal som problém s tým, keď opozícia úplne legitímne a fakticky, a o to som sa vždy snažil aj ja, kritizovala vládne prešľapy, nesprávne zákony, jednoducho prichádzala s tým, čo bolo konštruktívne a čo bolo správne. To, čo ale predvádzal Igor Matovič a čo som na vlastné oči videl, ma presvedčilo o tom, že tento človek nikdy v živote nemôže štát riadiť tak, aby sme sa buď nemuseli hanbiť, alebo všetci ako zdraví, normálni ľudia niekde skrývať a čakať, čo zase tento blázon vymyslí. A to, že som mal pravdu, to dnes vidíme, práve v týchto časoch.
Zažil som ho tu, keď sa na tlačovej konferencii rozplakal a tvrdil, že sa mu smeráci vyhrážajú, že ho zabijú, alebo nejakí smerácki nasadení agenti, že ho chcú hodiť pod vlak a že on sa bojí o svoj život. A keď ho potom Kaliňák vyzval, aby si požiadal o policajnú ochranu, tak povedal, že nemá záujem, lebo im neverí, policajti ho chcú zabiť. Stihomam, áno, normálne mal, zbláznil sa úplne a prestal chodiť do parlamentu, lebo to bola vraj podmienka týchto smerákov, aby, chudák, nemohol SMER-u škodiť. Hovorím si, nádhera, nádhera. Tak rok a pol nechodil do parlamentu, dával rozhovory pre bulvárne médiá, ako si stavia schodíky pri dome, usmieval sa, mandátu sa nevzdal, proste bola tu tá lavica prázdna. A povedal, že jednoducho ho zastrašili, že on musí ustúpiť a tak ďalej.
Mnohé hlasy hovorili, že sa bol liečiť niekde v nejakom ústave, ja to neviem potvrdiť, hovorí sa hocičo, ale potom náhle sa Igor Matovič vrátil tu do parlamentu a začal biť do toho SMER-u ešte neporovnateľne viac ako predtým. Si hovorím, tí smeráci sú nejakí zvláštni, tak predtým ho chceli zabiť, zlikvidovať, hodiť pod vlak, on sa stratil, zmizol, zľakol sa a potom sa vrátil a plnou parou začal biť znovu a vyhrážky prestali. Neuveriteľné, no nie?
Skúsme zobrať do úvahy to, že Igor Matovič, ako chorý blázon si toto celé vymyslel, zahral pred novinármi formu, rozplakal sa ako malé dievča, takisto ako sa rozplakal, keď mu Danko vtedy prečítal nejaký list na tlačovej konferencii. Všetci si pamätáme tú legendárnu scénu, ja to nedám a s plačom sa pobral preč.
A dnes tento človek, o ktorom som už vtedy vedel, že jeho chorý na hlavu, zastáva najvyššiu pozíciu vo vláde. Môžete hovoriť, áno, Eduard Heger je predseda vlády, všetci dobre vieme, aj kolega Miro Suja to tu správne povedal, ako to v skutočnosti funguje. A práve presne preto, preto, čo Igor Matovič na Slovensku všetko navystrájal a čo nám ukázal, sme predložili tento návrh ústavného zákona, ktorý by do ústavy zadal jasnú podmienku pre každého člena vlády, pre každého ministra a teoreticky aj pre podpredsedu vlády a pre premiéra samotného, aby musel zdokladovať svoju psychickú spôsobilosť, takisto ako ju zdokladuje vodič kamiónu, majiteľ, držiteľ zbrojného preukazu, policajt, vojak, skrátka profesie a ľudia, občania, ktorí môžu svojím konaním alebo tým, čo jednoducho majú v opatere, spôsobiť obrovskú škodu iným alebo škodu na živote a tak ďalej. Úplne legitímna, normálna podmienka. Ak človek, ktorý riadi niekoľko desiatok ton vážiace nákladné vozidlo, musí mať testy psychickej spôsobilosti u klinického psychológia, všetci to považujeme za úplne normálnu a legitímnu podmienku, pretože s takýmto niečím dokáže človek zabiť desiatky a možno aj stovky ľudí. Videli sme to na juhu Francúzska pri tom teroristickom útoku. A preto si povieme, áno, je to normálne, veď predsa takýto automobil vie byť veľmi nebezpečnou zbraňou.
Ale ak človek, ktorý riadi celý štát, ktorý prijíma legislatívu, ktorý má na starosti armádu, ktorý má na starosti políciu, ktorý môže dávať iných do väzby, ktorý má na starosti životy 5,5 mil. obyvateľov Slovenskej republiky, a o to viac bezprecedentne v krízovej situácii nie je psychicky spôsobilý alebo nemá takýto doklad o psychickej spôsobilosti a existuje tu dôvod na pochybnosť o tom, že tu takýto doklad by nikdy ani nezískal, pretože by tým testom neprešiel, tak je to katastrofa. Je to katastrofa.
A teraz sa nejedná len o Igora Matoviča, aj keď on bol ten hlavný štartovací bod. On bol ten moment, on bol ten dôvod, pre ktorý sme si povedali, my tieto testy psychickej spôsobilosti na Slovensku skrátka potrebujeme.
Miro Suja tu hovoril o ministrovi Naďovi, ktorý ľuďom na Slovensku nadával do opíc, do opíc len preto, že si dovolili vyjadriť kritický názor voči tejto vláde, že sa ľudia dokázali postaviť a povedať si, nepáči sa nám, čo robíte, nepáči sa nám, že nás pripravujete o prácu, chceme normálne, dôstojne žiť bez vašich nezmyselných obmedzení, ktoré nikam nevedú. No tak on im povedal: „Ste všetci len opice a náckovia.“ Toto presne vedel. A mnohokrát tu mám s ním skúsenosti, keď sa psychicky rúca pri akejkoľvek forme kritiky.
A po tom všetkom, čo Igor Matovič na Slovensku predviedol, je nutnosťou, aby sme takéto testy psychickej spôsobilosti na Slovensku jednoducho mali zavedené priamo do ústavy. Veď všetci dobre vieme, čo tu navystrájal. On riadi štát cez Facebook. Ráno povie niečo, čo na druhý deň neplatí. Vymyslí si megalomanské nápady zo dňa na deň. Večer ide spať a ráno príde na Facebook s témou, dáme 200-eurové prídavky na dieťa. A tak viete, zvýšime DPH, aby sme na to mali. Celé Slovensko spozornie, začnú sa riešiť politické debaty, ľudia premýšľajú, z čoho to zaplatia, čo sa bude diať. Rieši sa to od A po Z a o dva dni na to povie: „Á, tak nebudeme to DPH zvyšovať.“ Čo to je?!
Od začiatku do konca, do týchto dní celý čas Igor Matovič neustále konštantne dostáva slovenskú verejnosť, odbornú aj laickú, do problémov, do neistoty a do zúfalstva. Ja si dovolím tvrdiť, že Igor Matovič na Slovensku spôsobil výrazné navýšenie miery samovrážd u ľudí, ktorí už nemali z čoho žiť, ktorí mali neistotu, ktorí nevedeli, čo bude o týždeň, aké opatrenie sa prijme, či im zavrú ten podnik, či im ho nezavrú, či ten premiér zase vymyslí nejaký zákon, ktorým zvýši poplatky, zvýši dane a donúti ich urobiť to alebo hento, a neposkytne im žiadnu adekvátnu štátnu pomoc! Igor Matovič dokázal zruinovať Slovensko tak, ako nikto nikdy pred ním. A presne toto je dôsledok toho, keď sa k moci dostane človek, ktorý nie je podľa môjho názoru psychicky spôsobilý na to, aby takúto nebezpečnú, lebo toto v jeho prípade je, nebezpečnú funkciu mohol zastávať.
Vážené dámy, vážení páni, ja viem, že teraz obrovská kritika, obrovské množstvo rekapitulácie nejakých Matovičových počinov. Ja viem dobre, že vy by ste nemohli hlasovať proti vlastnému premiérovi, ale aj vy musíte uznať - apoliticky, že podmienka, aby človek, ktorý riadi celý štát, a mal psychotesty, ktoré má každý držiteľ zbrojného preukazu, je úplne štandardná a legitímna. To znamená, že nikto by s ňou nemal mať žiaden problém. Ide tu o životy obyvateľov Slovenskej republiky. Ide tu o všetkých tých, ktorých Igor Matovič, jeho vláda a táto druhá vláda Igora Matoviča dostala na úplné dno.
Dnes a stále sa ma ľudia pýtajú: „Čo, bude tá zvýšená DPH? Kedy skončí ten núdzový stav? Dokedy sa budeme testovať?“
Nielen ja, ale ani vy nemáte tú odpoveď. A čo by ste tým ľuďom povedali? Počkajme na to, čo Igor napíše na Facebook? Kedy to budeme vedieť? Keď sa takto ráno vyspí? Keď sa hentako vyspí? Keď si povie to, alebo to? Keď urobí zase niečo, o čom nikoho neinformoval a potom si povie: „A mne je úplne jedno, že sú všetci proti tomu. Ja pôjdem aj cez mŕtvoly a presadím to.“ A keď ho, naňho vyviniete vysoký tlak, keď sa ho náhodou pýtajú novinári, tak čo urobí? Pod tlakom ako malé dievčatko sa opäť raz a zase rozplače, lebo toto robí Igor Matovič opakovane, keď je pod tlakom, tak sa rozplače a zrúti! Celý svet mu ubližuje, nikto ho nemá rád, každý mu krivdí, len on chce všetkým dobre a nikto ho nechápe.
Priatelia, ale človek nemusí byť psychológ na to, aby vedel, že takýto človek je nenormálny a hlavne nebezpečný, pretože z takejto povahy, z takýchto vlastností vychádza tá najhoršia vlastnosť, ktorú predseda vlády a predseda politickej strany môže mať, a to je pomstychtivosť. Pomstychtivosť, o ktorej tu hovoril môj kolega Miro Suja. Pomstychtivosť, ktorou Igor Matovič oplýva tak, ako nikto iný zo všetkých ministrov, možno si môže podať ruky s Naďom, a vy sami dobre viete, že Igor Matovič je neuveriteľne pomstychtivý, že keď mu niekto urobí niečo, o čom on je presvedčený, že to bola krivda a že si to nezaslúžil, aj napriek tomu, že celé Slovensko má iný názor, že keď ho niekto začne verejne kritizovať, tak spriada plány, v zákulisí rozohráva hry, všetko dá bokom a snaží sa nájsť spôsob, ako tomuto človeku môže ublížiť, zničiť mu život. Toto je presne povaha Igora Matoviča. A to, že nie je spôsobilý, dokladuje aj skutočnosť, že nevlastní žiaden majetok, všetko prepísal na ženu, pretože povedal médiám, že on by všetko rozdal.
To, že je daňový podvodník, plagiátor a tak ďalej, to sme si uňho zvykli. To, že porušil všetko, čo ľuďom sľúbil, to, že si doslova a do písmena spravil z úst úplne iný otvor, to všetci dobre vieme. Ale to, že prepísal celý majetok na ženu, že nič nevlastní a rozhodol sa robiť ministra financií, dokopy s jeho povahovými vlastnosťami, to je katastrofa. Katastrofa, ktorej dnes musí Slovensko čeliť.
A presne preto je nutné, aby sme náš návrh zákona schválili a aby osoby, ako je Igor Matovič, už nikdy v budúcnosti nemohli zastávať funkciu, do ktorej nepatria a ktorou spôsobujú utrpenie miliónov obyvateľov Slovenskej republiky.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.5.2021 17:36 - 17:38 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Pán poslanec Čepček, ja vás úplne chápem a prakticky súhlasím so všetkým, čo ste povedali v tom smere, že predlžovanie núdzového stavu do nekonečna aj napriek tomu, že predtým, ako vláda v tomto období predĺžila núdzový stav, tu bol Boris Kollár a povedal, že už ho predlžujú naposledy, ale tak klamal. A ja nejak som si zvykol na to, že vládni politici nám zvyknú klamať.
A nie je žiadnym riešením pre Slovenskú republiku, aby sme tu mali núdzový stav naveky vekov, ale taktiež sa bojím toho pojmu pandemický zákon. Viete, to zakladá obrovské množstvo rôzneho zneužitia právomocí verejných činiteľov na to, aby si mohli uplatniť obmedzenia voči obyvateľom Slovenskej republiky, aké si v danej chvíli zmyslia, a do takéhoto pandemického zákona môžu našiť skutočne hocičo.
A vidíme to dnes, že pri súčasnej definícii, to, čo je v praxe, v praxi de facto vnímané ako definícia pandémie, to znamená, že nejaké ochorenie, napr. respiračného charakteru sa, stačí, aby sa šírilo do celého sveta, tak tu môžeme mať pandémiu úplne nonstop. Nonstop, pretože aj chrípka je pandémia od rána do večera, od januára do decembra podľa takejto jednoduchej definície, aká je tu uplatnená. A to by zakladalo obrovské množstvá zneužívania z pozície vlády vďaka tomu, že by existoval takýto pandemický zákon. Tým, že by na takéto bláznivé veci, ako sú dnes na Slovensku uplatňované, že ľudia po 21.00 hod. večer stále nemôžu vyjsť z domu, ako úplne choré, zvrátené, hodné Severnej Kórei, potrebujú politici aspoň ten núdzový stav, tak tým dokážu alebo aspoň ukazujú ľuďom, ako to v skutočnosti myslia.
Ale keď im bude stačiť nejaký pandemický zákon a tam si budú hala-bala môcť hádzať všelijaké opatrenia, no ja neviem, mne sa to jednoducho celé nejak nepáči, ale súhlasím s tou časťou uznesenia, že už núdzový stav skrátka musí skončiť, a keď vláda niečo chce riešiť, tak to musí riešiť pomimo núdzového stavu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.5.2021 20:36 - 20:38 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne, pán poslanec, za odvahu, za to, ako ste to tu povedali úplne na rovinu, aj za to, že budete hlasovať za odvolanie pani ministerky Kolíkovej. Je to to najlepšie, čo dnes môžme pre Slovenskú republiky urobiť. Pretože okrem toho všetkého, čo ste vymenovali, je tu xy ďalších dôvodov, pre ktoré táto pani jednoducho naďalej nemôže zastávať túto pozíciu.
Či už to bolo na začiatku roka 2020, keď sa občania topili v problémoch a ona vyzvala exekútorov, aby exekvovali obyvateľov.
Keď to bolo, keď obyvatelia Slovenskej republiky viac ako 600-tisíc podpismi vyzbierali hlasy na to, aby sa tu konalo referendum, opakovane v médiách zosmiešňovala túto snahu a dokonca sa vyjadrila takým spôsobom, že referendum o predčasných voľbách, to znamená, vôľa obyvateľov Slovenskej republiky, tá istá vôľa, ktorá tu dala možnosť ľuďom sedieť ako poslancom, je rozbitie nejakých princípov právneho štátu. Neuveriteľné! To už zakladá pochybnosti o odbornosti pani ministerky ako takej.
Pani ministerka aktívne zdaní obyvateľov Slovenskej republiky v čase obrovskej ekonomickej krízy, v dobe, keď ľudia nemajú už pomaly za čo zaplatiť svoje nájmy, dotuje obrovskými desaťtisícmi eur nechutné, zvrátené neomarxistické mimovládne organizácie a ich prínosom, ich kultúrna hodnota je nulová. Dotuje ľudí, 25-tisíc eur dala na tú tzv. Teplú vlnu, kde točia videá, kde si nejaký polonahý chlap v legínach strká hlavu do rozkroku, má to na YouTube sto videní, a ona tomuto dá 25-tisíc eur v tej istej dobe, keď máme plné schránky všetci ako poslanci od zúfalých slobodných mamičiek, ktoré nemajú z čoho zaplatiť nájmy a ktorým hrozí, že vypadnú na ulicu.
Toto robí pani ministerka. Jednoducho po všetkých tých kauzách a tá čerešnička na torte o tom, že sa zistilo, ako úspešne jej rodinná firma podniká so štátom, to už bola len posledná kvapka.
Nehovoriac o generálovi Lučanskom, o tom, že človek prišiel o život vo väzbe, keď ona bola ministerka spravodlivosti a neodstúpila, a ešte si do tohto mŕtveho chlapa kopla v tej úchylnej, nechutnej relácii... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.5.2021 19:04 - 19:06 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Pán poslanec Ledecký (povedané so smiechom), poviem vám úprimne, ja som sa perfektne zabával pri tomto vašom prejave, ani jeden zväzáčik by z vás nemal väčšiu radosť, ako to, čo ste tu teraz predviedli. Táto óda na pani Kolíkovú (povedané so smiechom), to bolo niečo krásne, to, to naozaj, čakal som hocičo od vás, viem, že ste slabý rečník, slabý poslanec a celkovo nie veľmi morálne založený človek, ale až takto klesnúť, pán Ledecký? Ako naozaj.
A tie vaše argumenty, lebo už, už sme tu riešili hocičo, ale zatiahnuť do odvolávania Kolíkovej druhú svetovú vojnu (povedané so smiechom), to je fakt extrém. Vysvetľovať nám tu, že opozícia tým, že kritizuje zjavné prešľapy a neuveriteľnú arogantnosť a bezcitnosť, s akou pristupuje pani Kolíková k výkonu svojho mandátu, k tomu, že tu vlastne niekto (povedané so smiechom) zavádza nejaké móresy spred druhej svetovej vojny, pán Ledecký, vy ste sa zbláznili? Sa vás pýtam úplne normálne. Čo ešte do toho chcete zatiahnuť? Veď fakt, ťahať do toho (povedané so smiechom) osemdesiatročnú minulosť, no proste neuveriteľné.
A tá vaša hláška, že tu mali ľudia strach z Kisku, to čo je? Ja chápem, že máte s Kiskom biznis, rašelinisko, kláštor či kláštor, kaštieľ atď., veď u vás v obci to ide jedna radosť s pozemkami, dotáciami atď., ten legendárny Spišský Hrhov (povedané so smiechom), ale pravda je úplne iná. Ale len preto, že vy máte nejaký biznis s Kiskom, tak nám tu netárajte o tom, že nám sa nepodarilo skompromitovať Kisku. Veď on sa skompromitoval sám na tých videách, kde hovoril o tom, ako vydržal ten pozemok! On sa sám skompromitoval najlepšie tým, že podvádzal na daniach, tým, že ukradol pozemok, tým, že zapredal Slovenskú republiku, tým, že tlačil na vojenské muničné sklady do Popradu, však on sa zapredal absolútne a jasne úplne sám.
A že Kisku sa nepodarilo skompromitovať? Veď to vidíme na tej vašej strane, ako padla, ako (povedané so smiechom) skutočne, už vám neostáva takmer nikto, a to, že budete mimo parlamentu, je už zrejmá vec.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.5.2021 18:28 - 18:30 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Pán poslanec Benčík, síce ste k problému, ktorý tu prejednávame dnes, nepovedali zhola nič a mali ste svoju slohovú prácu o Ficovi, čo mňa sa nejakým spôsobom nedotýka, ale potrebujem alebo považujem za potrebné zhodnotiť niekoľko vecí, ktoré ste spomenuli vo svojom prejave.
Pretože mňa už nebaví počúvať to, ako sa ľudia vám podobní obúvajú neustále do policajtov, ktorí robili svoj zákrok, robili svoju robotu v Moldave nad Bodvou, kde len tesne predtým bol pokus o vraždu policajta, ktorý tam zasahoval. Keby vám, pán Benčík, zaťali sekerou do ruky, tak jak zaťali tomu policajtovi, ktorý si robil bežnú svoju robotu, chcel by som vidieť, či by ste mali plnú hubu rečí o tom, ako chudáčikovia boli bití policajtmi.
A fascinuje ma na tom najviac to, že proti týmto policajtom, ktorým ja ďakujem za to, čo tam urobili, ďakujem im za to, že odvážne zasiahli voči kriminálnikom, voči nebezpečným asociálnym živlom. Keby ľudia ako vy žili priamo v blízkosti, v susedstve týchto komunít a museli od rána do večera znášať to, čo musia znášať ľudia, ktorí v blízkosti takýchto problémových lokalít žijú, či by ste aj potom mudrovali o tom, ako tu dochádza k bitiu zúfalých a diskriminovaných ľudí.
Hovorili ste o kauze Gorila. O tom, aké je to, aké je to strašné, keď tam nejakého politika spomínajú. A vo vašej vláde je minister spravodlivosti človek, ktorého v kauze Gorila nazývajú peňaženka. A v závere svojho prejavu ste povedali, že vy by ste sa tu postavili a bránili Milana Krajniaka. Aký meter používate, pán Benčík?
Spáva sa vám dobre s takýmto svedomím? Spáva sa vám dobre, keď tu hovoríte o tom, že kauza Gorila je závažný spis, a potom poviete, že vy by ste jedného z jej aktérov, ktorí rozkrádali Fond národného majetku, obhajovali tu v pléne? Nehanbíte sa?!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.5.2021 18:05 - 18:07 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Pán poslanec, mali ste pravdu v niektorých momentoch, ktoré ste zdôraznili, a to je to, že pani ministerka je až priam neuveriteľným miláčikom týchto liberálnych médií. Je nepredstaviteľné, akým rozdielnym spôsobom médiá pristupujú ku nej konkrétne a častokrát aj k iným ministrom, napríklad aj v tejto vláde. O tých minulých už ani nevraviac. Vidno, že to prostredie liberálnych mimovládnych organizácií, kde sa pani Kolíková pohybuje už desaťročia a kde je aktívnou súčasťou, a to, že tieto liberálne, zvrátené a doslova niekedy neuveriteľné veci štedro financuje práve zo štátneho rozpočtu v dobe, kedy ľudia nemajú z čoho žiť, naozaj financuje rôzne Teplé vlny, Teplé jogy, divadelné predstavenia o socializme s teplou tvárou, o homosexuálnom vzťahu mníšok v kláštore, toto ona platí z verejných zdrojov v tej dobe, keď ľudia prichádzajú o prácu. Dáva na to desiatky tisíc eur, tak je úplne jasné, že tieto médiá, ktoré sú úplne jednostranné a zaujaté, majú na túto pani ministerku takýto názor.
Máte pravdu v tom, že pani ministerka mala odstúpiť okamžite po tom, čo sa prevalilo to, čo sa udialo pánovi Lučanskému. Ale nie. Ona prišla na tlačovú konferenciu, a tak ako povedal môj kolega, že je bezcitná, ona tam neuveriteľne klamala, že pán Lučanský sa vraj potkol a pritom si zlomil lebku a ešte si zarazil oko niekde do lebečnej dutiny pri potknutí a udretí sa o posteľ. A tomu môže veriť maximálne tak niekto, kto číta rozprávky na dobrú noc. Toto nikto nemôže zobrať vážne. A ona nám to s chladom Angličana povedala.
A po tom všetkom, keď videla, že v jej väzbe ako ministerke spravodlivosti sa udiala takáto absurdná, neuveriteľná, krutá a smutná vec, tak namiesto toho, aby odstúpila, ona išla do tej Pumpy a tam si doslova a do písmena kopla do mŕtveho. Ona si tam do generála Lučanského ešte kopla po tom, čo zomrel v jej väzobnom stíhaní.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.5.2021 16:20 - 16:22 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Pán poslanec Dostál, mne sa páči, že vy viete, ak ide o ľudí, ktorí nie sú v nejakom súlade s vaším politickým presvedčením alebo považujete ich za politických konkurentov, vyskakovať ako taká agresívna čivava. Ale ak ide o vašich ľudí, viete byť pokojne aj diablov advokát. Nemáte s tým žiaden problém. Vy sa prispôsobíte oportunisticky konkrétnej situácii, nastavíte si argumenty, sedíte tu už niekoľko dekád asi v tejto Národnej rade. To znamená, viete si vybrať konkrétne príklady, vytrhnúť ich z kontextu a zasadiť ich do takej skutočnosti, aby to vyhovovalo vašim predstavám a potrebám pre obhajobu konkrétnej osoby.
Ja viem veľmi dobre, pán Dostál, že keby v minulom volebnom období takého veci, aké vyplávali na pani ministerku Kolíkovú, vyplávali na ktoréhokoľvek ministra vtedajšej koalície, tak by ste do nich bili jedna radosť a ja by som vám k tomu tlieskal, lebo by to bolo správne. Len dnes je situácia opačná a vy tu týchto ľudí obhajujete. Ale tieto veci sú naozaj neobhájiteľné.
Veď to bola aj pani Remišová, ktorá povedala, že žiaden vládny politik by nemal mať takéto biznisy so štátom. A vieme dobre, ako to je v prípade rodín a rodinných biznisov, rodinných podnikov. Stále sa tu môžme hrať na to, ja som nič nevedel, to moja sestra, to môj brat a títo si robili také a také obchody a nemalo to žiaden vplyv. A mne je úprimne jedno, či sa jedná o Fun radio Borisa Kollára, ktoré si necháva vyplácať zo štátneho TIPOS-u rôzne odmeny za reklamu, alebo sa jedná o rodinnú firmu pani, rodiny Kolíkovcov. Skrátka, tieto veci sú neprijateľné! A keby ste boli v opozícii, tak to kričíte a hovoríte to nahlas.
A toto ma na tom mrzí, pán Dostál, najviac, tá vaša prispôsobivosť, ten neuveriteľný oportunizmus a tá schopnosť pokojne sa stať aj diablovým advokátom.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.5.2021 15:48 - 15:50 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Pán poslanec, mne sa páčilo to prirovnanie strany ZA ĽUDÍ k strane zombíkov, lebo ono to reálne teraz tak aj vychádza, že celé Slovensko nerieši nič iné, len neuveriteľné kauzy tejto strany. A keď sa pozrieme na históriu tohto zoskupenia, tak či už ten úplný začiatok s tým, že ich predsedom sa stal známy úžerník, zlodej pozemkov, podvodník, kriminálnik a vlastizradca Andrej Kiska, tak to ani v podstate inak vyzerať nemohlo. A to, že sa teraz topia v jednej kauze za druhou, že nevedia koho dať na predsedu výborov, že nevedia a nemajú ľudí, ktorí by mohli teoreticky nahradiť odvolávanú pani Kolíkovú, to, že pán Šeliga, ktorý sa vždy stavial do pozície etalónu morálky a spravodlivosti, ktorý napríklad mňa vyhodil z tohto pléna v rozpore s rokovacím poriadkom za to, že som nemal rúško, a potom majster sveta po večierke, ktorú sami odhlasovali, sami si ju schválili, sa zabával v klube bez rúška, ktorý mal byť dávno zavretý.
Viete, tieto obrovské pokrytectvá a tvárili by sa ďalej bohorovne, ako keby sa nič nestalo, keby sa im na to neprišlo. Tie všetky porušenia zákonov, ktoré si sami oni vlastne vytvorili, sú priam neuveriteľné.
A tiež sa mi páčilo aj to, čo ste spomínali, a to, čo hovorila pani Kolíková, keď sa obhajovala, že vlastne ona financovala dobré, spravodlivé veci, boj proti extrémizmu, keď dávala peniaze tým mimovládkam a vymenovala tri alebo štyri normálne z tých všetkých, ktoré tam v podstate boli. Ale keď sa pozrieme na to, čo ona platila, Teplá vlna 25-tisíc eur! Vy ste videli, čo oni vlastne produkujú? Tam je video chlapa v legínach, polonahého, ako si strká hlavu do rozkroku. Za 25-tisíc eur! Pani ministerka, veď to si môžete tlieskať. 44-tisíc eur za svedectvá Sexistický kix, videá proti hoaxom 10 500 eur, podpora, poradenstvo a zber dát o LGBT ľuďoch 37-tisíc eur. To je neuveriteľné, to je plytvanie peniazmi a o to viac v dobe, keď ľudia nemajú z čoho žiť.
A preto my v hnutí REPUBLIKA jednoznačne zahlasujeme za odvolanie pani ministerky Kolíkovej.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 6.5.2021 15:59 - 16:00 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, pani kolegyne poslankyne, poslanci, v súlade s § 73 zákona o rokovacom poriadku som bol výborom určený za spravodajcu k návrhu zákona, ktorý je uvedený pod tlačou 493. Predkladám informáciu k predloženému návrhu zákona.
Návrh spĺňa náležitosti podľa rokovacieho poriadku a Legislatívnych pravidiel tvorby zákonov. Súčasťou predloženého návrhu je aj stanovisko Ministerstva financií Slovenskej republiky.
V zmysle oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplývajú z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady č. 500 zo 7. apríla 2021 navrhujem, aby zákon prerokovali: Ústavnoprávny výbor Národnej rady Slovenskej republiky a Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci. Za gestorský výbor navrhujem Výbor Národnej rady pre sociálne veci a odporúčam, aby predmetný návrh zákona výbory prerokovali do 11. júna 2021 a v gestorskom výbore do 14. júna 2021.
Prosím, pán predsedajúci, otvorte všeobecnú rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.5.2021 21:11 - 21:13 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Bolo by zbytočné hodnotiť programové vyhlásenie vlády z dvoch rovín. Prvá je tá, že je to totožné programové vyhlásenie, ako bolo pred rokom. To pán Žiak síce nevie, ale teraz to možno pochopí. On ho určite nečítal (povedané so smiechom), on zaňho len hlasuje ako jeden z tých, ktorí nepotrebujú nič, len príkaz z vedenia.
A druhý dôvod, pre ktorý nemá zmysel hodnotiť programové vyhlásenie vlády je ten, že vy si tam môžete napísať úplne čokoľvek. Pre činnosť tejto vlády je to úplne, ale úplne irelevantná skutočnosť.
Pán Karahuta, hovoril som békajúce ovečky. A viete, prečo som to povedal? Lebo vaši poslanci, možno ste tu neboli v ten piatok, robili béé v tomto pléne a békali ako ovce na Ľuboša Blahu. To znamená, keď hovorím o békajúcich ovečkách ako o vašich poslancoch, ja len reálne hodnotím ich vlastné aktivity. Ak sa za tú ovečku nepovažujete alebo ak sa hanbíte za takéto konanie, tak je to konanie vašich vlastných kolegov.
A pre tých, ktorí majú plnú hubu rečí o tom, ako som sa mal venovať viac obsahu alebo meritu veci, ktoré je tu prejednávané, bolo by fajn, keby ste si svoju frustráciu z extrémne padajúcich preferencií, z katastrofálneho konania Igora Matoviča, ktorý rozdúchava ďalšiu koaličnú krízu, z tej obrovskej miery nedôvery voči vašej vláde zo strany verejnosti posadili na toto miesto niekoho, kto má aspoň o percento plnšie nervy, ako je pán minister Naď, ktorý bez prestávky, celý čas čo som tam rozprával, išiel: „Fašista, fašista, fašista!“, ako taký malý blbeček, keď to mám takto povedať, no.
A to, že pán minister Naď si kompenzuje to, že bol od základnej školy, potom strednej a tak ďalej šikanovaný svojimi spolužiakmi, všetci sa mu smiali, ubližovali mu a dnes tu vidíme výsledky, keď je to minister obrany, že sa správa ako hysterická ženská, a myslel si, že ma týmto primitívnym, tupým správaním vyprovokuje k tomu – a teraz s ním pokračuje –, aby som ja vybuchol, tak je veľmi, veľmi na omyle a možno aj naňho by sedeli tie psychotesty. (Reakcie z pléna.)
Skryt prepis