Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.11.2022 o 15:01 hod.

Bc.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.11.2022 17:31 - 17:33 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Ja si len úprimne prajem, aby celé Slovensko sledovalo priebeh tejto schôdze, pretože čerešničku na záver nám dal ten najlepší génius, ktorého poslanecký klub OĽANO má, a v tomto prípade sa mu podarilo prekonať aj dovtedy neprekonateľného Jozefa Pročka a to je pán poslanec Šefčík, pretože to, čo tu predviedol, bolo jednoducho geniálne.
Ak doteraz niekto na Slovensku nemal dôvod alebo si nebol plne vedomý potreby odvolania Romana Mikulca, tak jeho geniálna obhajoba dala všetky potrebné argumenty. Skutočne. Jeden jediný opozičný poslanec nemusel vystúpiť, stačilo, aby vystúpil na obhajobu ministra Mikulca pán poslanec Šefčík, pretože ten dal všetky dôvody pre občanov myslieť si, že táto vláda je tvorená neschopnými pacientmi, v tomto prípade naozaj pacientmi, lebo to, čo ste povedali, by normálny človek zo seba nedal.
Tak za to, že ja som povedal, že meniť si pohlavie ako človek každý deň, ako sa vám zachce, nie je normálne, som zodpovedný za vraždu dvoch ľudí nejakým sadistickým psychopatom. To je vaše videnie sveta.
Pán Šefčík, ale poviem vám niečo, za čo vy ste priamo zodpovedný. Vy, pán poslanec Šefčík, a ďalšia táto sektárska banda je zodpovedná za smrť malého chlapca v Jarovniciach. Tým, že ste prijali opatrenia a dali ste Úradu verejného zdravotníctva a vláde možnosti na to, aby obmedzila práva obyvateľov Slovenskej republiky, malých detí, byť vyšetrení, ak ich rodičia nie sú zaočkovaní. Zomrel. Zomrel malých chlapec v Jarovniciach. Choďte tam a povedzte im, ja som tá kreatúra, ktorá hlasovala za to, aby deti na Slovensku mohli zomierať, pretože im lekári odmietajú vyšetrenia. Vy ste to zabezpečili. Smrť malého chlapca. A je to niečo, čo ste urobili priamo, a niečo, o čom sme vás varovali, nie psychobláboly na úrovni Igora Matoviča, ktoré ste predviedli voči mne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 15.11.2022 17:16 - 17:18 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Nech to zaznie sčista a jasna, minister Mikulec je obyčajný prachsprostý mafián a zločinec a každý jeden, kto ho v tomto hlasovaní podrží, má rovnaké svedomie a morálku ako on.
Počuli ste jasne! Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry nútil svedka, aby do svojej výpovede napísal, že sa mu Miro Suja vyhrážal, aby udelil nejaký podpis, a to len preto, že sa z tohto miesta Mikulec spolu s Matovičom vyhrážali opozičnému poslancovi, že mu zavrú ústa a že ho zavrú. To je výsledok. Priamo štátna moc, ministri, Matovič a Mikulec korumpujú políciu a využívajú ju na to, aby zavreli opozičného poslanca! Mikulec aj Matovič patria do basy. Tu máte jasný dôkaz od človeka, ktorý nemá jediný dôvod, aby niečo také povedal priamo vyšetrovateľovi Národnej kriminálnej agentúry.
Títo ľudia spolu s vami všetkými, ktorí ich kryjete, zmenili Národnú kriminálnu agentúru na mafiánsku a zločineckú jednotku, nato aby prenasledovali opozičných poslancov, prenasledovali nepohodlných opozičných ľudí, prenasledovali každého, kto vám prekáža. Vy podporujete zlo, podporujete zločincov a podporujete aj neschopných kriminálnikov, ktorí dnes zaplavujú Slovensko cudzími nelegálnymi imigrantmi.
Pre vás, ak podporíte Mikulca vaším hlasovaním, jasne celému Slovensku ukážete, že nelegálny kriminálnik, nelegálny imigrant, bohvie odkiaľ, či z Iraku, či z Maroka, je pre vás viac ako slušný dane platiaci občan Slovenskej republiky. Pľujete všetkým Slovákom do tváre, ak držíte Mikulca vo funkcii.
Skryt prepis
 

15.11.2022 15:46 - 15:46 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Prečo títo bioroboti nevedia nájsť nikoho lepšieho, ako je Mikulec, alebo už keď nie lepšieho, čo z môjho pohľadu je lepší každý druhý človek, ktorého náhodne stretnete na ulici, ale aspoň niekoho, kto by mohol nahradiť tohto extrémne skorumpovaného mafiánskeho zločinca na pozícii ministra vnútra? No pretože nikto nie je tak hlúpy, aby si na svoje plecia a na svoju vlastnú zodpovednosť, zobral všetky tie svinstvá, ktoré sa na Národnej kriminálnej agentúre a ktoré sa na ministerstve vnútra teraz aktuálne dejú.
Sám si to povedal, z vyšetrovacieho spisu, priamo z konania je jasné, že svedok povedal, že ho vyšetrovateľ tlačil k tomu, aby do zápisnice napísal, do svojej svedeckej výpovede, že sa mu Suja vyhrážal a že ho nútil niečo podpísať. To povedal svedok priamo pred právnikmi, že ho vyšetrovateľ nútil do konkrétnej výpovede. Toto je minister Mikulec, skorumpovaná mafiánska obluda a som reálne presvedčený, že keď príde normálna, normálna vláda, ktorá si bude ctiť zákon, tak tento človek skončí v base, lebo nikde inde nepatrí. Aj všetci tí vyšetrovatelia, ktorí ruinujú ľuďom životy, všetky tie kreatúry, ktoré dnes sídlia na NAKE a ktoré sa zabávajú na tom, že zneužívajú svoju kompetenciu, porušujú zákony a že zatvárajú nevinných ľudí, že fabrikujú dôkazy, že manipulujú výpovede, že sa vyhrážajú a že prenasledujú opozíciu, všetci títo ľudia skončia v base!
A morálna zodpovednosť a svedomie nenechá spávať všetkým týmto biorobotom za to, že celý čas toto svinstvo, túto zločineckú skupinu na čele s Mikulcom, Hamranom a Lipšicom kryli!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.11.2022 15:01 - 15:01 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Úplne bez debaty, Mikulec je mafián a zločinec, ktorý v žiadnom prípade nepatrí na stoličku ministra vnútra. Neštíti sa vôbec ničoho. Na jednej strane toleruje hrubú nezákonnosť, porušovanie ľudských práv, toleruje mafiánske praktiky, nebezpečné vyhrážanie, násilné konanie, korumpovanie svedkov, fabrikovanie dôkazov, no na druhej strane sa ukazuje, že je sám súčasťou tohto kolotoča, tejto skutočnej mafie, ktorá dnes pracuje na ministerstve vnútra. Mafie, ktorú kryje Mikulec, Lipšic a Hamran. Táto organizovaná skupina, ktorá ruinuje ľuďom životy na počkanie, ktorá koná na politickú objednávku, ktorá si vymýšľa dôkazy, ktorá potápa konkrétnych ľudí, ktorá zneužíva policajné komandá na to, aby sa mohla ľuďom montovať do života spôsobom, ktorý je príznačný maximálne tak pre totalitné režimy tretieho sveta.
Mikulec je človek, ktorý by sa hodil za ministra možno niekde v Severnej Kórei, niekde, kde na ľudské práva, právo a spravodlivosť, niekde, kde na férový súdny proces, dokazovanie a vyšetrovanie nikto nehľadí, pretože to je to, čo Mikulec robí. Mikulec, a to budem stále opakovať, taktiež je zločinec. Nepatrí na tú pozíciu.
A do toho všetkého okrem samotného zneužívania práva, okrem samotného pošliapavania občianskych a ľudských práv, okrem zneužívania polície na svoje mafiánske vybavovanie si účtov je Mikulec priama bezpečnostná hrozba pre všetkých obyvateľov Slovenskej republiky. Necháva Slovensko zaplavovať cudzími vlnami nelegálnych imigrantov, ľudí, o ktorých nič nevieme, ľudí, ktorí tu nemajú čo robiť. Necháva občanov napospas bez ochrany, bez podpory, klame verejne, že polícia zabezpečuje všetky tieto procesy, pritom sa nič nedeje. Radoví policajti by možno aj chceli chrániť tieto hranice, lenže Mikulcova neschopnosť a jeho priame ohrozovanie bezpečnosti obyvateľov je zodpovedná za to, že to nemôžu robiť. Radšej policajtov využívať na to, aby chránili nelegálnych imigrantov a zločincov v Kútoch.
Mikulec ako minister je výsmech spravodlivosti, výsmech pravde a výsmech všetkým voličom. A každý poslanec, ktorý ho udrží vo funkcii, sa smeje Slovákom do tváre.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 15.11.2022 13:46 - 14:02 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
No keďže tu máme asi dvoch koaličných poslancov, nerátam tu pána poslanca spravodajcu, lebo ten tu musí byť, tak... ani vás nerátam, pán predsedajúci, pretože tiež tu musíte byť. Títo dvaja sú tu, predpokladám, z vlastnej vôle. No tak sa skúsim jedného z nich spýtať, ja ho síce považujem za extrémne zbytočného poslanca, ale on tu obhajuje ministra Mikulca, tak určite je namieste položiť mu túto otázku.
Pán Šefčík, vy ste z Holíča. Intenzívne ste ubezpečovali tamojších občanov, že všetko máte pod kontrolou. Samozrejme, trepali ste, tak ako je to u vás zvykom, a našťastie nikto vás už neberie vážne, lebo nikto neberie vážne klamárov a klaunov.
Ja sa vás chcem spýtať, koľko tých nelegálnych imigrantov už ste ubytovali u seba doma. Kým vy ste tu v parlamente, koľko Abdulov, ak teda tvrdíte, že sú zo Sýrie, je teraz u vás doma? Koľko ste ich zobrali do opatery a o koľkých sa staráte? Ak teda tvrdíte, že si nemáme chrániť hranice, že máme týchto ľudí púšťať na územie Slovenskej republiky, ale prečo ich teda majú financovať občania? Veď ich financujte vy, vládni poslanci, ktorí držíte toho neschopného ministra! A pod pojmom financovať ich znamená poskytnúť im opateru. Ošatenie, jedlo, poskytnúť im domov, teplo.
Veď, pán Šefčík, vy ste na to ideálny. Minule ste tu rozprávali, že každému v osade pôjdete rozdávať pitnú vodu, lebo to je vaše poslanie, tak dnes každého Abdula pôjdete zachraňovať a umožňovať mu na Slovensku žiť bezpečný a starostlivý život. Ja to tak vnímam. Podľa mňa by to bolo správne z vašej pozície ako poslanca, ktorý obhajuje ministra Mikulca a ktorý klamal všetkým ľuďom v Holíči, že všetko je vlastne v poriadku a že vy to máte všetko pod kontrolou. No nič nie je v poriadku.
Už keď prichádzali prvé informácie, tak sme s Mirom Sujom sadli do auta, prišli sme do Holíča a tam si pekne, normálne na vlakovej stanici sedia dvaja potmavší muži a ja im hovorím: „Hovoríte po slovensky?“ No tak niečo zamumlali, bolo mi jasné, že nie, ale vedeli asi tak 10 slov po anglicky a jasne povedali mi tú nabrífovanú poučku: „Rakká, Sýria...“ a nejak posunkovo mi vysvetlil, že česká polícia ich vrátila na Slovensko. Ale policajnú kontrolu som nevidel.
Teda bolo zrejmé, že dvaja dospelí muži, potencionálni kriminálnici, teroristi, znásilňovači unikajúci pred zákonom mohli byť čokoľvek, nič o nich nevieme, si tam len tak sedia a podľa pána Šefčíka má polícia veci pod kontrolou. No nemá ich pod kontrolou. Keby sa rozhodli za 10 sekúnd ísť vylúpiť najbližšiu bytovku alebo znásilniť tam nejakú ženu, tak to bez problémov urobia, lebo ich tam nikto nekontroloval. Takto to má polícia pod kontrolou! (Reakcia z pléna.) Potom sa prihláste do faktických. Ja viem, že vám teraz vystúpil estrogén, lebo ste nervózny z toho, čo vám hovorím. Potom kľudne príďte a postavte sa sem a dajte celej opozícii možnosť reagovať na vašu veľkolepú obhajobu najneschopnejšieho ministra hádam v celej Európe. Ministra, ktorý tu nakvákal nezmysly a odletel luxusným lietadielkom na konferenciu do Rumunska, lebo prečo by riešil problémy obyvateľov Slovenskej republiky. Teda to je podľa môjho názoru jediné zmysluplné riešenie.
Ak už nechcete strážiť hranice a nechcete zabraňovať tomu, aby sem nelegálni migranti prichádzali, tak si ich vezmite domov! Všetky tieto nezmysly financujte zo svojho. Prečo to majú platiť občania, prečo minister Mikulec zase priamym obstarávaním zamestnal tú istú firmu, ktorú zamestnal na ukrajinskej hranici, aby varila nelegálnym imigrantom?! Zbláznili ste sa?! Tak občania Slovenskej republiky majú na Slovensku variť alebo platiť za jedlo pre cudzích kriminálnikov, ktorí tu nemajú čo robiť? Takto si vy predstavujete spravodlivosť? Veď je nemysliteľné, že niekto dokáže po tomto všetkom obhajovať ministra vnútra Mikulca!
To najväčšie svedectvo Mikulcovej neschopnosti je tá reportáž z TA3, kde sa pýtali priamo nelegálneho imigranta v tom stanovom mestečku, ktoré ste im pre ich pohodlie, pre ich pohodlie, pre ich luxusný a dobrý život na Slovensku postavili, čo si myslí a prečo išiel priamo cez Slovensko, tak povedal, že on išiel cez Slovensko zámerne, že oni si nevyberajú to Slovensko náhodne, prečo cez naše územie prechádzajú. A prečo? No on povedal, pretože Slovakia is very, very open. My sme veľmi, veľmi otvorení. Tu ich nikto neskontroluje, tu nikto ľudí nestráži, tu nikto ľudí nechráni, tu si môžu robiť, čo chcú. Ale Mikulec nám povedal, že vlastne všetko je v poriadku, lebo oni ich kontrolujú, keď im udeľujú možnosť dočasného tolerovaného pobytu na Slovensku. Čiže niekto nelegálne prekročí naše hranice a my im tu udelíme dočasný tolerovaný pobyt a záruku ich bezpečnosti nám dáva... Viete, čo povedal tu Mikulec? Že mu zoberú otlačky prstov a zistia jeho totožnosť. Ako ju zistia? No on im povie meno a priezvisko. Čiže on si niečo vymyslí, oni mu zoberú otlačky a všetko je v poriadku a zrazu sú všetci zo Sýrie. Veď podľa tejto logiky musí mať Sýria aspoň 100 mil. obyvateľov, keď tu stále prúdia desaťtisíce a desaťtisíce. Sýria má približne 20 mil. obyvateľov. Od roku 2015 by tam už nežil nikto pri takomto tempe imigrácie.
Jasné, že nie sú zo Sýrie! Každý jeden z nich je nabrífovaný prevádzačmi, čo má povedať, pretože vedia o tom, o čom tu hovoril aj minister Mikulec, že vraj nesmieme vyhosťovať týchto nelegálnych imigrantov, pretože je tu rozhodnutie Európskej komisie, resp. Európskeho parlamentu, ktorý hovorí, že návrat týchto ľudí do Sýrie nie je možný kvôli tomu, že Sýria nie je považovaná za bezpečnú krajinu. Bum! Čo iné asi budú títo ľudia robiť, uvedomujúc si existenciu takéhoto nariadenia Európskeho parlamentu? No budú vám tvrdiť, že sú zo Sýrie. A keď vedia, že v nejakom štáte existuje tak neuveriteľne neschopný minister vnútra, ktorému nezáleží na tom, aby chránil svojich obyvateľov, a nezáleží mu na tom, aby chránil svoje hranice, tak vedia, že logicky mu majú povedať, že sú zo Sýrie. A keďže sú zo Sýrie, môžu si robiť čokoľvek, čo len chcú. Ísť si, kde len chcú, a tváriť sa tu ako doma a my im ešte k tomu dáme tolerovaný pobyt.
Toto je neprijateľné! Veď žiadnom normálnom štáte by toto nebolo prijateľné. Bola tu na vás úplne zrejmá a jasná otázka, čo by sa stalo v Spojených štátoch amerických, keby pán Šefčík nelegálne s batohom na chrbte preliezol plot v Mexiku a dostal sa do USA. Čo by pánovi Šefčíkovi urobili? Zavreli by ho do cely, nasadili do lietadla a pustili ho preč a dostal by zákaz vstupu do USA a prešiel by tam znovu a už tam išiel tvrdo sedieť medzi amerických nejakých kriminálnikov s gangom do ťažkej stráženej cely. Toto je realita. A veď USA sú váš vzor a ja s USA s týmto súhlasím. Majú si chrániť hranice. No jasne, že majú, každý normálny štát si má chrániť hranice, len Slovenská republika pod vedením vašej vlády nie je normálny štát, pretože si hranice nechráni a pretože nám tu povedal minister Mikulec, kompetenčne zodpovedná osoba za to, aby sme si tieto hranice chránili, že my si ich vlastne chrániť nesmieme.
No tak odíďte, ako vláda, lebo vy teda tvrdíte, že Slovenská republika de facto aj de jure neexistuje. Ak si my ako štát nemáme právo chrániť vlastné hranice a nepúšťať sem hordy cudzích nelegálnych imigrantov, o ktorých nič nevieme, tak potom neexistujeme! Existuje štát, ktorý si nesmie chrániť svoje hranice?
Lenže Česká republika aj Rakúsko nám dokazujú, že si svoje hranice strážiť môžeme, pretože si ich strážia. A viete, prečo si ich strážia? Kvôli vašej neschopnosti. Občania Slovenskej republiky, ktorí sa nemôžu dostať normálne do Českej republiky alebo do Rakúska a musia trpieť nekonečné kolóny na hraniciach, ktorým sťažujete život, sťažujete im dochádzanie do práce, sťažujete im normálne, bežné fungovanie. Tí všetci vidia, že Česká republika a Rakúsko si tie ich hranice strážiť môžu a musia, pretože za to je zodpovedná slovenská vláda, a ja sa im ani nedivím. Ja sa im nedivím. Odmietam tie nezmysly, ktoré tu rozprával minister Mikulec, že vlastne Česká republika je zlá. To isté slová policajného prezidenta Hamrana, Česi sú zlí, lebo si chránia hranice. No lebo nie sú sprostí. Asi nechcú, aby prúdy nelegálnych imigrantov chodili do ich štátu a ohrozovali bezpečnosť ich obyvateľov. Čo je na tom zlé, že si chránia tie hranice? Je to logický a správny krok. Jediný, kto tu pácha zlo, je táto vláda, ktorá nechce chrániť hranice Slovenskej republiky! Samé výhovorky, samé kecy, samá neschopnosť! Najprv nemáme kapacity, potom nemôžme, zakazuje nám to nejaký papierik z Bruselu. Všetko možné, čo len si dokáže jeden človek vymyslieť preto, aby nemusel nič robiť a naďalej sa pozeral na to, ako občania Slovenskej republiky musia strpieť permanentnú ohroz... hrozbu ich životov, ich bezpečia, hrozbu na ich majetku, jednoducho hrozbu na ich deťoch všetko možné.
Nikto z vás ani Mikulec, úplne nikto, ani Heger, ani žiadna iná táto neschopná figúrka, ani Hamran nevie nevie, čo sú títo ľudia zač. Chápete to? Vy neviete, či náhodou to nie sú vrahovia utekajúci pred zákonom vo svojom štáte. Ako to máte vedieť? Veď vy o nich nič neviete! Neviete, či to nie sú pedofili, odsúdení kriminalisti, teroristi, ale legálne im dokazujete, že tu môžu chodiť a dávate im udeľovaný, dávate im normálne, že tolerovaný pobyt a staráte sa o nich v stanovom mestečku s nepríčetným profesorom Krčmérym, ktorý sa už načisto zbláznil a dokazuje to každý jeden deň.
Viete, každý jeden štát na svete, ktorému záleží na tom, aby mohol byť považovaný za štát, a ktorému záleží na občanoch tohto štátu, od ktorých má údajne v demokratickom zriadení pochádzať moc, chce predsa týchto ľudí chrániť. Vidíme to na Česku, vidíme to na Rakúsku, že tých ľudí chcú chrániť. Len Slovenská republika je normálne migračným koridorom vedome a cielene a jediná medzinárodne narieka, že vlastne zlí sú tí druhí, ktorí nechcú byť migračným koridorom. Už väčší dôkaz absolútnej neschopnosti a úplne že zločinnej existencie tejto vlády ani byť nemôže.
Ja nedokážem pochopiť, nedokážem naozaj pochopiť, kto ešte môže Mikulca obhajovať a kto ho ešte môže držať na tej pozícii. A nedokážem pochopiť ani ľudí, ktorí sa pri tej argumentačnej núdzi uchýlia k takým nezmyslom, akože to sa nedá, strážiť hranica. Dokelu, keď tu išlo o korona teror, ktorý ste zaviedli, tak ste boli schopní nechať vlastných občanov na rakúskej hranici bez vody, bez jedla, bez toalety. Nechali ste ich tam hodiny. Naše mamy, ktoré pracujú v Rakúsku ako opatrovateľky, nechali ste ich tam, lebo psycho Matovič potreboval nejakú aplikáciu, ktorú mu nechcel registrovať nejaký App Store. To bolo v poriadku, lebo to sú Slováci. Slováci, ktorí sú na Slovensku pri vašej vláde úplní podľudia, ktorým môžme urobiť úplne všetko, ktorí tu platia dane, vychovávajú deti a ktorí živia aj vás, ale tí si zaslúžia každý jeden teror, ktorí im táto vláda dokáže do života priniesť.
Ale keď je nelegálny imigrant, potenciálny terorista, no, chudáčik môj, poď pekne tu, tu si sadni do stanového mestečka. Tu ti pán profesor Krčméry učeše vlásky, aby si bol šťastný. Ste sa zbláznili?! To občania, myslíte, že nevidia, akým spôsobom tu rozdeľujete ľudí? Terorista, kriminálnik je viac ako poctivo platiaci občan Slovenskej republiky! To je pečiatka daná priamo vládou, pretože tu stál na tomto mieste Igor Matovič, podpredseda vlády, bohužiaľ, minister financií a v súčasnosti vieme dobre, že aj premiér, pretože ten biely kôň Eduard Heger len slúži jeho vlastnej vôli. A viete, čo tu prečítal? To bolo to legendárne freudovské prerieknutie, ktoré vám priamo na úrade vlády napísali do toho papiera, aby celá Slovenská republika vedela, čo ste vlastne zač, že, citujem: „Vláda sa stará o potreby nelegálnych imigrantov.“ To zaznelo vo vyhlásení v stanovisku vlády, ktoré tu prečítal Igor Matovič. Vláda sa stará o potreby nelegálnych imigrantov.
Lenže vláda tu nie je nato, aby sa starala o potreby nelegálnych imigrantov! Alebo je? Podľa vás to tak je? Prehrajte si vystúpenie Igora Matoviča, stiahnite si to stanovisko vlády, tam je napísané, že vláda sa stará o potreby imigrantov. Veď to je šialené. Vláda sa predsa nemá starať o potreby kriminálnikov. Ak niekto nelegálne prekročí našu hranicu, tak je kriminálnik! Tak to má byť. Vláda sa nemá starať o potreby kriminálnikov, vláda sa má starať o život, bezpečie, budúcnosť a prosperitu štátu a má sa starať o svojich obyvateľov, nie o kriminálnikov. Lenže presne vaša vláda týmto stanoviskom dala jasne najavo, čo je na prvom mieste pre vašich ministrov, pre vašich vládnych predstaviteľov a aj pre poslancov Národnej rady, ktorí neustále držia tohto ministra.
A rovnako v tomto stanovisku zaznelo to neuveriteľné vyplakávanie, že na vine je Česká republika, lebo ona si stráži hranice, že problém s nelegálnou imigráciou na Slovensku vznikol tým, že Česi uzatvorili svoje hranice, a my sme teda ostali v stave, kedy sa nám na našom vlastnom území kopia títo nelegálni imigranti. To je neuveriteľná logika. Tak namiesto toho, aby my sme sa postavili zodpovedne voči našim bratom v Českej republike a chránili slovenskú južnú hranicu a nepustili sem týchto nelegálnych imigrantov, tak my vyplakávame nad Českou republikou, že si nechce do svojho štátu pustiť ten húf migrantov, z ktorého my sme urobili migračný koridor. Každý jeden prevádzač, každý jeden ten migrant vie, že Slovenská republika je úplne voľná, že tu môže prísť, že ho tu nikto neskontroluje, že mu tu dajú normálne legálny pobyt, lebo veď proste takto to je, že tento človek tu môže byť, môže sa opakovane, xy-krát pokúšať o prekročenie českej hranice a vždy, keď ho budú vracať, tak on príde do Kútov, do stanového mestečka, možnože časom vybudujete niekoľko ďalších, a že si tam môže nabiť baterky, že sa tam môže najesť, že sa tam môže vyspať, že tam môže nabrať energiu a pustiť sa do ďalšej kriminálnej činnosti.
My sme základňa nelegálnych kriminálnikov! To je pozícia súčasnej vlády Slovenskej republiky. A ja sa pýtam, dokedy toto chcete trpieť, pretože z vyjadrení ministra Mikulca, toho neuveriteľne neschopného človeka, tu bolo zrejmé, že on nevidí potrebu teda robiť nič. Stretnúť sa s Českom a nájsť spôsob, ako títo ľudia zrejme v Českej republike budú týchto imigrantov prijímať. To je zrejme to riešenie, o ktorom hovoríte. Alebo hovorí o tom, že potrebujeme chrániť vonkajšiu hranicu, ale on mal od rána do večera každý deň chodiť na stretnutia s maďarskými predstaviteľmi, s ministrom vnútra, s premiérom hľadať cesty, ako môžme pomôcť chrániť tú maďarsko-srbskú hranicu, aby sem tí ľudia nechodili, ak teda máme chrániť tú vonkajšiu hranicu, s čím súhlasím. Ale kedy sa Mikulec zobudil a kedy tam poslal tých 40 policajtov? Teraz, po dvoch mesiacoch krízy?! Veď to sa musí riešiť promptne, okamžite, on nesmie spať na vavrínoch a čakať, kým sa stane zázrak, lebo to jeho politika, a vy stále tvrdíte, že to je dobrý minister, ako bolo v stanovisku vlády, ktorý robí všetko preto, aby tu boli zákon a právo na prvom mieste, aby občania Slovenskej republiky cítili, že tu môžu žiť bezpečný život. To je absurdný úlet, úlet, ktorý nikto príčetný nemôže myslieť vážne.
Ja vám to pripomínam, vy ste dokázali postaviť policajné hliadky do každého okresu, vy ste sa nemohli dostať z okresu do okresu, ak ste neboli nejakým spôsobom otestovaný či zaočkovaný. Šikanovali ste ľudí spôsobom, ktorý nebol mysliteľný, chodili ste na kontroly po prevádzkach, po reštauráciách, po obchodoch, po posilňovniach, poslali ste vojakov do ulíc. Vojaci v uniformách bez akýchkoľvek kompetencií na to, aby mohli strážiť a kontrolovať občanov alebo zasahovať voči nejakým nelegálnym situáciám, títo ľudia chodili po uliciach, aby vzbudzovali strach, aby vzbudzovali hrôzu, to bol iba psychologický efekt vojska v uliciach, vojakov ste poslali proti vlastným občanom, aby im prikazovali alebo pripomínali, že je tu núdzový stav, že nesmiete vychádzať zo svojich domovov, že nesmiete žiť normálny život, že nesmiete fungovať ako normálne ľudské bytosti, ktoré majú svoje občianske, ľudské práva, ktoré im garantuje ústava, ktorú ste zničili a pošliapali!
A zrazu nemôžme vojsko použiť, aby chránilo hranice. Zrazu psychologický efekt na imigrantov nie je nutný, lebo veď predsa nelegálny imigrant na Slovensku je podľa tejto vlády a týchto vládnych poslancov viac ako slušne dane platiaci Slovenskej republiky. To je fakt, môžete sa hádzať o zem, môžete nariekať, môžete nesúhlasiť, vy ste to tu potvrdili normálne stanoviskom vlády, a keď budete hlasovať za udržanie Mikulca, tak to potvrdíte vedomým súhlasom s tým, čo sa na Slovensku deje.
A pýtam sa vás, ktorý z vás, ktorý z vás sa sem postaví a povie po nejakom prvom znásilnení, po nejakej prvej lúpeži po nejakej prvej vražde, ja som za to zodpovedný. Ktorý z vás to urobí? Každý jeden, ktorý podrží Mikulca vo funkcii, je, za to bude morálne zodpovedný. A pýtam sa vás, ktorý tu príde a prijme to morálne, tú morálnu zodpovednosť a ospravedlní sa všetkým občanom, aj keď takéto ospravedlnenie už nebude znamenať nič, lebo toto, čo robíte, je časovaná bomba. Všetci dobre vieme, že medzi tým húfom nelegálnych imigrantov, sú to tisíce ľudí, môže byť potenciálny kriminálnik, ide zima, chlad. Jednoducho tí ľudia budú chcieť niekde prespať, tí ľudia budú mať určité chute a to si budú nejakým spôsobom kompenzovať. A kto to bude? Kto bude prvá obeť tejto vlády a jej neschopnosti, kto bude prvá vedomá obeť v tejto kríze ministra Mikulca a poslancov, ktorí ho držia vo funkcii? To sú zásadné otázky. Chcel by som, aby som len maľoval čerta na stenu, aby to nehrozilo, ale pri tých tisícoch cudzincov, o ktorých nič nevieme a ktorým vy tu dávate legálny pobyt, toto všetko reálne hrozí.
Dokazovali ste si svoju moc šikanou vlastných občanov, obmedzovaním ľudských práv, hraničnými kontrolami, zákazom všetkých možných foriem pre vlastných ľudí. Vy ste tu prijali zákon, aby Finančná správa, príslušníci Finančnej správy, daňováci, mohli chodiť v uliciach a kontrolovať ľudí, lebo ste mali málo policajtov. Toto všetko ste boli ochotní urobiť proti Slovákom, ale pre ochranu Slovákov nie ste ochotní urobiť slovami ministra Mikulca urobiť nič, len plakať, že zodpovední sú vlastne Česi.
A preto sa chcem na záver svojej reči, kde je úplne zrejmé, že minister Mikulec nesmie byť nielen na tejto pozície, že táto deštruktívna Slovensko ničiaca protislovenská vláda musí čo najskôr skončiť, obrátiť na poslancov SaS, ktorí tu, samozrejme, nie sú, pretože oni sú vraj tvrdá opozícia. Jedine tak v snoch Richarda Sulíka. Chcete byť stále zodpovední a vedome schvaľovať to, čo dnes Mikulec robí? Ani jeden z vás, poslanci SaS, ak to teraz počúvate, podľa vašich vlastných slov nesúhlasíte s činnosťou Romana Mikulca. Nesúhlasíte s tou jeho zbabelosťou, s neuveriteľnou nekompetentnosťou, s vedomým ohrozovaním života obyvateľov Slovenskej republiky, tak to prejavte jednoznačným hlasovaním a zbavte Slovensko tej tyranskej vlády. Prejavte to jednoznačným opozičným postojom, v ktorých sú aj vaši vlastní voliči, a ukážte, že vám záleží na tom, aby toto skončilo, aby toto ohrozenie, aby tento teror, aby táto devastácia Slovenska konečne našla svoj koniec, dokážte to jednoduchým hlasovaním, hlasujte za odvolanie Romana Mikulca, inak sa nemôžete považovať za žiadnu tvrdú opozíciu, ale za prisluhovačov tyranskej vlády.
Môžete sa považovať maximálne tak za pokrytcov, klamárov, fušerov a zbabelcov, môžete akurát tak dokázať, že v skutočnosti vám nejde o Slovensko, ale ide vám o vaše vlastné pozície, ide vám o vaše vlastné kšefty, a že aj napriek tomu, že pred ľuďmi hráte divadlo, že SaS je akási opozícia, stále prisvedčujete tejto vláde a ste ochotní tejto vláde držať chrbát a držať pozíciu aj v tých najhorších momentoch, v momentoch vedomého ohrozovania životov a zdravia občanov Slovenskej republiky. Nikto, naozaj nikto so svedomím nemôže hlasovať proti odvolaniu Romana Mikulca a nemôže sa tak zdržať. Každý jeden poslanec Národnej rady, ktorý si ctí ešte Slovensko a našiel v sebe aspoň trochu, zvyšky svedomia, bude hlasovať za odvolanie Romana Mikulca.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.11.2022 13:31 - 13:33 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Dajme si na základe priebehu tejto schôdze jednu jednoduchú otázku. Čo je na Slovensku lepšie, byť poctivý, dane platiaci, pracujúci občan alebo nelegálny, zločinný imigrant?
Mikulec na to odpovedal, pán kolega, veď to tu je úplne jasné. Stanovisko vlády na to odpovedalo. Slovenská republika, to sa priamo napísalo, to priamo zaznelo z pozície ministra financií z toho stanoviska vlády, Slovenská republika sa stará o potreby nelegálnych imigrantov. On to tu prečítal, Igor Matovič.
Tak teda čo je lepšie? No asi je lepšie porušiť zákony, nelegálne prekročiť hranice a tu vám potom prichystajú stanové mestečko, tam si dobijete baterku, tam vám navaria polievočku, tam Mikulec zazmluvní priamym obstarávaním firmičku, ktorá si na tom fantasticky zarobí, no a občania, tí, ktorí teda platia tie dane, no tí to zase zaplatia, pretože to je ich trest za vládu chaosu, deštrukcie a absolútnej neschopnosti. Veď táto vláda ide normálne priamo do konfliktu s vlastnými obyvateľmi. Oni si nastavili taký režim, že čím viac tým ľuďom ublížime, tým úspešnejší vlastne sme. Čím menej sa budeme starať o ich potreby a bezpečnosť, tým lepšiu vôľu vlastne pre nich prejavujeme. To je nemysliteľné, ale toto sa deje. Spomenul si, že zrazu nevedia chrániť hranice. Nechcú. Nemajú kapacity, alebo ako povedal policajný prezident, je absurdné odvolávať ministra, lebo veď všetko je v poriadku.
Ale počas korony, počas tej korona totality vedeli všetko. Kontrolovať každé auto, vedeli vlastných občanov nechať na hraničnom prechode dlhé a dlhé hodiny, lebo jeden narušený blázon čakal, kým mu Google App Store, alebo ako sa to volá, povolí aplikáciu. A bolo im jedno, to boli Slováci, platia dane, pracujú, vychovávajú tu deti, nech tam sú na tej hranice, bez toalety, bez vody, veď to sú len Slováci!
Ale nelegálni imigranti - joj, ťuťuli, muťuli, poďme ich pohladkať po vláskoch, nech sa tu majú dobre.
Skryt prepis
 

15.11.2022 12:31 - 12:31 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Toto bolo hotové peklo, pán Mikulec! (Ruch v sále a zaznievanie gongu.) Váš prejav bol priamy a koncentrovaný útok na zdravý rozum, pravdu a zodpovednosť! Pýtam sa vás, keď takto utekáte na lietadielko luxusné, s luxusnou večerou do Rumunska, z koho chcete robiť hlupákov?! Z nich?! Z tých koaličných biorobotov, ktorí sa zase pracú zo sály?! Z nich určite môžte. Oni sa s tou pozíciou hlupákov úplne zžili.
Ale nám tieto vaše kecy nepriniesli absolútne nič. Veď si uvedomujete, čo ste povedali?! Ako minister vnútra v čase, kedy Slovensko zaplavujú tisíce nelegálnych imigrantov, o ktorých nič nevieme, vy poviete, že Slovensko nesmie chrániť vlastné hranice, lebo ste si našli nejaký papierik z Európskeho parlamentu?! Nikoho to nezaujíma. Ľudia chcú žiť bezpečný, normálny a stabilný život, ktorý im vy beriete.
Nie je mysliteľné, aby vy ste sa tu vyhovárali a hovorili, že vlastne Česi sú zlí. Česká republika je zlá, lebo ona si chce chrániť vlastné územie. No kto to kedy videl?! Tak my na Slovensku pustíme cez naše hranice úplne všetkých, vytvoríme im stanové mestečko, umožníme sa im tu zabývať, umožníme im nelegálne prekračovať hranicu do Česka a my sme vlastne tí dobrí a Česká republika je zlá, lebo ona si svoje hranice chráni. Je nepredstaviteľné, čo za nezmysly ste tu narozprávali!
Ako môžete vôbec hovoriť o tom, že Slovenská republika má riešiť situáciu tak, že máme zachraňovať situáciu na vonkajších hraniciach. Ale nič pre to nerobíte, nikto z nás nevidel, aby ste pravidelne navštevovali Maďarsko a stretávali sa na úrovni ministrov vnútra alebo premiérov. Nikto z nás nevidí nejakú snahu pre to, aby ste túto situáciu riešili. Po obrovskom opozičnom tlaku ste sa dopravili do Českej republiky, kde ste sa vyplakali, a zase ste tu na Českú republiku nadávali úplne neprimeraným spôsobom. (Ruch v sále a zaznievanie gongu.) Zároveň ste všetkým občanom Slovenskej republiky vlastne teraz oznámili, všetko je v poriadku, nič nejdeme robiť. Nejdeme zaviesť hranice, nevieme zaviesť kontroly, nejdeme zachraňovať situáciu, nejdeme robiť nič, lebo všetko je vlastne v poriadku.
Toto je výsledok Mikulca. Veď vy musíte byť odvolaný!
Skryt prepis
 

11.11.2022 10:55 - 10:55 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Kolegovia, vy sa pýtate, kde je predseda vlády. Kde je premiér? A ja sa nad tým môžem maximálne tak pousmiať. Aký premiér? Slovensko má podľa vás premiéra? Eduard Heger je premiér? Predseda vlády Slovenskej republiky? Veď ktokoľvek, kto si to ešte realisticky myslí, sa vystavuje maximálne tak posmechu. Všetci veľmi dobre vieme, kto na Slovensku v skutočnosti vládne a komu Eduard Heger slúži a prečo Eduard Heger nevie zasiahnuť a vyriešiť tak závažnú situáciu, akou je hroziaci kolaps zdravotníctva. No čo je v štáte asi dôležitejšie a zásadnejšie, ako to, že od 1. decembra teda skolabuje urgentná zdravotná starostlivosť a množstvo ďalších oddelení. Že prídeme o viac ako 2 000 lekárov a že množstvo ľudí bude umierať, lebo vieme, že títo lekári sú ochotní ísť do konca a dotiahnuť tieto výpovede do reálnych výsledkov. A my sa teda budeme pýtať, kde je predseda vlády. My žiadneho predsedu vlády nemáme. Máme ministra financií, ktorý funguje aj ako predseda vlády, pretože Eduard Heger nie je skutočný muž, ktorý by vedel riadiť situáciu. Veď si to zoberte úplne jednoducho. Každá jedna rodina chce mať na svojom čele zdravého, dospelého, schopného, silného muža, ktorý je pripravený zobrať na svoje plecia zodpovednosť za starostlivosť o tú rodinu. A o to viac by sme to mali chcieť v štáte. Mať zdravého, silného, schopného muža, ktorý bude riadiť ten štát, ktorý zoberie tú zodpovednosť za životy obyvateľov a ktorý bude bojovať aj na európskej, aj na svetovej úrovni za to najväčšie blaho pre svoj štát, pre svoj národ. Ale my to nemôžme očakávať od niekoho, kto je kto ufňukaný, zúfalý, zbabelý a zženštilý, že kdekoľvek príde, či už je to na bruselskej úrovni, či je to v Štrasburgu, či je to na medzinárodných rokovaniach, skríknu naňho, on sa poskladá, akceptuje úplne všetko. Veď to vidíme pri protiruských sankciách, vidíme to pri zásadných energetických otázkach, vidíme to aj tu. On čaká, čo napíše Matovič na Facebook. Aký premiér?
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 11.11.2022 10:40 - 10:56 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Mnohí sa tu sťažujeme na to, že nemáme prítomných vládnych poslancov pri riešení tak závažnej témy, aspoň my ju teda v opozícii považujeme za závažnú, ktorou je absolútny kolaps zdravotníctva, ktorý nám hrozí od decembra. Už aj pán minister odišiel, pretože táto téma ho očividne nezaujíma. Hovoríme teda o tom, že Slováci, obyvatelia Slovenskej republiky, ktorí tu platia dane a ktorí financujú všetkých týchto zbytočných politikov, nebudú mať dostupnú zdravotnú starostlivosť. Ako povedali viacerí lekári, ktorí sú tu prítomní, bohužiaľ, len z opozície, tak tieto veci, táto neuveriteľná neschopnosť vlády môže viesť k tomu, že ľudia budú na Slovensku umierať. A ktorí budú umierať prví? No práve dôchodci, ľudia, ktorí celý život poctivo pracovali a teraz keď ich po celoživotnej tvrdej drine očakáva tá almužna, ktorú namiesto dôchodku dostanú, ešte zistia, že vlastne ani nebudú mať lekára.
Ale ja sa pýtam z tohto miesta, načo nám vlastne títo vládni poslanci sú! Čo by sa zmenilo, kolegovia v opozícii, keby tu títo bioroboti vlastne sedeli a mudrovali svoje nezmysly, ktoré tak často od niektorých z nich, lebo niektorí sú totálne nemí, počúvame? Oni nemajú žiadne práva, nemajú žiadne názory, nemajú žiadne schopnosti čokoľvek zmeniť, ich názor je úplne bezvýznamný, ich pôsobenie v tomto pléne je úplne bezvýznamné, a to jediné, na čo sa zmôžu, je s nádejou očakávať a načítavať si facebookový profil Igora Matoviča, či náhodou nenapísal: "Máme to! Máme riešenie!" Pretože slovenská politika sa tu od nástupu tejto vlády robí takýmto spôsobom! Nezmôžu sa na nič viac, než na očakávanie, čo ich hlavný guru, šéf tej sekty napíše na Facebook. A môže sa so mnou hádať, kto chce, akým spôsobom chce, každý viete, že mám pravdu.
Môže tu sedieť Lengvarský a spokojnou tvárou predstierať, že vlastne všetko je v poriadku a že on to má pevne v rukách a on sa s tými lekármi dohodne, tak ako nám to povedal dva týždne dozadu tu v pléne, a klamal! Lebo nič nie je schopný normálne dohodnúť, pretože všetko to stojí na jednom človeku, človeku, ktorý na Slovensku stráži štátnu pokladnicu, človeku, ktorý ale nestráži ani len svoje vlastné peniaze. Stojí to na tom, že Igor Matovič rozhoduje o tom, akým spôsobom sa Slovensko bude viesť do budúcna. Rozhoduje o zdravotníctve, rozhoduje o obrane, rozhoduje o financiách, rozhoduje tu úplne o všetkom a my sa nemôžme tváriť, že máme nejakého premiéra Eduarda Hegera. A presne na tomto stroskotá každý zmysluplný návrh od lekárov, ktorý príde, pretože ego tohto psychomaniaka zabráni akémukoľvek zmysluplnému riešeniu.
Čo si máme teda myslieť? Že vláda priniesla zmysluplné riešenie pre túto krízu, že priniesla racionálne memorandum, ktoré malo vyriešiť túto situáciu a nevďační, hnusní lekári to nechcú akceptovať a nechcú poskytovať pacientom na Slovensku zdravotnú starostlivosť tak, aby títo ľudia mohli v bezpečí na Slovensku žiť, alebo je to vláda, ktorá priniesla memorandum, ktoré nerieši de facto vôbec nič, a lekári úplne logicky a adekvátne zareagovali tak, že s týmto nechcú mať nič spoločné. Mne ako opozičnému politikovi, ale aj ako občanovi Slovenskej republiky racionálnejšie pripadá práve vysvetlenie, že táto neschopná vláda, ktorej neschopnosť je do neba volajúca, nebola schopná prísť s normálnym riešením a normálnou dohodou s týmito lekármi.
A práve preto vítam, že tu je toto uznesenie. Uznesenie, ktoré žiada túto vládu, aby sa s tými lekármi dohodla. Čo je zlé na tom, ak opozícia chce žiadať vládu, lebo už iné prostriedky ani reálne nemá, aby sa dohodla s lekármi, nech od decembra nenastúpia na výpoveď, teda nech neodídu z práce, nech naďalej liečia, nech naďalej ordinujú, nech naďalej zachraňujú ľudské životy. Počuli ste to dobre! Od decembra na Slovensku skolabuje urgentná zdravotná starostlivosť! Čo to znamená?! No úplne jednoduchú vec. Ľudia tu budú umierať. A toto snáď nikto nechce! Ani ten radový koaličný biorobot, ktorý nemá vlastný názor. Nikto z nás predsa nechce, aby ľudia trpeli len preto, že tu je jeden neschopný panák na ministerstve financií, ktorý nie je schopný prísť s normálnym adekvátnym riešením pre situáciu v slovenskom zdravotníctve. Ale je schopný prísť s celoplošným testovaním, je schopný prísť s lotériami, je schopný prísť s krúžkovným a s uletenými nápadmi, proti ktorým je celá zvyšná spoločnosť, nehovoriac o tých cashbackoch, cashbackoch, či ako to nazývajú, že vám bude vracať finančná správa cez aplikáciu peniaze a podobné veci, na ktorými všetci neveriacky krútime hlavou, ale nie je schopný prísť s riešením, adekvátnym riešením pre lekárov, zdravotníkov, pre ľudí, na ktorých je celá zvyšná spoločnosť úplne závislá. Pretože je úplne nepodstatné, čo si kto bude myslieť o tom, aký má názor na tamtoho či onoho lekára. Vo finále ten lekár na Slovensku je nenahraditeľný a my ich potrebujeme. Potrebujeme, aby pracovali, potrebujeme, aby fungovali a potrebujeme, aby sa s nimi tá vláda dohodla. A je teda nemysliteľné, že 1. december, ktorý sa čoraz rýchlejšie a rýchlejšie blíži, a vláda sa stále nebola schopná zmysluplným spôsobom dohodnúť na tom, aby zdravotná starostlivosť na Slovensku neskolabovala.
To, to jednoducho nemá v civilizovanom svete obdobu. Nemá to obdobu už s ohľadom na to, aký, do akého stresu, do akej nepovážlivej situácie to vlastne vrhá obyvateľov Slovenskej republiky, kedy vláda nevie povedať, čo bude, ako bude a či vôbec niečo bude.
Ja naozaj nechápem alebo neviem si predstaviť takú tú situáciu, že by som tu sedel ako koaličný poslanec, jasné, je to nemožné teraz teleportovať sa za celých tých dva a pol roka devastácie Slovenska, ale videl, že tu naozaj od decembra hrozí, že ľudia budú umierať kvôli neschopnosti jedného človeka na ministerstve financií a stále sa tváril, že ja som nejaká morálna autorita, že som čestný človek, že vlastne vykonávam tú svoju pozíciu dobre, že ma tu ľudia zvolili a môžu byť so mnou spokojní, lebo vlastne naša vláda je dobrá. To nedáva zmysel, to potrebujete mať vyoperovanú hanbu, vyoperovaný zdravý rozum, vyoperovaný charakter, nemôžete mať chrbticu, to je súhra toľkých okolností, že to ani nie je pre bežného mysliace človeka, kauzálne uvažujúcu ľudskú bytosť predstaviteľné! Ale tu sa to deje. My to tu vidíme v obrovskom množstve prípadov. Úplná teda ignorácia alebo neschopnosť zaujať normálne, racionálne stanovisko. Nikto z nich, ako som povedal, z týchto nesvojprávnych biorobotov, sa nepostaví a povie: "Igor, spamätaj sa a rob už niečo! Igor! Hrozí tu smrť ľudí! Tak sa s tými lekármi dohodni! Igor, vypni už ten Facebook a začni riešiť situáciu na Slovensku!" Nie. Oni budú sedieť, usmievať sa, riešiť blbosti a keďže už je piatok, 10.51 h, tak už sú na ceste domov, lebo veď pracovná morálka, to je najväčší problém týchto ľudí.
Človeku sa z tohto všetkého zakrúti hlava a nechápe, ako sme sa na Slovensku mohli dostať až do tohto bodu. Ako sme mohli za celú tú dobu tejto vlády dôjsť až do bodu, kedy nám už, kedy už ani nemôžme poukázať na niečo, čo vlastne ešte v štáte funguje, niečo, čo je normálne, niečo, v čo majú ľudia dôveru, niečo, o čo sa môžu oprieť. Všade vidíme tú istú opakujúcu sa neschopnosť. Všade vidíme to isté hlboké pokrytectvo. Všade vidíme ten istý nezáujem tých istých ľudí, ktorí Slovensko dohnali do tohto stavu. A síce nie som lekár, ale som človek, ktorému záleží na tom, aby občania Slovenskej republiky mali dostupnú zdravotnú starostlivosť a aby od decembra nemuseli ostať pred urgentom s tým, že ich nemá kto vyšetriť a nemá ich pri úraze kto zachrániť! Nemá im kto zachrániť život! Priniesť ten základný, rýchly, toľko potrebný zákrok! Tak mi záleží na tom, aby sa tieto veci pohli dopredu, a preto tu vystupujem, aby občania Slovenskej republiky videli ten absolútny nezáujem, tú absolútnu nemohúcnosť, to, ako celý štát je v rukách jedného blázna, ktorý to tu zastavil, ktorý nie je schopný nájsť normálne, zmysluplné riešenie.
Treba to opakovať, treba o tom hovoriť, treba to prízvukovať, lebo tu už sa nehráme o nejaké drobné. Toto už nie je sranda, toto je najzásadnejšia vec! Videli sme to presne v dobách, kedy sme tu ako opoziční poslanci opakovali, keď sa Matovič tituloval do pozície hlavného lekára celého Slovenska a rozhodol sa, že on pozná tie najlepšie riešenia na to, aby zastavil prenos vírusu, aby ho zlikvidoval na Slovensku, aby jednoducho zachránil životy všetkých obyvateľov Slovenskej republiky, keď uzavrel hranice, keď prišiel s celoplošným testovaním, keď odobral celému národu ľudské práva a keď mu títo bioroboti tlieskali, keď sme opakovali, že s tým vírusom sa nedá bojovať ani na hraniciach, že sa s ním nedá bojovať ani v nejakých električkách a že sa s ním nedá bojovať ani tým, že odoberú ľuďom ľudské práva a nepustia ich napríklad na športoviská, keď nie sú zaočkovaní, ale že sa s ním dá bojovať normálne, racionálne v nemocniciach, kde potrebujú zafinancovať lekárov, vytvoriť im lepšie pracovné podmienky, vytvoriť zdravotným sestrám lepšie pracovné podmienky, aby mohli pracovať, dať im lepšie ohodnotenie. Vtedy sa rozdávali stovky miliónov! Rozhadzovali sa miliardy! To všetko mohlo byť použité na to, aby táto situácia vôbec nenastala! Ale nie! Dnes sme práve vo výsledku toho, že kým sa malo investovať do zdravotníctva, tak sa rozdávalo na všetko možné a dnes sa táto situácia opakuje. Kúpi sa jedenásť miliónov nábojov a pošle sa na Ukrajinu a lekárom sa povie: "No tak, bohužiaľ, zvyknite si."
Opakuje sa tá istá situácia, že sa tu nakupujú obrovské množstvá vojenskej techniky, ktorá zrejme potom zase pôjde na Ukrajinu, tak ako celá naša armádna technika, ktorú tu Naď rozdáva, ale nie je tu vôľa a schopnosť nájsť finančné prostriedky pre lekárov a pre to, aby obyvatelia Slovenskej republiky nemuseli umierať na tak banálnu vec, ako je dostupnosť základnej zdravotnej starostlivosti.
Je to neuveriteľné, ale to nie je len môj názor. Nie je to nejaký môj opozičný výkrik. Nie je to nejaká moja vlastná vôľa kritizovať túto vládu za každú cenu. Tu predo mnou vystupovali lekári, ľudia z praxe, vystupovali tu ľudia, ktorí pracujú stále v nemocniciach a bude tu vystupovať aj môj kolega Miro Urban, ktorý pracuje v jednej z nemocníc, a oni to vidia! Oni vám to hovoria! Oni sú živí svedkovia toho, že vy ste chodiaca katastrofa a aj napriek tomu nechcete nič robiť! Nemôžete to zvaliť na to, že je tu niekto z opozície, kto za každú cenu chce pošpiniť túto vládu, lebo chce v budúcich voľbách uspieť lepšie, ako títo neschopní bioroboti. Ale sú to konkrétni ľudia, ktorí hovoria o konkrétnych veciach a majú na to konkrétne názory. Boli tu vymenované konkrétne oddelenia v konkrétnych nemocniciach, ktoré skolabujú! A stále to s touto vládou nepohne?!
Je naozaj päť minút pred dvanástou. Do 1. decembra tá doba zbehne veľmi rýchlo. A keď občania Slovenskej republiky dospejú do stavu, ktorý nám reálne hrozí, tak si to tu nikto z nás nevie v podstate ani predstaviť. Kto si toto zoberie na tričko? Kto bude zodpovedný? Kto sa hrdo prihlási na tú barikádu, kto sa tu postaví za tento pult a povie, ja som za to zodpovedný. Ja som ten, ktorý to nedokázal vyriešiť. Ja som ten, ktorý jednoducho prijal toto politické rozhodnutie. Už tu nebude nikoho, ani týchto biorobotov, ani týchto ministrov. A práve preto je dôležité, aby sme toto uznesenia ako Národná rada schválili. Preto je dôležité, aby sme zaviazali vládu k tomu, aby našla riešenie, aby sa ten neschopný a neuveriteľne do neba volajúci chorý minister financií postavil konečne a našiel zmysluplné riešenie s týmito lekármi, pretože inak nám na Slovensku hrozí katastrofa a z tohto dôvodu jednoznačne budem tak ako všetci moji kolegovia z hnutia REPUBLIKA hlasovať za toto opozičné uznesenie.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.11.2022 9:55 - 9:58 hod.

Milan Mazurek Zobrazit prepis
Pán poslanec, tu sa črtá jeden taký spoločný jav, ktorý vidíme úplne pri všetkých témach. Či už je to teraz súčasná katastrofálna situácia v zdravotníctve, kedy nám hrozí, že prídeme v decembri o viac ako 2-tisíc lekárov, ktorých táto vláda, samozrejme, nemá ako nahradiť a neviem sa s nimi normálne racionálne dohodnúť. Alebo vezmeme obranu, energetiku, zahraničnú politiku, ochranu štátnych hraníc, ochranu obyvateľstva, kriminalitu. Vo všetkom táto vláda úplne katostrofálne zlyháva. Ale stále vidíme ten istý jav. Kompetenčne zodpovedný minister príde, je úplne pokojný, stále za to obviní niekoho iného. Hovorí, že oni sa snažia, robia, čo sa dá. Všetko je vlastne v poriadku. Nikto ich nechápe. A tí občania vlastne ani nevedia, že prečo by sa mali sťažovať, lebo to len zlá opozícia vytvára dojem, že táto vláda svoju situáciu nezvláda.
Toto zdravotníctvo je úplne nádherný príklad toho, ako doslova nekompetentní ľudia s nulovým záujmom o to, aby štát riadili efektívne, dokážu Slovenskej republike škodiť. Pretože táto situácia tu nie je pol dňa, nie je tu deň, nie je tu ani dokonca polroka. Je tu dlhodobo. Táto vláda o nej vie. Tento minister nekoná. A stále situáciu len a len odďaľujú. Všetci vidíme, že vlastne zázrak, že oni vlastne otvorili túto schôdzu. Že plánovali v podstate sa tváriť ďalej, že sa nič nedeje a že to len tá opozícia maľuje nejakého čerta na stenu. Ešte minulý týždeň nám tvrdili alebo dva týždne dozadu, že už s lekármi našli spoločnú reč. Že už je to dohodnuté, že už boli aj na výbore, že už odprezentovali výsledky a že vlastne všetko bude v poriadku. A dnes vidíme, že to boli zase len prázdne reči, sľuby, niečo, čo nemá v skutočnosti žiaden obsah a je to len politickou propagandou tejto vlády. Slovensko sa rúti do záhuby a táto vláda je toho jasnou príčinou. My musíme urobiť všetko pre to, aby táto vláda, čo najrýchlejšie ukončila svoju pôsobnosť, ak nechcem prísť aj v zdravotníctve k totálnemu kolapsu.
Skryt prepis