Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.1.2021 o 16:52 hod.

Ing.

Miroslav Žiak

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.1.2021 12:48 - 12:48 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. No, vyvrátim prvý mýtus, nebude to len na rok, to skrátenie toho nášho platu, pretože to sa vyvíja nielen od priemernej mzdy, ale aj ako sa darí hospodárstvu, a nepredpokladá sa ten nárast taký raketový, ako tu vy, páni, splietate.
A, pán Suja, však vy máte možnosť váš plat rozdávať ľuďom, keď chcete byť taký sociálny, nebudete tu robiť teatrálne gestá a váš plat do tej miery, tak ako to navrhujete aj so všetkými nezaradenými, teda zradcami, ako sa nazývate sami, teda ste nazývali predtým niekoho iného, ale vlastne teraz to padá na vás, môžte sa takisto vzdávať toho svojho platu v prospech ľudí. Nech sa páči, veď buďte hrdinovia! Je to na vás.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.1.2021 12:35 - 12:36 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Už je to asi taký evergreen, že reagujem na poslanca Mazureka, ale hold, nič sa nedá robiť.
Pán poslanec Mazurek, musí byť hrozné teraz tvrdiť, že bol predložený nejaký procedurálny návrh, keď to bolo pred časom, vy ste tvrdil, že to Marian Kotleba predložil ten návrh, to musí byť fakt ťažký pocit. A beriem to, samozrejme, za maximálne pokrytecké z vašej strany, teraz tvrdiť a snažiť sa znižovať platy, keď nám automaticky platy pôjdu dole. Keby ste trochu rozumel tomu zákonu, ktorý je v súčasnosti, tak naše platy pôjdu automaticky o dosť značnú mieru dole, nemusíme sa, nemusíme sa tu tváriť, akí chceme byť sociálni.
Tiež poviete, že priemerná mzda je uletený údaj. No, priemerná mzda neni uletený údaj. Možno keby ste neprevádzkoval e-shop, ale aj by ste pracoval, tak by ste vedel, že tá priemerná mzda nie je vôbec uletený údaj.
A ja si tak spomínam, keď v roku 2019 vystúpil z vášho klubu jeden poslanec, tak vy ste velice vyzýval na to, aby sa vzdal svojho mandátu, že však bol zvolený za jednu stranu. A vy teraz ste nezaradený poslanec a idete tu rozprávať o ostatných ľuďoch. Však nech sa páči, vzdajte sa mandátu! Veď ste len pokrytec, vy ste obyčajný pokrytec! Som zvedavý, ako na to budete reagovať, možno zase si poviete nejaké svoje naučené frázy, ale toto by som od vás čakal, že sa postavíte k tomu ako chlap, keď ste pred dvomi rokmi niečo tvrdil, tak teraz sa postavíte k tomu ako skutočný chlap a vzdáte sa svojho mandátu, ktorý ste nadobudol za Kotlebovu stranu Ľudová strana Naše Slovensko.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.1.2021 11:36 - 11:37 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Patrick, veď poznáme sa už nejaký ten rok. Veľmi schvaľujem tvoju iniciatívu, ale treba byť aj trošku niekedy kritický a netreba hádzať všetky prídavné látky do jedného vreca. Veď predsa máme EFSU tzv. European Food Safety Authority, ktorá schvaľuje tie prídavné látky. Netreba robiť zo všetkých strašiakov, netreba to riešiť poplašnou správou, ale, áno, keď je niečo chemickým koktailom, ako si to nazval, ja to nenazvem chemický koktail, ale schválenými prídavnými látkami doplnená potravina, tak tieto všetky prídavné látky boli schválené odborníkmi, ktorí sú na túto agendu odslovavzatí. Ale, samozrejme, za túto tvoju agendu ja zahlasujem, lebo posúva a zlepší potravinový segment alebo kvalitu potravín, aj keď ja by som možno niektoré veci inak riešil, ale dôležité, že sa hýbeme vpred. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 26.1.2021 13:16 - 13:16 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Vážený pán predseda, ďakujem veľmi pekne za slovo. Ja by som mal skôr také odporúčanie, pán predseda, podľa vlastnej skúsenosti by sme mohli zvážiť rozsadenie klubu Ľudovej strany Naše Slovensko, lebo mohlo by dôjsť k potýčke teraz, jak tam majú tých odídencov, a nikto nechceme, aby také niečo sa tu stalo v parlamente. (Reakcie z pléna.) A je to... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Kollár, Boris, predseda NR SR
Pán poslanec, toto asi nebude procedurálny návrh.

Žiak, Miroslav, poslanec NR SR
Nie, nie, iba odporúčanie.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.1.2021 18:11 - 18:11 hod.

Miroslav Žiak
Budem veľmi krátko reagovať, nechcem naťahovať už čas. Ale teraz sa zahrám za takého poslanca Ľudovej strany Naše Slovensko (rečník ironicky intonuje): Jožko, výborne si to povedal. Ty si úžasný, Jožko, takto by som to ani ja nepovedal, zo srdca, fakty. Ježiš, Jožko, ty si úžasný.
Len toľko.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.1.2021 16:52 - 16:54 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Dohovoril vrchný imunológ a genetik Ľudovej strany Naše Slovensko s dokončeným gymnáziom a maturitou.
Začneme pomaličky od začiatku. PCR testy spochybnené. Pán Mazurek, viete, to sú hodiny výskumu, roky článkov, popisov, vedeckých publikácií, verifikácií, validácií a potom sa sem postaví poslanec Milan Mazurek a povie: „Je to blbosť.“ Lebo nejaký Poliak, nejaký, citujem, Poliak, vedec, to spochybnil.
PCR znamená Polymerase Chain Reaction, teda pre vás polymerázová reťazová reakcia, to znamená, že vyseknete určitú, určitý, sekvenciu genómu a tú namnožíte až do takej miery, že je viditeľná v určitom géli. Ja sa v tom vyznám, lebo ja som to študoval, pán Mazurek, a nehrám sa na epidemiológa ani genetika, ale normálne sa za vás hanbím, že dokážete takéto niečo vypúšťať.
Spomínali ste o tom, že vakcinácia je neúčinná a na zmutované koronavírusy nebude mať účinok. Teraz sa dokázalo, keby ste študoval iné časopisy ako Zem a Vek a Bádateľ a InfoVojna, tak by ste sa dozvedel, že vakcinácia je účinná aj na toto, pretože moderná mRNA vakcína vytvára len tzv. imunitu na spike protein. A keďže koronavírus je charakteristický spike proteinom, naša imunita zaberá aj na zmutovaný koronavírus.
Pán Mazurek, zase môžem povedať, že ste pristihnutý, že pri vašom tliachaní, na ktoré sme už zvyknutí, vašou krásnou intonáciou a kadenciou, to normálne človek cíti sa ako pri guľometnej paľbe vo Vietname, našťastie som to nezažil, ale je to veľmi podobné.
Mám málo času. Ešte ste spomenul, že máme 4,5 tisíca plat, no ten istý plat máte vy a tie isté finančné prostriedky. Asistentov používate na podporu rôznych dezinformačných webov, čiže ja neviem, čo vyčítate vy, keď robíte to isté. To znamená, niečo ako zlodej kričí, chyťte zlodeja!, tak vy kričíte, máte veľa peňazí. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.1.2021 15:52 - 15:54 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán Schlosár, ja nestíham sa čudovať, nestíham sa čudovať, vy naďalej zľahčujete pandémiu COVID, naďalej porovnáte COVID s chrípkou, aj napriek tomu, že váš podporovateľ farár Čajka žiadal, aby ste sa zaňho modlili, bohužiaľ, vaše modlitby nepomohli. Išiel na pľúcnu ventiláciu, kde zomrel. Aj napriek tomu, že váš predseda prekonal nie s ľahkým priebehom ako pandémiu COVID, ochorenie COVID. Odporúčal nám Bromhexin s vodkou a slané vody. Koľko ľudí ste nachytali týmito hlúposťami na Slovensku na tieto debilné, prepáčte za výraz, debilné opatrenia, ktorými sa majú ľudia riadiť? Viete, koľko ľudí volali na 155 a pýtali sa, že či toto im skutočne pomôže?
Veď nešírte tieto demagógie, tieto klamstvá medzi ľudí, skúste pomôcť nejakým rozumným návrhom, ale ja viem, že neni, je jednoduché kritizovať, hejtovať, ale je ťažšie prísť s nejakým relevantným návrhom. Ešte ste neprišli s relevantným návrhom žiadnym, postavíte sa tu a rozprávate, ako je všetko zlé. No, nech sa páči, dajte jeden návrh, nie interrupcie, nie sprísnenie interrupcií. Veď to proste nemôže takto fungovať. Ja chápem, že ten hejt je teraz in, ľudia majú radi, keď môže hejtovať, lebo tá situácia neni ľahká, ľuďom sa nedarí, ľuďom sa nedá podnikať, majú zakázané pracovať. Ale to neni naša chyba. Vy keby ste vo vláde, tak je to desaťnásobne horšie, vy by ste sa postavili, by ste hejtovali tých ľudí ešte dokonca.
Takto to nejde. Postavte sa tu a dajte dve (dva, pozn. red.), tri, štyri návrhy, ako zlepšiť túto situáciu, ako by ste to vy vyriešili. Však vy by ste to otvorili, všetko otvorme, ľudia nám poumierajú, už teraz umierajú, keď máme lockdown. Vy sa postavíte 17. novembra, zhromaždíte davy ľudí, vyzývate ich, aby boli bez rúšok, vy ste krajne nezodpovední a pre mňa až hlúpi, prepáčte za výraz.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 17.12.2020 11:12 - 11:13 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja chcem trošku tak odľahčiť tú situáciu, blížia sa nám Vianoce, chcel by som popriať všetkým kolegom, aj opozičným, aj koaličným, šťastné a veselé, aby ich prežili v kruhu rodiny a blízkych.
A pri tejto príležitosti som si aj pripravil ja taký malý darček pre môjho, môjho poslaneckého kolegu Miňa Mazureka, je to knižka od, „Denník Anny Frankovej“, teda aby mohli si prečítať aj niečo o tom holokauste, aby sa nečítal len „Mein Kampf“, tak takéto niečo, pán poslanec Mazurek, odo mňa s venovaním, môžte to doporučiť pánovi... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.12.2020 10:48 - 10:48 hod.

Miroslav Žiak
Ďakujem pekne. Pán Kotleba, nestíham žasnúť nad vaším chválospevom na pani prezidentku. Ja sa celkom teším a verím, že v najbližších voľbách, keď bude pani prezidentka kandidovať, tak toto je taký malý váš záväzok, že ju podporíte. Dokonca si dáte aj rámček, že podporujem liberálnu prezidentku pani Čaputovú, lebo vrátila jeden sociálny zákon, s ktorým sa vy stotožňujete. Ja som nesmierne hrdý na vás.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.12.2020 14:27 - 14:28 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Pán poslanec Mazurek, už keď ste si ma vybrali ako svojho soka, ste údajne, som na vás nasta...., nastavený, nasadený človek, to je ťažký stihomam.
Ale teda ja sa vrátim k tomu vášmu vystúpeniu. Ja som narátal desať, desať rôznych odborných vzdelaní, ktoré vy ste tu preukázal. Je to imunológ, epidemiológ, ústavný právnik, historik, doktor, výživový poradca, expert na ľudské práva, ekonóm, podnikateľský poradca a expert na zahraničnú politiku.
Kokso, ja byť vo vašom veku, takýto vzdelaný človek za hranicu vašich schopností a mentálnych nastavení, klobúk dole, klobúk dole. (Reakcia z pléna.)
Skryt prepis