Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

22.2.2022 o 17:13 hod.

Mgr.

Monika Kozelová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.2.2022 11:32 - 11:34 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
No ja som sa prihlásila tiež do tohto čitateľského krúžku, takže poďme na to.
Ján Čurilla a Pavol Ďurka upozorňujú na nepresnosti okolo prepisov odposluchov z ich kancelárií. Generálna prokuratúra po zverejnenom uznesení údajne citovala vyšetrovateľa Čurillu aj z takých dní, kedy vôbec nebol v práci. Stalo sa tak minimálne dvakrát, tvrdí dotknutý policajt cez svojho obhajcu. Okrem manipulatívneho citovania za účelom pozmeňovania významu vyslovených viet v neprospech obvinených, dochádza v tomto konaní aj k účelovému manipulovaniu s totožnosťou osôb zaznamenaných na zvukovom zázname. Neprítomnosť obvineného Jána Čurillu v daný deň na pracovisku je pritom jednoducho preukázateľná záznamom z elektronického systému kontroly výstupu.
Advokát Kubina upozorňuje aj na ďalší príklad, kedy údajne došlo k manipulácii pri prepise a citovaní záznamu. Generálna prokuratúra v nedávnom uznesení citovala výrok vyšetrovateľa Ďurku v tejto podobe: „Uznesenie o začatí neni... (nezrozumiteľné slová), tam píšeme, čo chceme.“ Tuto zvýraznenú vetu považovala za jeden z dôkazov, že si obvinení vyšetrovatelia pri snahe vyšetrovať ľudí okolo inšpekcie vymýšľajú. Vyšetrovateľ Ďurka ale tvrdí, že citovaná veta znela takto: „Uznesenie o začatí neni list Ježiškovi, že si tam píšeme, čo chceme.“ Obhajca tvrdí, že ak sú niektoré časti nahratých rozhovorov nezrozumiteľné, tak musia byť použité v prospech obvinení, nie v ich neprospech. „Podľa môjho názoru je tu snaha nás za každú cenu ovplyvniť, aby sme ďalej nevyšetrovali a zastrašiť vyšetrovateľov nezákonným stíhaním,“ hovorí v rozhovore pre Aktuality.sk šéf Národnej kriminálnej agentúry Ľubomír Danko.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.2.2022 17:50 - 17:52 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Mirko, ja ti ďakujem za ten tvoj príspevok. Naozaj si povyťahoval, čo si mohol a čo si našiel, a myslím si, že toho bolo aj málo a ako si hovoril, ešte ti tam chýba zopár hodín. Ja len chcem povedať, že ja mám, začínam mať pocit, že tu nieže nevieme čítať s porozumením, my tu nevieme ani počúvať s porozumením. Takže toto je také v podstate zásadná vec.
Čo sa tých missiek týka, zhodou okolností tri roky som robila dramaturgičku missiek a zhodou okolností tam bola aj Trošková, ale aj asistentka pána Stromčeka tam bola prítomná a tak ďalej. Čiže o tých dievčatách ja niečo viem. Ale je to jedno, proste ony sa rozhodli, akou cestou pôjdu, takou išli. Ako to skončí, je to na nich.
Ale som rada, že si spomenul aj obrannú zmluvu, pretože skutočne to, čo tu znášame, a to, čo tu znáša napríklad Janko Benčík, ktorý sedí predo mnou, to je niečo, čo nemá so zdravým rozumom absolútne nič spoločné, ale že absolútne nič spoločné. Takže na záver toho by som prečítala: Takzvaná Donecká ľudová republika požiadala o finančnú pomoc a poslala pozývací dopis do Moskvy. Zdroj Ria novosti 21. 2. 2022. A to bolo to, prečo sme sa stali my idiotmi, lebo sme podpísali obrannú zmluvu, o ktorej všetci, ale všetci tvrdili, že sa nič nedeje, všetko je v poriadku. Mierový tank zatiahne závesy a pomaličky odcúva naspäť do Ruska. Takže díky za to. Naozaj, mohli by sme my začať čítať tie prepisy, ktoré my máme z Threemy a neviem z čoho všetkého možného, a to by sme sa tu nedosedeli. Tak dúfam, že všetci budú mať toľko rozumu a už skončia tieto nezmysly čítacie.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.2.2022 17:13 - 17:14 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Pán podpredseda Blanár, teda ja obdivujem tú vašu odvahu prísť sem, postaviť sa pred ten pult a komentovať dianie v OČTK, lebo mohli by ste nám radšej vysvetliť, za akých okolností vám doslova za pár korún luxusnú chatu v Terchovej postavila firma (reakcie z pléna), ktorá dostala od žilinskej župy zákazky v desiatkach miliónov eur. (Výkriky z pléna. Zaznievanie gongu.) To by ma zaujímalo. (Reakcie z pléna. Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Prosím, kľud v sále.

Kozelová, Monika, poslankyňa NR SR
Alebo to, ako ste kúpili od schránkovej firmy ornú pôdu za desaťtisíce eur, ktorá vzápätí mala, mala hodnotu miliónov eur, lebo sa stala stavebnou. Ako žilinský župan ako ste nakúpili dva CT prístroje za cenu štyroch. To netvrdím ja, to ešte v roku 2018 potvrdil Úrad pre verejné obstarávanie, celkovo, mimochodom, ÚVO narátalo 14 podozrení, čo sa vás týka. V protokole sa doslova tvrdí, že ste nastavili kritériá tak, aby nemusela vyhrať najlepšia ponuka za primeranú cenu. Dokonca v tejto veci padol už aj prvostupňový rozsudok s konštatovaním zločinu machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.
Takže kde vy vôbec beriete tú odvahu prísť a s kamennou tvárou sa tváriť ako svätý za dedinou, to naozaj nechápem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 22.2.2022 9:10 - 9:25 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Pán Pellegrini, pán kolega, ja si veľmi dobre pamätám na vaše klamstvá. Vy si spomeňte na keltské pamiatky, spomeňte si na to, ako sme sedeli na odbornej komisii, na ktorej ste nám tvrdili, že bude ešte jedna a že zachránime keltské pamiatky. Vy si spomeňte na to, ako ste rozkrádali vy pri stavbe garáží, pri stavbe celej tej krásnej betónovej záhrady. Viete, koľko stál meter štvorcový tej betónovej záhrady? Najdrahší betón na svete, 3 300 eur meter štvorcový. Jedno garážové státie 48-tisíc, prosím pekne. Podľa architektov to bolo 10-tisíc na jedno státie. Vy ste ho postavili za 48-tisíc.
Agresivita? Pán Guspan, keď na mňa vrieskal, že kto ma platí, či ma platí Denník N? Ja si to veľmi dobre pamätám. Čiže vy máte najmenej čo hovoriť o nejakom rozkrádaní a o podobných veciach, lebo u vás to bolo normálne na bežnej, na bežnej báze. (Reakcia z pléna.) No to áno, podávali ste mi ruku a tvrdili ste, že tie pamiatky zachránime. Kde sú, povedzte mi! (Reakcia z pléna.) Tie tri, tie tri? Ten dvaapolmetrový múr keltský, ktorý ste zbúrali? Ten, a tvrdili ste, že to je nejaká, že to bola len nejaká maličká blbosť keltská, to ste tvrdili na tlačovke, prosím vás pekne. Však tu sa o čom bavíme?
Ja len dúfam, že príde raz aj na tých všetkých, ktorí tie keltské pamiatky zlikvidovali tu. Keď si tu celý svet, všetci archeológovia na svete ťukali na hlavu, či sme my normálni, že tu búrame pamiatky, ktoré boli o dvesto rokov staršie ako Koloseum. O dvesto rokov staršie! Čiže o tomto ste vy, pán Pelegrini. Takže vy tu nehovorte o ministrovi Mikulcovi, vy sa pozrite sám na... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.2.2022 11:48 - 11:49 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Pán minister Mikulec, keď sme nastupovali do parlamentu, vedeli sme že bude treba veľmi veľký bager, aby sme to dali do pucu. Ale odkedy ste zavreli Zora Kollára a musel predať Zetor, sme v háji. Tie bagre a zhŕňače, čo navyrábal pre SMER a pre HLAS, žiaľ, tak zavarili, pri zhŕňaní najskôr tých ukradnutých miliárd a potom pri zahrabávaní skartovaných spisov, že sa viac použiť nedajú. Aj lopaty došli, keď zahrabávali s Kováčikom kauzy a nevyšetrené prípady.
No ale dobre, možno nám chýba ťažká technika, ale nechýba, nechýba vám odhodlanie – ani vám, ani nám, tak som rada, že poctivá mravčia práca to vyrovná. Ale inak teším sa, že poslanec Pellegrini sa aspoň stihol naučiť jazdiť na traktore, veľmi mu to tam slušalo.
A nervozitu poslanca Fica a ostatných si nevšímajte, ich to prejde, keď skončia všetky vyšetrovania. To viete, neistota je sviňa.
A čo sa týka vášho vystúpenia TA3, tak nech sa spýtajú Kmotríka, to je ich spolumajiteľ firmy.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.2.2022 12:21 - 12:22 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
No ja, samozrejme, otočím, pretože ja absolútne súhlasím s tým, že budovy, súdne budovy v Bratislave sú v katastrofálnom stave a že aj tí sudcovia si zaslúžia, aby pracovali v úplne normálnych podmienkach. A zároveň si myslím, že ak sa predá päť budov, ktoré sú, ktoré sú v jednotlivých mestských častiach, tak v podstate za tie budovy sa celkom pekne dá postaviť celkom slušná budova s celkom slušnou klimatizáciou. Napriek tomu, áno, súhlasím s tým, že je tam málo zamestnancov a že by potrebovali, potrebovali navýšiť počty súdnych úradníkov, s tým môžem súhlasiť.
Napriek tomu si myslím, že sme tu z jedného zákona spravili nejakú realitnú prekáračku a absolútne vám uchádza podstata. Ja v tomto smere súhlasím s pani ministerkou, viem si predstaviť mestský súd, žijem v Bratislave, bývam v Bratislave, poznám tie budovy a budem hlasovať za.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.2.2022 10:40 - 10:41 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Ja nepochybujem, že jedna aj druhá dáma majú k tým deťom blízko a že skutočne by dokázali riešiť problémy, problémy detí. Ja len chcem upozorniť na jednu vec. Už, ja už dlhodobo hovorím o tom, že v podstate politika by sa nemala ani miešať do funkcie detského ombudsmana. To je jedna vec. Tak ako je to nastavené pri ombudsmanovi, vrátim sa trošku k tej, k tomu momentu, kedy na tomto mieste sedela a v podstate dodnes sedí Tomanová, a pravda je taká, že to bola taká ombudsmanka, akože keby nebola, ani by sa nič nestalo, pretože vo väčšine, v drvivej väčšine prípadov, pokiaľ my sme s deťmi niečo potrebovali, potrebovali sme deti riešiť, tak sme chodili za pani Stavrovskou, pretože pani Tomanová nevyriešila nič. Nič! Čiže akákoľvek zmena bude rozhodne lepšia ako to, čo tam sedelo doteraz.
Na druhej strane si myslím, že asi bude veľmi dôležité vyprecizovať naozaj to, čo má detský ombudsman robiť. Verím, že obe dámy majú na to, aby tú funkciu a resp. celú, celý tento úrad posadili niekde ďalej a že už sa tu nebudeme pozerať na to, ako nám všetci ostatní ombudsmani riešia deti miesto toho ombudsmana, ktorý ich mal riešiť doteraz. Takže asi toľko.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie 16.2.2022 17:15 - 17:16 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, páni poslanci... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Prepáčte, pani poslankyňa, ešte pani ministerku poprosím, aby si sadla na miesto určené pre navrhovateľa.
Pokračujte, prosím.

Kozelová, Monika, poslankyňa NR SR
Ďakujem. Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, páni poslanci, navrhujem vyňať bod 15 zo spoločnej správy na osobitné hlasovanie. Ďakujem, koniec.
Skryt prepis
 

Vystúpenie 16.2.2022 17:15 - 17:16 hod.

Monika Kozelová
 

16.2.2022 16:25 - 16:29 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, páni poslanci... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Prepáčte, pani poslankyňa, ešte pani ministerku poprosím, aby si sadla na miesto určené pre navrhovateľa.
Pokračujte, prosím.

Kozelová, Monika, poslankyňa NR SR
Ďakujem. Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, páni poslanci, navrhujem vyňať bod 15 zo spoločnej správy na osobitné hlasovanie. Ďakujem, koniec.
Skryt prepis