Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie spoločného spravodajcu

17.3.2022 o 18:57 hod.

Mgr.

Monika Kozelová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.3.2022 15:57 - 15:59 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Juraj, ja by som len jednu vec chcela, že ja sa, ja sa chcem zastať pánov poslancov z Republiky aj z ĽSNS, pretože oni tu sedia a počúvajú ťa. K tej kremeľskej Putinovej sú zašití úplne iní poslanci, keď sa tu pozrieme na to, kde je HLAS, zo SMER-u tiež len dvaja páni poslanci. To by ma tiež zaujímalo. Tých to evidentne vôbec nezaujíma, ale zas ja ich chápem. Možno by nedostali dotácie.
A úplne na záver by som naozaj chcela pochváliť vládu, lebo či sa to niekomu páči, alebo nepáči, z mojej strany zvláda táto vláda v rámci možností celú túto krízu naozaj veľmi dobre, veľmi dobre. S tým, že sú niekde nejaké malé zádrhely, to je vždy a všade, ale táto vláda by si zaslúžila za to, ako zvláda túto krízu, myslím vojenskú krízu, potlesk.
A ak niekto vyplakáva v Košiciach na stanici, že majú problémy ľudia, ktorí tam dobrovoľníčia, chcem len odkázať, že obráťte sa, prosím vás, na pána Polačka a na pána Trnku, lebo to sú ľudia, ktorí by sa o tú stanicu mali postarať. Tak ako tu sa stará Matúš Valo o stanicu a stará sa o to, stará sa o to mesto, takto isto v Košiciach by to mal zabezpečovať pán Polaček. V Bratislave to funguje, my im, my im, k nám si chodia pre veci, ktoré im dávame na stanicu, a myslím si, že takto by to, takto by to mohlo byť O. K.
Všetci tu robíme, čo môžeme, a určite aj samos... samos... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.3.2022 15:26 - 15:28 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Pán poslanec, vy ste hovorili, že ako prví sa zobudili neziskovky, samozrejme, ale je to vždy tak, že vždy tie neziskovky idú v tom prvom fronte. V podstate je to preto, že nemusia riešiť nejaké verejné obstarávanie ani nič podobné, a väčšina tých dobrovoľníkov, ktorí do toho idú, majú už nejaké tie skúsenosti a ostatní sa, ostatní sa pridajú.
Ja vediem s asistentkami mojimi dvomi asi najväčšiu humanitárnu zbierku na Slovensku, na Ukrajinu sme poslali dodnes už viac ako 230 ton pomoci. Rovno na Ukrajinu a nenechávame to tu.
Ďalšia pomoc smerovala na Slovensko, tam sme poslali zhruba 80 ton pomoci a stále, stále smerujeme do štátnych i cirkevných ubytovacích zariadení ďalšiu a ďalšiu pomoc. Aj zajtra odchádza od nás z našej zbierky nákladné auto do Gabčíkova a nie je prvé ani posledné, už tam nejaké zo dve išli. Čiže každý pomáha, ako vie.
Ja som veľmi vďačná za to, že títo naši Slováci úžasní sú takí, fakt takí citoví, že ešte dokážu pomáhať, pomáhať aj Ukrajincom napriek tomu, že niekto... niektorí majú s tým problém a vytĺkajú z toho politické body.
A nezabúdame ani na zvieratá, my sme dva nákladiaky s krmivom pre zvieratá poslali na Ukrajinu do útulkov, takže ani na to nezabúdame.
A viete, aký máme teraz problém, potrebujeme desať nepriestrelných viest. Potrebujeme zohnať desať nepriestrelných viest pre lekárov a prilby pre lekárov operujúcich vo frontovom území. Takže myslím si, že je taký fajn čas, aby sme prestali kvákať a aj niečo preto urobili. Ja už som teda prosila vesty aj, aj od oboch našich ministrov silových zložiek, ale, žiaľ, nie sú, tak možnože kolegovia, ktorí sa nachádzajú v tejto sále, siahnu do svojich súkromných zbierok a... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.3.2022 15:09 - 15:10 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Ja sa pridám, pán minister, k tomu, čo ste vy hovorili, a nie je pravda, že sa tu nepomáha Slovákom. Napríklad už len dnešok, keď si zoberieme, dnes minister Matovič uvoľnil pre zdravotníctvo 350 mil. eur. Uvoľnil ich práve aj na platy zdravotníkov, aj na platy sestričiek, aj na platy lekárov, aj do Všeobecnej zdravotnej poisťovne, takže netvárme sa, že tu sa nič nerobí pre Slovákov.
Ja viem, že to sa potom ľahko odchádza odtiaľto, keď vám to hovorím, keď tu vyplakávate do nemoty, po prvé. Po druhé. Keď chcem pomáhať, tak pomáham – a bez rečí. A nie potom sa tu, potom si tu vykrikujem a rozprávam, čo ja všetko robím. Tak, do pekla, buďte ticho, lebo toto nie je, nie je o tom, že si tu budeme vykrikovať, kto čo urobil. Buď chcem pomáhať a potom pomáham a urobím to alebo nechcem pomáhať, tak potom buďme ticho, zrazme opätky, otočme sa a dovi, dopo!
Ja len chcem pripomenúť ’68., keď odtiaľto odišlo 250-tisíc Slovákov, ’68. rok, keď sem prišli ruské tanky. Tí Rakúšania, Nemci, Francúzi, všetci pomáhali tým Slovákom a nemali takéto idiotské reči v parlamente! Netvárili sa jak majstri svetla, jednoducho pomáhali a bez reči a nefotili sa jak plán Mazurek, lebo ja som na tej Ubli nebola ani sa tam nejdem odfotiť jak on! Čo tam urobil?!
To je všetko.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 17.3.2022 18:57 - 18:57 hod.

Monika Kozelová
Ja budem krátka. Matica slovenská má určite veľa pozitív, veľa pozitív, ale Národné noviny to nie sú. Takže toľko k tomu.
Poprosím, hlasovanie v utorok o 11.00 hod.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 17.3.2022 16:35 - 16:36 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, v súlade s § 73 zákona o rokovacom poriadku som bola určená predsedom výboru za spravodajkyňu k uvedenému návrhu zákona. Predkladám informáciu k predloženému návrhu zákona.
Návrh spĺňa náležitosti podľa rokovacieho poriadku a Legislatívnych pravidiel tvorby zákonov. Súčasťou predloženého návrhu je aj stanovisko Ministerstva financií Slovenskej republiky. Zo znenia uvedeného návrhu zákona je zrejmý účel navrhovanej úpravy.
Vychádzajúc z oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajkyňu vyplývajú z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady navrhujem, aby návrh zákona prerokovali: Ústavnoprávny výbor Národnej rady, Výbor pre financie a rozpočet a Výbor pre kultúru a médiá. Za gestorský výbor navrhujem Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá. Odporúčam, aby výbory predmetný návrh zákona prerokovali do 22. apríla 2022 a v gestorskom výbore do 25. apríla 2022.
Vážený pán predsedajúci, ďakujem, skončila som, prosím, otvorte rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.3.2022 14:53 - 14:53 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Pán kolega, ja by som sa pridala k vám a k tej, k tomu vášmu poďakovaniu vláde a ministrovi obrany, pretože to, čo sa deje v Rusku, to naozaj je absolútny precedens. Tá potreba vojsk, to o tom, o tom si myslím, že ani netreba rozprávať, a vôbec ani neviem, načo je zbytočná táto rozprava, ale keď už tu je tak je, lebo medzi nami bratmi tie dva MiG-y, čo máme a dokážu vzlietnuť, len keď mávajú krídlami, tak tým si asi krajinku veľmi, veľmi nezachránime. My tie vojská potrebujeme a potrebujeme aj ich zbrane, pretože tá naša armáda je fakt v katastrofálnom stave.
Ja si, ja si spomínam len na taký, na takú v tej, v tej, v tom marazme na takú veselú príhodu, kedy Ukrajinka z okna zostrelila ruský dron kompótom. Vyslovene cielene inú zbraň v okne nemala, pretože bola doma, ale kompóty už dochádzajú, takže jednoducho bez tohto sa nepohneme nijak.
Pridávam sa k tomu, keď hovoríte, že je tu množstvo ľudí, ktorí tvrdia, že netreba Ukrajine pomôcť zbraňami. No mohli by sme ešte pomôcť čapicami, možno by ich zbili. Ja navrhujem, keby sme tie čapice namočili do betónu a proklamovali by sme to ako jadrové zbrane, jadro tvorí čapica a betón obal, možno by to dali tí Ukrajinci, ale neviem, či by sme to dali my, lebo my sme malí.
To čo sa teraz deje na Ukrajine, to ako keď ôsmak facká prváka, tak takto to nejak vyzerá. V našom prípade by ôsmak fackal škôlkara a ten škôlkar by to už rozhodne nedal. A tieto psychopatické prejavy Putina a teraz... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 25.2.2022 17:19 - 17:20 hod.

Monika Kozelová
Miro, ja si myslím, že nie je potrebné vyzývať vládu k tomu, aby pomohla cez tretí sektor. Dnes máme na čele migračného úradu Janka Orlovského, ktorý má s tým nesmierne skúsenosti a ja si myslím, že s týmito vecami Janko Orlovský rozhodne ráta. Takže to vyzývanie je úplne zbytočné. Verím tomu, že či akákoľvek, ktorákoľvek z treťosektorových spoločností bude mať k nemu dvere otvorené.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.2.2022 15:35 - 15:35 hod.

Monika Kozelová
Dušan, ja idem na teba reagovať, lebo my sme kamaráti dlhé roky a práve cez futbal, a s tým kolegom Olegom Blochinom. Áno, máš pravdu, máš pravdu, že šport sa nemá miešať do politiky, toto je ale o politike, toto je o vojne. Čiže naozaj venujme sa len tej základnej myšlienke, prečo tu sedíme. Ale inak ďakujem za tvoje vystúpenie, máš pravdu, šport sa nemá čo miešať do politiky.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.2.2022 14:13 - 14:15 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Ja sa vrátim k svojmu statusu na facebooku, že nikdy, nikdy to cvičenie nemalo byť. Rusko sa veľmi cielene pripravovalo na útok na Ukrajinu, žiaľ, mnohí podľahli skresľovaniu informácií, lebo však, keď to povie pán poslanec Blaha, pán poslanec Fico alebo pán poslanec Kotleba, pán poslanec Mazurek, tak to teda predsa musí byť pravda, nie? No. Veľmi ma mrzí, že sme mnohých obyvateľov nedokázali presvedčiť o správnosti podpisu obrannej zmluvy, na druhej strane ale nemôžem povedať, že presne z toho, že sa nám to nepodarilo, mám radosť. No, vôbec nie.
O útoku vedeli naše obranné zložky už v noci a vedeli to presne takmer na minútu. V Ukrajine je vojnový stav, tie strety sú ostré a Rusko spustilo boje úplne v plnom rozsahu. Najskôr som si myslela, že to ostane len v Luhansku, v Donecku, ale nie, Putin je proste blázon a inak sa to nazvať nedá. Pohli sa prví utečenci. Útok na Ukrajinu je bezprecedentný a tak stojím za každou sankciou, ktorú na Rusko uvalí nielen Európska únia, ale aj Spojené štáty či Austrália. Rusko je agresor a nedá sa mu veriť a presne tak sa k nemu treba aj správať. Stojím za Ukrajinou a verím, že vojnový stav skončí čo najskôr.
A na záver by som vám odcitovala Ivana Mikloša, ktorý mal dnes výborný prejav v TA3. "Všetci tí Chmelárovia, Blahovia nesú spoluzodpovednosť za to, čo sa dnes na Ukrajine deje. Každý, kto šíri dezinformácie, patrí buď do kategórie užitočných idiotov, alebo do kategórie platených agentov." (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.2.2022 11:38 - 11:38 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Pán poslanec Benčík, no tak tuto ste mali v živom prenose presne to, čo som pred chvíľočkou čítala. Tuto človiečik vytrhne niečo z kontextu, priradí k tomu fotografie, ktoré majú presne opačný význam, jeho nezaujíma, že tu niekto kreslí, resp. fotografuje poslancov, kreslí im terče na čelo, jemu je to úplne, ale že úplne jedno. Máte pravdu. To, čo sa tu deje, nie je normálne. To, že sme to tu tak sfašizovali, to tiež nie je normálne. A to, čo tu trepe pán poslanec Kočiš, tak to už je vrchol všetkého a drzosť.
Skryt prepis