Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.4.2020 o 18:09 hod.

Mgr.

Peter Kremský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 1.4.2020 18:33 - 18:34 hod.

Peter Kremský
Ďakujem. Zvolávam schôdzu výboru pre hospodárske záležitosti zajtra o 9.00 v miestnosti č. 32. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.4.2020 18:09 - 18:11 hod.

Peter Kremský Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Myslím si, že k tomuto treba povedať veľmi jasne, že tie peniaze sa stále kradnú, pretože nominanti SMER-u a ďalších strán sú stále vo svojich funkciách, dúfam, že to nebude trvať dlho. Poviem jeden príklad. Jeden deň pred voľbami poľnohospodárska alebo Pôdohospodárska platobná agentúra odklepla dva milióny eur dotáciu firme, ktorú má okresný tajomník SMER-u spolu s daňovými podvodníkmi na dani na dépehačke na palivách. Takže takýchto prípadov teraz sa tu objavuje veľa a myslím si, že to je práve dôvod, prečo tých peňazí nie je v štátnom rozpočte dosť a chýbajú tam. Ale verte tomu, že tí nominanti tam nebudú sedieť dlho, že budeme na tom pracovať, aby sa tam dostali poctiví a schopní ľudia. (Reakcia z pléna.) Ja chcem, pán poslanec, skúste sa správať slušne. Ja nevykrikujem, keď vy rozprávate. Ďakujem.
Chcem ešte len upozorniť pána Kotlebu, že keď ľudia začnú masovo vyberať peniaze z bankomatov, aspoň budeme vedieť, komu za to poďakovať.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.4.2020 17:09 - 17:11 hod.

Peter Kremský Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci. Ja by som chcel zareagovať na vystúpenie pána poslanca Kamenického. Chcel by som len pripomenúť pánom spoluposlancom, že táto vláda je vo funkcii dneska, ak sa nemýlim, desiaty deň a myslím si, že to, čo robí, je, hasí, hasí obrovský požiar, ktorý nám tu vznikol. Nikto z nás ho nezapríčinil, ale som veľmi prekvapený, že tieto často aj dobré návrhy a nápady sa neobjavili v tej vláde ešte pred termínom nástupu novej vlády. Všetci sme vedeli, čo nasleduje, čo prichádza. Videli sme prípad Talianska a ďalších krajín, kde to naozaj veľmi silno prepuklo. Vedeli sme zhruba odhadnúť, čo prichádza a som veľmi prekvapený, že s týmito nápadmi prichádzate až teraz, keď už je nová vláda vo funkcii. Takže ja chcem veľmi oceniť tieto opatrenia. Sú to naozaj také rýchle opatrenia a nie sú komplexné určite. Čaká nás ešte veľa ďalších vecí a ja si špeciálne cením vlastne to uvoľnenie rezervného fondu, ktorý je inak určený na kapitálové výdavky pre mestá a obce, aj na bežné výdavky, pretože práve ten aktuálny výpadok príjmov miest a obcí môže zapríčiniť, že nám začnú kolabovať služby práve v mestách a obciach. Čiže toto bolo veľmi rýchlo treba urobiť. Ja si myslím, že toto je jeden taký príklad toho, čo sa dá urobiť, aby vlastne to fungovalo krátkodobo a samozrejme tých opatrení bude oveľa viac a ja budem veľmi rád aj, keď budete dávať vlastné opatrenia, samozrejme, so zabezpečením financií na to, aby sme túto krízu zvládli.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 25.3.2020 17:05 - 17:06 hod.

Peter Kremský
Ďakujem. Chcel by som požiadať členov a členku výboru pre hospodárske záležitosti, aby sme sa stretli v miestnosti č. 32 o 17.30. Ďakujem. (Ruch v sále.)

(Prestávka.)

(Krátke prerušenie prestávky.)

Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 24.3.2020 18:32 - 18:32 hod.

Peter Kremský
Zvolávam týmto členov výboru pre hospodárske záležitosti na zajtra 9.00 hod. v miestnosti č. 149 na I. poschodí. Zajtra ráno, 9.00 hod., 149 na I. poschodí.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.3.2020 18:13 - 18:14 hod.

Peter Kremský Zobrazit prepis
Ja vás chcem poprosiť, pán Kuffa, kým sa prihlásite do rozpravy, rozmýšľajte predtým. Ako môže minister školstva ovplyvniť, čo robia deti vo voľnom čase? Veď toto sú úplne nezmyselné otázky. Vás netrápi to, že či sa tie deti naučia, či majú vyučovanie cez internet, cez televíziu, či fungujú ako na domácom vzdelávaní. To vás netrápi, ale kladiete ministrovi školstva otázky, že čo robia oni večer. Čo on s tým urobí? Veď to sú úplne nezmyselné otázky. Len naťahujete čas. (Dlhý potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.3.2020 16:47 - 16:48 hod.

Peter Kremský Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci. Ja by som chcel požiadať všetkých poslancov, ktorí tu prichádzajú s plamennými prejavmi na obranu demokracie, aby začali používať zdravý rozum. Riešime tu prípady, keď nakazení ľudia, ktorí majú byť v karanténe, sa pohybujú po krajine, sú nedisciplinovaní, nedodržiavajú ustanovenia a je dôležité ich vypátrať a vlastne dať im najavo, že vieme o nich. Že vláda o nich vie, že orgány, ktoré to riešia, vedia, kde boli. Vieme o prípadoch, keď vláda privážala ľudí na Slovensko zo zahraničia, zorganizovala im transport a oni sa v Prahe zobrali a zmizli, pretože sa im nechcelo ísť do karanténneho centra. Vieme o prípadoch lekárov, ktorí boli na lyžovačke v Taliansku a zatajili to. Toto sú práve prípady, ktoré Úrad verejného zdravotníctva rieši. Prosím vás, uvažujme logicky. Používajme zdravý rozum. Nezneužívajme to na politické ciele. Riešme to, čo naozaj je navrhnuté.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 24.3.2020 12:37 - 12:37 hod.

Peter Kremský
Ďakujem, pán predseda. Ja by som tiež rád zvolal poslancov, ktorí sú vo výbore pre hospodárske záležitosti, na úvodné stretnutie, ktoré sa bude konať ihneď po tejto schôdzi v miestnosti č. 30. Ďakujem.
Skryt prepis