Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.5.2021 o 14:43 hod.

Mgr.

Rastislav Schlosár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.6.2021 16:38 - 16:39 hod.

Rastislav Schlosár Zobrazit prepis
Kolega Kotleba vo svojom vystúpení vyzýval aj OĽANO, aj Matoviča, aby si teda dostáli svojich sľubov, svojich slov z minulého volebného obdobia, keď boli v opozícii, kde sľubovali ľuďom, že sfunkčnia referendum. Áno, majú príležitosť, no aj v tomto parlamente a aj vo vláde sedí ešte jedna strana, ktorá, ktorú by som aj ja napríklad ani nevyzýval na to, aby dostála svojich slov a sľubov, pretože sme videli, že toho nie je schopná. A je to strana Sloboda a Solidarita, ktorá v minulosti sľubovala ľuďom, že zníži počet poslancov zo 150 na 100, dokonca v tejto veci iniciovala aj referendum, no a keď sme to aj v minulom volebnom období, aj v tomto volebnom období predložili do parlamentu a chceli sme, aby to podporili, aby urobilo len to, čo sami presadzovali, tak jednoducho za takýto návrh zákona nezahlasovali len preto, že sme to predložili my. Čiže sú tu aj takéto strany a naozaj práve pri takýchto hlasovaniach sa najlepšie ukazuje, že či tým ľuďom a tým stranám, ktoré tu sedia v parlamente, ide naozaj o vec, o ľudí alebo im ide iba o nejaké politikárčenia, vytĺkanie politického kapitálu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.6.2021 16:21 - 16:23 hod.

Rastislav Schlosár Zobrazit prepis
Všetci dobre vieme, že referendum, tak ako je nastavené, nemôžeme si predtým zatvárať oči, naozaj nie je absolútne funkčné. Je len na papieri na to, aby ľudia na Slovensku mali akési zdanie demokracie, že tu môžu o niečom rozhodovať. V skutočnosti, čo sa týka referenda, tak v podstate o ničom rozhodovať reálne nemôžu.
Preto jediná cesta ako z tohto vyjsť, ako ľuďom dopriať viacej demokracie je posilniť tento inštitút. A v tomto by sme si mali zobrať príklad napríklad zo Švajčiarska. Tam sa hlasuje v referendách štyrikrát ročne, pričom samotní Švajčiari majú možnosť v priemere sa vyjadriť možno k nejakým pätnástim federálnym zákonom, ktoré teda švajčiarsky parlament schváli, tak oni majú možnosť sa v referende vyjadriť, či tie zákony budú platiť, alebo nebudú platiť.
A, samozrejme, tak ako navrhujeme my, nemajú tam žiadne kvórum na to, aby bolo referendum platné a na to, aby vôbec mohlo prebehnúť im stačí 50-tisíc podpisov.
No a potom je druhý typ referend vo Švajčiarsku tzv. populárne iniciatívy, kde ľudia navrhujú sami nejaké zákony, ktoré chcú, aby vo Švajčiarsku platili. Tam je to obdobné, zasa žiadne kvórum, ten počet podpisov je vyšší, je tam 100-tisíc, ale stále je to na úrovni teda toho, čo navrhujeme aj my.
Toto je napríklad cesta ako sfunkčniť referendum. Jednoducho dajme ľuďom možnosť, aby sa vyjadrovali k verejným veciam, aby rozhodovali o tom, čo sa dotýka ich životov. A to nie len raz za štyri roky, keď sú parlamentné voľby.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.6.2021 15:57 - 15:58 hod.

Rastislav Schlosár
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.6.2021 15:09 - 15:10 hod.

Rastislav Schlosár Zobrazit prepis
Ja musím na podporu tohto zákona a toho, čo tu bolo povedané v rozprave zo strany kolegu Beluského povedať, že pri tom, ako sa, v akom stave sa nachádza súčasné slovenské hospodárstvo a ekonomika, ako je rozvrátené všetkými týmito totalitnými opatreniami vlády, ako sme sa za posledný rok zadlžili a zadlžila nás aj Matovičova, aj Hegerova vláda, tak za týchto okolností naozaj neostáva nič iné, ako hľadať všade, kde sa dá, prostriedky na to, ako ušetriť. A v tejto veci by sme mali ísť príkladom ako politici, ako politické strany.
Čiže ak chceme, aby ľudia šetrili, aby sa nejako uskromňovali, tak začnime sami od seba. Začnime pri politických stranách, pretože tie peniaze, ktoré by sme týmto spôsobom ušetrili, tie by naozaj politickým stranám nechýbali.
A naozaj treba povedať aj to, že ten ukazovateľ, tá minimálna mzda, kde navrhujeme teda, aby sa štátne príspevky odvíjali od minimálnej mzdy a nie od priemernej, tak tá naozaj je lepším ukazovateľom skutočnej životnej úrovne obyvateľstva ako priemerná mzda. Čiže naozaj tento zákon vedie k tomu, aby sme šetrili prostriedky, ale šetrili na nás politikoch a nie na obyčajných občanoch.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.6.2021 16:08 - 16:09 hod.

Rastislav Schlosár Zobrazit prepis
Kolega Kotleba veľmi správne vystihol, že jediným výsledkom práce súčasného ministra vnútra pána Mikulca je to, že tu v podstate zaviedol zo Slovenska alebo na Slovensku policajný štát skrz tie rôzne totalitné opatrenia práve pod zámienkou COVID-u-19.
No ja by som ešte doplnil, že je tu ešte jedna taká, ešte jedna taká hra na možno človeka, ktorý akože navonok rozviazal ruky policajtom, že môžu konať v rôznych kauzách. No je to len jedna v podstate taká falošná a pokrytecká hra, lebo, pretože ak by naozaj rozviazal ruky policajtom, tak predovšetkým by policajti mali rozviazané ruky v tom, že môžu chrániť, môžu chrániť slušných ľudí pred útokmi, dennodennými útokmi rôznych neprispôsobivých asociálov a plniť si tak svoje povinnosti bez toho, aby boli obviňovaní z nejakého rasizmu.
A ak by mali naozaj policajti rozviazané ruky, tak by sa predovšetkým vyšetrila alebo by boli obvinení aj aktéri kauzy Gorila, tu by však ale nemohol byť v tejto vláde ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny práve, práve pán Milan Krajniak, ktorý je v tomto spise Gorila spomínaný ako jeden z piatich rozhodujúcich hlasov Penty vo Fonde národného majetku.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.6.2021 11:23 - 11:25 hod.

Rastislav Schlosár Zobrazit prepis
Pán minister Mikulec, vy ste v podstate taký jeden obyčajný profesionálny agent. Stačí sa pozreť, stačí sa pozreť na váš životopis. Dlhé roky ste pôsobili ako agent Vojenskej spravodajskej služby, dotiahli ste to až na riaditeľa tejto služby. V 2003. roku ste sa zúčastnili nejakého orientačného kurzu NATO v Nemecku, potom ste pôsobili ako styčný dôstojník na leteckej základni v americkom MacDill na Floride. Pôsobili ste ako analytik Vojenského štábu Rady Európskej únie v Bruseli. No a naozaj toto keď si pozreme všetko vo vašom životopise, tak človek nadobudne taký pocit, že ste v podstate agent z povolania.
No aj mňa by naozaj zaujímalo, pre akú službu pracujete teraz. Pre koho robíte teraz styčného dôstojníka, pre koho robíte teraz analytika, koho agent ste teraz? Pretože potom naozaj všetko, čo tu hovoríte, všetko, čo robíte ako minister, tak otázka znie, či to nie je len nejaká spravodajská hra. Spravodajská hra niekoho, komu vy ako minister, ale vôbec aj vy ako vaša vláda slúžite. A určite to nie sú ľudia zo Slovenska, určite to nie sú, nie sú Slováci.
A pozrime sa teraz len tak v skratke na to vaše ministrovanie. Vám nerobilo problém posielať vodné delo na ľudí, ktorí protestovali proti tým vašim totalitným opatreniam. Nerobilo vám problém vytvárať vyslovene zo Slovenska policajný štát pod zámienkou COVID-u-19. A neviem si predstaviť, čo príde teraz na jeseň, keď príde nejaký štvrtá, piata, šiesta vlna, čo si vymyslíte, aké opatrenia potom. Takisto vám nerobilo problém pokračovať v praktikách svojich predchodcov prenasledovaním ľudí len za verejné vyjadrovanie svojich názorov na jednej strane, ale na druhej strane nie ste schopný ochrániť, opäť tak ako vaši predchodcovia, slušných ľudí pred výčinmi neprispôsobivých asociálov, pred neprispôsobivých osadníkov.
Toľko teda vaše ministrovanie a tá vaša, to vaše pomáhať a chráni.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.5.2021 15:38 - 15:39 hod.

Rastislav Schlosár Zobrazit prepis
Ďakujem. Ja by som ešte doplnil pána poslanca Kotlebu, že celá táto správa, celý ten paškvil, ktorý tu, ktorý sa teda, ktorý, o ktorom sa rokuje v Európskom parlamente, je jednoducho o jednom veľkom pokrytectve, o jednej veľkej falošnosti, pretože na jednej strane hovorí o ľudských právach, a pritom si dovolí vyzývať členské štáty, aby umožnili bezbreho porušovať práve to najzákladnejšie ľudské právo, akým je právo na život nenarodených detí, keď vyzýva členské štáty, aby uvoľnili interrupčnú legislatívu. Alebo hovorí o slobode, ale na druhej strane pritom potiera právo človeka slobodne vyjadriť svoj názor na všetky tieto obludnosti a zvrátenosti alebo žiť jednoducho podľa svojho svedomia. No a toto pokrytectvo, táto faloš to je typické pre, pre liberálov aj u nás na Slovensku, aj všeobecne v Európe, lebo na jednej strane sa tvária, že bojujú za ľudské práva a za demokraciu, za slobody, no v skutočnosti ich len likvidujú a potierajú.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.5.2021 14:43 - 14:44 hod.

Rastislav Schlosár Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za faktické poznámky, možno len reakcia na pani poslankyňu Pleštinskú. Vy možno ako nespochybňujete prínos Európskej únie pre Slovenskú republiku, my tento prínos spochybňujeme, lebo práve na takejto správe vidíme, že Európska únia nám neprináša nejaký prínos, ale skôr nám prináša absolútny rozvrat v tých najzásadnejších otázkach, pretože ak si necháme rozvrátiť spoločnosť, ak si necháme rozvrátiť naše rodiny, náš národ a naše deti takouto zhubnou liberálnou ideológiou, tak potom nás nezachránia ani nejaké eurofondy, ani nejaké, nejaké fiktívne výhody, ktoré nám Európska únia ponúka.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 28.5.2021 14:31 - 14:41 hod.

Rastislav Schlosár Zobrazit prepis
Vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, vážený pán predseda, pokiaľ ide o poslanecký klub Ľudovej strany Naše Slovensko, musím povedať, že my v tom máme celkom jasno. Tak ako trváme na tom, aby Slovenská republika zvrchovaným štátom, a preto sme aj pred nedávnom práve tu v Národnej rade navrhli vypustiť z Ústavy Slovenskej republiky nadradenosť práva Európskej únie nad zákonmi Slovenskej republiky, tak sme aj presvedčení o tom, že zvrchovanosť a suverenita Slovenskej republiky práve v otázkach etických, morálnych, kultúrnych a zdravotných musí byť úplnou samozrejmosťou, na ktorej musíme trvať všetci, a to bez ohľadu na politické tričká či náš postoj k Európskej únii ako takej. Preto musím hneď na úvod povedať, že súhlasíme s navrhovaným uznesením k tzv. návrhu správy Európskeho parlamentu o situácii v oblasti sexuálneho reprodukčného zdravia a práv v Európskej únii v rámci zdravia žien, ako sa celým názvom táto, tento návrh správy nazýva.
Tento návrh správy Európskeho parlamentu, o ktorom sa bude v blízkom čase v Európskom parlamente hlasovať, je absolútne bezprecedentným a drhý... drzým zasahovaním do nezávislosti nášho štátu, a to dokonca v tak citlivých etických a kultúrnych otázkach, ako sú napríklad: interrupcie, sexuálna výchova detí a mládeže či ďalšie témy, ktoré táto správa prináša. A nielen prináša, táto správa nám chce prostredníctvom Európskeho parlamentu doslova nanútiť úplne chorú predstavu niekoľkých liberálnych fanatikov o tom, ako by mala byť usporiadaná naša spoločnosť, náš štát, ako by mal žiť náš národ a naše rodiny. Rozoberiem len niekoľko vecí, ktoré sú pre nás absolútne neprijateľné. Na prvom mieste je to výzva, aby všetky členské štáty Európskej únie legalizovali interrupcie, resp. odstránili prekážky, ktoré ich vykonávaniu bránia, teda fakticky výzva na to, aby bolo možné všade v Európe beztrestne zabíjať nenarodené deti vo včasnom štádiu tehotenstva, pričom nijako konkrétne sa v tejto správe nedefinuje to včasné štádium tehotenstva, teda nevieme, či sa tým myslí 12 týždňov tehotenstva, ako je to u nás, alebo dokonca možno aj viac, a to bez akéhokoľvek dôvodu, len tak na požiadanie.
Európska únia, alebo teda predkladatelia tejto správy tak volajú po tom, aby tá hŕstka štátov, ktoré ešte v Európskej únii nestratili zdravý rozum a cit pre ľudskosť a spravodlivosť, aby aj tieto štáty, ako sú Malta a Poľsko, umožnili páchať na svojom území celkom bezbreho genocídu svojho národa. V opačnom prípade budú obvinené z toho, že porušujú ľudské práva a páchajú - v úvodzovkách - rodovo motivované násilie na ženách. Samozrejme, to, že práve samotný umelý potrat je tým najodpornejším násilím so smrteľnými následkami pre nevinné dieťa, že práve umelý potrat popiera základné ľudské právo na život každého človeka, ktorú si, bohužiaľ, tieto choré a pokrytecké liberálne hlavy v Európskom parlamente vôbec neuvedomujú. Alebo si uvedomujú, ale ich to vôbec nezaujíma. No táto výzva nie je len útokom na tieto dva štáty, teda na Maltu a Poľsko, a týka sa bezprostredne aj našej Slovenskej republiky. Okrem týchto dvoch výnimiek všetky ostatné všetky ostatné členské štáty Európskej únie totiž umožňujú interrupcie na požiadanie.
Táto výzva sa teda dá chápať aj tak, že liberáli v Európskom parlamente nie sú spokojní ani s takým liberálnym prístupom k interrupciám, aký je u nás na Slovensku. Zrejme aj to sa im máli a chcú, aby sme tomuto vraždeniu nekládli žiadne prekážky, aby sme možno predĺžili obdobie, dokedy je možné vykonávať interrupcie alebo aby sme sa nepokúšali nijakým spôsobom ženy legislatívne motivovať k tomu, aby na umelé potraty nešli. A aby toho nebolo málo, chcú, aby si lekári u nás nemohli pri interrupciách uplatňovať výhradu vo svedomí. Dokonca chcú, aby výhrada vo svedomí bola v budúcnosti považovaná za odmietnutie zdravotnej starostlivosti. Dobre počujete, za odmietnutie zdravotnej starostlivosti. Len preto, že nejaký lekár chce žiť a pracovať v súlade so svojím svedomím a v súlade so svojou kresťanskou vierou.
Táto správa predložená do Európskeho parlamentu má dokonca tú drzosť, že chce, aby v celej Európskej únie existoval len jeden názor a jeden pohľad na svet, a to pohľad liberálny a všetko ostatné bolo považované za nedemokratické a nebezpečné. Odporcov interrupcií bojujúcich za právo na život nenarodených detí totiž otvorene obviňuje z narúšania demokracie a osobných slobôd a kritizuje ich za to, že ešte vždy majú vplyv na vnútroštátne právo a politiku, a navyše vyzýva členské štáty, aby potláčali slobodu prejavu v tejto oblasti, keď od nich požaduje, aby bojovali proti tzv. šíreniu diskriminačných a nebezpečných dezinformácií o sexuálnom a reprodukčnom zdraví a právach.
Druhou otázkou, ktorej sa správa Európskeho parlamentu venuje, je otázka toho, čo nazýva tzv. sexuálna orientácia, rodová identita. Európsky parlament doslova konštatuje, citujem: „Sexuálne a reprodukčné zdravie a práva sú založené na práve každého jednotlivca, na rešpektovaní jeho telesnej nedotknuteľnosti a osobnej autonómie, vymedzenie jeho sexuálnej orientácie a rodovej identity, rozhodovanie o tom, s kým a kedy bude sexuálne aktívny, rozhodovanie o tom, či, kedy a s kým uzavrie manželstvo.“ Koniec citátu. Toto konštatovanie v návrhu správy Európskeho parlamentu de facto znamená, že ak sa v budúcnosti nejaký pedofil rozhodne sexuálne zneužiť dieťa alebo nejaký iný sexuálny deviant sa rozhodne, že chce uzavrieť manželstvo už nielen s osobou rovnakého pohlavia, ale kľudne aj so svojím psom, autom alebo inou vecou, tak nikto mu v tom nebude môcť brániť, pretože to je jeho právo, s kým bude sexuálne aktívny a s kým uzavrie manželstvo.
Nech si už ale tieto slová vykladáme akokoľvek, jedno je isté, že táto správa prehlasuje za jedno z ľudských práv minimálne právo na manželstvá homosexuálov a o registrovaných partnerstvách týchto deviantov ani nehovoriac. Znamená to, že tento návrh správy Európskeho parlamentu fakticky vyzýva aj Slovenskú republiku na to, aby sme tento chorý výmysel liberálov akceptovali, ak nechceme byť obvinení z toho, že porušujeme ľudské práva.
A práve toto je mimoriadne nebezpečné, pretože hoci ide len o politickú deklaráciu, je to evidentne príprava na to, aby sme sa v etických otázkach totálne podriadili a prispôsobili západnému liberalizmu. A jedného dňa, a ten deň môže prísť rýchlejšie, ako sa nazdáme, môžme byť aj my všetci trestne stíhaní a súdení za to, že porušujeme ľudské práva len preto, že kritizujeme alebo nechceme umožniť iné manželstvá ako manželstvá medzi mužom a ženou, alebo len preto, že odmietame adopcie detí homosexuálmi.
No a napokon tretia oblasť, ktorej sa správa Európskeho parlamentu týka, je oblasť sexuálnej výchovy detí a mládeže. V správe sa doslova uvádza, citujem: „Naliehavo vyzýva členské štáty, aby zabezpečili prístup k vedecky presnej a komplexnej sexuálnej výchove pre všetky základné a stredné školy v súlade s normami WHO.“
Je pri tom jasné, dámy a páni, ako si v Európskej únii predstavujú túto sexuálnu výchovu. Stačí sa pozrieť na to, ako prebieha sexuálna výchova už teraz v mnohých štátoch na západe. Sexuálna výchova v týchto štátoch už neprebieha len na II. stupni základných škôl, ale dokonca už aj na I. stupni a v škôlkach. Len 5-ročné deti sa učia o masturbácii alebo o tom, že byť homosexuálom, že byť deviantom je celkom normálne, deti na základných školách sa zasa školia o detailných podrobnostiach análneho a orálneho sexu či rôznych sexuálnych polohách. Alebo o tom, že neexistuje len mužské a ženské pohlavie, ale akési tretie pohlavie. A takéto zvrátenosti to nie je len záležitosť výchovy a vzdelávania v niekoľkých členských štátoch, ale týka sa to priamo orgánov Európskej únie.
Už v minulosti totiž Výbor Európskeho parlamentu pre práva žien a rodovú rovnosť schválil podobnú správu, podľa ktorej, citujem: „Európske škôlky a školy môžu zakázať detské knihy a rozprávky, ktoré zobrazujú tradičnú rodinu,“ koniec citátu, pretože podľa tohto výboru by rozprávky mali hovoriť o sexuálnej rozmanitosti. Dokonca sa tam uvádza, opäť citujem: „Homosexualita by mala byť určená v škôlke ako forma skúseností a znalostí“ alebo: „Deti potrebujú vedieť, že je to normálne, keď vaši rodičia sú gayovia alebo lesby.“ Toľko, toľko teda k správe toho výboru.
Povedzme, povedzte mi, prosím vás, pani poslankyne, páni poslanci, na čo všetko je toto dobré. Ako to pomôže výchove našich detí, dokonca tých najmenších detí? Čo z nich chce vlastne Európska únia urobiť? Myslí si snáď, že takýmto spôsobom z nich vyrastú slušní ľudia? Toto nie je nič iné ako výchova k predčasným sexuálnym aktivitám, výchova k totálnej promiskuite a k akceptácii deviácií všetkého druhu.
Panie poslankyne, páni poslanci, naozaj odporúčam, prečítajte si tento návrh správy Európskeho parlamentu predtým, než budete hlasovať, a sami pochopíte, že Európska únia sa celkom zbláznila, ak je schopná o takomto materiáli čo i len hlasovať, ak je schopná takýto materiál čo i len pripustiť k hlasovaniu a do svojich výborov.
Mne z toho vychádza len jedno, ak nechceme Slovensko zatiahnuť do tejto morálnej špiny, ak nechceme pripustiť totálny rozklad našej spoločnosti a všetkých jej hodnôt, tak nemáme inú možnosť ako tento návrh správy Európskeho parlamentu odmietnuť, a nielen to, musíme urobiť aj všetko pre to, aby sme v plnej miere obnovili suverenitu našej Slovenskej republiky, aby nám žiaden orgán Európskej únie nemohol nikdy hovoriť, ako máme u nás žiť a vychovávať naše deti. Čím skôr, tým lepšie.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.5.2021 18:12 - 18:13 hod.

Rastislav Schlosár Zobrazit prepis
Ďakujem. Pán poslanec Kotleba veľmi správne povedal pre tých, ktorí počúvali, tak určite im to zostalo v hlave, že aj táto úprava rozpočtu vedie len k ďalšiemu enormnému zadlžovaniu nášho štátu a našich občanov, a teda v konečnom dôsledku k už spomínanému 60-miliardovému dlhu. Dlhu, ktorý už v podstate nikdy nesplatíme. Nesplatia to ani naše deti, nesplatia to ani naši vnuci, ani nijaké ďalšie pokolenia, lebo ten dlh je jednoducho enormný. A ja si myslím, že práve o to tu predovšetkým ide každému, kto na tomto zadlžovaní, a to nielen u nás, ale aj vo svete, lebo aj mnohé iné štáty sú enormne zadlžené, o to tu presne ide každému, kto z tohto systému dlhov, štátnych dlhov profituje. A to nie je nikto iný ako medzinárodní bankári, špekulanti a finančníci a v konečnom dôsledku aj sluhovia, ktorí, bohužiaľ, sedia aj tu v tomto parlamente a v tejto vláde.
Skryt prepis