Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.9.2020 o 15:52 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.11.2020 10:27 - 10:28 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. S tým, že kleslo vymeškávanie hodín, to je svätá pravda. Viem to, pretože desaťročia som učil v oblasti, kde je obrovská chudoba. Zasahuje nielen osadníkov, zasahuje vo veľkej miere aj majoritné obyvateľstvo. Táto vláda je mimo, žije v bohatej bubline. Nechápe, že centrá sú iné ako periféria. Plné brucho neverí hladnému bruchu.
Ešte jedna skutočnosť. Tieto obedy odbremenili aj úrady práce a sociálnych vecí. Nemuseli riešiť, čo nemuseli, boli odbremenené od riešenia obrovského množstvá rodičov záškolákov. Odbremenená boli aj polícia, či výchovní poradcovia. Dokonca skoro prestali, skoro absolútne prestali cirkusy neprispôsobivých rodičov, keď učitelia museli zo svojej povinnosti hlásiť záškolákov. Nezmyselné testy- fuj, banky- fuj, státisíce pre bieloruskú opozíciu, toto je škandál. Keď niekto nemá rozum, aspoň srdce by mu mohlo fungovať. Sú oblasti, kde nie je skoro žiaden rozdiel medzi sociálnymi prípadmi a ľuďmi, ktorí pracujú za žobračenku.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.11.2020 18:49 - 18:50 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Áno, tento zákon zabraňuje diskriminácii vlastníkov pozemkov, zabraňuje protiprávnym konaniam neprispôsobivých občanov či špekulantov. Aj ja som pomáhal osobne riešiť takéto problémy, dokonca aj ja ako vlastník mnohých pozemkov som mal také problémy. Vyriešil som si ich po svojom, lebo polícia a úrad, nebudem menovať aký, neboli súčinní. Vyriešil som to síce mierovou cestou ale veľa, veľa šedín mi pribudlo v súboji so špekulantom. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.11.2020 15:33 - 15:33 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Ďakujem ti, Milan, že si perfektne pomenoval situáciu. A teraz k tomu, minister povedal, no toto, toto, že vraj deň dobrých správ, to snáď nie! Žiadna dobrá správa od tejto vlády neprišla. Prišiel len chaos, postupný krach alebo zbedačovanie bežných ľudí a zvýhodňovanie tých, čo majú toho naozaj dosť. A to, čo povedal minister, že hovoria pravdu, to je snáď vrchol drzosti alebo nejaká porucha.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.10.2020 14:53 - 14:54 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Áno, nedá sa poprieť vplyv a nátlak médií na rozhodovanie súdov a vyšetrovateľov. Vieme, ako sú orientované všetky mienkotvorné médiá. Ostatné sú označované za konšpirátorov, hoaxérov a podobne. Začalo byť pravidlom, že keď sudca sa rozhodne ináč ako spomenutý Denník N alebo SME či ďalšie iné médiá, začína sa doslova lynč. A keď sa rozhodne tak, ako oni chcú, všetko je okej.
V tomto zákone vidím prišrubovanie na ten správny, v úvodzovkách správny, sudcovský ortieľ. U nás je totižto už teraz novinár vyšetrovateľom, prokurátorom, sudcom a katom. Viem to aj z vlastnej skúsenosti. Toľko nehorázností, čo o mne popísali, dá sa len buď zažalovať, alebo odpustiť a modliť sa za nich.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.10.2020 15:04 - 15:05 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Blaha (reakcie z pléna a zaznievanie gongu), nuž nebolo len vodné delo, objavili si, sa tam aj gumové projektily a tento zákon je tragédia... (Ruch v sále a prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Poprosím, pokoj v sále.

Mizík, Stanislav, poslanec NR SR
Čo sa dalo čakať od vlády Igora Matoviča, stvoriteľa vesmíru, toho Igora, čo z vína urobí naspäť hrozno, toho Igora, čo aj cibuľu rozplače, toho Igora, ktorý naučil Chucka Norrisa po kostole hvízdať, toho Igora, čo poprie aj sám seba?
A tieto návrhy tejto vlády idú v šľapajach tohto Igora. Návrhy pod taktovkou súčasného ministra Krajniaka sú len kópiou Igorovho správania, poprel sám seba. Zlá voľba, pán minister.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.10.2020 16:28 - 16:29 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Milan, tebe ďakujem za to, že si perfektne pomenoval situáciu. Tých 200-tisíc chorých je podľa mňa aj iných výmysel Matoviča. Už bol dokonca zredukovaný na 50-tisíc. Je to výmysel starého fabulátora a v poslednej dobe vulgárneho človeka, ktorý zdehonestoval, ale úplne totálne zdehonestoval parlament, funkciu premiéra, uráža občanov vlastnej krajiny, nadáva im, nadáva politikom, používa vulgárne prirovnania.
Celý tento zákon je zákon na ovládanie ľudí, je to zákon vzniknutý zo strachu z hnevu národa a ešte raz pripomínam, čo som povedal pri prvej vlne – porušujeme pravidlá, ktoré vláda núti, ktoré vláda núti bežným občanom, je nás tu napchatých 150, teda pri hlasovaní väčšinou, a toto rúško robí napríklad strašný problém astmatikom a deťom, toto rúško, toto znamenie šelmy, je pre vírus nič, prejde cez tkaninu ako Lionel Messi obranou.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.9.2020 15:52 - 15:52 hod.

Stanislav Mizík
Pán Dostál, vaša špeciálna a typická taktika. Ale jedno vám poviem. Vy ma chcete presvedčiť, že biely kváder je čierna guľa. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 24.9.2020 15:44 - 15:51 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Vážené kolegyne a kolegovia, pán minister, v dokumente Zahraničná a európska politika sa píše, že Slovensko je slobodný a suverénny štát. Ja sa pýtam: sme slobodný a suverénny štát? Sme slobodný a suverénny štát, keď v Ústave Slovenskej republiky v čl. VII ods. 2 stojí, že právne záväzné akty európskych spoločenstiev a Európskej únie majú prednosť pred zákonmi Slovenskej republiky? Je to naozaj sloboda a suverenita? To kto chce komu nahovoriť, že nariadenia EÚ a Európskej komisie, keď sú nadradené nad zákonmi Slovenskej republiky, že sme slobodní a suverénni? To dakto myslí vážne? A je nutné k tomu dodať, že každé vybočenie z ohradenej úzkej cesty môže byť trestané sankciami, pokutami. Kto túto kazajku ušil? A nám sa budú predkladať, s prepáčením, nejaké kecy o suverenite a slobode?
Na začiatku dokumentu je hláška, že máme pôsobiť ako spoľahlivý a zodpovedný partner na európskej a globálnej scéne. A ja sa opäť pýtam, či to nie je trošku ináč. Pýtam sa, či nie je pomenovanie spoľahlivý a zodpovedný partner len zamaskovanie skutočnosti, že sme len poslušní sluhovia geopolitických pánov.
Pýtam sa tiež, či členstvo v Európskej únii a NATO znásobuje možnosti presadzovania a obhajoby záujmov Slovenskej republiky. Dávam príklad, nedávny: poslanci vládnej koalície a aj iní odhlasovali vyslanie našich vojakov do Mali a Stredoafrickej republiky. V tomto prípade sa veľmi vážne pýtam, aké presadzovanie a obhajovanie záujmov môžme mať v Mali či Stredoafrickej republike? Či my tam exploatujeme africký urán, ropu, iné suroviny. Neťažia, či neťažili tam napríklad urán vo veľkom Francúzi v oblasti Sahelu? Nie sú to tí Francúzi, ktorí väčšinu elektriky majú z jadrových elektrární a potom sa hrdia, že majú čistú energiu? Aké obhajovanie záujmov budeme presadzovať v Stredoafrickej republike? Aké my máme záujmy v Stredoafrickej republike? Či tam na čele expedičného zboru pôjde pán minister Naď ťažiť krvavé diamanty?
Keď Biľak a jeho kumpáni pozvali vojská Varšavskej zmluvy do Československa, boli tieto vojská označené za okupantov. Keď naši vojaci ako súčasť iných armád budú pôsobiť v Afrike, tak čo asi budú? Nebudú pre domácich okupanti? Ale budú. Ale Tuaregovia či aké iné kmene nebudú po nich hádzať kamene, ako sa hádzali kamene a tehly z hotela Slovan v Košiciach po ruských tankoch. Oni obľubujú kalašnikovy a tiež aj naše 58-ky, ktoré sa, čuduj svete, objavili u moslimských vzbúrencov. Že by to boli tie, ktoré predával Galko za jedenásť eur? Nebudú chrániť naši vojaci skorumpované vlády, ktoré sú evidentne tam skorumpované, a ktoré brutálne potláčajú ľudské práva, ku ktorým sa Slovenská republika hrdo hlási? Bolo by vhodné, aby konečne prišli takí poslanci a vláda, ktorí by hájili naozajstné záujmy Slovenskej republiky a neboli len sluhovia cudzích pánov.
Zoberiem si napríklad Bielorusko a naše peniaze pre opozíciu. Pán minister, však sa tuším nemýlim, že práve vy ste povedali, že protesty v Bielorusku nie sú riadené zo zahraničia a naše peniaze o chvíľu idú bieloruskej opozícii. To nie je riadenie či podpora opozície? Pán minister, hovorili ste o potrebe NATO. To je v záujme Slovenska provokovať pri hraniciach Ruska? To vám nedôjde, že, nedajbože, v prípade vážneho vojnového konfliktu budeme práve my prvosledový terč? To som vravel aj vášmu predchodcovi.
Pláštik NATO. Západné krajiny nás neochránia. Čo urobili západné krajiny v Mníchove? No zradili bývalé Československo a spôsobili tým nástup Hitlera. Takže takéto sú naše empirické skúsenosti s krajinami západu. Čo teraz urobila šialená politika západných krajín so sebou samými? Však títo členovia EÚ dokázali rozvrátiť už samých seba. Dovliekli milión a viac jadrových fyzikov, lekárov a inžinierov, ktorí zrazu stratili vedomosti a diplomy. Pán minister, to je len taká vsuvka, zážitok, hej, aby som charakterizoval, k čomu my spejeme.
Moja posledná návšteva v Ríme mala jednu základnú črtu. Všade postávajúci jadrový fyzik častokrát s rituálnymi rezmi a neustále opatrovanie či otravovanie, no a opatrovali sa. To máme rešpektovať Európsku komisiu, ktorú vedú a viedli takí ekzoti ako škandály vyrábajúci v opitosti pán Juncker či Ursula von der Leyenová, ktorá hneď vymýšľa nové taktiky na prísun migrantov? Toto chceme, pán minister?
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Prednesenie interpelácie 24.9.2020 15:05 - 15:07 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Vážené kolegyne a kolegovia, vážení ministri, táto interpelácia je určená pre ministra vnútra Slovenskej republiky.
Vážený pán minister, v súlade s článkom 80 Ústavy Slovenskej republiky a § 129 zákona č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov si vám dovoľujem podať nasledovnú interpeláciu.
Na základe sťažností občanov a hlavne dôchodcov zo sídliska Podháj v Revúcej som sa dozvedel nasledujúce informácie. Mládež, ale aj dospelí v minoritnej skupine obyvateľstva, sa v tejto lokalite správa mimoriadne neprispôsobivo a znepríjemňuje život ostatným slušným občanom. Príslušníci tejto neprispôsobivej skupiny sa zoskupujú pod bytovkami, kde vystavujú všetkých občanov hluku, zápachu z fekálií a neporiadku. Okrem znepríjemňovania života tu dochádza aj ku krádežiam, napríklad palivového dreva dôchodcov. Nadmerný hluk hudby a kriku zvlášť vo večerných a nočných hodinách robí život ostatných ľudí neznesiteľný. Obyvatelia sa opakovane obrátili a komunikovali so všetkými možnými úradmi, mestskou políciou, Krajským riaditeľstvom Policajného zboru v Banskej Bystrici a aj s Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky. Keďže toto úsilie nikde neviedlo, pretože jedni sa odvolávali na druhých, druhí na tretích a podobne, si vás dovoľujem požiadať o zodpovedanie nasledovných otázok.
Prvá otázka: Bude policajný zbor navyšovať v Revúcej svoj stav?
Druhá otázka: Zvýši policajný zbor kontrolnú činnosť motorizovanej hliadky na interval jednej hodiny, zvlášť vo večerných hodinách, ktorá by zoskupené asociálne skupiny rozptýlila?
Tretia otázka: Aké iné kroky plánuje podniknúť policajný zbor v danej lokalite?
Ďakujem za odpoveď.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.9.2020 15:26 - 15:27 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. No, pán Žiak, pán Žiak, haló. Kedy bola naša strana materskou stranou pána Tarabu? On nikdy nebol členom našej strany. Ako slovenčinár vám vysvetľujem, že materská strana je strana, z ktorej človek pochádza. No a čuduj sa svete, pán Žiak, ja som v našej strane už od prvého, ustanovujúceho snemu. Prešiel som mnohými funkciami, ale o nijakom Tarabovi som nechyroval. Keď chcete konzu; komentovať dianie v cudzích stranách a koalíciách, treba si to naštudovať. Ja tak robím, ja som si naštudoval aj každého poslanca z vašej vládnej koalície. Aj vás konkrétne, aby som vedel, s kým mám dočinenia.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis