Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie v rozprave

11.2.2022 o 13:03 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.2.2022 11:29 - 11:30 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. No pán Blanár tu nie je, ale možno má zapnutú telku v kancelárii. (Reakcie z pléna.) Kde? Tu ste? Dobre.
Áno, tento návrh, ktorý tak obhajuje Gyimesi, jatrí dávno zahojené rany. Tento návrh naozaj vytvára napätie, ktoré bolo doteraz prakticky na nule. Áno, Gyimesi bohapusto klamal, keď povedal, že sú tu občania druhej kategórie. Čo sa dá od neho čakať, od tejto líšky prešibanej? Ten Gyimesi tu bude moralizovať, a pritom vyhlasovať, že osoba, ktorá sa do maďarskej komunity prižení, sa nemôže považovať za súčasť maďarskej komunity. To je jasný príklad šovinizmu! Tento... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Pán poslanec, reagujte na pána Blanára, nie na pána Gyimesiho. (Povedané súbežne s rečníkom.)

Mizík, Stanislav, poslanec NR SR
Áno, reagujem na zákon. (Povedané súbežne s predsedajúcim.) Tento návrh, ja budem na toho pána, na ktorého reagoval pán Blanár. Tento zákon obhajuje aj pán Gyimesi, ktorý má české a rusínske korene a bral dotácie od minedu, ktorý viedla nominantka SNS Lubyová. Gyimesi klamal, na Gemeri nie sú žiadni občania druhej kategórie. Slováci sú v pohode s Maďarmi a Maďari v pohode so Slovákmi. Tak o čom to točil?!
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.2.2022 9:46 - 9:48 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem. Pán Potocký, tento návrh vášho ministre... ministra veruže je príprava na tie hordy, o ktorých ste hovorili. Ešte raz hovorím, keď sa začne variť guláš, najprv sa musí vysmažiť cibuľka v masti alebo v oleji.
Hovorili ste o matkách a deťoch. Ja ale vidím hordy ich mladých juncov, vyšportovaných, v značkových šatách, obťažujúcich mladé ženy a dokonca aj staré babky, pán Potocký, tak to je. Každá jedna moja návšteva Talianska ma v tom utvrdila. Aj Viedne.
Pamätáte sa, pán Potocký, na Maďarsko pred nejakým časom, keď im dobrí ľudia z Maďarska nosili jedlo a pitie do vlaku, tým chudáčikom, a oni to pitie a jedlo vyhadzovali na vedľajšie koľajnice? Videli ste aj ten odporný svinčík a cirkus, čo robili a zanechali v Budapešti? A pamätáte sa, taká ilustrácia, na tú pani, čo potkla migranta s chlapcom? Bol z toho veľký cirkus. Ale čo sa nezistilo? Ale, ale, pán Potocký, ten Mohamed bol bojovníkom Al-Nusry, teroristickej organizácie, terorista. A takíto migranti majú dostať viacej ako naše ženy, deti a dôchodcovia? Že sa nehanbíte.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 16.2.2022 9:10 - 9:19 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Vážené kolegyne a kolegovia, trošku som sa rozčúlil. Ale, ale, minister Mikulec, tak vy chcete vykrývať príspevky pre migrantov z nášho rozpočtu?! Vy sa chcete starať o musulmanov, Ahmedov, mahdíov, Bašírov, Abdulláhov a kdejakých iných a kašlete na dôchodcov a občanov Slovenskej republiky?!
Kolegyne a kolegovia, ministerstvo vnútra nám tu predkladá návrh zákona o azyle. Po vlastizradnom procese realizácie prijímania amerických vojakov a vlastizradnej zmluvy so Spojenými štátmi je to ďalší návrh zákona, ktorý umožní na Slovensku pobyt ďalších prapodivných persón či elementov nepotrebných a škodlivých pre našu vlasť. Z textu návrhu a tiež aj z dôvodovej správy jednoznačne vyplýva, že toto nie je šité pre Európanov, napríklad pre Ukrajincov, ktorí utekajú, či Srbov alebo či iných pôvodných obyvateľov Európy. Je to šité pre hordy neprispôsobivých elementov z Afriky, Blízkeho východu alebo nebodaj z moslimských krajín Ázie. Tento návrh má upravovať prvotnú integráciu azylantov a cudzincov, ktorým sa poskytla doplnková ochrana. Samozrejme, že to ide podľa smerníc Európskeho parlamentu a Rady EÚ. A táto zradcovská vláda to premieta do predkladaného návrhu zákona. Toho EÚ parlamentu, toho Európskeho parlamentu, ktorý je všeobecne a často nazývaný hniezdom vreteníc. A nikým nevolená Rada Európskej únie ničí všetko, na čo šiahne.
Naša vláda kašle na občanov Slovenskej republiky, ale, ale o migrantov, ekonomických migrantov a hlavne mladých juncov, z ktorých sú mnohí vycvičení teroristi, ktorí sa aktívne zúčastňovali mnohých vojen, teroristických akcií, vrážd, zotročovania ľudí a znásilňovaní, na týchto nekašle, na týchto naozaj nekašle. O týchto sa už stará, stará sa dopredu. Týmto pripravuje život v bavlnke taký, aký majú v krajinách západnej Európy. (Reakcia z pléna.) Neruš, vydrž niť! Čo vás zaráža?! (Smiech v sále.)
Napríklad ma zaráža tzv. zlučovanie rodín. Samo osebe je to pekné, keď je rodina spolu. Ale už nie je pekné ani v súlade s právom, keď sa do európskej krajiny prisťahuje aj päť žien jedného tridsiatnika a spolu s desiatimi deťmi. A čo robia? No nič nerobia, absolútne nič nerobia! Vyžierajú sociálny systém a žiadajú prideliť väčší byt a väčší byt. A aj ho dostanú. Toto sa deje v Európe, v západnej Európe. A v tomto návrhu zákona máme zavádzanie jednorazového príspevku či integračných príspevkov pre azylantov či cudzincov. Takže ešte raz, pre našich dôchodcov nič alebo jednorazová žobračenka pod podmienkou pichnutia neoverenej vakcíny.
A čo je tam ďalej v tom návrhu vašom slávnom? Zabezpečenie tzv. sociálneho poradenstva. Ja tomu hovorím, v preklade je to poučenie, kde aké dávky dostať.
Má tam byť aj psychologické poradenstvo a kurz kultúrnej orientácie. Vidíme, ako tá orientácia funguje týchto musulmanov v západnej Európe, pán minister. Tomu sa dá rozumieť len takto, pologramotnému bojovníkovi z púšte či vysoko sofistikovanému odborníkovi na výrobu výbušnín bude nejaký psychológ vysvetľovať - no, no, no, ženu v minisukni neslobodno znásilňovať! Toto nie je výzva, keď chodí po európsky oblečená. Alebo malí chlapci sa nemôžu obťažovať - no, no, no, odporuje to našim zákonom. Alebo ešte špeciálnejšia vec - u nás máme zákon proti týraniu zvierat, sú viacej chránené ako ľudia. Tak no, no, no, pozor, chránime aj kozy.
Tento návrh zákon bude mať negatívny vplyv na rozpočet verejnej správy, ako sa píše v dôvodovej správe. No to je veruže jasné, že budem mať negatívny vplyv, však ste to aj sám, na začiatku pri úvodnom slove tohto zákona ste to aj povedal. Azylanti a ich schéma, schéma ich ochrany a integrácie sú všade v Európe priam žrúti financií, pán minister, to sú žrúti, absolútni žrúti financií.
Ale jednu vec absolútne nechápem, ktorý troglodyt to tam dal do dôvodovej správy, že to bude mať pozitívny vplyv, pozitívny sociálny vplyv. Viete, dám otázku. Aký sociálny vplyv? Sú rôzny typy sociálnych vplyvov. Môže to byť konformita a to je výsledok stretnutia s názormi väčšiny. Inovácia, to je výsledok stretnutia s názormi menšiny. Skupinová polarizácia, zmena priemerného názoru skupiny, ktorá nasleduje po skupinovej diskusii. A potom je tam poslušnosť. Obedience, splnenie príkazu v pozícii autority. Rozmením to na drobné, konformita. Väčšinovej masy migrantov sa názory nijak nedotýkajú. V západnej Európe, samozrejme. Automaticky sa začlenia do komunity v určitej oblasti a tiež do určitej národnostnej menšiny či náboženskej svojej menšiny. No-go zóny, vám dačo hovorí, pán minister? Po druhé rozoberieme si inováciu. Názory? Menšiny? Tá je v západnej Európe v migrantských komunitách vypudená alebo asimilovaná.
Potom tu máme skupinovú polarizáciu. To je zmena priemerného názoru, ktorá nasleduje po skus... skuck... skupinovej diskusii. Nič také vo väčšom meradle vďaka nevykoreniteľným kultúrnym vplyvom nie je možné pri tých ľuďoch. Poslušnosť, splnenie príkazu v pozícii autority. Pozrime sa na migračné štvrte, ako to tam funguje. Tam autorita štátu vôbec nefunguje! Vplyv štátu tam nie je. Nie je tam ani štátna polícia, lebo policajti sa boja vojsť do týchto štvrtí.
Celkovo k tomuto zákonu môžem povedať, členovia vašej vlády vždy klamali, klamú a budú klamať. Ešte raz, vždy klamali, klamú a budú klamať. Pamätám si dobre, ako Boris Kollár, predseda parlamentu, už v 2015. mal agendu žiadni migranti, žiadni migranti, nič také. Na to lapal svoje ovečky. V 2021, v apríli sa postavil tvrdo - žiadni migranti nebudú, žiaden pakt o umiestňovaní migrantov. Čo sa deje? Už sa varí začiatok guľášu. Už sa mieša cibuľka, mastí príprava na prijatie týchto migrantov. Čiže zase si nakakal do pusy spolu s celou vašou vládou. Ja som si myslel, že toto bol vrchol excesu, pán minister. Kiska s kozou v Prezidentskom paláci, toto som si myslel, že to bude vrchol idiocie. Teraz som zistil, že som sa mýlil. Hanba vám!
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.2.2022 15:44 - 15:45 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Pán Kašper, aj vy ste v praxi potvrdili to, čo som už vedel hneď na začiatku, keď som videl prvé úvahy, ešte len prvé úvahy o tej súdnej mape. Teraz je to trošku prekopané a je to, ale je to absolútne neakceptovateľná záležitosť. Potvrdzujú to výhrady tak vládnych poslancov, poslancov z vládnych strán, konkrétne z OĽANO, od vás, ale aj opozičných poslancov, taký súd neruší, lebo prežil ešte aj skoro Rakúsko-Uhorsko, teraz sa ruší, a ďalšie súdy a ďalšie súdy. Jednoducho je to nenormálna vec. Jednoducho keď už teraz pani ministerka musí vidieť, že strašne veľa poslancov zo všetkých politických strán je proti tomu, proti takému súdu, že sa bude rušiť, proti takému súdu, že sa bude rušiť, jednoducho je to nenormálny stav. Ten zákon treba stiahnuť. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.2.2022 10:43 - 10:45 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán Pročko, obrovský omyl, čo ste vraveli na začiatku vašej vášnivej rozpravy. To, čo ste vraveli na začiatku, tam ste jednoducho mimo, ale áno, mnohí chodia na súdy raz za život, ale mnohí zas častejšie, ako by sa patrilo. Napríklad to môže vyplývať aj z ich pracovného zaradenia.
Ešte raz vám poviem, neviem, či ste tu bol, keď som to raz dnes už hovoril, sú oblasti, kde človek nemá vlak, lebo tam sú železnice zrušené. Autobusové spojenia sú komplikovanejšie ako najťažšia krížovka.
Ešte jedna skutočnosť, pán Pročko. V predchádzajúcej rozprave sa hovorilo o súde, súde zrekonštruovanom, s podstatne väčšou kapacitou, na ktorý bol určený, čo sa bude časovo amortizovať, aby sa potom predalo vybranému záujemcovi dopredu vybranému?
A potom ste sa nerozčuľoval nad tým, že je tam v tomto návrhu zákona výraz pracovisko. Napríklad v Revúcej pri gete je súd, bude tam tzv. pracovisko, čo sa tam bude riešiť? Budú sa tam riešiť krádeže alebo len znásilnenie, alebo čo sa bude na tom pracovisku riešiť? Toto ste sa mal spýtať, ja sa zároveň pýtam ministerky.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.2.2022 9:52 - 9:53 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Tento zákon je nevhodný tak pre sudcov, ako aj pre občanov. Ja sa budem teraz venovať týmto občanom. Pani ministerka si ani nemôže predstaviť a pochopiť tú obrovskú biedu a chudobu v niektorých regiónoch. Pre mnohých ľudí sú aj dve eurá obrovský peniaz. Poviem príklad. V minulosti nejaký Einstein vo funkcii ministra spravodlivosti zrušil súd v Revúcej a konalo sa v Rimavskej Sobote. A ja ako triedny učiteľ som veru musel chodiť svedčiť v prípadoch rodičov a ich detí. Veru nie raz prišiel za mnou večer súdený rodič, proti ktorému som mal ja svedčiť, so slovami: "Pán učiteľ, požičajte mi na autobus na zajtra." No čo som mal robiť? Musel som požičať, lebo by som aj ja sám zbytočne cestoval. Toto som si dovolil povedať ako drobnú pikošku, ako ilustračný prípad skomplikovania života občanov nevhodnými, tzv. reformami niektorých ministrov. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.2.2022 13:47 - 13:47 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem, Andrej, za tvoju rozpravu. Triedenie odpadu je nevyhnutnou podmienkou tohoto storočia. Je nevyhnutnou podmienkou, jednou z mnohých nevyhnutných podmienok udržania normálneho životného prostredia. Ďakujem za tento návrh zákona.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.2.2022 13:22 - 13:23 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Ja v mojej škole som bufet nemal, ale na ilustráciu poukážem na stravovacie návyky tam, kde som učil vyše 20 rokov. Dobre si to zhodnotil, kolega, ja by som to len rozšíril, že príčina je tiež v štýle života propagovanom v médiách. Z pedagogickej praxe poznám rannú prax mnohých detí, keď nie drvivej väčšiny detí, cestou do školy zastávka v obchode. A nákup? Dvojlitrová kola, dva balíky čipsov, päť až desať horaliek. Keď dieťa nestihne obchod, častokrát príde starostlivá mamička cez prestávku, malú alebo veľkú, a pre tri deti donesie tri dvojlitrové koly alebo tie žlté chémie, čo sa predávajú, jednu tašku rožkov, plnú tašku rožkov a zo 20 sladkých keksov.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.2.2022 13:09 - 13:10 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Marek trošku ťa opravím, ja som neučil jeho deti, s jeho synom som učil, jeho syn učil náboženstvo na tej škole, takže tak, aby som to dal na pravú mieru.
A chcem povedať, že napríklad teraz je tomu štyri dni, keď ma zasypali, zbombardovali mi dom telefonátmi, občania z geta, ktorí žijú pri revúckom gete, nemajú pokoja, nemajú života tam. Jednoducho naposledy im pokradli drevo, lebo v tých činžiakoch sa kúri s drevom. Pokradli im drevo. Samozrejme, rodičia posielali tie deti kradnúť. Čiže aj keby policajti ich priamo dolapili s tými polenami, nič by sa nestalo, pretože dieťa malo jedenásť, dvanásť, trinásť rokov. Vždy si to vedia vyrátať tak, aby dieťa nebolo trestne stíhateľné a aby ani rodičia neboli postihnutí. On sa bude brániť: Ja som nič ne... Ja som ho posielal kradnúť? Čiže takýto je systém. Je to ťažko dokázateľné. Preto dvanásť rokov. Sto percent dvanásť rokov.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 11.2.2022 13:03 - 13:08 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Vážené kolegyne a kolegovia poslanci, kto iný by o takomto zákone mal hovoriť ako ja? Vyše 20 rokov učím v takej oblasti, ktorej sa to priamo dotýka. Vidím, že je tu aj pán Kerekréti, s jeho synom som učil na tej istej škole.
Tento návrh zákona reaguje na živú realitu, s ktorou má každý občan Slovenskej republiky žijúci v oblastiach, kde sa neprávo stáva právom a právo sa stáva neprávom, svoje naozaj živé skúsenosti. Cieľom legislatívneho návrhu je zabezpečiť ochranu občanov Slovenskej republiky pred trestnou činnosťou páchanou maloletými osobami. Je naozaj nutné, aby tento návrh zákona sa prijal a aplikoval v praxi presne tak, ako to navrhujú poslanci za politickú stranu Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko Marian Kotleba, Rastislav Schlosár, Marek Kotleba, Stanislav Mizík a Peter Krupa.
Štatistiky ministerstva vnútra upozorňujú na nebezpečný a vysoký počet trestných činov páchaných maloletými osobami. Súvisle s tým dochádza aj k čoraz významnejšiemu zníženiu veku páchateľov trestnej činnosti, čím sa dostávame k osobám, ktoré sú dnes podľa platnej legislatívy vyňaté z trestnej a priestupkovej zodpovednosti. Je naozaj jasné, že takýto typ kriminality v oblastiach s vysokým zastúpením asociálov je bežná skutočnosť. Kto si zatvára oči pred touto skutočnosťou, pred realitou, ktorú zažívajú občania v daných oblastiach, je buď ignorant, alebo zaplatený kuvik či troll, ktorý urobí z bielej gule čierny hranol či nebodaj z obyčajnej tehly, pálenej červenej tehly urobí váľok z hliny a slamy.
Tento typ kriminality je výrazným faktorom, ktorý určuje život a správanie v osadách, kde neprispôsobiví asociáli bezbreho zneužívajú svoje neplnoleté deti na páchanie trestnej činnosti. Dokonca ich navádzajú. Z nedávnej minulosti si pamätám prípady maloletých osôb chorých na syfilis. Kto ich posielal na zárobky na stanicu v Sečovciach alebo v Trebišove? No kto? Rodičia. Je to však ťažko dokázateľné.
Čo je však najtragickejšie, že títo asociálni rodičia navádzajú svoje potomstvo priamo alebo nepriamo na lúpeže, ktoré sa častokrát končia tragicky. No ako tragicky? Ja vám to poviem. Je to ťažké ublíženie na zdraví, častokrát depresie danej osoby do konca života a, žiaľ, častokrát aj smrť. Je reálny fakt, je to naozaj tak, viem to z vlastnej pedagogickej praxe, že fyzická vyspelosť mnohých detí – či dievčat, či chlapcov – je v inkriminovaných sociálnych skupinách taká, že dokážu reálne zneužívať či užívať svoje fyzické prednosti či predpoklady na šikanu, na útoky na tých, ktorí majú ten hendikep, v úvodzovkách hendikep, že vďaka svojej výchove, sociálnemu prostrediu neboli prispôsobení na život v takomto chorom systéme. Vedel by som vám rozprávať aj tri dni príbehy z mojej pedagogickej praxe a z môjho regiónu priamo o takýchto prípadoch. Stačilo, keď to kolega Schlosár pripomenul, aspoň niektoré príklady. Jednoducho toto treba zastaviť.
Prečo 12 rokov? Lebo aj inde majú 12 rokov povedzme. Vtedy sú už deti, mnohé deti vyspelé. A o tomto je tento návrh. Kto má oči vidí, kto má uši, počúva.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis