Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie

22.3.2022 o 10:01 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.3.2022 15:30 - 15:31 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. No, pán Ledecký, vy ste spal alebo ste bol v bdelej kóme posledných štyri-osem rokov dozadu? Týka sa to tých neziskoviek, ktoré, o ktorých ste hovorili, že vraj ficovci nemali radi sorosovské neziskovky. Ale mali ich radi! Neziskovky boli štedro dotované od Ficovej vlády, dokonca aj sorosovské, sorosovcom dávali. A oni sa potom... a potom sa ľudia dokonca z Fica a Kaliňáka ironicky smiali, že si chovali na... hadov na prsiach, ktorí potom spôsobili ich pád, takže taká je pravda. Však ficovci dokonca aj postŕkali do NAKY vyšetrovateľov, ktorí vyš... ktorí vyštudovali za sorosovské peniaze, takže tak, pán Ledecký.
A nepáči sa mi, keď ste rozprávali, že tí Ukrajinci sú pre nás príležitosť, že tu budú robiť, platiť dane. Vy ste normálne chytil vojnu za pačesy, vy normálne kalkulujete so ziskom, takýmto ziskom - v úvodzovkách - z tejto, z toho konfliktu. Boli ste zvolený aj vaša strana vytvorila vládu, tú vládu, čo nastvárala toľko kiksov, darebáctiev, chaosu, dlhov, úmrtí ako žiadna iná vláda od vzniku Slovenskej republiky, takže vy nerobte kalkul z vojny, aký bude z toho zisk alebo - v úvodzovkách - také ľudové slovo, chaseň, že z čoho bude mať z toho Slovenská republika.
Slovenská republika by mala zisk a chaseň, keby ste sa poriadne starali o občanov Slovenskej republiky.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.3.2022 10:42 - 10:44 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Kazda, ale, ale, dobrovoľný akt, nedobrovoľný akt. Každá cudzia vojenská čižma na území cudzieho štátu, či pozvaná skupinou, ako boli Indra, Kolder, Švestka a ďalší, či pozvaná akože zmluvou skupinou užitočných idiotov vo vašom prípade, užitočných idiotov Ameriky zvolených vo voľbách, ktoré boli obrovskou tragédiou v histórii Slovenskej republiky.
A o preferenciách, pán Kazda, no, zase som sa nahneval. Vy o preferenciách radšej čušte. Keď sa pozriete, nie sú tam, ale pozrite sa, keď tam budú tí vaši dvaja kolegovia Dostál a Osuský. Tí majú, tí skokani po politických stranách, oni majú koľko preferencií? Aké majú preferencie? Ich OKS má preferencie 0,000001?! (Reakcia z pléna.) A ešte aj vy, samozrejme, kde je predseda Dostál. Tým hovorte o preferenciách. Aj sám sebe.
A keď ste spomínali Klementa Gottwalda, tak ste mohli spomenúť aj vášho súdruha Dostála, ktorý doteraz ľutuje, že prišla revolúcia v ’89. a nemohol vstúpiť do KSČ, že bol len angažovaný zväzák. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.3.2022 10:27 - 10:28 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Áno, táto zradcovská dohoda s USA našou zradcovskou vládou môže zatiahnuť Slovensku do priamej vojny, aj keď si myslím, že už tam je. Slovensko sa na čele s Čaputovou, Korčokom a nevojakom ministrom Naďom šialenými krokmi stáva súčasťou vojny, do ktorej nás nič nie je. Áno, nič nás do toho nie je. Nie sú to štáty ani EÚ, ani NATO. Vraždia sa medzi sebou Slovania a niekto z diaľky si mädlí ruky a my sa ideme pchať to tejto špinavej hry, ktorú vyprovokovali úplne iní hráči. S týmto nebudem súhlasiť, a preto aj tento pamätný deň by mal tak znieť, ako je v našom návrhu. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.3.2022 10:14 - 10:15 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Áno, tento zákon je absolútne potrebný, pretože je donebavolajúcou drzosťou našej zradcovskej vlády toto, čo spravila, a ktorá takto a touto zmluvou s USA ponížila Slovákov a tiež všetkých občanov iných národností žijúcich v Slovenskej republike. Táto zmluva urobila z cudzej vojenskej baganče übermenscha, nadčloveka oproti občanom Slovenskej republiky. Túto nespravodlivosť napravuje návrh tohto zákona, aj keď ja osobne mám sen. Raz bude Slovensko bez týchto zmlúv, bez cudzích vojakov, bez týchto bagančí cudzích a tiež bez toho nelegálneho, odporného plotu okolo americkej ambasády. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie 22.3.2022 10:01 - 10:02 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Pôvodne som nechcel vystúpiť v rozprave, ale jedna vec sa ma dotkla a nahnevala, takže budem trošku tvrdší, ale musím.
Pán Gyimesi, vy sa ozývate a vy nazývate naše návrhy nezmyslami?! Pán Gyimesi, však vy ste vyjadril názor, že Nemaďar, ktorý sa prižení do maďarskej komunity, nemôže sa brať ako člen maďarskej komunisty (komunity, pozn. red.). Toto je vrchol šovinizmu, pán Gyimesi. Vrchol šovinizmu od človeka, ktorý má maďarské, české a rusínske korene. Toto práve je nezmysel. Vy nebudete kádrovať. Vy sa zamyslite nad sebou.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.3.2022 9:58 - 9:58 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Rasťo, správne si pripomenul nezmyselné, zahlcujúce zákony, napríklad o užívaní drog a mnohé ďalšie, ktoré vôbec nie sú dôležité.
A tieto všetky zákony zakrývajú neuveriteľný deficit, rozklad štátu, zbedačenie občanov, rast cien, hlúposti, ktoré rieši vládna koalícia, zakrývajú gro problému. To je podloženie sa, otrocké podloženie sa Spojeným štátom, vlastizrada tejto vlády a zavlečenie nás do vojny, s ktorou nemáme nič spoločné!
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.3.2022 16:53 - 16:55 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Dobre. Ďakujem za slovo.
Pán kolega, oni veľmi dobre vedia, aká bude dôchodcovská inflácia. Však oni sú šamani, oni sú veštice Pýthie z Delf, oni sú hypnotizéri, okultisti. Naša darebácka vláda vždy nájde pre každého cudzieho, čo treba, len pre dôchodcov a mladé rodiny nič, čo by im pomohlo navyše. Táto darebácka vláda sa chce odstrihnúť od ropy, ktorú na 100 % berieme z Ruska, či plynu, ktorý na 85 % berieme z Ruska. To už chce zničiť nielen dôchodcov a mladé rodiny, ale aj celú populáciu.
A to o tých tabletoch pre dôchodcov od Remišovej, to už je len šialený výmysel. Od tejto našej krásnej pani Remišovej alias Kazisvěta z Boží vůle králem alebo staršej Majky z Gurunu. Toto je nenormálne, čo robí táto vláda.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 15.3.2022 16:08 - 16:08 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
To sú krajiny, ktoré nie sú ani v EÚ, ani v NATO. Prijatie cudzích vojsk je cesta do pekla. My sa totižto priamo, priamo, úplne priamo zapájame do konfliktu. Konfliktu, ktorý rozvíjame aj našimi, teda nie našimi, ale západnými

agentami, užitočnými idiotmi Európskej únie a NATO, ktorí zúrivo chcú odpojiť plyn a ropu z Ruska. Ha, ha. Z tej ropy, od ktorej sme závislí od Ruska na 100 % a toho plynu z Ruska, na ktorom sme závislí na 85 %. Toto je čudná vojna. Asi niekto rozmýšľa vodkou, ktorú predával niekedy.
Tieto snahy našich predstaviteľov spolu s vysielaním našich vojakov mimo nášho územia a prijímaním cudzích vojenských bagandží na našom území znamená definitívny verdikt pri budúcom konflikte, ktorý už nebude konvenčný, ale bude jadrový. Sme malá krajina, ale aj my sa týmto podieľame na budúcej apokalypse.
Pred nejakou chvíľou nevojak minister obrany Naď povedal, že to bol nevyprovokovaný útok. Tak ja poviem jeden neodškriepiteľný fakt. Ak to, keby chcel, sa najprv porozmýšľal a potom sa rehotal, hej, pán Krúpa. Poradca Zelenského Olexij Arestovič už v roku 2019 úplne presne odhadol, ako sa bude vyvíjať ukrajinská zahraničná politika. Vyjadril sa takto, dobre počúvajte: „Pre Rusko by bol vstup Ukrajiny do NATO hrozbou, hrozbou a termínom útoku.“ To povedal poradca Zelenského Olexij Arestovič. Aj teraz je poradca Zelenského.
Takže, minister nevojak, pri svojej úvodnej reči ste hovorili všeličo, všeličo ste namotal. Ale tak ja vám pripomeniem to, čo ste nepovedal. Pán minister, celá vaša kariéra bola založená na fungovaní v mimovládkach, napríklad Slovenská spoločnosť pre zahraničnú politiku, Slovenský inštitút pre bezpečnostnú politiku, taktiež aj GLOBSEC. Boli ste a aj ste hovorca geopolitických záujmov USA. Činnosť týchto spolkov financovalo veľvyslanectvo Spojených štátov.
Takže, vážený vplyvový agent minister Naď, absolvent George Marshall Center a škola NATO v Nemecku a ďalších US kurzov v USA či v Belgicku, takže tak, bývalý člen SMER-u Naď, ste aspoň konzistentný - aj za jedných, aj za druhých robíte to isté, to, za čo vás platili a platia.
A ešte jedna poznámka. Týka sa tejto rozpravy. Keď som povedal slávnemu bojovníkovi proti samostatnej Slovenskej republike pánovi Osuskému, že Američania zdrhli z Afganistanu pred pastiermi kôz a svojich spolupracovníkov nechali napospas Talibancom, napospas bradáčom z Talibanu a tiež aj že zdrhli z južného Vietnamu, tak mi pán MUDr. Osuský povedal, že na tie nezmysly nebude reagovať. Tak neviem, čo si o tom mám myslieť. Toto je politika vlády. Človek povie historický fakt jeden dosť nedávny, to by si pán doktor mohol spomenúť na to aj vďaka svojmu pokročilému veku, ako ušli Američania. Nie, ale on povie, že je to nezmysel, čo ja hovorím. Tak potom ja už neviem, čo je zmysel. Či kocka je guľatá, alebo štvorec je plocha, alebo čo to je?
A nakoniec tých 2 100 vojakov neznamená nič, absolútne nič z vojenského hľadiska. Je to symbol podriadenia, je to symbol budúceho obetovania, pretože ďalšia vojna bude vojna rakiet.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

15.3.2022 15:53 - 15:53 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Kolegyne a kolegovia, vždy, ale naozaj vždy počas mojich 6 rokov tu v parlamente som nespočetne veľa, veľakrát vystúpil tak za tunelovej Ficovej vlády, ako aj za tejto modroknižkovej a plagiátorskej hegerovsko-matovičovskej vlády proti nášmu smiešnemu provokovaniu na hraniciach Ruska, teda mimo nášho štátu.
Vystupoval som aj proti našim provokačno-smiešnym akciám mimo Európy. Vždy som vravel, nemiešajme sa do hier veľmocí, urobíme zo seba iba a len prvosledový terč. Toto nie je riešenie pre náš národ, pre náš štát. Veľmoci, ak sú dráždené, a je jedno, či tá, ku ktorej sa pridáme, či tá, proti ktorej sme, nás len požujú a potom vypľujú. To, že už len naša účasť na provokáciách NATO mimo územia Slovenskej republiky z nás robí prvosledový terč, teraz ale umiestňujeme a budeme ďalej umiestňovať ďalšie cudzie vojská a techniku na našom území, 2 100 vojakov. Budeme prvosledový terč na entú.
A čerešničkou na torte je zasielanie našich zbraní na Ukrajinu. Zdravotnícke potreby môžme posielať, humanitárna pomoc v rámci možností, samozrejme, áno, ale vyslovujem zásadné nie proti zasielaniu vojenského materiálu do konfliktu krajín. A dobre si to uvedomme, vážené dámy a páni, to sú krajiny, ktoré nie sú ani v EÚ, ani v NATO. Prijatie cudzích vojsk je cesta do pekla. My sa totižto priamo, priamo, úplne priamo zapájame do konfliktu. Konfliktu, ktorý rozvíjame aj našimi, teda nie našimi, ale západnými...
===
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.3.2022 14:53 - 14:53 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán Osuský, ale áno, Aliancia sa na nás vykašle presne tak, ako sa vykašľala na svojich afganských spolupracovníkov, keď ušli pred pastiermi kôz a Taliban v pohode ovládol Afganistan, tak nás zradia, ako aj zradili Juhovietnamcov, keď zdrhli po napalmových hrôzach z Vietnamu. A takisto nás západné krajiny zradia, ako zradili nás v Mníchove, keď ste to teraz spomínali. Ďakujem.
Skryt prepis