Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.2.2021 o 15:43 hod.

Tomáš Šudík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie spoločného spravodajcu 31.3.2021 16:38 - 16:38 hod.

Tomáš Šudík
Vážený pán predsedajúci, vážený pán predkladateľ, vážení kolegovia, ja len hlasovanie k tlači 474 stanovujem na zajtra o 11.00 hodine. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 31.3.2021 11:55 - 11:56 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, vážení kolegovia, v zmysle rozhodnutia predsedu parlamentu č. 466 podávam správu o výsledku prerokovania uvedeného materiálu vo výbore.
Uvedeným rozhodnutím pridelil materiál na prerokovanie výboru pre európske záležitosti, ktorý tlač prerokoval a neprijal žiadne uznesenie, nakoľko návrh uznesenia nezískal súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných členov.
Navrhujem, aby sme rokovali o návrhu uznesenia tak, ako ho navrhli predkladatelia.
Pán predsedajúci, otvorte, prosím, rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.3.2021 17:18 - 17:19 hod.

Tomáš Šudík
Monika, ja by som ti chcel poďakovať, že si spomenula iniciátorov tejto petície, pretože sme asi na nich všetci nejako pozabudli alebo sme ich veľmi málo spomínali. A práve im patrí naše obrovské ďakujem za to, že sa pustili do boja, do ktorého sa pustili, a môžu byť pre nás všetkých obrovskou motiváciou, že takýmto mladým ľuďom záleží na našej planéte, na našej budúcnosti. A určite si zaslúžia aj v budúcnosti náš potlesk a uznanie. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.3.2021 17:06 - 17:06 hod.

Tomáš Šudík
Pán kolega, veľmi ďakujem za vašu podporu v tejto oblasti a som veľmi rád, že ste sa rozhodli viesť aj vašu župu, ktorej teraz momentálne šéfujete, práve k zeleným témam, a veľmi to oceňujem. Ešte raz ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 30.3.2021 16:56 - 17:03 hod.

Tomáš Šudík
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.3.2021 11:57 - 11:58 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Janko, tento bod považujem za jeden z najdôležitejších, ktorý v Národnej rade prerokovávame a budeme prerokovávať. Vecne, odborne a pomocou faktov si pomenoval všetky problémy, ktoré súvisia s klimatickou krízou.
Sedí tu cirka, keď pozerám, 20 poslancov. Poslanci, ktorí považujú klimatickú krízu za hoax, tu vôbec nesedia. Fakty sa im asi ťažko počúvajú a rovnako aj globistickým skupinám, ktoré svoj zisk dávajú vyššie ako budúcnosť našej planéty.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.3.2021 14:01 - 14:02 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Pán minister, ja vy som chcel poďakovať za vaše vystúpenie, ktoré ste pred týmto rečníckym pultom predniesli. Pretože si vážim vašu podporu tejto klimatickej krízy, ktorá momentálne je a je to možno aj taký, také dobro, ktoré vieme vyslať tým ľuďom, že fakt pre nich robíme a na to všetko myslíme, lebo nám záleží na tej čistej a zelenej našej krajine. A robíme to hlavne pre naše budúce generácie. My sme si tú zelenú krajinu ako-tak užili. Ale tie budúce generácie si ju, bohužiaľ, už asi nebudú môcť užiť, ak nič nespravíme my.
A kolegovia, ktorí tu hovoria, že sa nás klimatická kríza netýka, tak si myslím, že sa hlboko mýlia.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.3.2021 11:00 - 11:01 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán kolega, spomínali ste, že častokrát je tu plénum paralyzované. Ja s tým súhlasím, pretože častokrát sú to rôzne obštrukcie, ale myslím, že treba dať ruku na srdce a pozrieť sa aj do vlastných radov za vami, ako tu častokrát nesedia vašich kolegovia. Áno, vy tu sedíte. To môžem dodať, že je to pravda, že ste tu celý deň. Ale častokrát aj vaši kolegovia v opozícii tu nesedia. Aj ak tu sedia, tak naschvál nehlasujú. Takto robia pre občanov, naschvál nehlasujú? Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.2.2021 18:02 - 18:03 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážený pán kolega Blaha, mne tak smiešno bolo, keď ste tu rozprávali o núdzovom stave, ale ten núdzový stav musíme opakovane predlžovať aj kvôli vám. Lebo vy s vašimi poskokmi zo strany ste tu kričali: "Rúška dole, rúška dole!". Boli ste na uliciach, smiali ste sa, fotili a potom tie čísla začali rásť a rásť. Teda za to ste všetko zodpovední vy, ako je tu dlho núdzový stav, lebo vy ste pravidelne porušovali opatrenia, ktoré boli. Kvôli vám ešte vždy sú, tie všetky podniky musia byť zatvorené, kvôli vášmu správaniu, že doteraz vždy rastie krivka. Konečne si vstúpte aj do vášho svedomia, nielen tu takéto hlúposti rozprávať. A už ako aj spomínal kolega, ste tu rozprávali o nemocniciach. Áno, sú plné, lebo nemocnice boli dlhodobo rozkrádané a potom ich vaši župani popredali a rozdali súkromným firmám. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.2.2021 15:43 - 15:58 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Pán Blaha, ja určite nebudem obhajovať pána Lipšica, pretože ja si myslím, že dobrý a správny špeciálny prokurátor by bol určite pán Šanta, ale keďže vy tu rozprávate niečo o politických nomináciách, tak ja si pamätám, ako pán predseda SMER-u - SD, pán Fico kandidoval na Ústavný súd. Vtedy to nebola, vtedy nešiel politik do takejto funkcie, kedy mal byť podľa mňa nestranný človek? Takže ak porovnávame, sa dajme na misku váh a buďme po pravde korektný, ako to je.
A čo sa týka zatvárania, vy kritizujete, že na Slovensku sa zatvárajú mafiáni a zlodeji. Teda vy chcete povedať, ak by bol pán Blaha pri moci, tak by všetky väznice otvoril, pretože majú byť všetci na slobode. Toto je pán Blaha.
Ďakujem.
Skryt prepis