Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

22.3.2022 o 16:35 hod.

Bc.

Tomáš Šudík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.5.2022 14:40 - 14:55 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredsedajúci. Ja viem, pán minister, že mi na moju doplňujúcu otázku ani neodpoviete, ale aj ak tu štát niečo ide dofinancovať a tak ďalej, mali by to v prvom rade vidieť aj podnikatelia, ale keď malým podnikateľom narastie cena energie o štyristo alebo až päťsto % na elektrike, tak je to pre toho podnikateľa až zničujúce a ho obmedzuje v tom podnikaní a, bohužiaľ, to sa dlhodobo nerieši, len sa hovorí o tom, ako sme pomohli, ale ten podnikateľ to, bohužiaľ, vôbec nevidí. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.5.2022 18:12 - 18:14 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Mirko, ďakujem za tvoje vystúpenie a bola aj taká radosť sa pozerať, ako keď si išiel rečniť a celá tá zbabelá suita SMER-u sa, zrazu zutekala preč, ale aj ich kolegovia. Očividne ťažko opakovaná lož, ktorú tu oni predvádzajú, sa im veľmi ľahko počúva, ale vypočuť si pravdu, je už veľmi náročné, pretože tam treba občas zapnúť aj mozgové bunky a začať premýšľať o tom, čo sa hovorí, a to ich asi kapacita nejako veľmi nedochádza, tomu nerozumejú. A pán poslanec Blaha tu častokrát aj vrieskal, ako si spomínal, o tom, že treba pomáhať ľuďom. No ale práve pán Blaha tu vystupuje pomaly každú minútku a reaguje na každého béčkového a céčkového politika SMER-u a zbytočne tú schôdzu predlžujú, predlžujú, predlžujú a tým pádom ten náš ľudový politik Blaha blokuje to, aby sme prijímali legislatívu na pomoc všetkým občanom.
Ja som sám z východného Slovenska a stretávam množstvo dôchodcov, ktorí majú dôchodok 370 eur a nemajú z čoho žiť. No ale práve ten ľudový politik Ľuboš Blaha a Robert Fico sú zodpovední za to, aká je výška dôchodkov na Slovensku. Oni tu dlhé roky vládli a zabezpečili to, že po dvanástich rokoch ich vlády majú dôchodcovia dôchodok 370 eur a z toho sa nedá ani vyžiť. Ale tí politici, ktorí tu roky zarábali nadštandardné príjmy, si to neuvedomujú. Neuvedomujú si, aká je chudoba v tých regiónoch a hlavne na východe Slovenska, ale práve oni sú zodpovední za to, aký je súčasne stav na Slovensku, a že ľudia nemajú skoro žiadne finančné rezervy, lebo oni tu vládli dlho. My sme tu druhý rok, máme pred sebou a sme v druhej kríze, takže robíme, čo sa dá, a jednoducho ten HDP na obyvateľa pravidelne aj rastie, ale jediní sú zodpovední oni a ako zbabelci utiekli, pretože nechceli počúvať pravdu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.4.2022 11:35 - 11:36 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Pán Kamenický, ďalšia rozprava z vášho klubu, ktorá vôbec, aleže vôbec nesúvisela s témou a celú dobu som tu počúval, aký je zlý Matovič, Hamran, ešteže ste nespomenuli Hegera a Čaputovú. Ale čo má spoločné Matovič s vyšetrovaním Roberta Fica? Ja tomu akože vôbec nechápem (smiech v sále), maximálne to, že táto vláda rozviazala ruky polícii, prokuratúre a súdom, maximálne to.
A, pán poslanec, ja, vy, ale ani nikto, nikto z nás tu nie je vyšetrovateľ, sudca ani prokurátor, pardon, a ani nebude vyšetrovať Roberta Fica. Tak to už konečne pochopte.
Úlohou tohto parlamentu je len to, aby sme povedali, či Robert Fico je obyčajným človekom, alebo nadčlovekom. (Reakcia z pléna.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.4.2022 15:36 - 15:37 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Pán Blaha, za ten váš výkon, ktorý ste tu pred chvíľkou predviedli, by vás určite prijal do Radošinského naivného divadla pán Štepka aj bez prijímacích pohovorov, lebo to bolo niečo úžasné, aký divadelný výkon ste tu spravili.
Ale poďme ešte raz. Tu proti Ficovi nesvedčí Matovič, Čaputová či Heger, ktorých tak často hovoríte, ale vaši kamaráti, vaši nominanti, ako sú Makó, Imrecze a Slobodník. Sú to vaši ľudia a oni svedčia a znova, nie pani Čaputová, nie pán Matovič ani pán Heger. Tak už to konečne pochopte.
A ešte jedna poznámka. Vy tu hovoríte, že Fico nie je obvinený z korupcie, takže je nevinný. Ale na Slovensku existujú aj iné trestné činy, ako je korupcia, napríklad zneužívanie právomoci verejného činiteľa. A politik nie je nadčlovek.
Tak ako pán Rybanič predstúpil pred súd a sa zodpovedá, tak by mal predstúpiť pred súd každý človek a zodpovedať za svoje činy. A ak je pán Fico nevinný, tak aký máte s tým problém, aby prišiel, vysvetľoval a predstúpil a bál sa spravodlivosti. Svojím hlasovaním len ukážete, či politik je nadčlovek, alebo obyčajný človek. Vy o tom budete o chvíľku rozhodovať, tak verím, že pevne so svojím svedomím.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.4.2022 15:39 - 15:40 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci.
Pán Blaha, ja na tú vašu spŕšku klamstiev, ktoré pravidelne dávate na pána Mikulca, ani reagovať nebudem, ale čo vám iné ostáva, ako reagovať na perfektnú prácu a to, že polícia má konečne otvorené ruky, ako klamstvami, ale to už je vaše svedomie. Ale mňa vo vašej rozprave skôr viacej zaujalo to, ako ste povedali, aká je obrovská inflácia, ako sa zdražujú potraviny a že sa tejto téme nechceme venovať, ale ja by som vám pripomenul, že z oficiálnych dát Slovensko bola krajina, kde majú ľudia najnižšie finančné rezervy v rámci celej Európy, a vy ste boli pri moci 12 rokov.
Mali ste aj niečo v rámci tohto robiť, aby sa ľudia mohli hojne žiť, mali dostatočne vysoké dôchodky, ale vy ste namiesto toho ako ovečka poslušne stláčal gombíky, ako vám diktoval váš šéf, a, bohužiaľ, takto to skončilo a jednoducho teraz prišla spravodlivosť, polícia má voľné ruky a vyšetruje. Tak jednoducho nebráňte polícii, aby vyšetrovala, pán Blaha!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.3.2022 15:01 - 15:02 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Vážená pani kolegynka, chcete odvolávať pána Romana Mikulca aj preto, že vraj podľa vás nakúpil predraženú stravu na hraniciach pre utečencov, ktorá stála 6,85 eur a mali tam raňajky, obed a večeru a závidíte im ešte aj to, že mali švédske stoly. Ale ja som si dal do googlu meno a som si pozrel utečenecké tábory a našiel som, že za vašich čias v roku 2020 nadácia Zastavme korupciu poukázala, že v migračnom tábore v Rohovciach ste podpísali zmluvu, kde stála strava 15 eur a 40 centov na utečenca. Vy kritizujete Mikulca za 6,85 eur a na googli nájdem článok, kde píše, že ste uzatvorila zmluvu, že strava pre jedného utečenca stála 15 eur a 40 centov. No čo má toto znamenať, pani ministerka? Keby ste bola ministerkou vy, tak za koľko by bola strava v tých hraniciach? Za dvadsať eur? Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 30.3.2022 11:10 - 11:10 hod.

Tomáš Šudík
Vážený pán predsedajúci, chcel by som oznámiť, že pri hlasovaní č. 215 ohľadne návrhu na prijatie uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky k Vyhláseniu Národnej rady Slovenskej republiky k 80. výročiu začatia deportácie Židov zo Slovenska, tlač 960, som hlasoval „za“, no systém ma vykázal, že som nehlasoval. Prosím opraviť toto hlasovanie, lebo na ostatnej schôdzi som to už nestihol. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.3.2022 16:35 - 16:36 hod.

Tomáš Šudík
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Ja sa chcem iba opýtať, na základe akých dát ste prišli na to, že kandidát, ktorý bude chcieť kandidovať na starostu, bude musieť mať 25 rokov. Samozrejme, chápem tie argumenty elementárneho vzdelania, že musia vedieť čítať, písať, ja sa možno sčasti s tým aj stotožňujem, ale nemyslím si, napríklad že by 24-ročný pán alebo pani nevedela riadiť obec. (Ruch v sále a zaznievanie gongu.) Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.3.2022 14:59 - 15:00 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem. Ja len, tá firma Oldrati, ktorú sme spomínali, ona nesídli v žiadnom priemyselnom parku, táto firma má samostatný pozemok, samostatnú budovu a sídli úplne inde, ako je priemyselný park, teda nie je napojená na priemyselný park a tam nastal hlavne problém s cenou energií, pretože oni mali svojho dodávateľa elektriny od roku 1996 a ten v roku 2022 skrachoval, a im zázračne tie ceny vyskočili o 300-400 % a v súčasnosti s nimi nikto nechce uzatvoriť zmluvu. A oni tým pádom už nemôžu vyrábať.
Pretože ak je nejaká fyzická osoba, tak to preberie štát v úvodzovkách, lebo tá posledná inštancia a dodáva za dohodnuté ceny. Lenže im tá firma, ktorá im dodávala elektrinu, skrachovala, už na trhu nie je a v súčasnosti majú násobne väčšie sumy. A nikto s nimi nechce uzatvoriť zmluvu.
Pre tú firmu je to nereálne, ak nemá zmluvu so žiadnou spoločnosťou na dodávku elektriky, fungovať. To je ten najväčší problém. Ona má aj zákazky, ona by klasicky vedela fungovať, ak by mala zazmluvnené ceny, ktoré mala. Ale zmluvu s nimi nikto nechce uzatvoriť. Možno prípadne nejaká zmena legislatívy, že ak nejaká spoločnosť, ktorá dodáva tie energie, skrachuje, tak aspoň štát nejako pomôže zabezpečiť alebo pripraviť novú zmluvu pre spoločnosť, aby mala tie zľavnené ceny energií, aby naďalej mohla pokračovať v svojej výrobe.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.3.2022 10:59 - 10:59 hod.

Tomáš Šudík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Ja by som taktiež chcel vyzvať našich kolegov poslancov, aby podporili danú legislatívu, pretože v parlamente prijímame množstvo zákonov, ktoré reálne pomáhajú samosprávam meniť veci, a len taký príklad máme aj v našom meste Humenné.
Množstvo budov, o ktorých sa súkromní podnikatelia vôbec nestarajú, budovy sa začínajú rozpadať a práve týmto zákonom máme aspoň aké-také páky, aby s tými budovami konečne niečo robili, tak budem veľmi rád aj ako spoločný spolupredkladateľ, aby získali k danému zákonu čo najväčšiu podporu poslancov.
Ďakujem.
Skryt prepis