Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.5.2021 o 15:35 hod.

PhDr.

Jana Vaľová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.5.2021 15:53 - 15:55 hod.

Jana Vaľová Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja by som naprieč pléna chcela povedať, že vždycky platí stará múdrosť "kto seje vietor, zožne búrku". Vážení, vy takú búrku zožnete od mladých ľudí, od mladej generácie, len treba čas. Chcem vám povedať jedno, že nežili sme v komunizme, ale v socializme, aby bolo jasné. A reagujem preto, pán Baránik, že ste teda ma vyzvali, že sme žili v komunistických rodinách.
Môj otec v šesťdesiatom druhom alebo treťom, presne si to nepamätám, vystúpil z komunistickej strany, ako jeden asi z množstva 300 robotníkov sa postavil na schôdzi a vystúpil z komunistickej strany, lebo s nimi nesúhlasil. Ale poviem, že v rodine som mala aj ľudí, ktorí boli v komunistickej strane, ktorí platili členské známky, tak ako teraz u vás v OĽANO vám mnohí uverili a zrazu z 23 % máte len, neviem, koľko máte teraz percent, a možno tiež boli členmi alebo chceli byť vašimi členmi a odstúpili, pretože ľudia sa vyvíjajú a nemôžme všetkých hádzať do jedného koša. Ale aj tak si vážim socializmus, pretože mnohé mladé rodiny vďaka socializmu majú byty a podobne. Skoro všetci.
Vy rozprávate, že na hraniciach treba odsúdiť tých, ktorí strieľali, keď niekto išiel cez hranice. Čo teraz, môžme odkázať rovno tým, ktorí boli pred Prezidentským palácom a striekali do ľudí vodné delá a strieľali projektily a tam poranili dieťa, že, vážení, nerobte to, lebo vám zobereme dôchodky? Čo bránili títo ľudia? Dostali príkaz. Čo bránili? Slobodu slova, aby na vás niečo nepovedali? Čo bránili? Takže povedzme si, nesúďme veci, ja neviem, čo bránili, ja ich ani neodsudzujem, tých policajtov, lebo ja som tam nebola a neviem to ani posúdiť, nie som na to ani odborne zdatná. Ale vy ste odborne zdatný na to, aby ste posudzovali všetko, všetko proste, aby ste si urobili nejaký systém a mechanizmus na zastrašovanie ľudí. Povedzte si to, aby ste niekomu dali kolektívnu vinu a potom niektorí úradníci tu rozhodovali o bytí a nebytí, o živote, neživote, o živorení dôchodcov.
Viete čo, ja vám poviem, že ja som fakt z takej zmiešanej rodiny, však ja vám poviem, že ani manžel nemohol ísť na pilotské skúšky, lebo sme mali v zahraničí rodinu, ale o tom nebudem rozprávať. Tak... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.5.2021 15:35 - 15:37 hod.

Jana Vaľová Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Pán kolega, spomínali ste 50. roky, spomínali ste aj to, že vlastne táto vláda všetko ľuďom berie, ja už hovorím, že to je vláda tvrdej pomsty.
Ja teraz niečo zacitujem z médií: "Čo boli 50. roky minulého storočia, kedy vládnuca komunistická strana označila všetkých, ktorých chcela, za triednych nepriateľov a tvrdo ich trestala. Každé ráno som sa budil s tým, že možno dnes ma už zavrú alebo ma popravia. Každé ráno sa budú starí ľudia, dôchodcovia, ktorí možno nič nespáchali, ale žili v období komunizmu, budiť, či im nezoberú dôchodky. A viete, čo bolo na tej propagande, že na tento účel propagandistických zmien zneužívala najmä mladú neskúsenú generáciu, tá sedí teraz pred nami, bez poznatku minulosti, intelektuálnych umelcov, ktorí uverili, že sú tzv. inžiniermi ľudských duší."
Myslím si, že sa to deje aj dnes a naozaj by ste sa mali pozrieť aj na svoje programové vyhlásenie vlády, kde ste rozprávali, že nebudete ľuďom zvyšovať dane, idete im zvyšovať. Aké budú mať sociálne výhody, zobrali ste im 13. dôchodky, zobrali ste im obedy zadarmo.
Ja som zvedavá, ako dneska zahlasujete, keď my s pánom Kamenickým a s pánom Ficom predkladáme, kedy aj Jozef Mihál povedal, že je to výborný zákon, že pandemická óčeerka sa nezarátava 500-tisíc ľuďom do dôchodku, nezarátava sa ženám. Takže... ale vrátim sa naspäť k tejto novele, ktorú predkladáte.
Ešte raz opakujem, už bývalý režim zneužíval mladých ľudí, neskúsených, ktorí v danom režime nežili. Ja by som bola zvedavá, kto alebo, stojí teraz za tým, že práve takíto mladí ľudia predkladajú takýto návrh, kedy v živote nežili a vôbec tento režim nepoznali.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.5.2021 15:21 - 15:23 hod.

Jana Vaľová Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Pán kolega, také dve dôležité veci, ktoré si povedal, že nespravodlivosť nedokážeme napraviť nespravodlivosťou. Sedí tam aj pani Remiášová, myslím si, že určite si to uvedomuje, že nespravodlivosť sa nedá napraviť nespravodlivosťou.
A ďalšiu vec, že odmietame kolektívnu vinu. Presne tá kolektívna vina nemôže existovať. Ja možno by som sa tvorcov zákona alebo možno tých, ktorí tomuto zákonu sa aj viac venujú, spýtala, aká bude metodika? Lebo pred chvíľou som prečítala, že v roku 1964 podľa sociálneho zabezpečenia mali právo na sociálne dôchodky alebo na lepšie dôchodky príslušníci ozbrojených síl, bezpečnostných zborov, ktorí strážili hranice. Oni chceli byť tými vojakmi. Občania v Ľudových milíciách, pomocníci pomocnej stráže, verejnej stráže, bezpečnosti, bojovníci proti fašizmu, a to citujem § e alebo písmeno e) bojovník proti fašizmu, obete vojny, fašistickej perzekúcie, neslobody, oslobodzovacích bojov prvej svetovej vojny.
Ako chcete, pani Andrejuvová, keď vy ste, ja som v ´64. nežila, prepáčte, neviem dobre na vás reagovať, lebo vidím, že vám to veľmi je nepríjemné, ako chcete vy toto posúdiť, preboha? Kto bol vlastne v tých ozbrojených zložkách, kto pomáhal, kto bol obeťami fašizmu? To týmto idete zobrať dôchodky? Týmto ľuďom? Pretože naozaj tá metodika v tom zákone alebo vôbec, vôbec nejaké vysvetlenie chýba.
Presne je to, ako si, pán kolega, povedal, Susko. Je to o kolektívnej vine, je to nástroj, obušok, ľudia, bojte sa, skúste niečo urobiť, my máme na vás nástroj, týmto nástrojom vás umlčíme. A takto vnášate strach do tejto spoločnosti, nespravodlivý strach.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.5.2021 15:07 - 15:09 hod.

Jana Vaľová Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Pán kolega Blaha, ja si vždycky rada, so záujmom vypočujem vaše príspevky, pretože naozaj ste vysokoškolský profesor. Na rozdiel od mnohých z nás sa vyznáte v histórii. A viete, čo mňa prekvapuje? Taký benevolentný ten zákon. Niektorí hovoria, že to nie je pomsta, ale spravodlivosť. Čo je to spravodlivosť? Ja by som čakala nejaký zoznam alebo niečo. Ktorí sú títo ľudia, ktorí sa prehrešili, ktorí tým iným páchali zlo? Ja to verím, že to takto bolo, že tam boli tí ľudia, ktorí boli v ŠtB. Ale ktorí sú to? Tí, že vy si upravíte zákon a potom si sami vypíšete, ktorých chcete? Alebo ako to je? Ja nerozumiem tomu.
A pani Andrejuvová ako predkladateľka, nemám síce na ňu reagovať, sa narodila v roku 1980. Ja som ešte v roku 1964 nežila, ale našla som si zákon o sociálnom poistení a ten zákon o poistení sociálnom hovorí, že kto všetko dostával dôchodky. Je to zákon z roku 101/64 a sú tam naozaj Ľudové milície, sú tam naozaj advokáti, sudcovia, sú tam príslušníci pohraničnej stráže, členovia pomocnej stráže, bezpečnostných zborov, bojovníci proti fašizmu, obetí vojny, tí mali zvýšené dôchodky, fašistické perzekúcie, neslobo... slobo... oslobodzovacích bojov. Tam ja neviem teraz, ktorí to sú, ak to nie je pomsta? Lebo vy si vytvoríte nástroj, vy si vytvoríte obušok, ktorým budete biť hlava-nehlava. Ako bijete v kolúznej väzbe? Hlava-nehlava, žiadne úkony sa nevykonávajú, nič. A potom si hovoríte, že nie ste vláda pomsty? To vy si rozprávate? Pretože by som to aspoň konkretizovala.
Však vy tu pre národ robíte, že aby sa vás ľudia báli, nie aby vás rešpektovali, aby povedali, že toto je vláda, ktorá chce spravodlivosť, rešpektujeme ju. Ale držíte ľudí v kolúznej väzbe, ktorým nepreukazujete, že sú vinní. Teraz dávate, že komu budete brať dôchodky? Veď to je na vašej svojvôli. Ja som naozaj nežila v šesťdesiatom štvr... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.3.2021 10:59 - 11:01 hod.

Jana Vaľová Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. No, samozrejme, klíma je vôbec dôležitá nielen na Slovensku, ale je dôležitá aj celosvetovo. (Ruch v sále.) Ale ja sa chcem spýtať jednu vec, či naozaj neminieme práve vyhlásením nejakej klimatickej núdze tie ciele, lebo tú cestu. Keď sme mali výbor pôdohospodársky, tak tam prišiel pán Martin Hojsík a rozprával o tom, aké si Slovensko a Európska únia má dať vysoké ciele. Ja som vtedy položila otázku, koľko percent, koľko percent my teda ako Európska únia spoločne tvoríme ako znečisťovatelia. Viete, koľko je to percent? Desať. A ja sa pýtam, vážení kolegovia, pýtala som sa na výbore, koľko to je Spojené štáty Americké? Koľko to je Čína? Koľko to je India?
Veď my sme kvapka v mori a my ideme vyhlásiť núdzu. Veď tie peniaze radšej použime na to, aby tie štáty, ktoré som vymenovala, aby títo aspoň nejaké zmluvy podpísali, aby títo sa snažili vyrábať a nejakým spôsobom meniť tú klímu, to ovzdušie, pretože nakoniec zistíme, že my nebudeme konkurencieschopní na výrobu, nakoniec zistíme, že... Neviem... Ale vyhlásiť klimatickú núdzu, samozrejme, môžme, ale skúsme to po dohode s celou Európskou úniou, so Spojenými štátmi Americkými, s Čínou, s Indiou, tí, ktorí sú najväčší znečisťovatelia, a pripomínam, je to 10 %, ktoré mi povedal pán Hojsík, je celá Európska únia.
Takže myslím si, že jednoznačne som za podporu klímy, aby bola čistejšia, a za, za všetko, ale treba sa na to pozrieť v takom tom globálnom hľadisku, pretože myslím si, že to tu je, neviem, či to uznesenie je správne.
Ďakujem. (Neutíchajúci ruch v sále.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.3.2021 10:42 - 10:44 hod.

Jana Vaľová Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Pán kolega Blaha, všetci tu hovoria možno alebo rozprávajú, že možno robíme naozaj len politiku v tomto parlamente aj týmto návrhom. No nie je to pravda. Ak už nepočúvajú nás opozičných poslancov, tak nech počúvajú ľudí. (Ruch v sále, zaznenie gongu.) A nás, skutočne tí ľudia vám vystavujú aj tejto vláde vysvedčenie, a to je, práve sa to ukazuje v tých podpisoch do referenda.
Ja chcem povedať, že, ja poviem, v Humennom som mala za tri týždne v schránke, svoje poslaneckej schránke, pretože ani nemôžme tie podpisy zbierať, 2 100 podpisov. Ja neviem, či to nestačí, to je za také mesto a už je tých podpisov, je skoro 300-tisíc. Veď to je naozaj niečo, čo musí vám ukázať a musí vám povedať, že tie slová, ktoré my tu rozprávame, tak ich rozprávame naozaj kvôli ľuďom, nie kvôli nejakej politike, lebo všetci žijeme v tejto krajine a tá situácia je veľmi zlá.
Viete, a ešte vám poviem takú príslovku, lebo určite všetci by sme mali, aj keď sa nemôžme stretávať, ale počúvame ľudí na ulici, ktorých stretneme. Prezidentský palác, minule som sa s takým zaujímavým názorom stretla a povedali mi, pani poslankyňa, my už neveríme ani prezidentskému palácu. My už máme pocit, ľudia, že tam platíme iba vodné a stočné. Tam sa nič nedeje, tam sa platí už len vodné a stočné.
Takže naozaj tento návrh je opodstatnený a už ani nechcem povedať, ako sa vyjadrujú ľudia, čo správne spomenul kolega Blaha, v tomto stave nakupovať zbrane? Kedy je v celej republike kríza, kedy máme pomáhať ľuďom a my rozšafne nakupujeme zbrane, veď to nerobí ani jedna krajina, preboha, ani jedna krajina! To mi povedal kolega lekár z Rakúska, že čo to je Slovák, to si nedovolí jedna krajina nakupovať zbrane v takomto stave, v akom sa naša krajina nachádza.
Takže myslím si, že tento návrh by ste mali naozaj podporiť a naozaj by sme sa mali dozvedieť, ako, ako ďalej pôjde naša krajina. Je to veľmi dôležité pre všetkých ľudí.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.2.2021 11:05 - 11:07 hod.

Jana Vaľová Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Čo sa týka, mám podobný názor v niektorých veciach s pánom Mazurekom. Proste systém je zlý. Ak dvaja robia to isté, neznamená, že je to vždy to isté. A poviem prečo.
Mám kolegyňu, ktorá pracuje v Nemecku ako stavebná inžinierka. Minule som na facebook tiež uvádzala z rakúskych novín nejaké veci, ktoré potom aj prešli, ktoré naše médiá nezverejnili. Chcem povedať v Rakúsku, v Nemecku normálne chodia navštíviť ľudia domy seniorov. Objednávajú sa tam. Môže prísť jeden člen rodiny a prídu seniori, nie sú izolovaní. Tu sú ťažko izolovaní seniori. A vy veríte Denníku N, tak som si pozrela, že čo povedal pán psychiater Breier, že seniori v ťažkej izolácii sa im horší chôdza, pamäť, majú obrovské psychické problémy. Jednoducho systém, systém zlyháva.
Ďalšia vec, keď som sa informovala, doniesla mi kolegyňa aj článok o ivermektíne. Dokonca to bolo aj v spravodajstve v Nemecku, tak v Nemecku zistili, že nasadili v domove seniorov ivermektín kvôli tomu, že mal jeden senior svrab, tak lekár nasadil preventívne. Ten dom seniorov mal COVID iba možno pár ľudí, zatiaľ čo vo vedľajšom domove seniorov, kde ten istý lekár ordinoval, bola premorenosť týchto ľudí COVID-om. Znamená, že ten ivermektín, alebo ako aj keď počúvam od lekárnikov, ja som sa tiež bola osobne pýtať, má v začiatočnom štádiu, tvrdia, že okolo tých 50 - 60 % účinnosť. Ale je to v začiatočnom štádiu, keď nie je napadnutá vnútrobunková, vnútrobunková alebo vnútro bunky. Prosím vás pekne, skúsme zmeniť systém, lebo ten systém nám neprospieva a neklamte tuná. Ja chodím, bola som aj v Rakúsku. V Rakúsku sa nenosili rúška vonku. Normálne sa smiali, veď to je čerstvý vzduch. Tak isto ľudia chodia na dovolenky do Dubaja. Kvôli čomu chodia, kvôli čomu sa fotí naša tenistka, ako sa má dobre, lebo nenosí rúško v iných krajinách. Ja som za... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

5.2.2021 11:58 - 12:13 hod.

Jana Vaľová Zobrazit prepis
Veľmi pekne ďakujem, pán kolega Suja, pretože veľmi málo médiá hovoria o tom, ľuďom neni ani umožnené sa v tomto období vzoprieť alebo vzbúriť, alebo štrajkovať. Čo si myslím, že táto vládna garnitúra veľmi zneužíva práve takýmito personálnymi výmenami, ako sa stali v Košiciach s pánom profesorom Sabolom, lebo to bol jeden uznávaný odborník. Samozrejme, že povedal, že COVID-19 sa dá liečiť liekami iverktimín, takisto C-vitamínom, D-vitamínom.
Predtým sme spomínali aj médiá. V Nemecku je nejakých osem minút na konci vysielania o COVID-e, potom sú správy. A u nás sú ľudia tak strašne už utrápení, ja viem, koľko ľudí píše mne a pýta sa ma, ako som prežila, lebo aj ja som vlastne ten COVID prežila. Mala som taký stredný priebeh. Ľudia nemajú žiadne informácie. Ako keby bol len záujem tuná vlastne stále len o tom COVID-e, testovať, očkovať, testovať, očkovať.
Samozrejme, ja nie som proti tomu, každý má právo, každý má právo sa rozhodnúť a každý je samostatný človek a určite chcem, aby sa ľudia vyliečili, aby sa z toho dostali. Ale som z toho úplne, a myslím si, že mnoho ľudí je z toho znechutených, že vôbec sa nevie dočítať nejakých správ, ako postupovať, keď sú chorí, že sú naozaj lieky, sú nejaké, ktoré sú bežným ľuďom dostupné, lebo teraz znižuje, aby bežným ľudom boli dostupné lieky. Tak inverktimín bol dostupný liek a ten sme nezaviedli, ale sme používali rendesivir za 2-tisíc eur, ktorý dostupný nebol. A tu sa ideme teraz chváliť, ako strašne dôchodcom a všetkým dáme, dáme teda lieky zadarmo.
Samozrejme, ja tak isto budem hlasovať za tento zákon. Ale, preboha, sa, sa už preberme, veď sa tu robia úplne opačné kroky, o ktorých sa rozpráva, a fakt je mi to veľmi ľúto, že odborníci, ktorí sú, ako pán kardiológ Sabol, ktorý operoval kopu ľudí, takíto odborníci sú jedným slovom, ani sa im nikto nepovie, ani... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

5.2.2021 11:58 - 12:13 hod.

Jana Vaľová Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Ja poviem na pána Šeligu, ale presne som približne chcela povedať čo pán Suja, čiže on povedal ten úvod. Ja na to poviem, pán Šeliga, vy asi veľmi málo chodíte po Slovensku, veľmi málo sa stretávate s ľuďmi. Ja som sa veľa rozprávala s riaditeľmi. Jedálne sa dovybavili a oni mi povedali, že je to veľmi zlé, že na začiatku, jasne, že to malo nejaké, ako sa povie, keď niečo zavádzate, tak také pôrodné bolesti, ale potom, keď to všetko dovybavili, tak je to oveľa lepšie, a to z toho dôvodu, že deti sa nesegregujú. Teraz je to zase iba pre deti, ktoré spadajú do tej, do tej sociálnej siete, ale je kopu detí, kde otcovia sú alkoholici, pijú alebo matky, alebo podobne a vtedy chodili všetky deti zadarmo, nikto sa nesegregoval, to mi vysvetľovali riaditelia. Nikto nemal problém, či sú tam chudobní, bohatí, alebo deti sa nevysmievali, lebo sú zlé, či padli do sociálnej siete, alebo nepadli do sociálnej siete. A to opatrenie hodnotia ako veľmi dobré. Takže trošku, by som povedala, že možno treba sa rozprávať s tými riaditeľmi, s tými odborníkmi a pýtať sa ich, kým niečo vyslovíme a povieme.
Spomenuli ste vo svojej reči pána ministra zdravotníctva. Pán minister asi nevystúpi v rozprave, ja sa ho chcem spýtať ale, pán minister, prečo ste odvolali pána, pána profesora, neviem, či mu dám dobrý titul, pána kardiológa Sabola a nahradili ste ho, človek, ktorý je inžinier v metalurgii... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Kollár Boris, predseda NR SR
Pani poslankyňa, mali by ste, k veci k predrečníkovi, toto nie je... (Povedané súbežne s poslankyňou.)

Vaľová, Jana, poslankyňa NR SR
Ale prepáčte, to ľudí zaujíma. V Košiciach ľudia štrajkujú... (Povedané súbežne s predsedajúcim.)

Kollár Boris, predseda NR SR
... k predrečníkovi... (Povedané súbežne s poslankyňou.)

Vaľová, Jana, poslankyňa NR SR
... sú z toho nešťastní, čo sa deje v našom zdravotníctve... (Povedané súbežne s predsedajúcim.)

Kollár Boris, predseda NR SR
... k predrečníkovi a nie k pánovi ministrovi. Prosím vás, nezneužívajte faktickú poznámku. Prosím vás, pani poslankyňa.

Vaľová, Jana, poslankyňa NR SR
Dobre a vy sa tu chválite teraz liekmi a v nemocniciach sa dejú strašné veci. Takže takto je jediná možnosť.
Ďakujem pekne, pán predseda, ale prepáčte, ľudia sa tu pýtajú. Ja viem, že to mnohých nezaujíma, lebo je to pre vás zlé, ale ďakujem, že ste ma nechali dohovoriť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.2.2021 9:58 - 10:00 hod.

Jana Vaľová Zobrazit prepis
Pani kolegyňa, mne sa páčilo, keď ste vlastne od začiatku povedala, ako Tesco a všetky tie holdingy a nadnárodné spoločnosti začali vstupovať na náš trh, čo bolo také správne vlastne a taký príklad, keď ste ale vzápätí povedali, že sme vypustili väčšiu ochranu v tomto zákone voči našim vlastne prvovýrobcom a dodávateľom. Správne hovoríte, že mali by sa veľkí hráči dohodnúť, a nie urobiť diktát. Samozrejme, že veľký hráč sa nikdy nechce dohodnúť, lebo sama ste to, ale v dobrom na začiatku povedali, že keď vstúpilo Tesco, nemalo záujem sa dohodnúť. Prečo by sa dohodlo, keď je veľký hráč. A vlastne tých malých pohltí a buď pristúpia na jeho hru, alebo nie.
Preto možno malo zostať toto ustanovenie v zákone aj za cenu pokuty, a preto by sme si možno mali uvedomiť, a vrátim sa k slovám vášho predsedu pána Sulíka, ktorý kedysi predniesol takú významnú vetu v parlamente aj v médiách: „Trh všetko vyrieši.“ Možno kedysi to myslel dobre alebo to platilo, ale táto veta je absolútne nesprávna. My sme ju tu aj viackrát používali, trh všetko nevyrieši. A my naozaj musíme začať brániť slovenských prvovýrobcov aj za takéto ceny, že teda Slovenská republika dostane pokutu, ale treba si povedať, ako alebo čo z toho získa.
A v prvom rade vlastne teraz vidíme, aká chyba bola Igora Matoviča postaviť sa vo V4, keď nepodporoval teraz Maďarsko a Poľsko pri posledných veciach, ktoré boli v Európskej únii, pretože my sme naozaj malí hráči. My sa musíme držať V4, lebo tá nám jediná môže pomôcť a tá nám môže pomôcť možno aj takéto ustanovenia, ktoré ste hovorili, že by mali by v zákonoch, presadiť pánu ministrovi. Čiže ako povedal pán Sulík - trh všetko vyrieši - neplatí a naozaj niekedy aj za cenu pokuty musíme udržať pracovné miesta, poľnohospodársku výrobu a udržať vôbec Slovensko a našich ľudí, aby mohli produkovať a my sme mohli zdravo jesť.
Ďakujem.
Skryt prepis