45. schôdza

9.5.2019 - 22.5.2019
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vstup predsedajúceho

13.5.2019 o 10:24 hod.

Ing. MBA

Martin Nemky

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Uvádzajúci uvádza bod 10:11

Gábor Gál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Vážená pani poslankyňa, práve tie tri body sú také najdiskutovanejšie stále. My sme hľadali s tými odborníkmi, ktorí, s ktorými ste spolupracovali aj vy, to správne riešenie, nemáme to 100 %. Bohužiaľ, nevieme nájsť stopercentný, stopercentnú formuláciu, ale stále sa vieme o nej pobaviť a presne tie udalosti, ktoré sa, alebo tie konania, ktoré sa rozbehli medzitým, ako sme tento návrh predložili a dostali sa k tomuto bodu, možno práve budú musieť vyvolať nejaké stretnutie aj so sudcami, aj s odborníkmi, možno s časťou predstaviteľov médií, ktorí majú skúsenosti s tým, že čo sa deje v pozadí jednotlivých partnerov. Som pripravený na to stretnutie a veľmi rád to zorganizujeme na pôde ministerstva spravodlivosti.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

13.5.2019 o 10:11 hod.

Mgr.

Gábor Gál

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Uvádzajúci uvádza bod 10:13

Gábor Gál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Vážené pani poslankyne, vážení poslanci, predkladám návrh, ktorý vychádza v prvom rade z dielne ministers..., Generálnej prokuratúry. Ministerstvo spravodlivosti je takým partnerom v tomto pre Generálnu prokuratúru, predovšetkým predkladám ich návrhy, ktorých primárnym cieľom navrhovanej zmeny právnej úpravy je vytvorenie legislatívnych predpokladov pre riadne fungovanie Európskej prokuratúry a efektívny výkon jej právomocí na území Slovenskej republiky, ako aj legislatívne predpoklady na kvalitné zastúpenie Slovenskej republiky v Európskej prokuratúre prokurátormi dočasne pridelenými na výkon funkcie európskeho prokurátora, európskeho delegovaného prokurátora, prípadne aj hlavného európskeho prokurátora. Iste dobre viete, že sme partnermi, prebiehajú naše voľby do týchto orgánov. Však o chvíľu vám predstavím krátku novelu, čo sa týka možnosti otvorenia voľby týchto prokurátorov na Európsku prokuratúru, že tento zákon, návrh zákona je o tom, že ako bude fungovať Európska prokuratúra v rámci nášho slovenského právneho poriadku, keďže ide o zásah do určitej suverenity štátu, tak musíme na to reflektovať aj zmenou zákona.
Ďalším cieľom navrhovanej legislatívnej zmeny je odstránenie viacerých problémov a nedostatkov právnej úpravy, ktoré boli zistené pri aplikovaní zákona o prokuratúre a zákona o prokurátoroch a právnych čakateľoch prokuratúry v každodennej praxi.
Na základe nariadenia Rady z 2017 č. 1939, ktorým sa vykonáva posilnená spolupráca na účely zriadenia Európskej prokuratúry, kde bude Európska prokuratúra vykonávať výlučnú pôsobnosť pri trestných činoch poškodzujúcich finančné záujmy Európskej únie ustanovené v smernici, čím sa na území Slovenskej republiky zužuje pôsobnosť orgánov činných v trestnom konaní vrátane orgánov prokuratúry Slovenskej republiky v konaniach o týchto trestných činoch. Ako sme už hovorili, ide o zásadný zásah rozhodovania štátu v oblasti trestného práva hmotného, ako aj do pôsobnosti orgánov vymožiteľnosti práva Slovenskej republiky.
Ale ako máme pozitívne skúsenosti s OLAF-om, ktorý nie raz poukázal na veľmi citlivé kauzy a veľmi citlivé záležitosti, bez okolkov ich vedel pomenovať. Niekedy sa vyskytlo, že ani OLAF nemal pravdu, ale aspoň upozornil na problém, ktorý my sme boli potom museli doriešiť. Čiže ja tu nemám obavu ako eurooptimista, že tento orgán, keď bude založený a bude fungovať tak, ako sme si to predsavzali, že bude prínosom aj pre Slovenskú republiku, lebo prokurátori Európskej prokuratúry budú mať v týchto veciach právomoci viesť nezávislé vyšetrovanie, podať obžalobu na príslušný slovenský súd procesným postupom podľa vnútroštátneho práva Slovenskej republiky. Európsky delegovaný prokurátor bude navyše pôsobiť v duálnom režime, t. j. okrem úlohy Európskej prokuratúry bude môcť paralelne plniť aj úlohy Úradu špeciálnej prokuratúry. Zároveň je potrebné upraviť pravidlá spolupráce, zdieľanie informácií, postúpili do informačných systémov medzi orgány prokuratúry Slovenskej republiky a Európskou prokuratúrou, čo je riešené najmä v návrhu zákona o prokuratúre.
V Európskej prokuratúre budú pôsobiť aj prokurátori, zástupcovia Slovenskej republiky v pozícii európskeho prokurátora, európskych delegovaných prokurátorov, prípadne hlavného európskeho prokurátora. Je potrebné upraviť pravidlá vo vzťahu k statusu slovenských prokurátorov, ktorí budú dočasne pridelení na výkon funkcie Európskej prokuratúre, vrátane otázok náhrady škôd, disciplinárne konanie či účasti týchto prokurátorov na stavovských veciach. Taktiež bolo potrebné upraviť, že európsky delegovaný prokurátor v čase, keď bude plniť úlohu Úradu špeciálnej prokuratúry, bude mať postavenie vnútroštátneho prokurátora. Tieto úpravy sa navrhujú v novele zákona o prokurátoroch a právnych čakateľoch prokuratúry.
Vážené dámy, vážení páni, žiadam vás o podporu tohto návrhu, ktorá je v stave, že áno, kde zásah do toho zažívaného, ako my vnímame posudzovanie trestných činov, konanie hmotné aj procesné, ale Európa ide týmto smerom. Slovenská republika sa k tomu pridala, tak treba nám k tomu zmeniť aj príslušné naše zákony.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

13.5.2019 o 10:13 hod.

Mgr.

Gábor Gál

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie spoločného spravodajcu 10:18

Irén Sárközy
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážená pani podpredsedníčka, ďakujem veľmi pekne za slovo. Vážené pani poslankyne, páni poslanci, dovoľte, aby som podľa § 73 ods. 1 rokovacieho poriadku vystúpila v prvom čítaní ako spravodajkyňa určená ústavnoprávnym výborom k uvedenému vládnemu návrhu zákona.
Vládny návrh zákona spĺňa z formálnoprávnej stránky náležitosti uvedené v rokovacom poriadku a v Legislatívnych pravidlách tvorby zákonov. Predseda Národnej rady vo svojom rozhodnutí navrhol, aby vládny návrh zákona prerokoval ústavnoprávny výbor, ktorý navrhol ako gestorský výbor s tým, aby prerokoval vládny návrh zákona v druhom čítaní do 18. júna 2019.
Ako spravodajkyňa určená navrhnutým gestorským výborom odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že vládny návrh zákona prerokuje v druhom čítaní.
Odporúčam zároveň vládny návrh zákona prideliť ústavnoprávnemu výboru vrátane jeho určenia ako gestorského výboru a lehoty na prerokovanie vládneho návrhu zákona vo výbore v zmysle uvedeného rozhodnutia predsedu Národnej rady.
Pani podpredsedníčka, prosím, otvorte všeobecnú rozpravu.
Skryt prepis

Vystúpenie spoločného spravodajcu

13.5.2019 o 10:18 hod.

Ing. JUDr.

Irén Sárközy

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Uvádzajúci uvádza bod 10:20

Gábor Gál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Do tretice. Vážené pani poslankyne, vážení páni poslanci, cieľom navrhovanej právnej úpravy je splnenie povinnosti vyplývajúcej pre Slovenskú republiku z členstva v Európskej únii, a to povinnosť transponovať smernicu Európskeho parlamentu a Rady 2017/828, ktorou sa mení smernica 2700/36, pokiaľ ide o podnikanie a podnietenie dlhodobého zapojenia akcionárov.
Osobná pôsobnosť navrhovanej právnej úpravy je na podklade jej vymedzenia v smernici obmedzená na verejné akciové spoločnosti, čiže táto problematika sa týka výslovne verejných akciových spoločností bez akciových spoločností, ktoré všetky akcie alebo časť akcií boli na obchodovanie na regulovanom trhu, ktorý sa nachádza alebo ktorý sa prevádzkuje v niektorom zo zmluvných štátov dohody v Európskom hospodárskom priestore.
Vládny návrh zákona odstraňuje existujúce prekážky v cezhraničnom investovaní, ale aj pri účasti a hlasovaní akcionárov na valnom zhromaždení tak, aby sa zjednodušil výkon práv akcionára na valnom zhromaždení, a zameria sa na efektívne zapojenie predovšetkým inštitucionálnych investorov a správcov aktív do rozhodovacích procesov verejnej akciovej spoločnosti. Predpokladaný vládny návrh zákona ďalej zavádza novú právnu úpravu odmeňovania členov orgánov verejnej akciovej spoločnosti s dôrazom na posilnenie postavenie akcionára pri jej určovaní a vykonávaní, zavádza aj novú právnu úpravu významných obchodných transakcií so spriaznenými osobami, ktorá smeruje k zlepšeniu informovanosti akcionárov o transakciách a významných vplyvov na majetok spoločnosti.
My sme mali rokovanie v rámci medzirezortného pripomienkového konania a v rozporovom konaní aj s Úniou zamestnávateľov. Časť týchto spoločností bude dotknutá touto novelou. Vyšli sme im do maximálnej miere, ako sa dalo, v ústrety, aj čo sa týka tých valných zhromaždení, aby nemuseli zvolávať valné zhromaždenia len kvôli tejto novele, tak aj v tých požiadavkách sme vyšli v ústrety.
Ale čo sa týka samotnej právnej úpravy, je veľmi spravodlivá. Ten, kto ide investovať do nejakej verejnej akciovej spoločnosti, aby vedel dopredu, že aké sú dané pravidlá hry aj pre vedenie spoločnosti, aby nebolo to, že namiesto toho, aby ten akcionár dostal podiel na zisku v podobe dividend, túto možnosť mu zhatí, ako sme boli, bohužiaľ, zvyknutí pri niektorých spoločnostiach na tantiómnoch, tantiémoch samotné vedenie spoločnosti. Čiže pravidlá hry bude dopredu dané a každý investor už bude mať možnosť dopredu odhadnúť aj tieto výdavky a chráni aj tých investorov v tom, že tá, to obchodovanie so spriaznenými osobami, ktorá sa tu tiež v niektorých momentoch objavovala predovšetkým v západnej časti Európy, by bola odstránená, alebo aby bola sledovateľná. Tiež je to taká technická norma.
Tak žiadam vás o podporu, a čo sa týka spoločnej správy, tak s touto spoločnou správou ministerstvo vyslovuje súhlas, čo sa týka tých zmien alebo vylepšujú daný návrh zákona.
Ďakujem pekne za slovo.
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

13.5.2019 o 10:20 hod.

Mgr.

Gábor Gál

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vstup predsedajúceho 10:24

Martin Nemky
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pani predsedajúca. Vážené pani poslankyne, páni poslanci, dovoľte, aby som vás informoval o prerokovaní vládneho návrhu zákona vo výboroch Národnej rady.
Národná rada Slovenskej republiky pridelila predmetný vládny návrh zákona na prerokovanie Ústavnoprávnemu výboru Národnej rady Slovenskej republiky, Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti a Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. Národná rada zároveň určila Ústavnoprávny výbor Národnej rady Slovenskej republiky ako gestorský výbor a lehoty na prerokovanie predmetného vládneho návrhu zákona v druhom čítaní vo výboroch.
Poslanci Národnej rady, ktorí nie sú členmi výboru, ktorému bol návrh zákona pridelený, neoznámili v určenej lehote gestorskému výboru žiadne stanovisko k predmetnému návrhu zákona.
Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony, prerokovali uvedené výbory a odporúčali ho schváliť. Z uznesení výborov vyplýva 12 pozmeňujúcich a doplňujúcich návrhov.
Gestorský výbor odporúča Národnej rade hlasovať spoločne o bodoch 1 až 8 a 10 až 12 s odporúčaním schváliť a osobitne o bode 9 s odporúčaním neschváliť. Gestorský výbor taktiež odporúča Národnej rade návrh zákona schváliť ako celok, a to v znení uvedených pozmeňujúcich a doplňujúcich návrhov.
Spoločná správa výborov o prerokovanom návrhu zákona tlač 1336a bola schválená uznesením Ústavnoprávneho výboru č. 615 z 9. mája 2019. Týmto uznesením ma výbor ako spoločného spravodajcu poveril, aby som na schôdzi Národnej rady informoval o výsledku rokovania výborov a pri rokovaní o návrhu zákona predkladal návrhy v zmysle príslušných ustanovení zákona o rokovacom poriadku Národnej rady.
Pani predsedajúca, otvorte, prosím, rozpravu.
Skryt prepis

Vstup predsedajúceho

13.5.2019 o 10:24 hod.

Ing. MBA

Martin Nemky

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Uvádzajúci uvádza bod 10:26

Gábor Gál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Vážené pani poslankyne, vážení páni poslanci, cieľom predkladaného návrhu zákona je rozšírenie okruhu uchádzačov o pozíciu kandidáta na funkciu európskeho prokurátora a vypustenie vekovo obmedzenia 40 rokov. Európske smernice nám hovoria, že mali by sme obsadzovať tieto miesta delegovaním takých kandidátov, ktorí spĺňajú požiadavku na najvyššiu funkciu v rámci prokuratúry. Európska smernica tam neobsahuje žiadny vekový cenzus, ale my sme tam to dali, keďže uchádzačov predovšetkým z dôvodu, ako mi bolo povedané, z dôvodu nedostatočnej znalosti jazykov, ale aj to, že tí prokurátori v tom veku už, už kariérne rozhlási tak, že nemajú v dostatočnej miere záujem o tento post, tak nevieme vygenerovať troch kandidátov na pozíciu európskeho prokurátora za Slovenskú republiku a Slovenská republika je povinná predložiť týchto kandidátov tak, aby mohol byť Radou Európskej únie vybratý výmenou jeden z týchto kandidátov do funkcie európskeho prokurátora. Toto umožní prokurátorom, táto novela, vypustenie toho veku od cenzu 40 rokov aj tým mladším, o ktorých je súčasne predpoklad v podstate lepšej jazykovej vybavenosti ako tých starších, tak dúfam, že táto požiadavka, ktorej sme vyhoveli, z dielne Generálnej prokuratúry bude takého charakteru, že sa nám podarí vybrať tých troch uchádzačov.
Voľby prebehli v troch kolách s nie celkovým úspechom, ale tak ja som optimista, ale asi aj Generálna prokuratúra sama bude musieť zvyšovať svoje úsilie, aby presvedčila tých prokurátorov, ktorí majú na to, aby išli do tejto pozície, aby sa do tohto výberového konania prihlásili.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

13.5.2019 o 10:26 hod.

Mgr.

Gábor Gál

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie spoločného spravodajcu 10:29

Irén Sárközy
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážená pani podpredsedníčka, vážené pani poslankyne, páni poslanci, dovoľte, aby som vás informovala o prerokovaní návrhu zákona vo výboroch Národnej rady.
Národná rada pridelila vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 286/2018 v platnom znení (tlač 1337), na prerokovanie Ústavnoprávnemu výboru Národnej rady Slovenskej republiky, a to aj ako gestorskému výboru a určila lehotu na prerokovanie v druhom čítaní.
Poslanci Národnej rady, ktorí nie sú členmi výboru, ktorému bol vládny návrh zákona pridelený, neoznámili v určenej lehote gestorskému výboru žiadne stanovisko k predmetnému návrhu zákona. Ústavnoprávny výbor návrh zákona prerokoval a odporúčal ho Národnej rade schváliť. Gestorský výbor zároveň odporúča Národnej rade návrh zákona schváliť aj ako celok. Správa ústavnoprávneho výboru o prerokovaní návrhu zákona bola schválená uznesením ústavnoprávneho výboru č. 616 z 9. mája. Týmto uznesením ma výbor ako spravodajkyňu poveril, aby som na schôdzi Národnej rady informovala o výsledku rokovania výboru a pri rokovaní o návrhu zákona predkladala návrhy v zmysle príslušných ustanovení zákona o rokovacom poriadku.
Pani predsedajúca, prosím vás, otvorte rozpravu.
Skryt prepis

Vystúpenie spoločného spravodajcu

13.5.2019 o 10:29 hod.

Ing. JUDr.

Irén Sárközy

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Uvádzajúci uvádza bod 10:31

Gabriela Matečná
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Vážená pani predsedajúca, vážené panie poslankyne, páni poslanci, cieľom predloženého vládneho návrhu zákona je dosiahnuť komplexné riešenie problémov, ktoré spomaľujú transformáciu vlastníckych a užívateľských vzťahov k lesným pozemkom vrátane tzv. reštitučných náhrad. Predložený návrh novelizuje predovšetkým tzv. prvý reštitučný zákon č. 229/1991 Zb. a zákon o lesoch. Oba je potrebné upraviť a zosúladiť tak, aby bolo možné dokončiť proces odovzdávania lesných pozemkov tým reštituentom, resp. ich nástupcom, ktorí si tieto lesné pozemky z rôznych dôvodov do držby a obhospodarovania neprevzali.
Prvý reštitučný zákon v minulosti určil, že nadobudnutím jeho účinnosti vzniká k poľnohospodárskej pôde a k lesným pozemkom tzv. nájomný vzťah zo zákona. To spôsobuje prakticky nesúlad so zákonom o lesoch, najmä pokiaľ ide o podmienky a spôsob ukončovania takéhoto nájmu zo zákona k lesným pozemkom. Predloženým vládnym návrhom zákona upravuje ukončenie nájmu lesných pozemkov zo zákona a postup povinných a oprávnených osôb v tomto procese. Zároveň tento návrh zákona predpokladá vydanie vyhlášky na určenie výšky nájomného za nájom zo zákona, ktorá umožní jednoducho a exaktne určiť výšku nájomného k lesnému pozemku. Okrem toho vládny návrh zákona upravuje s cieľom sprehľadnenia racionálnosti obhospodarovania lesných pozemkom aj vedenie evidencie obhospodarovateľov lesa, nájom lesných pozemkov a osobitné obhospodarovanie lesných pozemkov v prípade, že vlastník nezabezpečí obhospodarovateľa lesa.
Na tomto mieste by som chcela poďakovať pánom poslancom Antalovi a Bernaťákovi za ich pozmeňujúce návrhy, ktoré naozaj veľmi racionálne a zmysluplne dopĺňajú, resp. menia niektoré ustanovenia predloženého návrhu.
Vážená pani predsedajúca, panie poslankyne, poslanci, vzhľadom na vyššie uvedené dovoľujem si vás požiadať o prerokovanie predloženého návrhu a jeho schválenie.
Ďakujem veľmi pekne za pozornosť.
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

13.5.2019 o 10:31 hod.

Ing.

Gabriela Matečná

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie spoločného spravodajcu 10:34

Ján Kvorka
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pani predsedajúca. Vážené panie kolegyne, kolegovia, pani ministerka, Národná rada Slovenskej republiky uznesením č. 1667 z roku 2019 pridelila vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 229/1991 Zb. o úprave vlastníckych vzťahov k pôde a inému poľnohospodárskemu majetku v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony, na prerokovanie týmto výborom: ústavnoprávnemu výboru a výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Za gestorský výbor určila výbor pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Výbory prerokovali predmetný vládny návrh zákona v lehote určenej uznesením Národnej rady.
Poslanci Národnej rady, ktorí nie sú členmi výborov a ktorým bol vládny návrh zákona pridelený, neoznámili v určenej lehote gestorskému výboru žiadne stanovisko k predmetnému vládnemu návrhu zákona. Výbory Národnej rady, ktorým bol vládny návrh zákona pridelený, zaujali k nemu nasledovné stanoviská: ústavnoprávny výbor s uznesením č. 602 z 30. apríla 2019 s vládnym návrhom zákona súhlasil a odporučil ho Národnej rade schváliť s pripomienkami. Výbor pre pôdohospodárstvo a životné prostredie uznesením č. 267 z 29. apríla 2019 s vládnym návrhom zákona súhlasil a odporučil ho Národnej rade schváliť s pripomienkami.
Gestorský výbor odporúča hlasovať o bodoch spoločnej správy nasledovne: o bodoch spoločnej správy č. 1 až 31 a 33 až 35 hlasovať spoločne s návrhom gestorského výboru uvedené body schváliť, o bode spoločnej správy č. 32 hlasovať s návrhom gestorského výboru uvedený bod neschváliť.
Gestorský výbor na základe stanovísk výborov k vládnemu návrhu zákona vyjadrených v ich uzneseniach uvedených pod bodom III spoločnej správy a v stanoviskách poslancov gestorského výboru vyjadrených v rozprave k tomuto vládnemu návrhu zákona v súlade s § 79 ods. 4 a § 83 zákona o rokovacom poriadku odporúča Národnej rade predmetný vládny návrh zákona schváliť s pripomienkami. Spoločná správa výborov o prerokovaní predmetného vládneho návrhu zákona vo výboroch Národnej rady v druhom čítaní bola schválená uznesením výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie č. 275 z 9. mája 2019.
V citovanom uznesení výbor poveril spoločného spravodajcu výborov predložiť Národnej rade spoločnú správu výborov a splnomocnil ho podať návrhy podľa § 81 ods. 2, § 83 ods. 4, § 84 ods. 2 a § 86 zákona o rokovacom poriadku.
Pani predsedajúca, prosím, otvorte rozpravu.
Skryt prepis

Vystúpenie spoločného spravodajcu

13.5.2019 o 10:34 hod.

Ján Kvorka

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Uvádzajúci uvádza bod 10:39

Andrea Kalavská
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Dobrý deň, prepáčte, prosím, za moje meškanie. Cieľom návrhu zákona je zriadenie nového typu ambulancie záchrannej zdravotnej služby, ktorá bude určená na neodkladnú prepravu pacientov medzi zdravotníckymi zariadeniami. Navrhuje sa zriadenie nového typu záchranného zdravotníckeho zariadenia, a to ambulancie dopravnej zdravotnej služby, ktorá bude napojená na, ktorá bude napojená na stredisko, tým pádom tieto vozidlá už teda nám nebudú cirkulovať po krajine, ale teda budú, samozrejme, posielané na miesta, ktoré dokážeme skontrolovať. Navrhuje sa, aby sa výberové konanie a povolenia na prevádzkovanie ambulancií na záchrannej zdravotnej služby vykonával Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.
Ďakujem veľmi pekne (rečníčka si odkašľala), prepáčte, len som bežala.
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

13.5.2019 o 10:39 hod.

doc. MUDr. PhD. MHA

Andrea Kalavská

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video