53.schôdza

16.6.2015 - 3.7.2015
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

2.7.2015 o 16:48 hod.

Ing. CSc.

Ján Mičovský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:26

Pavol Abrhan
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis

58.
Ďakujem pekne aj pánovi poslancovi Radošovskému, že teda predložil ten procedurálny návrh. Podľa mňa sa musí pred hlasovaním teda o tom procedurálnom návrhu hlasovať aj preto, aby sme zaviedli poriadok. Tak ja nechápem, prečo zákonodarca v zákone hovorí, že výbor má posúdiť a odporučiť, keď výbor len teda prijme všetky návrhy a na päť miest odporučí zvoliť šiestich. Tak tomu, tomu... Potom vôbec nemusí o tom rokovať výbor a nemusí to byť vo výbore, môže to posúdiť, ja neviem, sekretariát alebo tajomník výboru, a posunúť hneď sem. Ale práve preto, ak máme naplniť to, čo zákonodarca chcel, tak ten výbor by mal odporučiť Národnej rade nejaké rozhodnutie. A to rozhodnutie môže byť len v zmysle tom, ktorý ukladá zákon. To znamená, ak zákon hovorí, že Národná rada má predložiť piatich alebo zvoliť piatich, tak výbor by mal zo všetkých kandidátov odporučiť Národnej rade, ktorých piatich má zvoliť. V tomto zmysle to prvé uznesenie si myslím, že bolo absolútne logické a správne, ale tomuto druhému uzneseniu vôbec nerozumiem.

Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

2.7.2015 o 16:26 hod.

Ing.

Pavol Abrhan

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:28

Jozef Viskupič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis

60.
Ďakujem, pán predsedajúci. Ja by som chcel k tomuto dodať, pretože podľa mňa sme zaviedli hlasovaním pléna absolútny precedens. Predo mnou rozprával tiež kolega z kultúrneho výboru a my poznáme už s novšími zákonmi nastavenú procedúru vypočúvania a neviem si predstaviť napríklad pri nominácii generálneho riaditeľa RTVS, že by bolo možné urobiť toto. Lebo vtedy by to bolo pod absolútnym mediálnym dohľadom. Pretože tam je definované, že musí to vypočúvanie predbiehať verejne v starej Národnej rade, musí to byť prenášané internetom a podobne. A tu si jeden, podľa mňa dávno nie opozičný politik, pán poslanec Frešo, dovolí do pléna priniesť absolútny brutus, a to plénum mu to odhlasuje, že tú nominačnú silu toho výboru normálne prelomíme a zavedieme precedens pod politickým kšeftom.
Vážení páni novinári, aj vás chcem osloviť, že venujte sa kúsok tomu, že tu si jeden poslanec cez plénum parlamentu robí politické kšefty. Toto proste je neakceptovateľné a tento precedens nás bude dlho, dlho mrzieť, nech budeme mať akékoľvek právne nastavenie. A ako zástupca čistoty toho, aby sme mali, aby sme predchádzali tomu, že politickí nominanti, ak existuje báza ich odbornosti, boli posúdení odborne výborom, tak to dodržiavajme.
Ja s týmto nesúhlasím a zásadne protestujem proti tomu, čo plénum parlamentu vyviedlo v poľnohospodárskom výbore.

Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

2.7.2015 o 16:28 hod.

Mgr.

Jozef Viskupič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:30

Marián Radošovský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis

62.
Budem veľmi stručný. Ďakujem pekne za pochopenie toho, čo sa stalo, a podporu. Dúfam, že sa to prejaví aj v hlasovaní, hoci po mojej pravej ruke je relatívne málo poslancov, ktorí si mohli vypočuť moju námietku, ale dúfam, že je to, čo som im vysvetľoval a žiadal som o pochopenie. A zase ja som sa, ak ste si všimli, vyhol som sa akémukoľvek menu, akémukoľvek pomenovaniu politickej strany, vyhol som sa všetkému a držal som sa len zákona a toho, čo sa stalo. A tohto, keď sa budeme držať, potom si budeme vedieť pozrieť aj do očí, aj podať ruku, aj ďalej spolu normálne fungovať.
Inak to pokladám, prepáčte, za, poviem to takým jazykom, trošku tvrdším, za vytretie si zadnej časti tela s nejakým uznesením.

Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

2.7.2015 o 16:30 hod.

Ing.

Marián Radošovský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 16:31

Jozef Viskupič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Pán predsedajúci, chcel by som do záznamu uviesť, že absolútne nebolo... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim)

Číž, Miroslav, podpredseda NR SR
Poprosím procedurálny návrh.

Viskupič, Jozef, poslanec NR SR
Ešte raz, do záznamu by som chcel uviesť, ak chcete, môžete dať o tom hlasovať, aby v rámci procedúry bolo jasné, že som sa prihlásil pred tým, ako ste uzavreli možnosť prihlásiť sa. Bolo to možno veľmi tesné, ale presne som sledoval to, kedy ste povedali, že uzatváram možnosť uzavrieť, uzatváram možnosť prihlásiť s faktickými poznámkami.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

2.7.2015 o 16:31 hod.

Mgr.

Jozef Viskupič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 16:32

Alojz Hlina
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis

66.
Ďakujem veľmi pekne. Aj našou chybou nastávajú také situácie, ktoré, pán Radošovský neodolal a naznačil. Len dovtedy sa chodí s krčahom pre vodu, kým krčah nepraskne. A viete, vážení, prísne vzaté, keď tu bola pani Matečná, ja som vystúpil v rozprave a hovoril som, že teda, že škoda, že tá správa nespomína skutočnosti, že ste poškodili národnoštátne záujmy tohto štátu. Že Slovenský pozemkový fond tým, že pripravil ľudí tejto krajiny o 65 hektárov scelenej pôdy pri letisku s výjazdom na diaľnicu, že poškodil národnoštátne záujmy tohto štátu a spôsobil primárnu škodu. Môj odhad bol niekde na úrovni miliardy starých korún.
My sme, teraz volíme, to bola teda správa pani Matečnej, a teraz volíme ľudí. A ja som teraz sa šiel spýtať, že koho tam vlastne volíme, a teraz si predstavte, že my tam volíme tých istých ľudí, ktorí toto spôsobili. Tých istých ľudí. Proste tá istá rada pozemkového fondu, ktorá zahlasovala za to, že 65 hektárov scelenej pôdy pri Bratislave bola vydaná (reakcia z pléna)... Ja viem, že, teda ma nechytajte za slovo, bol reštitučný nárok. Všetci, čo robia s pôdou, vedia, čo sú to za kšefty, hej. Bola vydaná scelená pôda, vydaná pri letisku s výjazdom na diaľnicu susedovi premiéra Fica. Susedovi premiéra Fica. A pod tieto rozhodnutia sa podpísala rada pozemkového fondu, ktorá sa kreuje takým spôsobom, ako tu bolo povedané, ako kolega Radošovský namieta. A my tých istých ľudí ideme preveliť znova. Rozumiete, že to je?! Ja neviem, pomôžte mi prípadne, že čo to je. To je proste obludné. To je, povedzme, až nechutné, lebo, dobre, veď tak ste urobili veľký kšeft. To je životný kšeft dostať.
Prosím vás, ja si pamätám môjho deda, on mal kredenc a na kredenci mal televízor. A ja si pamätám ako decko, že furt bol Brežnev v televízore. A on takto stál a hovoril: tá gorila, tá gorila. Ja si ho pamätám ako dieťa stále. A viete, čo on robil? On chodil, jemu zobrali lesy a neviem čo, a on chodil, za socializmu chodil a vyháňal lesníkov, štátne lesy, že: vy choďte preč, toto je moja pôda! On chodil tie hraničné kamene ukladať, že toto je moja pôda. Ten človek, chudák, proste celý život bol v tom, že jemu zobrali pôdu. A nemal jej, mal jej, no bol veľký gazda, ale nebol až tak veľký gazda, ale proste bol upätý na pôdu.
A teraz to poviem tým ľuďom, ktorí vedia, čo je pôda, ktorí na nej gazdujú, ktorí ju kupujú, lebo dobrý gazda kupuje, nepredáva, že títo ľudia, tá rada pozemkového fondu, ktorej my sme zverili dôveru pred troma rokmi, aby hospodárila s pôdou Slovenskej republiky, tak títo ľudia zahlasovali za to, že ju vydajú v rámci reštrukturalizácie susedovi premiéra Fica. (Reakcia spravodajkyne: Reštitúcie.) Susedovi premiéra Fica. Náhoda? Však to je náhoda, 65 hektárov, 650-tisíc metrov štvorcových pri Bratislave, už v Bratislave de facto.
Všetci tí, čo robíte na ku... Peťo Socha, môj spolužiak z Lokce, či z Hruštína, tam teraz býva, ale on je z Lokce pôvodom, chudák, ktorý sa domáha každého metra štvorcového, na ktorom chce gazdovať. Peťo Socha, tuná ti volia, ľudia, šesť tých istých ľudí, ktorí dokázali zahlasovať za to, že sa im to zdalo kóšer. A ešte to vydali tak, že to len bola náhoda: doobeda to bola poľnohospodárska pôda a poobede to už bola pôda, na ktorej sa dalo stavať.
Na koho to skúšate? Na koho to skúšate? Moje ovce, ktoré seno žerú, by možno tomu uverili. Na koho to skúšate? A vy máme tú drzosť, tie isté mená! Tie isté mená sem donesiete, tých istých ľudí, ktorí za to zahlasovali, a chcete a vlastne je to už asi aj dohodnuté, že aby sa za to zahlasovalo opäť.
To neni nejaký, že taký ústupový mechanizmus, že teda bol to veľký kšeft, životný, a teraz nemôžme provokovať a dajte tam iných? Ja normálne žasnem. Bolo niečo na výbore?
A ja dávam, avizujem, že ja dám na septembrovú schôdzu, ja som si pozeral rokovací poriadok, Národná rada musí zriadiť výbory – ústavnoprávny, mandátový, ale nemusí mať poľnohospodársky výbor – a ja dám návrh na zaradenie do programu na zrušenie výboru pre poľnohospodárstvo a životné prostredie. Načo je taký výbor? Načo je taký výbor, prosím vás, keď sa nevie stretnúť? Keď nie je uznášaniaschopný? Keď posväcuje toto?
Prosím vás, tam mal ísť, tu mali dať návrh z výboru pre poľnohospodárstvo. Poľnohospodári mali dať návrh na prijatie uznesenia do Národnej rady, kde vyzývajú Slovenský pozemkový fond, aby zodpovedne hospodáril so zverenou pôdou. Kde je také uznesenie? Kde je také uznesenie? Kde je také uznesenie, mi povedzte?
Vy ste tu doniesli a skonštatovali, že ideme voliť tých istých ľudí, ktorí sa pod to podpísali. Ja som myslel, že to je uznesenie, že idú do basy, že proste sa niečo zmenilo v tejto krajine. Že proste už konečne, už je to tu. Jak v tom filme, že: Už je to tady! Už je to tady! Ja, raz možno príde tá doba, že už je to tu. Že už na nich došlo. Že okradli túto republiku. To je národnoštát... Oni poškodili národnoštátne záujmy tohto štátu – 65 hektárov scelenej pôdy je miesto, na ktorom mohol vyrásť, KIA je na 58 hektároch, na tom mieste mohol vyrásť taký technologický park. Tam mohla byť taká investícia, že tam mohli robiť desaťtisíce ľudí a desiatky rokov z toho mohol mať štát benefity na tom, že tam sú zamestnaní ľudia, že sa odvádzajú dane, odvody a že proste to žije.
Čo tam bude? Parkovisko tam bude. Sused premiéra Roberta Fica. Poškodili národnoštátnej záujmy a dokázateľne spôsobili škodu tejto republike.
Tu malo byť uznesenie, že idú do basy. A prišlo tu uznesenie, že ich máme zvoliť znova. Na septembrovú schôdzu dávam návrh, aby bol zrušený. Načo taký výbor, prosím vás? Načo taký výbor? Načo je taký výbor, prosím vás? Načo je taký výbor? Na hanbu, na posmech, keď to stade nevyšlo, keď sa tam neviete na niečom takom dohodnúť, že s tým nič nechcete mať.
Toto sú poľnohospodári? Prosím vás, poľnohospodári dakedy boli hrdí. Poľnohospodári, ja keď vidím tých francúzskych poľnohospodárov, že sa vedia, prosím vás. Veď tu ste jak upejpané tieto. Proste, kde sú tí poľnohospodári? Kde je Záhumenský? Prosím vás, to, čo robia poľnohospodárom, tu už mali byť všetky traktory, tuná pred parlamentom. Prosím vás, a tak potom s vami cvičia. Kde sú tí hrdí ľudia, ktorí robia s pôdou a ktorí sa neboja, lebo vedia, že majú pravdu, že sa nenechajú cvičiť právnikmi?
Prosím vás, volíme do pozemkovej rady tuná asistenta Martvoňa. To je už len odborník. To je už len na nebo vzatý odborník pre naozaj delegáciu do pozemkového fondu. To je už len.
Kde sú hrdí poľnohospodári? Kde sú, prosím vás? Prečo nie ste tuná pred parlamentom? Keby tu bolo desať traktorov a poviete, že: už vám nedáme ani meter. Tu keby ste stáli, tak to vzbudí rešpekt, prosím vás.
Znova vydáte pozemkový fond do rúk právnikom, špekulantom, podvodníkom, prosím vás. Absolútnym špekulantom, podvodníkom. Šesťdesiatpäť hektárov je ta-tam. Táto republika mala 65 hektárov. Už nemá. Už ich má sused premiéra Roberta Fica. A tí istí ľudia, tí istí ľudia, ich idete zvoliť znova, opäť. Ja neviem, kde budeme poľnohospodári gazdovať? Na čom budeme gazdovať? Kde? Na balkóne, prosím vás? Tu teraz, že na balkóne. Čo budeme všetci na balkóne pestovať? Všetku pôdu vydáte, rozdáte, roz-roz-roz-toto, už expresívne výrazy. Kde budeme? Na čom budeme chovať?
Aj vy, veď vy ešte robíte, pani Magda. Veď vy ešte robíte. Kde budeme? Kde budú tie kravy, na čom sa to bude pásť? Kde to bude, z čoho to budeme robiť, keď vy dáte pozemkový fond do rúk právnikom? Pod toto by sa slušný poľnohospodár nepodpísal. Slušný poľnohospodár by sa nikdy nepodpísal pod také rozhodnutie fondu a by povedal: dobre, keď teda máme pozemkový fond a taký majetok, tak poďme na tom zarobiť. Tak to zobchodujme, keď máme scelených 65 hektárov s možnosťou stavať. Tak to mal pozemkový fond predať, prosím vás, a povedať, že áno, má 35 mil., 45 miliónov. Ticho by som sedel jak voš. Ani by som nepípol, ešte by som pochválil. Čo ste urobili? Rozkradli ste aj to.
Aj poľnohospodárom poviem: za tie drobné, čo padajú zo stola, neskláňajte chrbát. Lebo dakedy boli hrdí poľnohospodári, dakedy boli hrdí s tvrdým chrbtom. Prosím vás, buďte s tvrdým chrbtom, nezohýnajte sa! Nezbierajte tie smeti zo stola, lebo vám ich bude padať čoraz menej. Oni presne toľko urobia, koľko si budú myslieť, že si môžu dovoliť. Keď sa im postavíte, keď sa aspoň v niečom zorganizujete, tak nebudú s vami takto cvičiť. Nebudú s vami takto cvičiť, ako cvičia.
Toto je výsmech. Táto nominácia, celý tento procesný postup, čo namietal kolega, nominácie, ľudia, ktorí sú tam, je výsmech. výsmech poľnohospodárom, výsmech tejto krajine, výsmech nám všetkých.
Ďakujem.

Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

2.7.2015 o 16:32 hod.

Alojz Hlina

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:42

Martin Fecko

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:44

Mikuláš Huba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Akokoľvek sa bude zdať návrh kolegu Hlinu na zrušenie tohto výboru originálny, nie je tomu tak celkom. Dovolím si pripomenúť a môžte si to skontrolovať v prehľade hlasovaní z ustanovujúcej schôdze v tomto volebnom období, myslím, že sa konala 4. apríla 2012, kde jeden poslanec, volá sa Mikuláš Huba, hlasoval proti vzniku tohto výboru. Nie preto, že by som sa obával, že tento výbor nebude mať čo robiť. Naopak, viem veľmi dobre a vedel som to už pri vstupe do Národnej rady, nakoniec pred mnohými rokmi som predsedal ako keby časti tohto výboru, teda výboru pre životné prostredie a ochranu prírody, takže už vtedy tej agendy bolo veľa. Keď k tomu pribudla rozsiahla poľnohospodárska agenda, bolo jasné, že tento výbor bude mať práce vyše hlavy. A to je aj pravda, myslím, že tento výbor patrí k tým najviac zamestnaným výborom. Takže po tejto stránke si nemyslím, že by bol dôvod ho rušiť.
Ale prečo som hlasoval s plným vedomím pred tými troma rokmi proti jeho vzniku? To bol ten dôvod, s ktorým som sa dodnes neuzmieril, ani neuzmierim, a to bolo de facto zrušenie samostatného výboru pre životné prostredie a ochranu prírody, ktorý celkom logicky musí byť postavený mimo hospodárske výbory vzhľadom na špecifický charakter životného prostredia a ochrany prírody, nielen z hľadiska odborného, ale z hľadiska, by som povedal, systému spravovania vecí verejných, keďže v takomto výbore naozaj dominuje, vôbec v tejto oblasti dominujú skôr kontrolné ako hospodárske aktivity.
Takže toto bol dôvod, pre ktorý som hlasoval vtedy proti vzniku takéhoto výboru. Iróniou osudu som bol vzápätí, myslím, 126 hlasmi poslancov a poslankýň, zvolený za predsedu tohto výboru. No ale to už patrí k životu.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

2.7.2015 o 16:44 hod.

prof. RNDr. CSc.

Mikuláš Huba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:46

Anton Martvoň
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis

72.
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. No, počuli sme tu vystúpenie človeka, ktorý tu očiernil koalíciu, opozíciu, aká ide nominácia, pritom si vôbec nepozrel, že za týchto ľudí, ktorí sa opakovane volia do rady fondu, hlasovalo naposledy, teda pred troma rokmi zo 143 prítomných 140 poslancov.
Títo kandidáti, čo teraz ich máme tu, si plnili podľa môjho názoru, či už koaliční alebo opoziční, dôsledne svoje funkcie ako také. A treba si pozrieť kompetencie rady fondu, či vôbec rada fondu má v kompetencii zisťovať, či si niekto preklasifikoval potom následne, keď dostal reštitúciu, to určenie toho pozemku alebo charakter pozemku.
Ale jednoducho, pán Hlina, vy ste tu vystúpili s niečím a očiernili ste aj koaličných, aj opozičných kandidátov len z vašej neznalosti. To už, že vy za záhadných okolností získavate vždy všetky pozemky za 1 euro alebo za symbolické sumy na celý rok a na 30-ročné nájomné obdobia a to, že vy neviete, akým spôsobom zrazu sa u vás na dvore objaví diviak, takým zvláštnym spôsobom, ktorého si ešte legalizujete, je váš problém. Ale títo ľudia, keďže ani koaliční, ani opoziční pri týchto rôznych obvineniach, čo ste hovorili, nezistili žiadne pochybenie a vy ste nedal žiadne trestné oznámenie, tak myslím si, že zbytočne tu iba očierňujete ľudí.
To, že ste predpojatý a jeden z tých kandidátov zastupuje moju osobu v súdnych konaniach s vami, to už ani hovoriť nebudem. Vy to dobre viete, preto tu aj vystupujete. Ale jednoducho, pán Hlina, vy ste obyčajný farizej a vy tak môžete rušiť jedine tie vaše špeciálne nájomné zmluvy s mestom, Bratislavou, na Železnej studničke alebo s Univerzitou Komenského v Stupave, tam, čo máte pod tým salašom, čo všetko, zázračne za symbolické sumy na 30 rokov, bez toho, aby mohli vôbec iní občania sa do toho zapojiť.

Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

2.7.2015 o 16:46 hod.

Mgr. PhD.

Anton Martvoň

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:48

Ján Mičovský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis

74.
Ďakujem za slovo. No moja skúsenosť je taká, že by som zrejme nezaplakal, keby tvoj návrh prešiel. Je síce nereálny, ale fakt je ten, že z tých 60-ch zasadnutí myslím, že som sa zúčastnil drtivej väčšiny, možnože som chýbal na troch, štyroch, ale to nie je podstatné. Podstatné je to, že mám smutnú skúsenosť, že väčšina prerokovaných bodov bola jednoznačne prevalcovaná vždy väčšinou, demokraticky, to nespochybňujem, ale pocit zmysluplnosti z toho rokovania som nejak nemal, pretože nech akokoľvek spomínam, vždy to bolo skôr formálne z hľadiska nejakého obrusovania zákonov. Tie chvíle boli veľmi vzácne. Skôr teda išlo o rutinný postup.
Čo sa týka pána predsedu Fecka, už som to povedal minule a musím to teraz zopakovať, že zvoláva tento výbor naprosto v súlade s rokovacím poriadkom, a disciplinovane ho vedie. To, že mu aj nedávno neprišli poslanci zo SMER-u, to je vec, ktorú nemohol ovplyvniť, a zvolanie termínu na ten dátum, už som vysvetlil, bol podmienený účasťou veľvyslankyne OSN pre klimatické zmeny.
No a do tretice si myslím, že z hľadiska možno istého pokusu o ľudskosť a dôslednosť na Slovenskom pozemkovom fonde bolo by treba využiť možno prekvapivú prísnosť pani generálnej riaditeľky Matečnej, ktorá v súvislosti s veľmi podivnými, keď to tak slušne nazývam, spôsobmi, aké tento fond uplatňuje pri poľovných revíroch a ich prenájmoch, už odvolala a zároveň aj prepustila nejakých pracovníkov.
Nuž, možno je tu čas, aby sa teda naozaj na tie zmluvy, ktoré si spomínal, sa pozrela generálna riaditeľka týmto spôsobom, a povedala: buď poriadok, alebo ja.
Ďakujem.

Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

2.7.2015 o 16:48 hod.

Ing. CSc.

Ján Mičovský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:50

Alojz Přidal
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán kolega Hlina, v jednom takom českom filme, všetci ho poznáme, hlavný hrdina hovorí, že: "Můj táta, že není můj táta?" A ja by som sa chcel spýtať, či naozaj ten sused, chudák, môže za to, že má suseda premiéra Fica. Že či ho, toho suseda, ako nejak neobviňujeme? Ako? Tak on môže, chudák, za to, kde, kde si kúpil dom alebo byt? No tak možnože je to čisto náhoda, však náhody sa stávajú. Šesťdesiatpäť hektárov, to zas nie je tak veľa. Asi. Však čo sa deje? Nič. A pán Martvoň vám to vysvetlil vlastne, ako je to. Ukľudnite sa, buďte kľudný. Nikto nemôže za suseda. A nekričte.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

2.7.2015 o 16:50 hod.

Mgr.

Alojz Přidal

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video