37. schôdza

21.11.2018 - 21.11.2018
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

21.11.2018 o 15:18 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 14:48

Alan Suchánek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ja som sa hlásil do rozpravy, vôbec som na nehral s poradím, chcel som seriózne, nevidel som sa tam. Naskakovalo to, nebolo tam moje meno... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
23.
Pán poslanec, prepáčte, ja som vám povedal tuná, že tak som uzatvoril. Možno ste obeťou toho, čo sa dialo, ale uzatvoril som rozpravu. Prepáčte.
Pán poslanec Uhrík ďalší v rozprave.


Suchánek, Alan, poslanec NR SR
24.
Ale ja nechcem byť obeťou, ja chcem niečo povedať. Ja v tomto parlamente chcem niečo povedať.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

21.11.2018 o 14:48 hod.

MUDr.

Alan Suchánek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie 14:49

Milan Uhrík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Milé kolegyne, vážení kolegovia, ďakujem pekne za slovo. Naozaj sú tu nejaké statky-zmätky, čo sa týka tej rozpravy. Aj pani poslankyňa Zimenová má predbehla v podstate zákerným procedurálnym návrhom. (Reakcia z pléna.) Ale jasné, veď srandujem. Dobre.
Čo sa týka samotnej témy Andreja Danka, my sme ešte pred tým, ako, ako sa vlastne zvolala tá prvá schôdza, mali k tomu tlačovú konferenciu, kde sme transparentne ukázali všetci naše či už bakalárske, diplomové, doktorské, dizertačné práce a povedali sme, že nemáme najmenší problém s tým, aby si tieto práce ktokoľvek pozrel, ktokoľvek zverejnil. Ja som vtedy, vtedy sme ešte nevedeli, že tá, ako vlastne tá rigorózna práca pána Danka bude vyzerať, pretože nebola sprístupnená, bola v utajenom režime alebo mimoriadnom, či ako to on nazýva, proste bola utajená pred verejnosťou, my sme vtedy, vtedy nazvali kapitána Danka nielenže falošným kapitánom, z ktorého sa smejú všetci slušní a normálni vojaci, ktorí poctivo získali svoje hodnosti, ale aj falošným doktorom práv, z ktorého sa zákonite musia smiať všetci právnici, ktorí vyštudovali poctivo školu.
Ja som vtedy povedal, že ja chápem Andreja Danka, že on tú prácu zatajuje, pretože za predpokladu, že tá práca je plagiát, odpísaná, skopírovaná, ukradnutá, čokoľvek, tak vždy je lepšie, keď sú o vás pochybnosti a nejaké špekulácie, ako keď si máte tú prácu zverejniť a byť usvedčený podvodník.
Presne to sa aj stalo. Andrej Danko chvíľu tú prácu skrýval, potom ju zverejnil, ukázalo sa, že je to totálny kompilát, plagiát alebo akokoľvek to nazveme. Jednoducho, jednoducho ju odpísal.
Jediné, čo pánovi Dankovi ešte, ja sa čudujem, že mu to vôbec nevadí, že zo všetkých strán, a to nehovorím o nejakých satirických facebookových stránkach, kde, hh, kde sa, kde si teda robia srandu aj z nás, samozrejme, ale teraz nedávno sa on stal takým ďalším terčom vtipov so svojou rigoróznou prácou, že mu to vôbec nevadí, že nemá nejakú reflexiu, keď občania zo všetkých strán sa mu jednoducho posmievajú za jeho kapitánsky titul, za jeho doktorský titul, a že jediné, čo mu dodáva ešte akú-takú autoritu, takú váhu, je vlastne jeho post predsedu Národnej rady Slovenskej republiky.
Z formálneho hľadiska ešte stále má nejakú tú váhu, ale na druhej strane treba povedať aj to, že práve ľudia, ako je Andrej Danko, znižujú váhu týchto formálnych funkcií a potom sa nemôžeme čudovať, že už aj pozícia poslanca Národnej rady je v radoch verejnosti vnímaná ako, ako, nechcem povedať, že dehonestujúco, to zas ešte stále nie, ale oveľa horšie, ako by bola vnímaná pred rokmi. Jednoducho nie je možné veriť tomu morálnemu nejakému kreditu Andreja Danka...
Pán Suchánek, veď ja rozprávam, ma to ruší. (Reakcia navrhovateľa.) No dobre.
Nie je možné veriť morálnemu nejakému kreditu pána poslanca, teda predsedu Národnej rady Andreja Danka, keď to, že odpisoval, to je jedna vec, ale to, že potom ako predseda Národnej rady vytrvalo klamal a zavádzal, tak to je už naozaj niečo, niečo druhé a oveľa závažnejšie. A ja sa čudujem všetkým, ktorí nad tým privierajú oči a ktorí to obhajujú, pretože, viete veľmi dobre, keby bola situácia opačná, že vládne opozícia a koalícia je v opozícii, tak by ste boli prví, čo by si na tom zgustli a hovorili, že taký človek nemá čo na poste predsedu Národnej rady Slovenskej republiky čo robiť.
Vinou Andreja Danka a jeho správania sa, najmä teda jeho správania sa, on ako osoba, ja nemám proti nemu nič, ale voči jeho správaniu a jeho postupom mám vážne výhrady, práve jeho vinou sa aj zo Slovenskej národnej strany stala už v podstate vykastrovaná národná strana, ktorá nemá s národnými hodnotami nič spoločné - že, pán Suchánek? - a má, v podstate je to taká istá marketingová strana ako napríklad aj SMER.
Dvaja ministri za SNS idú do basy. Andrej Danko sa tu chválil tým vo svojom vystúpení, na ktoré sa, samozrejme, nedalo reagovať, ale chválil sa tým, že on ako jediný, jediný predseda parlamentu vystúpil v Štátnej dume, neviem, čo všetko možné, ale už nepovedal to, že o tuším dva týždne nato bola to práve SNS, ktorá posielala slovenských vojakov na ruské hranice na tie provokácie, že, ako aj povedal Milan Mazurek, že práve SNS-ka schválila, alebo teda navrhla ten pozývací list pre amerických špecialistov, pre špeciálne služby, aby prišli na Slovensko robiť školenia a robiť propagandu. To znamená, že aj tá jeho panslavistická alebo nejaká tá rusofilná hra je v podstate len nejakým divadielkom pre tých voličov, ktorých ešte SNS-ka má, možno pre tých zopár skalných členov, ktorí ešte tam zostali, pretože realita je taká, že drvivá väčšina, ktorí, členov, ktorí sú naozaj nejakým spôsobom presvedčení o národných, nacionalistických hodnotách, prechádza k nám, alebo teda buď vystupuje z SNS-ky a zostáva frustrovaná sedieť doma. V SNS-ke podľa našich vedomostí zostávajú ľudia len tí, ktorí už nejakým spôsobom sú napojení na to, že SNS-ka je vládna strana v podstate, že majú - či už ich rodiny, alebo nejakí ich rodinní príslušníci, alebo oni sami - z toho nejakú formu obživy.
Andrej Danko vo svojom vystúpení, na ktoré sa, samozrejme, ako som povedal, to bolo zákerné, nedalo reagovať, povedal dve vety, že my všetci nie sme schopní odbornej diskusie a že máme snahu rozdeliť spoločnosť na slušných a zlých. No my teda nie sme oficiálne zvolávatelia tejto schôdze, neboli sme ani oslovení, ale ako podporili by sme to, samozrejme, ja neviem, kto tu je, nie je schopný odbornej diskusie a kto delí spoločnosť na slušných a zlých, ako to robí Andrej Danko. Pretože neboli sme to my, kto napríklad vyhlásil niekomu vojnu, tak ako Andrej Danko vyhlásil vojnu celej Ľudovej strane Naše Slovensko na čele s Marianom Kotlebom, keď sa vrátil z Izraela so svojimi múdrosťami. To znamená, že ak tu niekto delí spoločnosť, tak je to práve, práve kapitán, kapitán doktor Danko.
Ďalej povedal, mal nejaké výhrady voči Denníku N. Ja mám voči tomu denníku tiež závažné výhrady, ale pán Danko sa nemôže čudovať, že Denníku N sa darí, získava si nejakých čitateľov, keď nie veľa, ale, ale postupne to rastie najmä na internete.
Ja tiež súhlasím s tým, že Denník N nie je objektívne médium, lebo keby boli objektívni, tak, samozrejme, by tam museli byť nejaké pozitívne články aj napríklad o nás, ale tým, že tam nie je ani jeden pozitívny článok a všetky sú len negatívne, to znamená, že to médium objektívne rozhodne teda nie je. Tiež si myslím, že Denník N, a nie že myslím, to je pravda, že je financované však v podstate z Esetu a medzi tými redaktormi, keď sa pozriete na tie mená, tak tiež to nie sú zrovna slovenské mená, najmä, najmä tých komentátorov, ktorí tam publikujú. (Reakcia z balkóna: "Fuj, fuj, hanbite sa!")
No, pán Korda... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Pán poslanec Korda, poprosím vás, aby ste nevyrušovali na balkóne. (Reakcie z pléna.)

Uhrík, Milan, poslanec NR SR
On nie je poslanec, Korda, ale on je, pán poslanec či... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Pán kolega, novinár Korda. Pardon, prepáčte.

Uhrík, Milan, poslanec NR SR
Pohár vínka, pán Korda? (Reakcia novinára Kordu.) No vy sa hanbite!
Čiže v Denníku N sú samé cudzie mená, ktoré vôbec nemajú spoločné, ale vôbec to nie je slovenský, alebo teda proslovenský denník, práve naopak, všetko, čo ide zo zahraničia, nekriticky schvaľujú a chvália a všetkých... (Reakcia z pléna.)
Ale veď rozprávam o tom... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Pani poslankyňa, poprosím, vy by ste nemali hovoriť do tohoto, na to som tu ja, aby som povedal. (Reakcia poslankyne.) Pani poslankyňa! (Ruch v sále.) Napríklad k ministerke, pán poslanec, k ministerke školstva, tiež to nebola téma, tu hovoril pán poslanec Poliačik predtým, až na záver sa vrátil. Poprosím, na to je tu vedenie.
Nech sa páči, pán poslanec, pokračujte.

Uhrík, Milan, poslanec NR SR
Ďakujem pekne. Ja sa snažím držať témy, lebo naznačujem to, že vlastne správanie sa ľudí, ako je Andrej Danko, vyvolalo politickú frustráciu, politickú krízu, na ktorú dopláca celé Slovensko. Vinou takýchto ľudí, takejto politickej kultúry, alebo nekultúry, ak chcete, ako predvádza kapitán Danko, aj v Nitre zvíťazili v posledných komunálnych voľbách, pán Nemky to potvrdí, v podstate feťáci.
Ľudia, ktorí boli vo volebnom štábe, tíme súčasného primátora Hattasa, ešte aj pár rokov dozadu dílovali drogy na Klokočine, na sídlisku Klokočina v Nitre, marihuanu a podobné veci. Dneska sú vo vedení mesta. Taká je, bohužiaľ, realita. Pretože frustrovaní ľudia jednoducho verili pekným letáčikom, pekným tváram, novým neznámym a zvolili si toto. Čiže toto všetko vychádza z tej frustrácie.
Viete, my nemáme problém zverejniť naše záverečné práce, naše rigorózne alebo doktorské, alebo akékoľvek iné práce, kľudne si to naštudujte, kľudne ich podrobte kritike, ja som na svoje práce hrdý, aj boli adekvátne ohodnotené.
A práve správanie sa kapitána Danka, doktora práv Danka uráža ľudí, aj ako som ja, ktorí poctivo študovali. Myslím si, že nielen ja sa cítim dotknutý, lebo ja som naozaj chodil na či už bakalárske štúdium denné, inžinierske takisto, doktorandské ekonomické. To znamená, že poctivo som si všetko odchodil, a niekto svoju prácu proste odpíše, obhájil týmto spôsobom. Vôbec to nepovažujem za férové a myslím si, že sú ľudia, ako ľudia takéhoto formátu, takéhoto ringu nemajú, nemajú určite vo vedení Národnej rady Slovenskej republiky čo robiť. A myslím si, že aj SNS-ka by mala trvať na tom, aby proste ho poslala preč. Pán kapitán naozaj, naozaj by mal odísť preč.
Posledný taký príklad, hovoril to aj Milan Mazurek o prioritách kapitána, je to uznesenie, ktoré, ktoré neustále navrhuje aj ten antisemitizmus, ale keď sme dali rovnaký návrh na antislovakizmus, tak to odmietol.
Čiže rozhodne pán Andrej Danko nemá, nemá žiadne morálne a už vonkoncom nie nejaké hrdé, odborné alebo slušné právo na to, aby sedel na poste predsedu Národnej rady Slovenskej republiky.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie

21.11.2018 o 14:49 hod.

Ing. PhD.

Milan Uhrík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:59

Martin Poliačik
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Ja mám také pravidlo, že nikdy nereagujem na fašistických poslancov, ale dnes urobím tú výnimku.
Pán kolega, akože sorry. Vy ste Uhrík, ja som Poliačik, ani jeden nie sme Slováčik. Nemá význam sa rozprávať o tom, kto má aké meno. Treba sa pozerať na to, kto čo rozpráva, aké má hodnoty a čo je za ním, aká práca.
Považujem za vrcholne nedôstojné, keď v pléne Národnej rady útočíte na ľudí, ktorí sa tu nemôžu brániť, či sú to radoví redaktori ktoréhokoľvek média, alebo ktokoľvek, kto sa snaží udržiavať občiansku spoločnosť.
Takže vás poprosím, nechajte to v rovine politického boja. Keď už chcete ísť po novinároch, choďte po obsahu, ale nehnevajte sa, je nedôstojné poslanca Národnej rady, aby kádroval niekoho na základe jeho priezviska. To fakt sa sem nehodí.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

21.11.2018 o 14:59 hod.

Mgr.

Martin Poliačik

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:00

Milan Uhrík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Tak, pán Poliačik, nehnevajte sa, ale keď novinári môžu o nás písať, čo chcú bez nejakého postihu alebo bez čohokoľvek, tak snáď ja mám právo im túto ofenzívu opätovať. Denníku N, Denníku N. Denník N je súkromné médium, absolútne nás nepozývajú do nejakých diskusií. Sem-tam sa opýtajú na náš názor, ale to len kvôli tomu, aby potom napísali negatívny článok. Jednoducho oni na všetko odpovedia, my sme súkromné médium, my môžeme písať, čo chceme, a ak sa vám nepáči, tak nás nečítajte.
Ak oni reagujú takto, tak potom dovoľte, ale ja mám rozhodne právo s nimi nesúhlasiť a viesť voči nim kritiku, ktorú ja uznám za vhodnú. A je ich problém, ako sa s tým vysporiadajú. Ja viem, že oni nikdy, nikdy o mne nenapíšu nič dobré. Nikdy. A to by nevadilo, nemusia písať dobre, stačilo, aby písali objektívne. Ale oni nikdy nenapíšu nič objektívne o nikom z Ľudovej strany Naše Slovensko.
No mi chcete povedať, že ľudia ako pán Benčík alebo podobní, ktorí sa angažujú v Denníku N, Tódová a podobní, že napíšu niekedy o nás niečo dobré? Keď hocičo najlepšie na svete by sme spravili, keby ja si adoptujem troch malých Cigánov, tak myslíte si, že by ma pochválili za to? Napísali by článok: "Pán Uhrík, kde ste boli doteraz, čo ste robili doteraz? Toto vás už nespasí! Proste aj tak ste fašista." Takto by to dopadlo, lebo takíto sú oni. (Reakcia z pléna.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

21.11.2018 o 15:00 hod.

Ing. PhD.

Milan Uhrík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 15:02

Stanislav Drobný
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, vážení prítomní, dnes tu rokujeme o veci, ktorú sme možno mali riešiť už skôr. Máme predsedu Národnej rady Slovenskej republiky, ktorý svojou chýbajúcou sebareflexiou dokáže destabilizovať a vyhrocovať politickú situáciu na Slovensku.
Predseda parlamentu Slovenskej republiky Andrej Danko, známy vo verejnosti aj ako kapitán Danko či kandidát vied, je iste osobou mimoriadne populárnou. Videá, v ktorých vyjadruje svojským, nenapodobniteľným štýlom a spôsobom svoje myšlienky, majú oveľa väčšiu sledovanosť než prenosy z parlamentu. Musím uznať, že pán Andrej Danko sa minul povolaniu. Má naozaj schopnosť zabaviť národ.
Ale on okrem toho svojím prístupom destabilizuje a vyhrocuje politickú situáciu, a to tým, že oficiálnym vypovedaním vojny parlamentnej strane, ktorú legitímne do Národnej rady Slovenskej republiky zvolilo 209-tisíc voličov. Dehonestuje nielen funkciu predsedu Národnej rady Slovenskej republiky, ale už potiera samotné princípy parlamentnej demokracie.
Čakal som, že túto personálnu zmenu bude prednostne riešiť samotná Slovenská národná strana v rámci svojich interných možností už len z úcty k Martinovi Rázusovi a k vlastnej členskej základni. Čakal som, že ak sa Slovenská národná strana nerozhýbe, tak ju k tomu budú tlačiť koaliční partneri. Nedočkal som sa.
Tu nejde už o osobu predsedu Národnej rady Slovenskej republiky ako takú, ale tu ide o Slovenskú republiku. Národná rada aj vďaka osobe Andreja Danka stráca v spoločnosti autoritu. Ešte horšie je, že z titulu funkcie predsedu parlamentu chodí pán Andrej Danko do zahraničia, kde nadväzuje osobné priateľstvá rovnako rýchlo, ako rýchlo dokáže postupovať v armádnych hodnostiach. A následne jeho zaliečavé sľuby jeho novým zahraničným rýchlopriateľom máme my tu v pléne riešiť rôznymi návrhmi zákonov a uzneseniami, ktoré obmedzujú občianske práva a slobody obyvateľov Slovenska.
Chodiac medzi pospolitým ľuďom, poznám jeho názory na pána Danka ako predsedu Slovenskej národnej strany. Prevládajú negatívne názory vďaka jeho prístupu ako na ňu v neprospech Slovenska a z verejne známych dôvodov ako za koalíciu s MOST-om - HÍD za skrytú, miestami až otvorenú podporu návrhov poškodzujúcich Slovensko, za pretláčanie represívnych zákonov proti slovenskému obyvateľstvu a pár ďalších vecí, ktoré široká verejnosť vníma negatívne.
Je už najvyšší čas pre zmenu na pozícii predsedu Národnej rady Slovenskej republiky a ja dúfam, že k nej príde. A tiež dúfam, že ten, kto príde po Andrejovi Dankovi, vráti do parlamentu dôstojnosť a politickú kultúru. Je najvyšší čas.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

21.11.2018 o 15:02 hod.

Bc.

Stanislav Drobný

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:06

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Stano, hovoril si o tom, že Andrej Danko má taký špičkový talent, a to to, že dokáže aj tú najjednoduchšiu myšlienku povedať takým špičkovým spôsobom, takým nenapodobniteľným spôsobom, ktorý sa potom stáva terčom ľudovej zábavy.
Skutočne, minulú schôdzu sa mi stala taká vtipná príhoda, že som kráčal a neďaleko nášho klubu utekali dvaja asistenti, neviem, z ktorej politickej strany boli, a jeden tomu druhému hovorí, že: "Čo sa tak ponáhľaš, čo utekáš?" A on: "Poď rýchlo, ide tlačovka Danka, bude sranda." To znamená, asi je už to taký asi, no, boli to zo strany SME RODINA, keď počujem teraz.
Ide o to, že skutočne Andrej Danko sa stáva terčom ľudovej zábavy, ale nie preto, že by bol terčom nejakých útokov, že by jeho tvár napríklad dávali do nejakých fotomontáží, ale že jednoducho ľudia len dávajú dokopy to, čo on vlastne povedal. Aj pri tom dnešnom prejave, keď rozprával, tak veľa, naozaj veľké množstvo viet z toho, o čo sa s nami podelil, nedávalo vôbec žiaden zmysel. To znamená, niekedy na Andreja Danka naozaj treba lúštiť.
Ale čo sa týka skutočne tých faktických vecí, ktoré on dokázal, ktoré spravil a o ktoré obohatil Slovensko, našu legislatívu a celkovo politickú kultúru v rámci Slovenskej republiky, tak sa určite zapísal do dejín. Lebo nájsť aj v rámci či už Európskej únie, alebo aj sveta predsedu nejakého národného zhromaždenia, národnej rady, nejakého parlamentu, ktorý sa ukázal ako podvodník, už keď študoval na vysokej škole, teraz odhliadnuc od toho, že si dal podvodnícky titul kapitán, ktorý si jednoznačne nezaslúžil, a potom robil tie tragikomédie na tých tlačovkách, ale človek, ktorý pod-vá-dzal pri písaní svojej rigoróznej práce, všetci mu na to prišli a on aj napriek tomu odmieta odstúpiť a ešte sa tu bráni, útočí a hrá sa na chudáčika a na to, ako on veľkolepo pomáha Slovenskej republike.
On sa s týmto musí zapísať do dejín, lebo to je hanba, hanba na veľmi dlhé roky.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

21.11.2018 o 15:06 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 15:08

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážené dámy a páni, čo už tu dnes nebolo povedané? Môžem to rozšíriť. Pán Danko pochádza od Revúcej. Ku starým rodičom chodil do dedinky Magnezitovce, ktorá sa skladá z dvoch častí: Kopráš a Mníšany. Potom býval v Revúcej na Komenského ulici. To tak na začiatok. A teraz prejdem k veci.
Plagiátorstvo nie je nič nové, ale obzvlášť sa rozmohlo v posledných dekádach. Kvôli čomu asi? Nuž kvôli viacerým faktorom, by som ich spomenul.
Po prvé je to globalizácia. Svet je jedna veľká dedina, kde ten, čo chce, vďaka technológiám sa všetko dozvie, pokiaľ niekto neprikáže niečo utajiť, ako bola utajená táto práca.
Po druhé je to moc a sila peňazí. Tu je potrebné spomenúť, že tu funguje kapitalizmus v praxi, keď je dopyt, je aj tovar a služby. V tomto prípade je to dodanie diplomovky či bakalárky, či rigorózky. Vznikla nová kasta pracujúca bez daní a bez odvodov. Je to veru zaujímavý biznis, vypracovať takéto práce. No a čo sa stane? Autor, ktorý dostane zákazku, je inšpirovaný inou diplomovkou či rigorózkou a vie to urobiť aj tak, že tam bude aj dosť malá zhoda, percentuálne cirka 10 až 15 %, aj keď sa jedná o tú istú vec.
No ale v prípade tejto rigorózky sú dve možnosti. Buď pán Danko to robil sám, potom je babrák, alebo to dal urobiť nejakému kompilátorovi, ktorý to robil pre neho, no a to bolo škoda peňazí.
Tretia možnosť, tretí bod. Je to rozvrat vysokého školstva, sú tu pochybné univerzity, divne získané tituly za účelom získania funkcií a následné protiprávne konania pri udeľovaní titulov obyčajným, napríklad, prižmúrením očí. Nemusia tam byť ani úplatky.
Predvojom a súčasne aj najslávnejšou vedkyňou a plagiátorkou bola Elena Ceausescuová. Táto jednoduchá žena bola vďaka plagiátorstvu prezentovaná za génia. U nás ideme tiež týmito šľapajami. Plagiátorstvo či podozrenie z plagiátorstva sa už dávno pertraktovalo v našej spoločnosti. Neobišlo to ani bývalých či súčasných politikov, či vysokých funkcionárov. Niektorí boli spomenutí. Ja spomeniem pána Ábela, vysokého policajného funkcionára, alebo už spomínaná Renáta Zmajkovičová, bola spomenutá politička. A pikantný bol aj prípad Martina Klusa a jeho skrípt pod názvom "Verejná politika", to som hovoril ja vo faktickej poznámke. No a pán Klus mal smolu, že tá žena, čo prebral jej prácu, bola spolupracovníčka neziskovky SGI pána Beblavého, vlastne jeho ideového súpútnika. No a tí to naňho vytiahli na svetlo božie už pred dávnymi rokmi. On to potom vyvracal a vyvracal.
Konštatoval by som, že už len podozrenie na takého vysokého činiteľa štátu by malo viesť k jeho odstúpeniu. Ale ja si osobne myslím, že dôvodov na odstúpenie pána Danka je omnoho, omnoho viac.
Po prvé, príklady, nie všetky. Šikanovanie vlastencov. Ako príklad tu uvediem prípad môjho kolegu Mazureka, ktorý dostal tisíceurovú pokutu, lebo si dovolil tvrdiť, že v Izraeli je apartheid. No, neviem, ako by postihol pán Danko aj bojovníka proti apartheidu černocha Nelsona Mandelu, ktorý tvrdil to isté. To isté tvrdil aj ďalší černoch, tiež černoch, kazateľ a bojovník proti apartheidu Desmond Tutu. A nikto im tú cenu neodobral. No myslím si, že keby pán Danko bol šéfom švédskej akadémie, konal by ihneď.
Po druhé, neustále intrigovanie. To už je otázka na jeho koaličných partnerov. Tí by o tom mohli povedať viac.
Po tretie, americké stíhačky a miliardy vyhodené za ne, na ne.
Po štvrté, už spomínané chvály v Dume Rusko, a vyšle našich vojakov provokovať na ruské hranice.
Ako piaty bod by som si dovolil pomenovať to nešťastné uznesenie, o ktorom máme rokovať na ďalšej schôdzi, pretože je to ad absurdum uznesenie. Ja by som si dovolil z toho uznesenia, aj toto je pre mňa dôvod, aby ho bolo treba odvolať, vyberem si jeden bod. Je to bod číslo deväť, hovorí sa tam, "používanie takzvaných symbolov a obrazov spájaných s klasickým antisemitizmom". Tu majster Danko zaradil aj tvrdenie, ktoré sa už asi nebude môcť používať. Tento majster svojím gumovým, plastelínovým uznesením popiera už aj Bibliu. On je reformátor Biblie. Podľa tohto uznesenia bude trestné aj vyslovenie vety: "Židia zabili Ježiša." No kto ho dal teda zabiť? Pontský Pilát si umyl ruky, keď ho prinútil dav krikom, a poslal Ježiša na kríž. Kto bol v dave? Aký národ? Veľká časť z neho kričala: "Ukrižuj ho!" To je jeden z tých dôvodov.
Pán Danko na začiatku tvrdil, že niekto delí ľudí na slušných a zlých. Mal by sa však naučiť používať aj zrkadlo. On to robí stále. Delí a kádruje ľudí. Pán Danko, vy ste dokonca kádroval aj rozhodnutie súdu ohľadom mňa. Mám vám pripomenúť? Hneď po príchode z Izraela ste ixkrát kádroval mňa, tak by som to dal na osobnú rovinu: Mizík, Kotleba, Kotleba, Mizík, Mizík, Kotleba - minimálne desaťkrát. Vy ste bol ten, čo ste sa neskutočne hanbil v Izraeli za takých ľudí, ako som ja. No ja som v Izraeli nebol, ale aj tak sa za vás hanbím!
Čo sa týka tej ruskej Dumy. Ešte raz zdôrazním. Spieva ódy na Rusko a pošle slovenských vojakov provokovať na ruské hranice. Z Izraelu nám chce dodať izraelské zákony. Pán Danko sa plazí pred cudzími štátnymi predstaviteľmi, či to je Ruska, Izraela, a zvysoka kašle na slovenský národ!
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

21.11.2018 o 15:08 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:15

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Stano, asi si tými faktami o plagiátorstve nahneval veľa ľudí, až tu musel doklusať Martin Klus, čo bude veľmi zaujímavé.
Ale čo sa toho týka, tak Američania majú takého komiksového hrdinu, ktorému sa hovorí kapitán Amerika. Ten náš by mohol byť nie kapitán Slovensko, lebo so Slovenskom nemá nič spoločné, ale kapitán Izrael alebo kapitán Xerox, podľa toho, na čo sa chceme viac sústrediť. Lebo tento človek je neskutočný, neskonalý zdroj zábavy. Doslova nevyčerpateľný zdroj zábavy.
Ale keď sa nad tým tak zamyslíme, úplne nad celou tou perspektívou Slovenskej republiky, a uvedomíme si, že máme tu troch predsedov vládnych strán, jeden z nich býva v dome daňového podvodníka, z ktorého postupne ubývajú obyvatelia, lebo ich odváža NAKA za rôzne veľkolepé trestné činy charakteru, ktorý sa, ani len nechcem nad ním zamýšľať, lebo aké zvrátenosti a veci tam musia byť, to ešte sa len časom dozvieme. Potom druhý veľkostatkár Bugár, ktorý vie kupovať perfektné pozemky. A potom keď sa zoberieme na to, že tretím týmto predsedom je práve dnes odvolávaný Andrej Danko, a uvedomíme si, v akom marazme sa vlastne nachádza Slovenská republika, že toto sú takí tí traja najvýznamnejší ľudia, predsedovia vládnych strán, tak je to jednoducho tragédia.
Ale nádej nám nedáva ani žiadna z týchto fiktívnych opozičných strán na druhej strane, ktoré naozaj trpia selektívnou slepotou. Lebo keď si to uvedomíš alebo keď si to uvedomíme, tak dnes bijú do Danka jedna radosť, bijú do Fica jedna radosť, čo je správne, čo je perfektné, ale jednoducho tu majú ďalšieho človeka, ktorý je úplne nekritizovateľný, ten svätý, dobrý popradský anjel, ktorý jednoducho môže urobiť čokoľvek, ten by mohol aj zabiť desať detí, tak stále bude nekritizovateľný. Ten môže kupovať pozemky, lebo za vami, keď príde niekto s 1 800-eurovou ponukou na pozemok vo Veľkom Slavkove, v perfektnej penziónovej oblasti, tak asi si poviete, asi sa niečo deje. Ale nieee, anjel to môže.
To znamená, ten marazmus politickej scény je katastrofa.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

21.11.2018 o 15:15 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:17

Martin Klus
Skontrolovaný text
Ďakujem. Ja len stručne. Vzhľadom na mentálnu výbavu niektorých kolegov zo strany K-ĽS NS nemá zmysel, aby som čokoľvek vysvetľoval.
Len poviem jednoducho, pán Mizík, ste klamár a zavádzate! A človek, ktorý je xenofób, rasista a vyžíva sa v neonacistickej symbolike ako vy, mi nestojí ani za to, aby som mu čokoľvek ďalšie na to povedal.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

21.11.2018 o 15:17 hod.

doc. PhDr. PhD. MBA

Martin Klus

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:18

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Mizík, vo svojom vystúpení ste spomenuli aj ten súd za antisemitský facebookový status, ktorý neznáma osoba vložila na váš facebookový profil, a teda boli ste oslobodený, lebo napríklad podľa vášho kolegu pána Uhríka ani neviete používať počítač. Práve dnes uverejnili médiá vašu fotku, ako si veselo ťukáte do počítača.
Tak sa len chcem teda spýtať, že ako sa vaše počítačové a internetové zručnosti zlepšujú a či už dokážete nahodiť nejaký status aj na Facebook, že zasa keď sa objaví nejaký antisemitský alebo nenávistný status na vašom profile, že či to už bude vaše alebo zasa vám to tam nejaká neznáma osoba nahodí a budete sa na to vyhovárať.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

21.11.2018 o 15:18 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video