38. schôdza

27.11.2018 - 7.12.2018
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.11.2018 o 11:21 hod.

Mgr. PhDr. PhD.

Ľuboš Blaha

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:43

Martin Klus
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Ja som vo svojom úvodnom príhovore hovoril aj o tom, že tento dokument obsahuje aj pozitívne veci, a som rád, že poslanec Ondrej Dostál ich viacero spomenul. Spomenul aj to, že tento dokument je nedokonalý, a ja by som tu rád zdôraznil, že on nadväzuje priamo na tzv. Newyorskú deklaráciu, ktorá bola ešte viac nedokonalá a tu by som sa rád zastal nášho ministra zahraničných vecí, hoci ako opozičný poslanec, pretože sa mu podarilo viaceré nedokonalosti tej Newyorskej deklarácie dostať aspoň do podoby, ktorú dnes globálny rámec má, hoci aj tento je stále dvojzmyselný, je plný kompromisov, a ako povedal aj pán poslanec Dostál, je zrovna nie ideálny a my sme tie jednotlivé problémy jasne pomenovali.
Tie záväzky, ktoré spomínal, áno, sú dobré a zlé, ale my tvrdíme, že sú aj také, ktoré môžme chápať ako viaczmyselné, a v tomto dokumente je ich hneď niekoľko. A s nimi treba takisto pracovať, a preto sme predložili náš pozmeňujúci návrh a verím tomu, že práve ním sa podarí dostatočne jasne klarifikovať, ktoré sú tie dobré a ktoré sú tie zlé. Ide najmä teda o to, že masová nelegálna migrácia rozhodne nemôže byť chápaná ako dobrá. Nakoniec vidíme, čo spôsobuje neschopnosť potom integrovať takúto masu migrantov, a to je práve dôvod nárastu rôznych extrémistických hnutí, xenofóbnych hnutí a izolacionizmu. A práve preto sme tento dokument ako celok museli odmietnuť.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.11.2018 o 10:43 hod.

doc. PhDr. PhD. MBA

Martin Klus

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:44

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ospravedlňujem sa. Viacerí kolegovia sa dotkli toho, že mám iný názor, ako má poslanecký klub SaS a väčšina jeho členov. Akurát pán poslanec Blaha to demagogicky prekrútil, že tu zaznelo, že SaS je za kompakt. Samozrejme, že nič také nezaznelo, a ja som povedal, že hovorím sám za seba, že s názorom poslaneckého klubu vystúpil Martin Klus.
No, kolegovia, ak je vám zvláštne, že v rámci poslaneckého klubu demokratickej politickej strany existujú na rôzne otázky rôzne názory, tak mne je zase zvláštne a divné to, že vám je to divné. Mne to príde, naopak, úplne prirodzené. My mávame v rámci klubu SaS rôzne názory na rôzne veci, diskutujeme o nich, častokrát prídeme k spoločnému názoru a sú veci, kde neprídeme k spoločnému názoru alebo kde ten, kto má iný názor ako klub, to považuje za tak dôležité a za tak, za tak, za tak silné, že má iný názor, a prezentuje ho potom aj v hlasovaní alebo prípadne aj v rozprave. Tak to už v demokratických politických stranách býva.
Nechcel som sem, úmyselne som sem neťahal to, že som členom inej politickej strany, OKS, lebo to som nehovoril ako predseda OKS, to som hovoril ako poslanec Národnej rady, ktorý konal podľa svojho vedomia a svedomia.
A, pán poslanec Pčolinský, no ak chceme vymeniť súčasnú vládnu koalíciu, tak v tej budúcej budú musieť spolupracovať politické sily, ktoré majú úplne odlišné predstavy, a budú sa musieť vedieť nejako dohodnúť. Čiže budeme musieť komunikovať napriek tomu, že na mnohé veci máme úplne odlišné stanoviská. Teda pokiaľ naozaj toto chcete aj vy, a ak nie je to iba, iba želaním časti demokratickej opozície.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.11.2018 o 10:44 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 10:47

Martin Poliačik
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne, pán predsedajúci. Vážené dámy, vážení páni, na začiatok s nevôľou, ale musím skonštatovať, že Miroslav Lajčák zlyhal. Tá konferencia nemala byť v Marrákeši, mala byť na Oravskej priehrade. A potom by to bol náš kompakt a nebol by žiadny problém. Na začiatku by vystúpil predseda parlamentu pán Danko, ktorý by povedal, ako veľmi nám prospela migrácia solúnskych bratov Cyrila a Metoda, ktorých si tak vážime, že sú odvtedy zapísaní v našej ústave. Potom by vystúpil pán Blaha, so slzou v oku by zaspomínal na 40 rokov okupácie sovietskymi vojskami a tiež by povedal, že to bola tá super migrácia, ktorá nám priniesla blahobyt z sladkého bratského Sovietskeho zväzu. Pán Pellegrini by povedal, aké je to super, že sme tu mali všetkých valachov a bačov a vďaka nich z Rumunska máme aj bryndzu, aj halušky, aj celú túto kuchyňu, a zmienil by sa aj o tom, ako veľmi dobre sa vynímajú nemecké vianočné stromčeky v slovenských domácnostiach.
Táto krajina je zložená z cudzích vplyvov. Slovenská národná identita je vyskladaná z cudzích vplyvov a nijak jej to neblíži. Maďari, Rimania, Kelti, Germáni, Turci, všetci títo nejakým spôsobom formovali to, čím dnes sme, a vyrástli sme z toho ako svojbytný, silný, zadefinovaný národ a štát. Od revolúcie v roku ’89 sa snažíme byť pri tom, keď sa rozhoduje o veľkých veciach, a konečne sa nám to podarilo. Sme nie len v OSN, kde sú všetci, sme v NATO, sme v Európskej únii, sme v OECD, sme v eurozóne a konečne sme tam, kde sme dlhé, dlhé roky chceli byť. Sme pri tom, keď sa rozhoduje o budúcnosti tohto sveta, a ak v jednej veci bol spoľah aj na vládu SMER-u, tak aspoň formálne sa tohto doteraz držala. (Reakcia z pléna.) Pani Vaľová, prosím vás.
A to sa presne dnes mení. Koalícia Kotleba, Danko, Fico, Pellegrini, Sulík, Kollár, Klus. Stojí to za to? Lebo, Martin, bez ohľadu na to, ako sa tváriš, dnes si sa postavil na zlú stranu čiary. Ľudia, ktorí sa ma pýtali pred voľbami v roku 2016, koho majú zakrúžkovať na kandidátke SaS-ky, aby zmiernili Sulíkove nebezpečné názory a postoje k zahraničnej politike, tak tým som povedal, zakrúžkujte Klusa. A dnes si myslím, že som urobil chybu.
Poviem vám tajomstvo, pre Slovenskú republiku z tohto rámca a paktu nebude vyplývať nič nové, nič. Všetky veci, ktoré sú tam napísané, vyplývajú zo Všeobecnej deklarácie ľudských práv, z doho..., z Európskeho dohovoru o ľudských právach a z iných dokumentov mäkkej diplomatickej sily, ktoré sú prijímané napríklad na pôde Parlamentného zhromaždenia Rady Európy. Neviem, či to viete, s pánom Paškom sme členovia Výboru pre migráciu v Parlamentnom výbore Rady Európy, a keby ste si pozreli rezolúcie, ktoré boli v rade Európy prijaté za posledné dva roky, tak drtivá väčšina vecí, ktoré sú v tomto kompakte napísané, boli prijaté vo forme reportu v Rade Európy a vo forme odporúčaní boli odsúhlasené Parlamentným zhromaždením Rady Európy, čo znamená, že ich mäkký vplyv na slovenskú diplomaciu je rovnaký ako sila kompaktu OSN.
Pán Blaha napriek tomu, že sa tvári, že o tom nevie, určite si je vedomý jednej dôležitej veci, jediné, čo na OSN môže byť záväzné pre všetky krajiny, sú rezolúcie. A ak sa bavíme o mäkkej moci, ak sa bavíme o vplyve záväzkov z medzinárodných štruktúr, tak potom záväzky vyplývajúce z rozhodnutí Parlamentného zhromaždenia Rady Európy a Rady Európy samotnej sú rovnako silné ako kompakt OSN, tam sa snáď zhodneme. A, pán Blaha, boli ste pri tom, keď bola veľká diskusia o migrácii v Štrasburgu, boli ste pri tom, keď sa odsúhlasili veľké reporty a veľké odporúčania, a zhodneme sa na tom, že väčšina vecí, ktoré Rada Európy odporúča svojim členským krajinám, sú aj v tomto kompakte. Preto sa netreba báť dopadov na slovenskú legislatívu, netreba sa báť dopadov na Slovensko ako štát, pretože väčšina vecí, ktoré v tom kompakte sú napísané, sú pre nás nejakým spôsobom záväzné buď na základe medzinárodných dohôd, alebo na základe nedávno prijatých rezolúcií na pôde Rady Európy alebo Európskej únie.
V roku 2015, keď vrcholila tzv. imigračná a utečenecká kríza, som vycestoval zo Slovenska najprv na maďarskú hlavnú stanicu Keleti, išiel som na maďarsko-srbské hranice a pôsobil som ako dobrovoľník aj na hraniciach medzi Srbskom a Chorvátskom. Civilizovaný svet sa díval na to, ako ženy rodili uprostred rozbahneného poľa medzi Srbskom a Chorvátskom, lebo miestne autority sa nevedeli dohodnúť, kto ich má zobrať do nemocnice. Civilizovaný svet sa pozeral na to, ako maďarskí policajti hádzali bagety cez plot na ľudí a kŕmili ich horšie ako zvieratá. Civilizovaný svet sa pozeral na to, ako ľudia bez nádejné dlhé a dlhé hodiny kráčali po diaľnici smerom na Budapešť, aj keď vedeli, že keď sa unavia, tak ich zase naložia všetkých do autobusov a odvezú späť.
Tam vznikla potreba túto situáciu riešiť. Tam vznikla potreba, z ktorej neskôr vzišla dohoda s Tureckom. Tam vznikla potreba, z ktorej vznikli mnohé diskusie práve na pôde výboru pre migráciu v Rade Európy, kde sme sa dohodli, že takýmto situáciám musíme predchádzať. Tam vznikli malé projekty, ktoré majú pomáhať ľuďom v núdzi, tam vznikli projekty, ktoré majú ochraňovať 13-14-ročné dievčatá, migrantky, pred tým, aby ich niekto predal na prostitúciu. Tam vznikli projekty, ktoré majú zabezpečiť, že deti migrantov dostanú zdravotnú starostlivosť a vzdelanie bez ohľadu na to, kde sú. A tam niež..., tie..., tiež vznikli dohody, ktoré hovoria, že keď niekto je na území iného štátu neoprávnene, tak odtiaľ musí odísť a musí byť vrátený do svojej vlastnej krajiny. Tam vznikli dohody o pomoci krajinám, z ktorých migranti pochádzajú. A tam tiež vznikla dohoda na tom, že ak sme sa zaviazali dodržiavať ľudské práva, tak musia platiť absolútne pre každého.
A Slovensko aspoň formálne doteraz stálo na strane krajín, ktoré toto dodržiavajú. A dnes môže byť historický moment, kedy sa to zmení, kedy koalícia Kotleba, Danko, Fico, Kollár a Klus otočia kormidlo zahraničnopolitického smerovania tejto krajiny. Je možné, že prvou obeťou tohto nového ťaženia bude minister Lajčák. Ja nie som jeho najväčším fanúšikom, ale v tejto veci, si myslím, že stojí na správnej strane. Ale bez ohľadu na jeho meno, na jeho osobu najväčšou obeťou tohto rozhodnutia bude znovu kredit Slovenska ako republiky, lebo suverenita, o ktorej tu hovoril pán poslanec Blaha, to neznamená zaliezť do svojej vlastnej chyže a tváriť sa, že celý ostatný svet neexistuje. Tváriť sa, že sa dokážeme uzavrieť tuto na tomto našom území a diktovať si svoje vlastné podmienky bez ohľadu na to, čo sa deje tam vonku.
Suverenita moderného štátu v medzinárodnom prostredí znamená schopnosť vyjednávať, schopnosť zúčastniť sa, schopnosť pomenovať svoje podmienky, za akých sme ochotní niečo alebo niekoho prijať, a byť dostatočne silní a hľadať dostatočne silných spojencov na to, aby som z týchto svojich podmienok čo najviac dokázal realizovať. A to je presne to, čo sa nedeje. Kto tam vonku bude reprezentovať naše záujmy v momente, keď povieme, že sa nechceme podieľať na novom usporiadaní sveta, že budeme len tí krikľúni z boku, ktorí budú hovoriť, my to takto nechceme?
Ja keď chodím teraz do Štrasburgu a hovorím s kolegami v Rade Európy, tak sme sa zhodli na jednej smutnej veci, ak by sa zajtra malo hlasovať o Európskom dohovore pre ľudské práva, tak neprejde. A neprejde presne kvôli takému planému populizmu, aký predvádza väčšina tohto zhromaždenia v tomto parlamente práve dnes, lebo každý by si našiel kúsok, ktorý mu nevyhovuje, kde si myslí, že sa to tlačí moc, kde sa príliš myslí na ľudí, a každý by našiel ten jeden kúsok, na základe ktorého by sme to prijať nemali, že veď my si to spravíme lepšie. Zabúda sa na utrpenie dvoch svetových vojen, zabúda sa na to, prečo vznikla medzinárodná politika, ktorá ma ochraňovať veľkých aj malých. Zabúda sa na to, prečo ako medzinárodné spoločenstvo musíme v rámci zachovania tak ľudských práv, ako medzinárodného poriadku ťahať za jeden povraz. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
Ja si myslím, pán poslanec, bolo by lepšie, keby sme prerušili, však ešte máte osem minút. Chcete dokončiť?

Poliačik, Martin, poslanec NR SR
Dokončím po hlasovaní.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

28.11.2018 o 10:47 hod.

Mgr.

Martin Poliačik

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 11:04

Peter Pčolinský
Skontrolovaný text
Ospravedlňujem sa, ale nie je to procedurálny návrh, bol som len poprosený Slovenskou lesníckou komorou, ktorá teraz o dvanástej organizuje diskusiu o lesoch v zastúpení Slovenská lesnícka komora a Lesy Slovenskej republiky a TANAP, čiže poslanci sú všetci pozvaní.
V kinosále o 12.00 hod.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

28.11.2018 o 11:04 hod.

Mgr.

Peter Pčolinský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Uvádzajúci uvádza bod 11:04

Jozef Ježík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážený pán predsedajúci, v rozprave k predmetnej tlači vystúpilo 14 poslancov. Pán predkladateľ, pán poslanec Andrej Danko podal jeden pozmeňujúci návrh. A takisto v rozprave zaznel návrh nového uznesenia, ktoré predložil pán poslanec Marian Kotleba.
Pán predsedajúci, dajte, prosím, hlasovať najskôr o pozmeňujúcom návrhu, ktorý predložil poslanec Andrej Danko.

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
Nech sa páči, prezentujme sa a hlasujme.
(Hlasovanie.) Prítomných 128, za 100, proti 13, zdržalo sa 13 poslancov, 2 nehlasovali.
Konštatujem, že tento pozmeňujúci návrh bol schválený.

Ježík, Jozef, poslanec NR SR
Ďakujem. Teraz, pán predsedajúci, dajte, prosím, hlasovať o návrhu poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Andreja Danka na prijatie uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky k pracovnej definícii antisemitizmu vypracovanej Medzinárodnou alianciou pre pripomínanie holokaustu v znení schváleného pozmeňujúceho návrhu ako celku.

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
Prezentujme sa a hlasujme.
(Hlasovanie.) Prítomných 130 poslancov, za 112, proti 14, 3 sa zdržali, 1 nehlasoval.

Návrh uznesenia sme schválili.

Nech sa páči.

Ježík, Jozef, poslanec NR SR
Ďakujem. Pán predsedajúci, teraz, prosím, dajte hlasovať o návrhu pána poslanca Mariana Kotlebu.

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
Nech sa páči, prezentujme sa a hlasujme.
(Hlasovanie.) Prítomných 125 (pozn. red.: správne „121“), za 15, proti 39, zdržalo sa 54 poslancov, 13 nehlasovali.
Návrh nebol schválený.
Vyhlasujem prestávku do 11.10 hod. Budeme pokračovať v prerušenom rokovaní o prijatí uznesenia Národnej rady k OSN ku globálnemu paktu, kde bude pokračovať, samozrejme, pán poslanec Poliačik, ktorý ešte nedokončil svoje vystúpenie.

(Prestávka.)

(Po prestávke.)
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

28.11.2018 o 11:04 hod.

MUDr.

Jozef Ježík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 11:11

Martin Poliačik
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Pred prestávkou som a pred hlasovaním som hovoril o tom, že sa mení smerovanie zahraničnopolitickej orientácie Slovenska a že tu vzniká veľmi neblahá nová koalícia, ktorá sa, bohužiaľ, zmaterializovala zrovna pri tomto materiáli.
Pán poslanec Blaha nereagoval na moju faktickú poznámku, tak to teraz skúsim na všetkých poslancov SMER-u, ale vlastne celej koalície. Prečo teda v skrátenom legislatívnom procese ideme schvaľovať zákon o riadenej ekonomickej migrácii? Prečo umožňujeme príchod pracovnej sily z iných krajín na Slovensko, dokonca tak, že kvôli tomu musíme obchádzať celý legislatívny proces, ak by z toho nebolo na Slovensku niečo dobré? Prečo argumentom za prijatie tohto zákona je, že keby sme to nespravili, tak vzniknú veľké hospodárske škody?
A celý tento pakt má byť práve o tomto, aby sa z migrácie vytiahlo to, čo prospieva, čo môže pomôcť, a zabránilo sa javom, ktoré sú v nej nežiaduce.
Ako má medzinárodné spoločenstvo tlačiť na krajinu... (Ruch v sále a prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Danko, Andrej, predseda NR SR
Poprosím, pán poslanec, kľud v sále. Súčasne zdravím našu návštevu na balkóne. Nepovedali mi, žiaľ, odkiaľ. Tak vás pozdravujem úprimne. (Potlesk.) A poprosím o kľud v sále.
Pán poslanec, nech sa páči, ospravedlňujem sa.

Poliačik, Martin, poslanec NR SR
... ako chceme tlačiť na krajiny pôvodu, na tie krajiny, z ktorých ľudia utekajú, aby ich prijímali naspäť, aby readmisia fungovala, keď sa nedokážeme zaviazať k základným princípom, ktoré tento pakt obsahuje? Ako chceme ochrániť Slovákov žijúcich v zahraničí, ktorým sa práve teraz napríklad vo Veľkej Británii veľmi komplikuje situácia tým, že brexit je na spadnutie, ak sa v rámci celého sveta nedohodneme (ruch v sále a zaznievanie gongu) na jedných dobrých platných pravidlách? Toto všetko nám Globálny rámec pre migráciu OSN ponúka. A toto všetko zápecnícky, presne tak, ako to povedal pán Lajčák, a voči čomu sa ohradil pán Blaha, odmietame.
Ja netvrdím, že tento dokument je dokonalý. Netvrdím, že v ňom nie je čo zlepšiť. Avšak prihlásenie sa k nemu a riadenie sa pravidlami, ktoré sú tam načrtnuté, buduje pre celú túto planétu oveľa lepší obraz globálnej spoločnosti, než aký budeme budovať bez neho. Problém neprestane existovať v momente, keď pred ním zavrieme oči. Problém prestane existovať len vtedy, ak si sadneme za jeden stôl a budeme ho riešiť. Preto nebudem hlasovať za toto uznesenie SNS. Nenaskočím na tú istú populistickú vlnu, na ktorej sa vezú Kotleba, Danko, Fico, Sulík, Kollár a, bohužiaľ, aj Klus, a budem pracovať na tom doma aj v zahraničí, aby Slovensko bolo naďalej tou krajinou, na ktorú sa dá spoľahnúť, krajinou, ktorá síce dokáže definovať svoje podmienky, ale dokáže plniť aj svoje medzinárodno-právne záväzky, pretože to je jediný spôsob, ako zo Slovenska urobiť a zachovať prosperujúcu, zdravú a dobre spravovanú krajinu.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

28.11.2018 o 11:11 hod.

Mgr.

Martin Poliačik

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:15

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Poliačik, s tým Cyrilom a Metodom ste prestrelil, a to veľmi škaredo prestrelil. Oni to totižto boli na misii. Ešte raz poviem, misii. A to nie je migrácia! Šírenie Svätého písma nazývate migráciou? Oni tu boli pozvaní. Ešte raz vám poviem, boli tu pozvaní. Doniesli písmo a reč. Základ toho, s čím sa vy vyjadrujete aj teraz. Dali základ našej kultúre. Považujem vás za ešte väčšieho hulváta, ako som si myslel. Toto je precedens, toto je nonsens! Svätého Cyrila a Metoda porovnávať s odrezávačmi hláv! Toto, tak toto je vrchol vulgárneho slniečkarskeho postoja k našej kultúre. Prekročili ste antislovenský rubikon. Ešte raz, antislovenský rubikon! Heslá na demonštrácii vašich sympatizantov a priaznivcov a vy a vašich súputnikov, že nie sme národ, či Havranove urážky, či Kalmusov kosoštvorec, toto je nič oproti tomu, čo ste predviedol vy. Choďte radšej do Štrasburgu, migrujte tam, ostaňte tam. A máte buď obrovské diery vo vedomostiach z dejepisu, alebo chybnú logiku. Kde ste maturoval? Kto vás učil dejepis? Kde ste bol, na Metodovej či na Grösslingovej, alebo ste chodil poza školu?
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.11.2018 o 11:15 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:17

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Poliačik, nie je to žiadna novinka, že ste veľký fanúšik multikulturalistických ideí, ideológie, že vám vyhovuje alebo by vám vyhovovalo, keby Slovensko doslova zaplavili cudzinci z rôznych iných kultúr, náboženstiev, rás, etnicít, proste akýkoľvek mišmaš si len vieme predstaviť.
Ale stále nechápem jednej dôležitej veci, a to nechápem pri všetkých takýchto proimigračných ľuďoch, ako ste vy, takých tých hlavných proimigračných pilieroch toho ich, slniečkarskej agendy na Slovensku. Prečo žijete v meste, ako je Bratislava? Vám by stačilo len napríklad žiť niekde v Huncovciach a užili by si tú multikultúru naplno, v Jarovnicach, v Spišských Vlachoch, tam niekde. Nie prísť, odfotiť sa s navoňanými cigánčatami v osade, ale žiť tam priamo s nimi. Vy ani nepotrebujete nejakú multikultúru z ďaleka. Ale keď už chcete byť taký moderný, liberálny, vyspelý, hodnotový, progresívny, medzinárodný, globalistický, tak stále sú tu nejaké štáty, miesta, kde môžete ukázať, ako tá multikultúra funguje. Opakujem, Rosengard - Malmö. Bol som tam, v tej štvrti priamo. Choďte tam. Žite tam. Tam máte multikultúru priamo na dosah ruky každý deň, častokrát aj na dosah noža alebo automatickej zbrane. Helsingborg, južný Helsingborg, choďte tam a užite si večer prechádzku centrom toho južného námestia. Máte multikultúru v praxi, Afriku, Áziu, Arabov, černochov, islam, kanibalizmus, čo si len prajete, to všetko vo Švédsku nájdete. A tam choďte žiť. A nežite v tej zlej, xenofóbnej, belošskej Bratislave.
Choďte žiť do multikultúrnej oblasti. Tam, kde sa môžete stretnúť so všetkým, čo si pre Slovensko prajete, a ukážte nám, ako to funguje, a hlavne šírte tam tie vaše slniečkarske liberálne argumenty, lebo islamistickí extrémisti, ktorí tam žijú, sú na nich najviac zvedaví.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.11.2018 o 11:17 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:19

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán Poliačik, hovorili ste o tom, ako na Slovensko vplývali mnohé iné národy a národnosti, a medzi iným ste spomenuli aj Turkov.
No ja vám musím pripomenúť, že ak by naši predkovia sa hrdinsky proti týmto Turkom a ich nájazdom nebránili, tak dnes tu žiadne Slovensko nie je, dnes tu nie je žiadna Európa, taká, ako ju poznáme. A vy tieto ich nájazdy, túto snahu o podmanenie, zotročenie Európy nazvete kultúrnym vplyvom na náš národ? Vy ste už úplne mimo? Ale viete, ja sa vám ani nečudujem, lebo ak môžete byť v jednej strane s takými ľuďmi, ako je Bihariová, no tak potom je logické, že jednoducho ste zmätený a že tá multikultúrna myšlienka pre vás alebo u vás prevláda nad absolútne všetkým.
Ale ešte raz. Ešte raz. Slovensko si svoje tradície, svoju identitu nenechá zobrať. Ľudia si nechcú nechať ukradnúť ich národnú hrdosť a to, čo je ich vlastné. My nechceme dopadnúť, ako dopadlo Francúzsko, Anglicko, Belgicko, ostatné krajiny, ktoré sú dnes doslova v plameňoch, doslova v plameňoch, pretože na svojom vlastnom osobnom smutnom príklade museli pochopiť, že myšlienka multi-kulti jednoducho nefunguje. A myšlienka multi-kulti prináša to, že pôvodné obyvateľstvo uteká, pretože je neskutočne likvidované.
Pán Poliačik, naozaj ak tomuto neveríte, tak choďte, však cestujete, otvorte si oči. Môžte ísť s kolegom Mazurekom, zobere vás na tie miesta, môžte tam ostať, zoberte aj Bihariovú a ostaňte tam a zažite to a tam, tam to napĺňajte, ale neťahajte, neťahajte tých ľudí sem, lebo tu nemajú čo robiť. Slovensko zostane slovenským, Slovensko ostane kresťanským a Slovensko ostane národným štátom, pán Poliačik. A vy sa môžte aj pokrájať a nezmeníte to!
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.11.2018 o 11:19 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:21

Ľuboš Blaha
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Chcel by som len pripomenúť, že pán Poliačik je takisto odchovanec strany Sloboda a Solidarita, čo po pánovi Dostálovi je podľa mňa ďalší dôkaz toho, že strana SaS je promigračná. A ja by som si chcel veľmi vypočuť, čo povie aj Peter Osuský, čo povie aj Lucia Nicholsonová a ďalší, lebo ja osobne si myslím, že aj pán Sulík je tam akási trpená primadona, ktorá má oslovovať aj takých krajne pravicovejších voličov, ale oni sú strana liberálna, slniečkarska a teraz reálne robia číry populizmus.
A Poliačik bol líder SaS, on bol ideológ. Toto je SaS, čo predviedol. A ja si myslím, že veľa voličov SaS sa momentálne veľmi silne hanbí, že Poliačik bol kedysi členom tejto strany. On má taký štrasburský komplex. Všimnite si, neustále hovorí o tom, ako chodí po tom Štrasburgu po tých fórach, jak ho tam všetci obdivujú. Však ja som predseda tej delegácie slovenskej v Štrasburgu, ja to viem, ako to tam reálne je. Pán Poliačik nikoho nezaujíma. On tam je jeden z mnohých vo frakcii neoliberálov, kde majú, dokonca mali skorumpovaného lídra, tak tí ho možno zaujímajú, ale on je tam absolútne, ale absolútne bežný, nepodstatný radový člen. Nikoho nezaujíma pán Poliačik. Takže keď neustále hovorí o tom, aká je hviezda v Štrasburgu, nie je.
Áno, je pravda, že keď sa v Štrasburgu kopalo do Slovenska kvôli Kuciakovi, tak on sa postavil a kopal do Slovenska. Ja sa vtedy vždy postavím a bránim Slovensko, to je rozdiel. Ja vždy Slovensko bránim na zahraničných fórach a on si buduje svoju kariéru v štrasburských a bruselských inštitúciách. To je ten krásny príklad toho odrodilectva.
Ten zásadný rozdiel, ktorý je medzi ideológiami, vysvetlím veľmi stručne. Ľavica chce riešiť príčiny migrácie, liberálna pravica, ako je pán Poliačik, chce propagovať a podporovať migráciu a krajná pravica chce múry. Toto je celý rozdiel. Ľavica nemá nič proti migrantom, ľavica im chce pomáhať u nich doma a toto je zásadný rozdiel.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.11.2018 o 11:21 hod.

Mgr. PhDr. PhD.

Ľuboš Blaha

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video