38. schôdza

27.11.2018 - 7.12.2018
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.12.2018 o 15:58 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:41

Martin Klus
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Mňa v zásade predbehol pán predseda Hrnko, ktorý pomenoval, prečo je pre nás dôležité, aby sme neboli ľahostajní voči tomu, čo sa deje v tejto časti sveta. Mnohí z tých migrantov a utečencov, ktorí utekali z tejto časti sveta smerom do Európy, utekali práve pred Islamským štátom. A preto je v našom najlepšom záujme, aby aj výcvikom, ktorý ponúkame, sme podobným situáciám do budúcnosti zabránili. Bohužiaľ, v globalizovanom svete sa nemôžeme tváriť, že sa nás takéto veci netýkajú.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.12.2018 o 15:41 hod.

doc. PhDr. PhD. MBA

Martin Klus

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:41

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Takto by som to povedal: žiaden sunnita ani šiita sa nám neodvďačí za našu pomoc, takzvanú pomoc, priam niekto by snáď od vás povedal, za nejakú bratskú pomoc. Budeme ich chrániť pred ISIL-om. My sme túto situáciu nespôsobili a my na to v konečnom dôsledku aj doplatíme.
Keď som pred dvoma rokmi hovoril, že je tu nápor moslimov do Európy a medzi nimi, že sú aj teroristi a, veru, že aj sú, už to potvrdzujú aj západné spravodajské služby, tak som bol za zlého. A teraz ideme chrániť, ideme sa chrániť pred teroristami tým, že ich tam budem učiť odmínovávať? Ešte raz hovorím, veď oni to všetko veľmi dobre vedia.
Pán Gajdoš, viete, ako sa vyrábajú výbušniny? Keď nie, tak si to zistíte. Dajú vám spravodajské informácie, ako to vyrábajú Palestínčania, oni sami, ako to vedia urobiť. Navštívia jednu drogériu a urobia výbušniny.
Takže toľko by som k tomu dodal. A tých našich vojakov tam môže zabiť aj nejaký vojak z tej jednotky, ktorú budú práve naši vojaci cvičiť, ako sa to už neraz stalo u rôznych národov. Američania, Česi, tuším. Aj tak. Čiže aj toto môže byť. Toľko k tomu.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.12.2018 o 15:41 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 15:43

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis

68.
Vážená pani predsedajúca, vážený pán minister obrany, ctené kolegyne, kolegovia. V kontexte toho, čo tu máme práve teraz predložené na stôl a teda vyslanie ďalších 42 slovenských vojakov na misiu do Iraku, mi nedá sa nezamyslieť vlastne nad tým, že kto sú tu vlastne tí skutoční extrémisti. Pretože vy všetci dobre viete, že Ľudová strana Naše Slovensko vystupuje v takýchto geopolitických témach vždy konzistentne. Akékoľvek vyslanie slovenských vojakov do zahraničia, či už strašiť na ruské hranice, robiť tam zo seba frajerov, aj keď to v skutočnosti neznamená nič, iba ďalšiu eskaláciu napätia, ktoré môže neskôr priniesť katastrofu pre nás všetkých, ako tu stojíme, sedíme, pre naše celé rodiny, našich známych, ale celý náš národ, či už ide o nejaké medzinárodné sankcie na štáty, ktoré nám neurobili vôbec nič. Akurát sa previnili tým, že si zvolili vlády, ktoré sú nekompatibilné s predstavami bruselských a washingtonských elít, alebo s akýmkoľvek iným podnecovaním napätia, vyhosťovaním diplomatov či čohokoľvek podobného, čo môže prispieť k tomu, že mier, ktorý dnes, našťastie, v Európe máme, sa v budúcnosti stane len peknou spomienkou. Vždy jasne, zreteľne vystúpime proti každej medzinárodnej agresii. A práve z tohto dôvodu tu vystupujeme aj teraz.
Nechápem totižto to, prečo my sme tí extrémisti, tí fašisti, alebo ako nás to voláte, čomu už verí v poslednej dobe menej a menej ľudí, našťastie, keď sa zastávame stále mieru, zastávame sa stále pokoja, vystupujeme proti každej eskalácii napätia, a zároveň vy, ktorí si hovoríte štandardné politické strany, ktorí si hovoríte tak krásne, že demokratická opozícia, hlasujete za každý takýto nezmyselný návrh, ako je aj tento, ktorý v skutočnosti neprinesie vôbec nič, iba ďalšie napätie, ďalšiu smrť nevinných ľudí, ďalšie hladomory, epidémie, nešťastie, rozvracanie rodín a jednoducho vojnové konflikty.
Zamýšľam sa stále nad tým, že čo je vlastne ten extrémizmus. Keď je extrémizmom stáť na strane mieru, keď je extrémizmom stáť neustále na strane pokoja, tak potom asi som extrémistom. Pretože mne je jedno, ako nazvete správnu vec, ak je tá vec správna. Viem však jedno a to to, že vy tie najodpornejšie veci vraždy, znásilňovania, lúpeže celých národov, ničenie, deštrukciu, epidémie, hladomory, vojnové konflikty, vyvražďovanie, genocídy iba zabaľujete za také krásne názvy – bratská medzinárodná pomoc, nutné opatrenia v globalizovanom svete, záväzky vyplývajúce z koaličných zmlúv, podpora mieru, humanitárne bombardovanie a podobné nezmyselné, nič neznamenajúce názvy, ktoré v skutočnosti predstavujú len tie najodpornejšie veci, ktoré sa vo svete dejú.
Iste, pán minister argumentuje tým, že iracká vláda si pozýva týchto vojakov na svoje územie. Ale kto tam tú irackú vládu dosadil? Všetci dobre vieme, že celá táto pseudoirácka vláda, ktorá vládne v krajine, kde ešte stále zúri občianska vojna, je v podstate vládou, ktorá je len takou bábikou, takým panáčikom Spojených štátov amerických a Iraku. Rovnako vieme, že určitá časť irackej populácie podporuje prítomnosť vojakov Severoatlantickej aliancie, prítomnosť predovšetkým amerických vojakov, ale aj vojakov z jednotlivých európskych krajín. Exituje tu ale aj iná časť irackého národa v tomto prípade, ktorej ale môže vadiť to, že sa cudzie čižmy, že sa predovšetkým americké imperialistické čižmy pohybujú po území jej vlastného štátu. Časť národa, ktorej môže prekážať, že sa cudzí vojaci rozhodli implementovať si svoje vlastné postupy, svoje vlastné predstavy, svoje vlastné vízie o tom, ako by ten štát mal fungovať a nerešpektujú vôľu toho daného národa, toho daného kmeňa, toho daného etnika. A z tejto časti toho irackého národa si potom militantné skupiny ako al-Káida, ISIL a podobné teroristické organizácie verbujú svojich členov, ktorí sú oprávnene nahnevaní na to, že už viac ako desať rokov na ich vlastnom území operujú cudzie vojská a oni nie a nie odísť. A neustále sa ten konflikt zhoršuje, milióny ľudí Irak museli opustiť, milióny ľudí to stálo život a nevidíme v dohľadne, v budúcnosti žiadne riešenie a stále sa posúvame ďalej a ďalej do tej priepasti, z ktorej už potom neskôr nebude návratu. Títo ľudia sú objektívne nahnevaní, sú frustrovaní a potom neskôr končia v rôznych takýchto extrémistických skupinách.
A my namiesto toho, aby sme sa ako štát postavili na stranu mieru, na stranu, ktorá nebude podporovať nezmyselné agresie, tak schvaľujeme každú nezmyselnú provokáciu zo strany Spojených štátov amerických a Izraela. A čo nám to reálne prináša? Kolega Mizík tu hovoril o tom, že v Iraku do roku 2003 možno nebola ideálna vláda. Áno, vládol tam autokrat, vládol tam v podstate možno diktátor, môžme to nazvať, vládol, robil zlé veci, s mnohými ľuďmi sa jednoducho nebabral. Vieme, že sa tam diali čistky, vieme, že tam boli problémy. Ale Irak fungoval relatívne v dobrej ekonomickej kondícii. V Iraku sa dalo žiť bez toho, aby človek, keď vyjde na ulicu, sa nestal terčom nejakého teroristického útoku. Irak reálne ako štát mohol hovoriť o nejakej existencii. Potom prišli Spojené štáty americké a Veľká Británia s historkou o tom, že Saddám Husajn má nejaké zbrane hromadného ničenia a že tento šialený diktátor chce rozvrátiť celý svet a spôsobiť smrť desiatok miliónov ľudí pomocou týchto zbraní, ktoré by nemal vlastniť. A tak sme sa spoločne ako Severoatlantická aliancia vybrali na dobrodružnú misiu, zvrhli sme vládu Saddáma Husajna, stálo to život viac ako milióna ľudí, spôsobili sme hlad, beznádej, zúfalstvo desiatok miliónov ľudí v celom regióne. Spôsobili sme to, že vlastne ten Islamský štát vôbec vznikol, proti ktorému majú títo vojaci cvičiť ďalších irackých vojakov, ktorí proti nemu majú bojovať.
A keď sa pozrieme na Irak teraz, čo sme vlastne v konečnom dôsledku dokázali? Bol tam diktátor, bola tam nejaká vláda. Čo je tam teraz? Kmeňové násilie, robí si tam každý, čo chce. Neustály terorizmus, vraždy, smrť, ako som spomínal, beznádej, hladomor, epidémie. Jednoducho úplná deštrukcia. Ale najväčšia perlička, zbrane hromadného ničenia, sa, samozrejme, nenašli. A tí, ktorí túto odpornú agresiu, ktorá tým pádom bola v rozpore s medzinárodným právom, vyprovokovali, si spokojne sedia, oddychujú. To, že milión ľudí zomrelo, to ich jednoducho netrápi. Všetko je fajn.
A čo je najhoršie na tejto celej americkej agresii, tak práve tieto činy Spojených štátov amerických a Izraela vyprovokovali celú tú migračnú krízu, kvôli ktorej sa teraz háda celá Európa a nevieme si s ňou poradiť. Alebo nechceme poradiť, to už je na našich bruselských kamarátoch.
Tak ja sa teraz zamýšľam, aký má zmysel poslať ďalších slovenských vojakov, ešte to aj zaplatiť, aby tam išli a zase len provokovali iracký národ, aby zase ukazovali, že to NATO tam bude stále, že to NATO stále bude pôsobiť, že to NATO stále nedá pokoj tomu národu, a zase len podnecovali ďalšie a ďalšie konflikty. Jedno, čo nás história v posledných rokoch od roku 2003 naučila, že riešenia, ktoré tu predostiera NATO, že riešenia, ktoré tu predostiera USA a Izrael, nevedú k ničomu, len k ďalšej eskalácii konfliktov a k vytváraniu nových teroristických sietí, ktoré dnes už vraždia stovky ľudí aj v Európe. A môžete ma opraviť. Môžete tvrdiť, že to tak nie je, že Spojené štáty americké a ich vojenské invázie niekde priniesli mier, prosperitu, krásnu budúcnosť, priniesli vládu pokoja a harmónie. A povedzte mi, kde to je? Kde to je? Pretože keď sa pozriem na Líbyu, Irak, Sýriu, Afganistan, nech sa pozriem kdekoľvek do histórie, kde vstúpila noha amerického vojaka, tam prišiel len hlad, deštrukcia, beznádej, zúfalstvo, kríza, imigrácia a všetko ostatné.
To znamená, prečo sa máme ako štát podieľať na tomto vraždiacom besnení? Prečo máme podporovať ľudí, ktorí sú tak neuveriteľne zvrátení, že dokážu pre svoje vlastné ambície a pre svoje zisky obetovať milión ľudí tu, milión ľudí tam? A prečo v konečnom dôsledku vy, ktorí toto celé podporujete, chcete nazývať nás, extrémistami, ktorí sa tu ako jediní v celom pléne Národnej rady staviame za to, aby Slovensko nepodporovalo tieto medzinárodné agresie, ale aby sa, naopak, postavilo na stranu mieru? Pretože môžete argumentovať, že slovenskí vojaci, ktorí tam budú cvičiť nejakých irackých policajtov, ktorí tam potom budú likvidovať zvyšky tzv. Islamského štátu, že to niečo prinesie, že to bude mať nejaký efekt. Nemá to efekt od roku 2003 a vy sa stále nechcete poučiť a stále, stále pokračujete.

A ja sa v tej chvíli potom zamýšľam, že či sú tí Američania, tí Izraelci a celé OSN tak blbí, že to nevidia, že to nikam nevedia, alebo je tu nejaký iný dôvod, prečo stále potrebujeme podnecovať napätie v tomto regióne Stredného východu. Či tu náhodou nie sú nejaké lobistické skupiny veľkých zbrojárskych podnikov, ktoré stoja v pozadí, či už americkej vlády, či už Európskej únie alebo stoja v pozadí niektorých vplyvných politikov, ktorí ich potom manipulujú do takýchto konfliktov, a že či celá táto hra, aj toto tu nezmyselné vyslanie slovenských vojakov nie je vlastne len činnosť, ktorá je po vôli niekoľkým zvráteným jednotlivcom, ktorí si chcú takto zvyšovať svoje vlastné zisky, svoj vlastný profit a bez ohľadu na to, či zomrú milióny alebo desiatky miliónov ľudí, budú si ďalej takto riešiť svoje vlastné ekonomické záujmy.
A ak je to potom tak, ak tí Američania skutočne nie sú takí blbí a vidia, že to nikam nevedie, len slúžia nejakej zbrojárskej loby, tak prečo sa ako štát máme na tomto celom podieľať? Pretože tu teraz nejde o politiku, o to, či ste ľavičiar, pravičiar, nacionalista, liberál. Ide o to, že týmto zase len podnecujeme napätie a zo svojich vlastných peňazí, teda z peňazí daňových poplatníkov, slovenských občanov, podporujeme ďalšie vraždenie, ďalšie napätie.
A ako tu bolo spomínané, množstvo z tých, ktorých vlastne Američania vycvičili, sa potom neskôr pridali k tomu tzv. Islamskému štátu. Množstvo z tých, o ktorých ste hovorili, napríklad v Sýrii, že sú umiernená sýrska opozícia, sa ukázali ako tí, ktorí odrezávajú hlavy, tí, ktorí páchajú bombové atentáty, tí, ktorí na trhoch predávajú malé kresťanské dievčatá do sexuálneho otroctva a podobne. Toto je reálny obraz politiky Spojených štátov amerických v tomto regióne. A my namiesto toho, opakujem, a nakoniec, aby sme od tohto dištancovali, aby sme si našli možno lepších spojencov, ktorí nebudú takéto zvrátenosti podporovať, za každú takúto vec ideme zahlasovať. Každú takúto vec ideme podporiť.
A ešte raz. Pán minister, kľudne mi odpovedzte, kde americká zahraničná politika svojou militantnosťou, svojou agresivitou, svojím vojenským zásahom priniesla mier a prosperitu? Aspoň jeden jediný štát, povedzme od roku 1990. Povedzte to, aby sme konečne mohli vedieť, že kam to môže viesť. Lebo od roku 2003 sa pozeráme na to, čo sa s Irakom deje. Neposúva sa to nikam dopredu a stále a stále idete v jedných a tých istých koľajach, stále robíte tie isté chyby a stále posielate ďalších a ďalších vojakov, ktorí nakoniec prinesú len ďalšie vraždenie a beznádej.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

3.12.2018 o 15:43 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:55

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Áno, Milan, áno, trafil si klinec dobre, presne po hlavičke. Všetky takéto vlády, ako aj v Iraku, sú len také silné, aké veľké množstvo amerických zbraní a vojakov je za ich chrbtom. Mohol by som povedať aj za zadkom.
Tam funguje kmeňové a rodové zriadenie. A k tomu je ešte rozdelené rôznymi náboženskými vetvami toho istého náboženstva, ktoré sa obyčajne nenávidia. Tak ako Rusi odišli z Afganistanu, mali by odísť aj Američania z celého regiónu, nielen z Iraku. Keď to zjednodušene poviem, Rusi dostali rozum aj vďaka ekonomickým tlakom, ktorý tam vtedy bol už, trošku boli slabší. Ale Amerika nie, ona rozum nedostane.
Možno pred rokom som vymenoval všetky vojny a prevraty vedené Američanmi. Pri väčšine konfliktov som poskytol aj čísla mŕtvych. To k tomu, Milan, čo si vravel ohľadom tej americkej čižmy. A s tou hrou vyzbrojovania, čo si vravel, tak to je trefa. A ja by som k tomu dodal ešte aj ropa. Čiže vyzbrojovanie dvoch proti sebe stojacich skupín a hlavný ich zmysel – ropa.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.12.2018 o 15:55 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:56

Natália Grausová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Áno. Ďakujem. Milý kolega Mazurek, ja som na teba veľmi hrdá, že taký mladý človek a že máš taký zdravý rozum a veľmi zdravé názory.
Chcem ešte pripomenúť, že za vlády Saddáma Husajna bolo v Iraku 700-tisíc kresťanov, ktorí tam spokojne žili. Teraz je ich tam, neviem, možnože ani jeden. Že všetci museli ujsť alebo sú vyvraždení. Ale čo sa čudujeme? Je to všetko v zmysle neomarxistickej ideológie a diktatúry a tyranie zo strany Spojených štátov a tyranie a diktatúry neomarxistickej Európskej únie. Takže nemáme sa čo čudovať. A vy, súdruhovia, všetci, ktorí zastávate tieto názory, ktorí zastávate zločineckú organizáciu NATO a zločineckú neomarxistickú Európsku úniu, tak vy všetci ste neomarxisti. A mňa by len zaujímalo, akým orgánom všetci rozmýšľate? Či už pán minister, ale aj všetci zástancovia zločineckej organizácie NATO a týchto vysielaní našich vojakov. Akým orgánom rozmýšľate?
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.12.2018 o 15:56 hod.

MUDr.

Natália Grausová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:58

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Ďakujem svojim kolegom za faktické poznámky. A chcem znovu pripomenúť, že ak je extrémizmom to, že chceme, aby na svete bol mier, tak potom som hrdý extrémista.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.12.2018 o 15:58 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 15:58

Martin Klus
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Milé dámy poslankyne, vážení páni poslanci, pani predsedajúca, pán minister, dovoľte, aby som vám povedal pár slov k tomuto uzneseniu, návrhu, ktorý predkladáte. Rád by som za náš poslanecký klub vyjadril podporu tomuto návrhu, pretože my si, na rozdiel od kolegov zo strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko, myslíme, že je dôležité, aby Slovensko bolo súčinné v tomto globálnom svete pri, podľa možnosti zvyšovaní bezpečnosti, a sme presvedčení o tom, že práve takáto pomoc môže zabezpečiť, aby sa do budúcnosti také zverstvá a také šialenosti, akým bol Islamský štát v tejto časti svete, neopakovali.
Sme presvedčení o tom aj, že naše spojenectvá, či už je to v rámci Severoatlantickej aliancie alebo Európskej únie majú zmysel a že naši vojaci potrebujú práve takýto typ spoločnej koordinácie a tréningu. A možno tu by som poprosil, pán minister, aj vás, lebo v tom vašom úvodnom slove mi to trošičku chýbalo, ak by ste vo svojom záverečnom slove mohli spomenúť viac, aké sú vlastne konkrétne benefity našich vojakov, ktorí sú na vyslaniach. Nemyslím len na tomto konkrétne. Ale hovorme napríklad celkom otvorene aj o našich vojakoch na Cypre, v prípade minulosti na Golanských výšinách. A tak ďalej a tak ďalej. Mal som tú česť stretnúť viacerých z nich a môžem povedať, že nám robia skutočne veľmi dobré meno. A sú to práve tí vojaci armády Slovenskej republiky, na ktorých môžme byť určite právom hrdí.
V tejto súvislosti, aby sme možno predišli takým tragickým výkrikom, aké sme mali možnosť tu počúvať aj pred chvíľkou, by bolo fajn, keby ste nám možno objasnili, pán minister, aj čo to bude vlastne Slovenskú republiku stáť, či máme nejakú kalkuláciu. A prípadne, ako je zabezpečená ochrana našich vojakov priamo v Iraku, keďže vieme, že to nie je zrovna pokojný región a naozaj problémy sa dejú. A mali sme tu, bohužiaľ, aj veľmi tragické udalosti v minulosti. Takže či máme v tomto smere tiež jasnejšie. Takže ak by som vás mohol poprosiť, bol by som rád, ak by ste toto vo svojom záverečnom slove zhrnuli.
No a na margo možno tých otázok, ktoré tu padli, tak opýtam sa vás, pán minister, vy viete o nejakej lepšej alternatíve ako zabezpečiť obranyschopnosť Slovenskej republiky ako naše členstvo v Severoatlantickej aliancii a perspektívne možno aj v rámci obranných zoskupení, ktoré sa budú tvoriť v Európskej únii?
Ďakujem veľmi pekne za pozornosť.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

3.12.2018 o 15:58 hod.

doc. PhDr. PhD. MBA

Martin Klus

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:01

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Klus, ja by som osobne nič nemal proti tomu, keby sa Slovensko podieľalo na nejakom globálnom čine, na nejakej globálnej aktivite, ktorá by viedla k mieru. Ale my sa na tej globálnej aktivite podieľame v podstate od nášho vstupu do NATO. A vždy keď tie globálne aktivity a činy vedie USA a Izrael, tak potom vidíme, ako reálne dopadnú. A preto sa nemôžete diviť, keď ja mám nejakú skepsu voči tomu, že vysielame ďalších vojakov do Iraku na misiu, ktorá sa už xy-krát predtým ukázala ako neúčinná, a jediné, čo z nej vzišlo, to je presne to, o čom ste hovorili, tie neuveriteľné krutosti a zvrátenosti, ktoré doteraz možno civilizovaný svet v týchto moderných dejinách nevidel, a to je práve Islamský štát.
Pretože Islamský štát by nikdy nevznikol, keby neboli tieto globálne americké snahy o mier, ako to vy voláte. Ja to volám obyčajné odporné agresie voči suverénnym štátom a národom. A vy sa nemôžete diviť, že nejaké domáce obyvateľstvo je jednoducho nahnevané a z toho hnevu plynie extrémizmus, náboženský extrémizmus v tomto prípade, pretože oni si nemyslia, že Spojené štáty americké, ako si to myslíte vy, sú vyvolené k tomu, aby celému svetu určovali, akú politiku majú mať u seba doma, aké štátne zriadenie má u nich fungovať, kto má byť ich vláda, kto má byť ich prezident. Jednoducho tieto štáty a tieto národy si chcú vládnuť sami a nepotrebujú do toho zasahovať Spojené štáty americké. Ale tým, že Amerika a Izrael a my spolu s nimi sa do všetkého vŕtame, jednoducho odstraňujeme ich legitímne vlády, podporujeme vznik takýchto združení a potom to, o čom som hovoril, že sú malé kresťanské dievčatá predávané na pedofilných trhoch islamských fanatikov, to je ten výsledok. Odrezávanie hláv, terorizmus, atentáty. A toto nepovedie k ničomu inému, lebo sa to vôbec nelíši od všetkých tých ostatných politík, ktoré USA v tomto regióne doteraz viedli.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.12.2018 o 16:01 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:03

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Ďakujem za slovo. Pán Klus, keď hovoríte o hrôzach Islamského štátu, t. j. hlavne znásilňovanie a odrezávanie hláv, tak potom hovorte aj o hrôze rozrezaného novinára, ktorého rozrezali Saudi, najlepší spojenci Spojených štátov, ktoré nič moc proti tomu neurobili. A ten rozrezaný novinár Chášukdží ani nevstal z mŕtvych ako pán Skripaľ. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.12.2018 o 16:03 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:03

Martin Klus
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. No ja rešpektujem, že máte iný názor ako ja, kolegovia Mazurek a Mizík, k tejto téme. A rešpektoval by som aj vaše plamenné výroky na túto tému vždy, pokiaľ ide o Spojené štáty americké alebo Izrael. Ale zároveň by som vám rád pripomenul. že napríklad aj na Donbase umierajú civilisti a tiež úplne nevinní ľudia, a tam som vás nepočul hovoriť o ruských dovolenkároch, ktorí tam prichádzajú s technikou vraždiť nevinných ľudí. Takže chcelo by to trošku väčšiu mieru vyváženosti a možno aj konzistentnosti vo vašich názoroch.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.12.2018 o 16:03 hod.

doc. PhDr. PhD. MBA

Martin Klus

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video