3. schôdza

28.4.2016 - 28.4.2016
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Uvádzajúci uvádza bod

27.4.2016 o 11:03 hod.

Ing.

Peter Pellegrini

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:57

Daniel Lipšic
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec, najskôr oceňujem, že ste teda priznali, že tuná používate úplne hausnumerá v rozprave, ale znovu ste urobili chybu, a neviem, čomu by som ju pripísal, nechcem to nejako, nejako kvalifikovať. Hovorili ste, že vy ste prijali 25 zákonov v skrátenom konaní a ani jeden nebol vrátený prezidentom. A pamätám si naozaj zle, že posledný zákon, ktorý ste prijímali v skrátenom konaní, v takzvanom protiteroristickom balíčku, novela Trestného poriadku a ďalšie, boli vrátené prezidentom? To bol posledný. Len posledný. Prepánajána, však aspoň majme nejakú elementárnu úctu k faktom v tejto snemovni a nehovorme, čo nás proste napadne v hlave, a proste piate cez deviate, avšak to je úplne jedno, nikto nepočúva, nie? Podľa mňa nie je počet dôležitý, ale či sú alebo nie sú v každom jednom prípade splnené podmienky na skrátené legislatívne konanie, to je kľúčová vec. A je až tak dojemné a to včera predviedol váš kolega z vlády, že v princípe, či som bol ja na vnútre alebo na spravodlivosti, zodpovedal som za všetky rezorty, za kauzy ministra financií. Poviem vám jednu vec, vaša dnešná ministerka spravodlivosti mala určite bližšie k ministrovi financií ako ja. Ale zodpovednosť za daňové riaditeľstvo som mal ja. A za skrátené konania, keď som bol na spravodlivosti? Ja. Keď na vnútre? Tiež. Teší ma taká vaša pozornosť voči mojej osobe a váš pocit, že za všetko som zodpovedal v každej jednej vláde, v ktorej som bol, ale obávam sa, že je to kvôli tomu, že nič iné neviete nájsť.
A znovu sa vrátim k tomu, ak tu tvrdíte zase veci, ktoré nie sú pravdivé ohľadne vrátených zákonov, tak si minimálne spomeňte na posledný zákon, ktorý mala vláda, vaša druhá Ficova vláda v parlamente. Lebo ono niekedy možno pri rýchlosti slov sa na to nemyslí, ale treba na to myslieť.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.4.2016 o 10:57 hod.

JUDr. LL.M.

Daniel Lipšic

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:59

Dušan Jarjabek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Pán poslanec Číž, ja sa vám chcem veľmi pekne poďakovať, lebo opäť keď zaznie rozumný hlas v tomto parlamente, tak skutočne treba poďakovať po tých všetkých krvavých očiach a deštruktívnych slovách, ktoré tuná zazneli a znejú stále a budú znieť. O tom som presvedčený preto, lebo niektorí ľudia to majú priam v sebe. Oni už nevedia byť iní, oni sem prídu, do tohto priestoru a sú deštruktívni, sú zlí, proste ide im to z očí priamo, čím horšie, tým lepšie. Konečne príde niekto a racionálne vysvetlí s pohľadom do histórie parlamentnej, ako to tu naozaj bolo, pripomenie niektorým tým krvilačným ich skutky, s ktorými by sa najradšej rozlúčili, a tvária sa ako politicky nepočmáraný papier. Prinesie niekto kus histórie parlamentnej a povie niekoľko rozumných slov, samozrejme, že sa to nepáči tým dotknutým. Vždy niekoho prichytíte na hruškách, pán poslanec, a to tiež niekomu nerobí dobre. Takže ešte raz veľmi pekne ďakujem a budem veľmi rád, keď v takýchto prejavoch budete stále pokračovať, lebo je to kus histórie a naozaj treba, aby si to títo takzvaní, takzvaní parlamentári aj uvedomili občas.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.4.2016 o 10:59 hod.

doc. Mgr. art.

Dušan Jarjabek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:00

Zsolt Simon
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán kolega Číž, ďakujem za toto vystúpenie, ďakujem aj za to, že ste poukázali na to, že podľa vás veci sú jasné. Jasné sú v tom, že rozširujete byrokraciu namiesto toho, aby ste zjednodušili postup a spôsob čerpania eurofondov. Vstupujete do kompetencií, čo ste dali svojim koaličným partnerom, pretože sú pre vás len piatym kolesom vo vláde, pretože pre vás boli potrební len preto, aby ste mohli vládnuť ďalej. Ďakujem aj za to, že ste poukázali na to, že veci sú jasné, a stav na niektorých, v niektorých rezortoch, tak ako povedal pán podpredseda vlády, ktorý sa netvári byť ministrom, pán Pellegrini, že na niektorých rezortoch je stav alarmujúci. Ale ani vy za túto vládnu koalíciu, ktorí ste vystupovali, ste nepomenovali, na ktorom rezorte je stav alarmujúci. Lebo keď to tak je, a nemám dôvod nepochybovať o tom, čo povedal pán podpredseda vlády, pán Pellegrini, tak by ste mali pomenovať svojich kolegov, ktorí vo vláde, kde ste sedeli sami, politická strana SMER, nezvládli svoju úlohu. A z toho by sme sa mali poučiť, nie z toho, že zmeníme postup, ktorý podlieha schváleniu v Bruseli, a ešte skomplikujeme celý priebeh čerpania eurofondov.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.4.2016 o 11:00 hod.

Ing.

Zsolt Simon

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:02

Miroslav Číž
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán Lipšic, ja si naozaj myslím, že osobné kontroverzie a riešenie osobných problémov nepatrí na pôdu Národnej rady, takže naozaj do budúcnosti sa budem tomu vyhýbať, pokiaľ to bude trošku možné, kontroverzie s vami. Len, predsa len sú niektoré veci, iste ste si všimli, že v mojom vystúpení slová ako zbabelec, zlodej, podvodník, čo je inak bežný arzenál vo vašich vystúpeniach, nezazneli. Takže iba toľko.
A teda ak by ste chceli vedieť, odkiaľ som čerpal údaje, ktoré som tu čítal. Tak jeden zo stručného prehľadu o činnosti Národnej rady za VI. volebné obdobie, to je za roky 2012 až 2016. A ďalej Stručný prehľad o činnosti Národnej rady v V. volebnom období, čo sme všetci ako poslanci dostali v tých materiáloch. Takže tam si môžte moje, moje vystúpenie skontrolovať.
Pán poslanec Simon, asi vám ušlo, že my máme, prerokujeme v skrátenom konaní, to znamená, skúmame podmienky prerokovania a po tomto skrátenom konaní bude nasledovať prvé čítanie, kde sa budeme vecne vyjadrovať k predloženému návrhu. Prepáčte, že vám to ako starému poslancovi hovorím, ale možno z toho dôvodu, že tá emócia je tu predsa len trošičku, že vám tento pohľad na vec ušiel.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.4.2016 o 11:02 hod.

JUDr.

Miroslav Číž

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Uvádzajúci uvádza bod 11:03

Peter Pellegrini
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Veľmi, veľmi krátko len k niektorým kolegom, ktorí sa dožadovali niektorých informácií.
Pán kolega Simon sa vyjadril vo svojej reči, že sme odmietli požiadavku na predloženie aktuálneho stavu čerpania alebo vyhodnotenie stavu čerpania za programovacie obdobie 2007 – 2013. Chcem vás uistiť, že takúto správu určite obdržíte a bude predložená aj do parlamentu, aj na finančný výbor, akurát by bolo nie účelné veľmi ju tvoriť teraz, keď sa ešte finalizuje certifikácia posledných platieb na certifikačnom orgáne. Ja si myslím, ak vydržíte ešte niekoľko týždňov, kedy budeme mať definitívne čísla, myslím, že to je efektívnejšie ako vám robiť teraz nejaký polodokument, ktorý by aj tak ešte neodzrkadľoval to definitívne percento čerpania z objemu štrukturálnych fondov za programovacie obdobie ´7 až ´13. Takže nič sa také vážne nedeje, len počkajte pár týždňov a dostanete úplne definitívnu správu.
Chcel by som všetkých kolegov a kolegyne požiadať, ktorí budú vystupovať v prvom čítaní a v druhom čítaní, aby si naozaj dobre prečítali samotný zákon, prečítali si dôvodovú správu, kde je vysvetlené, ako veci budú prebiehať, aby potom nepoužívali také argumenty, ako používal pán Simon, že dochádza k zmene, alebo ešte niektorých poslancov, že dochádza k zmene riadiaceho orgánu, čo bude musieť ísť do Bruselu. Prosím, prečítajte si to, nepôjde ani v prípade, že by malo dôjsť k nejakej krízovej intervencii k zmene riadiaceho orgánu, nebude nikto meniť riadiaci orgán. Riadiaci orgán zostane aj so svojím vedením tam, kde je, akurát bude musieť prijímať a rešpektovať odporúčania na nápravné opatrenia z centrálneho koordinačného orgánu.
Ďalej, vážené kolegyne, kolegovia, rozprávať tu o tom, že vzniká nejaké ministerstvo alebo niečo. Tento štát mal stále problém uchopiť nejakým spôsobom agendu, ktorá má nadrezortný charakter, a preto v oblasti eurofondov a v oblasti informatizácie, ktoré naozaj zasahuje do všetkých ministerstiev, je účelné, aby sa riadil z pozície Úradu vlády alebo podpredsedu vlády, a nie aby bol riadené, aby jedno ministerstvo riadilo ostatné ministerstvá. Tak sa to navrhuje riešiť takýmto spôsobom.
A prosím, ak hovoriť o tom, že narastá počet úradníkov alebo veľká byrokratizácia, ešte raz prosím, prečítajte si predkladaciu správu. Centrálny koordinačný orgán, to sú úradníci, ktorí už dnes sú a pracujú, tí akurát prejdú pod iné riadenie. Informatizácia a celá sekcia na ministerstve financií už je, existuje a úradníci pracujú a sú platení, prejde pod jedno riadenie. Chcem upozorniť, že aj v prípade, ak by došlo ešte k rozšíreniu úradu o časť riadenia, schvaľovania alebo odsúhlasovania víziou, to sú všetko ľudia, prosím, pripomeňte všetkým, že možno tých sto ľudí, ktorí dnes robia na centrálnom koordinačnom orgáne, sú platení z prostriedkov štrukturálnych fondov, sú platení priamo Európskou úniou, pretože slúžia na kontrolu, usmerňovanie a koordináciu čerpania eurofondov a nestoja štátny rozpočet skoro nič. Takže, prosím, nerozprávajte, že sa míňajú prostriedky na niečo iné.
A ten pán poslanec Beblavý, ktorý samozrejme všetko vie a vie sa vyjadriť k absolútne každej téme, ktorá je tu nastolená, tomu chcem len odkázať, že on bol ten poslanec, ktorý 10. 8., jak to dobre tu mám, hlasoval za vznik trafiky pre jedného z koaličných partnerov Radičovej vlády. Hlasoval za to, aby v skrátenom legislatívnom konaní vzniklo ministerstvo životného prostredia, ktoré bolo zrušené. A je to ten pán poslanec, ktorý v nasledujúcich dvoch rokoch vybavil pre učiteľov zvýšenie platov nula percent v jednom roku, nula percent v druhom roku. Ten pán poslanec nech nám nerozpráva o tom, ako sa majú alebo nemajú zvyšovať platy učiteľov v Slovenskej republike.
Ďakujem pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

27.4.2016 o 11:03 hod.

Ing.

Peter Pellegrini

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Uvádzajúci uvádza bod 11:08

Tomáš Drucker
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, páni poslanci, predložený návrh vlády na skrátené legislatívne konanie je odôvodnený potrebou posunúť termín vydávania preukazu poistenca s elektronickým čipom aj samotného posunu termínu povinnosti vytvárania a zasielania elektronických zdravotných záznamov do elektronickej knižky osoby v súvislosti s prehodnotením stratégie programu eHealth.
Na základe odporúčania a stanoviska kontroly Najvyššieho kontrolného úradu Slovenskej republiky a z dôvodu nedostatočného vlastného financovania vydávania týchto preukazov poistenca a vzniknutej časovej tiesne, ktorá z tohto konania alebo z tejto výslednej správy NKÚ vzišla, je potrebné posunúť termín vydávania preukazu poistenca s elektronickým čipom, ako aj termín povinnosti vytvárania a zasielania elektronických zdravotných záznamov do elektronickej zdravotnej knižky osôb. Vo väzbe na termíny vyplývajúce z platnej právnej úpravy je nevyhnutné vykonať zmeny s účinnosťou od 30. apríla 2016. A ja som mal včera aj stretnutie s pánom prezidentom, vysvetlil som mu danú situáciu a tak isto som ho požiadal, v prípade, že tento návrh zákona bude schválený, o to, či by bol ochotný schváliť a podpísať tento zákon v skrátenej lehote.
Na základe uvedených skutočností je potrebné, aby vláda Slovenskej republiky podľa § 89 ods. 1 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky navrhla Národnej rade Slovenskej republiky, aby vzhľadom na to, že štátu hrozia značné hospodárske škody, ako aj najmä z dôvodu zabezpečenia Ústavou Slovenskej republiky garantovaného práva na bezplatnú zdravotnú starostlivosť a zdravotné pomôcky za podmienok, ktoré ustanoví zákon, uzniesla sa na skrátenom legislatívnom konaní o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení zákon č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a o zmene a doplnení zákona č. 95/2002 Z. z. o poisťovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia niektoré zákony. Detailnejšie o dôvodoch, ako aj o programe eHealth-u budem hovoriť v úvodnom slove k samotnému zákonu v prípade, že tento návrh bude schválený.
Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, páni poslanci, dovoľujem si vás požiadať o podporu tohto predloženého návrhu.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

27.4.2016 o 11:08 hod.

Tomáš Drucker

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie spoločného spravodajcu 11:11

Tibor Bastrnák
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, milé dámy, vážení páni, vážený pán minister, dovoľte, aby som vám predniesol návrh, vlastne informáciu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo o výsledku prerokovania návrhu vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení zákon č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a o zmene a doplnení zákona č. 95/2002 Z. z. o poisťovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia niektoré zákony (tlač 49).
Predseda Národnej rady Slovenskej republiky rozhodnutím č. 44 z 25. apríla 2016 pridelil návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení zákon č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a o zmene a doplnení zákona č. 95/2002 Z. z. o poisťovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia niektoré zákony, tlač 49, na prerokovanie Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo v termíne ihneď. Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo návrh vlády na skrátené legislatívne konanie prerokoval na svojej 3. schôdzi dňa 27. apríla 2016. Výbor súhlasil s návrhom vlády na skrátené legislatívne konanie a odporučil Národnej rade súhlasiť s prerokovaním vládneho návrhu zákona, ktorým sa mení sa zákon č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a o zmene a doplnení zákona č. 95/2002 Z. z. o poisťovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia niektoré zákony, tlač 50, v skrátenom legislatívnom konaní s tým, že prvé, druhé a tretie čítanie sa uskutoční na 3. schôdzi Národnej rady Slovenskej republiky.
Pán predsedajúci, skončil som. Otvorte, prosím, rozpravu.
Skryt prepis

Vystúpenie spoločného spravodajcu

27.4.2016 o 11:11 hod.

MUDr.

Tibor Bastrnák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Uvádzajúci uvádza bod 11:25

Tomáš Drucker
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, cieľom predloženého vládneho návrhu zákona, ako som uviedol v tom prvom úvodnom slove, je posun termínu vydávania preukazu poistenca s elektronickým čipom, ako aj posun termínu povinnosti vytvárania a zasielania elektronických zdravotných záznamov do elektronickej zdravotnej knižky o 12 mesiacov. Súčasné platné termíny určujú zákonnú povinnosť vydávania zdravotných preukazov s elektronickým čipom pre Národné centrum zdravotníckych informácií a neumožňujú ich vydávanie zdravotnou poisťovňou, ktoré majú povinnosť už od 1. mája 2016 posielať Národnému centru zdravotných informácií elektronickú informáciu o poistencoch.
Projekt eHealth sa implementuje od roku 2009, pričom prešiel viacerými zmenami. Tento projekt vnímam ako jednu z kľúčových priorít rezortu zdravotníctva, ktorá má napomôcť so zvýšením efektivity využívania finančných prostriedkov v zdravotníctve, a tiež ako nevyhnutný predpoklad pre implementáciu ďalších systémových zmien. Vzhľadom na správu Najvyššieho kontrolného úradu Slovenskej republiky, ktorou Najvyšší kontrolný úrad spochybnil efektivitu spôsobu zabezpečenia elektronických zdravotných preukazov, ako aj platnosť niektorých zmlúv, muselo Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky a Národné centrum zdravotníckych informácií pristúpiť k zastaveniu obstarávaní na dodanie preukazov poistenca s čipom, ako aj vypovedať zmluvu na dodávku informačného systému pre takéto elektronické preukazy poistencov.
V súčasnosti je projekt auditovaný riaditeľom NCZI a jeho tímom a podľa predbežných správ je centrálna časť systému pripravená na ďalšiu integráciu. Rovnako sú integrované významné informačné systémy, ktoré používajú poskytovatelia zdravotnej starostlivosti a lekárne. Máme však problémy s niektorými časťami, ako sú centrálne registre a dáta. Rovnako vnímam ako veľmi náročnú úlohu samotné nasadzovanie systému u jednotlivých poskytovateľov predovšetkým v primárnej ambulantnej zdravotnej starostlivosti a vytvorenie dostatočnej osvety pre pacientov. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)


Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Páni poslanci, poprosím vás o kľud v sále.

Drucker, Tomáš, minister zdravotníctva SR
Nemôžem byť spokojný s tým, že eHealth ešte dnes nemáme plne v prevádzke. Však v programovom vyhlásení vlády deklarujeme cieľ plné nasadenie eHealthu v roku 2017. Aj týmto návrhom zákona chcem deklarovať, že do 31. 12. 2017 bude projekt nasadený. Osobne projekt eHealth poznám, pretože som v roku 2010 a ´11 pôsobil ako odborný konzultant na vtedajšie posúdenie projektu. A verím, že aj intenzívnym krízovým riadením tohto projektu sa nám podarí úspešne tento projekt plnohodnotne nasadiť v stanovenom termíne.
Zároveň mi dovoľte vás informovať, že na návrh predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo prijal alebo schválil dnes výbor jednomyseľne poslanecký prieskum výboru v Národnom centre zdravotníckych informácií s cieľom preskúmať pripravenosť projektu eHealth.
Dovoľte mi vás zároveň aj upozorniť, že predkladaný návrh zákona rieši problematiku zmeny zákonných termínov... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Páni poslanci!
Pán minister, poprosím vás chvíľočku.
Prosím o kľud v rokovacej sále. Kto máte nejaké debaty, poprosím mimo sálu. Ďakujem.

Drucker, Tomáš, minister zdravotníctva SR
Dovoľte mi vás upozorniť, že predkladaný návrh zákona rieši problematiku – zmenu zákonných termínov vydávania preukazov poistenca s elektronickým čipom, ako aj termín pre povinnosť vytvárania a zasielania elektronických zdravotných záznamov do elektronickej zdravotnej knižky. Vzhľadom na súčasné prehodnotenie stratégie programu eHealth predovšetkým v spôsobe využívania eID kariet aj pre účely preukazu poistenca s elektronickým čipom bude Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky predkladať v priebehu troch mesiacov zmenu vo vecnej časti zákona o zdravotnom poistení prostredníctvom vládneho návrhu zákona aj v spôsobe vydávania samotných preukazov poistenca s elektronickým čipom.
Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, dovoľujem si vás požiadať o podporu predloženého návrhu zákona.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

27.4.2016 o 11:25 hod.

Tomáš Drucker

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie spoločného spravodajcu 11:30

Tibor Bastrnák
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Vážený pán podpredseda, milé dámy, vážení páni, vážený pán minister, v súlade s § 80 ods. 1 zákona o rokovacom poriadku som bol určený predsedom Výboru Národnej rady pre zdravotníctvo za spravodajcu k návrhu uvedeného zákona, tlač č. 50. Predkladám informáciu k predloženému návrhu zákona. Návrh zákona spĺňa z formálno-právnej stránky náležitosti uvedené v rokovacom poriadku a legislatívnych pravidlách tvorby zákonov. Zo znenia uvedeného návrhu zákona je zrejmý účel navrhovanej úpravy.
Vychádzajúc z oprávnenia, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplýva z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady navrhujem, aby návrh zákona prerokovali: Ústavnoprávny výbor Národnej rady Slovenskej republiky, Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo. Za gestorský výbor navrhujem Výbor Národnej rady pre zdravotníctvo s tým, že uvedené výbory predmetný návrh zákona prerokujú ihneď.
Prosím, pán predseda, otvorte všeobecnú rozpravu.
Skryt prepis

Vystúpenie spoločného spravodajcu

27.4.2016 o 11:30 hod.

MUDr.

Tibor Bastrnák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 11:32

Jozef Mihál
Skontrolovaný text
Ďakujem, pán podpredseda. (Reakcie z pléna. Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

27.4.2016 o 11:32 hod.

RNDr.

Jozef Mihál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video