43. schôdza

26.3.2019 - 4.4.2019
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

3.4.2019 o 11:15 hod.

JUDr. PhD.

Róbert Madej

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie 10:51

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážená pani predsedajúca, kolegyne, kolegovia, ako tu bolo povedané, už tretíkrát dávame do pléna novelu ústavy, ktorá má úplne jednoduchý cieľ, a to je zosúladiť jej jednotlivé state. Pretože keď sa v ústave uvádza hneď v jej úvode, že Slovensko je zvrchovaný, demokratický štát, tak sa nemôže následne v čl. 7 ods. 2 písať, že právne záväzné akty Európskej únie majú prednosť pred zákonmi Slovenskej republiky. Pretože zvrchovaný štát predsa nemôže mať sám nad sebou nejakú ďalšiu entitu, ktorá keď prijme akýkoľvek iný legislatívny záver, tak ten má v konečnom dôsledku prednosť pred akýmkoľvek zákonom, ktorý prijal národný parlament, to znamená najvyšší zákonodarný orgán toho konkrétneho štátu. Jednoducho tieto state ústavy sú v jasnom rozpore.
Ako som povedal, nemôže existovať žiadna ďalšia entita... Páni, počkám, kým sa dobavíte? Nemôže existovať žiadna ďalšia entita, ktorá si prijme niečo iné, a národný parlament je odsunutý na nejakú druhú koľaj. Potom ale nehovorme o nejakom národnom štáte, o nejakom zvrchovanom štáte, a ak chceme takéto veci v ústave ponechať.
Ako hovoril kolega Milan Uhrík, ktorý tento návrh zákona predkladal, tak to, čo v poslednej dobe vystrája Európska komisia a Európsky parlament a celkovo Európska únia ako inštitúcia, je už jednoducho neuveriteľné. Po tom všetkom, ako sem chceli tlačiť imigrantov, ako sem tlačili liberalizáciu nášho hospodárstva, ako nás nútili do rozpredania všetkých strategických podnikov, do zavedenia kvót na poľnohospodárske produkty, ktoré zničili našich vlastných výrobcov, tak v poslednej dobe začali tlačiť liberalizáciu v tej kultúrnej rovine, liberalizáciu v národnej rovine. To znamená, liberalizáciu samotnej podstaty Európy ako takej. To posledné uznesenie, za ktoré hlasovali aj poslanci strán, ktoré tu dnes sedia, predovšetkým smeráci, ktorých všetci europoslanci hlasovali za to posledné uznesenie o právach Afričanov v Európe, ukazujú, že my si jednoducho nemôžeme nechať v ústave zavedený taký článok, ktorý jednoznačne posúva legislatívu Európskej únie nad naše zákony. Veď tam, ako hovoril kolega Uhrík, sa priamo píše, že Európania sú rasisti, že diskriminujú, že sú nenávistní. To znamená, to uznesenie bol priamy útok na obyvateľov Európskej únie a odhlasovali si to sami poslanci jednotlivých štátov. Aj naši vlastní europoslanci zradili Slovensko a odsúhlasili to, že naši obyvatelia sú nejakí zlí extrémisti a rasisti a že my sa máme skladať černochom na nejaké
odškodnenie za akési otroctvo, s ktorým asi žiaden Slovák nikdy v histórii nemal nič spoločné. Takéto nezmysly, takéto hlúposti prijíma Európska únia. Uznesením zaväzuje Európsku komisiu, aby vytvárala legislatívu, ktorú potom aj vďaka čl. 7 ods. 2 bude nútený slovenský parlament len tak akceptovať, transpozíciou ho prijať do našej legislatívy a Slováci sa budú nakoniec skladať na nejaké domy a byty pre černochov z Afriky v Európe. Koľko slovenských rodín žije v akých podmienkach, o tom by sme tu mohli hovoriť celé hodiny, ale Európsku komisiu, Európsku úniu, Európsky parlament a poslancov vašich strán v Európskom parlamente zaujíma každý, len nie slušní pracujúci Európania. A potom, keď vidíme v Ústave Slovenskej republiky takýto zradcovský článok, takýto článok, ktorý úplne posúva Slovensko na druhý koľaj, ktorý z nášho štátu robí priamo v najvyššom zákone iba kolóniu, tak sa nedivte, že ho chceme ako skutočne vlastenecká strana odstrániť. Pretože pre nás neexistuje žiadna iná entita, žiadny Európsky parlament, žiadna Komisia, ktorá by nám mala diktovať. Pre nás je v prvom rade a na prvom mieste slovenský parlament, slovenská Národná rada, to znamená najvyšší zákonodarný orgán Slovenskej republiky, kde priamo občania svojím hlasom v parlamentných voľbách rozhodujú o tom, kto bude zastupovať ich vôľu, a to znamená, prijímať zákony, ktoré budú na území Slovenskej republiky platiť.
(Rečník sa odmlčal.) Takže anarchia v Národnej rade. Ja počkám, mne to nevadí. (Zaznievanie gongu.) Takže to, že podľa mňa chceme iba vylúčiť z ústavy tento zjavný rozpor, už keď sa píše, že sme zvrchovaný štát a následne, že sme kolónia, nie je podľa mňa žiadne zlé, nedemokratické, ani nejaké extrémistické alebo iné hlúposti, o ktorých tu často počúvame, ťaženie alebo snaženie, ale iba hlas zdravého rozumu. A ako tu povedali niektorí kolegovia, niektorí poslanci, že Európska únia sa už začína podobať Sovietskemu zväzu, áno, je to pravda, len Politbyro nahradila Európska komisia, ktorá tu tlačí jednu legislatívu za druhou, jedno nariadenie za druhým, ktorá tu škrtí národné štáty, ktorá ničí domácich výrobcov a zvýhodňuje nadnárodné korporácie, ktoré proste úplne utopili celú slovenskú výrobu a našu potravinovú sebestačnosť zatlačili až pod 40 %, tak je to jednoducho pravda. Európska únia je superštát riadený z jedného centra, je to centralistický superštát. A keď sa tu budú tlačiť až tie šialené nápady, ktoré tu pretláčajú ľudia ako Robert Fico alebo Pellegrini o tom jadre a podobných veciach, tak jednoducho slovenský národ, ako ho poznáme, zanikne. To znamená, komu záleží na budúcnosti Slovenska, komu záleží na budúcnosti našich detí, komu záleží na tom, aby sme boli hrdý, demokratický a zvrchovaný štát a nielen kolónia, ten zahlasuje za túto novelu ústavy.
Skryt prepis

Vystúpenie

3.4.2019 o 10:51 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:57

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Eňo, len dve krátke doplnenia k tvojmu vystúpeniu. Súčasná Únia je omnoho horšia ako ten Sovietsky zväz. Kým za Sovietskeho zväzu nás nútili plniť a prekračovať kvóty na, alebo plány na pestovanie pšenice, čohokoľvek, živočíšnu výrobu, tak dnes nám tá Únia hovorí, že nesmiete vyrobiť toľko pšenice a vypestovať, nesmiete toľko hovädzieho mäsa, nesmiete mať toľko vajec, nesmiete chovať doma kurčatá alebo to, všetko nám Únia zakazuje. Takže Únia je ďaleko, ďaleko, ďaleko horšia ako čokoľvek, čo sme tu dovtedy mali.
A tú druhú vec, že či sme kolónia alebo samostatný štát? No videli sme to predsa aj včera na rokovaní výboru, aj v piatok na ministerstve zahraničných vecí, kde zástupcovia ministerstva jasne povedali, že poslanci Národnej rady nemôžu, nemôžu vidieť dokumenty, ktoré nie sú utajené, bez toho, aby to neodsúhlasila najprv americká strana. Takže to nejde len už o podriadenosť Únii. Táto mašinéria dnes je tak, tak servilná voči všetkým zahraničným záujmom, že zahraničie je na prvom mieste, potom dlho, dlho nič a potom možno nejaké slovenské záujmy. Čiže naozaj, prvý krok je odstránenie článku 7 odsek 2 a potom sa môžme vôbec rozprávať o tom, že začneme znova budovať Slovenskú republiku ako republiku suverénnu, samostatnú a ako národný a právny štát.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.4.2019 o 10:57 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:59

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Mizík, prirovnávanie Európskej únie k Sovietskemu zväzu je absolútne na hlavu. Problémom Sovietskeho zväzu nebolo, že tlačil nejaké nariadenia alebo smernice, problémom Sovietskeho zväzu bolo, že bol totalitným štátom, kde vládla jedna strana, kde vládlo jedno politbyro, že sa tam porušovali základné práva a slobody, nie to, akým spôsobom bol organizovaný. A keď sa zo sféry vplyvu Sovietskeho zväzu rozhodla odísť nejaká krajina, tak prišli tanky ako v roku 1956 do Maďarska alebo v roku 1968 do Československa. Keď sa nejaká krajina rozhodne, že vystúpi z Európskej únie, má tú možnosť, môže sa tak rozhodnúť. Veľká Británia si odhlasovala v referende, že chce vystúpiť z Európskej únie, a teraz, keď s tým má problém, tak má s tým problém iba preto, že sa jej parlament nie je schopný dohodnúť na konkrétnej forme odchodu. Ale žiadne tanky z Bruselu do Veľkej Británie neprišli ani neprídu. Európska únia je združenie suverénnych krajín, ktoré sa môžu rozhodnúť, že toto spoločenstvo opustia. Pre Slovensko by to bolo veľmi nerozumné rozhodnutie, pretože je v záujme slovenského národa, ktorého zánikom tu strašíte, aby bol členskou krajinou Európskej únie, lebo jednoznačne výhody a prínosy členstva v Európskej únii pre Slovensko a pre všetkých jeho občanov prevažujú nad negatívami.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.4.2019 o 10:59 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 11:14

Ľubomír Petrák
Skontrolovaný text
Ďakujem pekne za slovo, pán predseda. Vážené kolegyne, kolegovia, vzhľadom na to, že poslanci Národnej rady Slovenskej republiky neobdŕžali pozvánku na zajtrajšie kladenie vencov od primátora Bratislavy, podľa môjho názoru prvýkrát v histórii Slovenskej republiky, všetkých v mene skupiny priateľstva s Ruskou federáciou pozývam na kladenie vencov zajtra o dvanástej na Slavín.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

3.4.2019 o 11:14 hod.

Ing. CSc.

Ľubomír Petrák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 11:14

Dušan Jarjabek
Skontrolovaný text
Ďakujem pekne. Dovolím si pozvať všetkých členov výboru pre kultúru a médiá na zasadnutie výboru 12.05 hodine. Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

3.4.2019 o 11:14 hod.

doc. Mgr. art.

Dušan Jarjabek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 11:14

Anton Hrnko
Skontrolovaný text
Pre obranu a bezpečnosť bude o 12.00.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

3.4.2019 o 11:14 hod.

PhDr. CSc.

Anton Hrnko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 11:14

Ľubomír Galko
Skontrolovaný text
Ďakujem pekne. Výbor na kontrolu, osobitný kontrolný výbor na kontrolu činnosti NBÚ sa uskutoční o 12.15 hod. v obvyklých priestoroch. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

3.4.2019 o 11:14 hod.

Mgr.

Ľubomír Galko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 11:15

Peter Antal
Skontrolovaný text
Ďakujem za slovo. Pripomínam členom výboru pre životné prostredie a pôdohospodárstvo o dvanástej výbor. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

3.4.2019 o 11:15 hod.

Mgr.

Peter Antal

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 11:15

Róbert Madej
Skontrolovaný text
Ďakujem pekne. Pripomínam schôdzu ústavnoprávneho výboru, dnes o 12.00 hod.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

3.4.2019 o 11:15 hod.

JUDr. PhD.

Róbert Madej

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Uvádzajúci uvádza bod 11:19

Martin Beluský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, vážený pán predseda. (Zaznievanie gongu.) Vážené panie poslankyne, páni poslanci, poslanci za poslanecký klub Ľudová strana Naše Slovensko Marian Kotleba, Milan Uhrík, Martin Beluský, Rastislav Schlosár a Milan Mazurek predkladajú do Národnej rady Slovenskej republiky návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov.
Cieľom predloženej novely zákona o dani z príjmov je zvýšenie finančnej podpory pre viacdetné pracujúce rodiny vo forme navýšeného a odstupňovaného daňového bonusu, ktorý bude závislý na priemernej mzde. Konečnou ambíciou tohto legislatívneho návrhu je motivácia pracujúcich rodín k vyššej pôrodnosti. Viac uvediem v rozprave, do ktorej sa hlásim ako prvý. (Zaznievanie gongu.)
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

3.4.2019 o 11:19 hod.

Ing. PhD.

Martin Beluský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video